Merhaba Adem Bey kullanmakta olduğum samsung 55Q60A model televizyonumun ekranı kırıldı daha 11 ay garantisi var. Gaziantep te oturuyorum oturdugum yerde iki servisi aradım fiyat bilgisi aldım birincisi dedi ki 7500 TL, ikinci servis ise 10400 dedi ben de kendilerine dedim ki başka servis 7500 TL ye yapıyor dedim onlarda dedi ki bizim fiyatımız bu 10 dk sonra yine beni aradılar bu sefer dediler ki tamam biz de 7500 TL ye yapalım dediler ama bu fiyat sadece bu gün için geçerli dediler. Servislerin bu şekil tavır sergilemeleri yasal mıdır ? Televizyon panel fiyatları ne kadar süre garantili bunu öğrenebilir miyim ?
Not : Televizyonnun ekranı kırık fişe takıyorum sürekli ben düğmeye basmadan kendinden açılıp kapanıyor acaba anakartta hasar oluşmuş mudur? Sizce bu televizyonu yapıp kullanmak mantıklı mı ? Ekran değişiminden dolayı ileride sorun çıkarır mı ?
Günaydın, geçmiş olsun dileklerimizi iletelim öncelikle.
Daha yeni 50Q60 paneli İzmir EGE LCD de değiştirttik forumdan bir dostumuz için. Fiyatlar ne yazık ki yüksek, aynı zamanda yedek parça garantileri yasal olarak 6 ay, yetkili serviste yaptırmanız neticesi mevcut 11 ay garantinizi halen kullanabilecek olmanız avantaj gibi görünüyor.
Yine de şu durum bir sorun olaak değerlendirilebilir.
Verdikleri fiyattan anladığım kadarı ile Opencell takacaklar yani ister istemez difüzör katman ile panel arasına toz girecek demektir, ne kadar temiz iş yapacaklarından ne nerece emin olabiliriz kımsı bizi terdirgin eder.
Panel değişimlerinde ve özellikle yetkili servislerin panel değişimlerinde tüketiciler genellikle önceden olmayan bulutlanma ve sehim sorunlarının panel değişimnden sonra ortaya çıktığını belirtiyor zira panel değişimi esnasında arka katmanlara ister istemez el değiyor.
Yetkili servis dostlar darılmasın fakat serviscilik ile panelcilik birbirinden farklı kulvarlarda ve farklı hassasiyet seviyesine sahip branşlardır aslında.
Bir dönem vestel efendinin su arıtma cihazı satma hevesine bürünüp teknisyenlere mutfak tezgahını deldirtmeye kalkması gibi alakasız konular yani. Ne oldu? Birkaç mutfak tezgahı olan Mermer kırılınca anladılar ne olduğunu.
Sizi gayet iyi anlıyorum, 17.000tl ye sıfırı satılan ürünü 7.000tl ye yaptırıp kullanmak avantaj geliyor buna itirazım yok ancak ben olasılıklar size söylemek zorundayım.
Bir de şöyle düşünün.
7500tl parayı PEŞİN ödeyip 11 ay garantisi kalmış ürünü kullanmak ve tv nin işlem görmüş olacağı gerçeği bir yanda, Eski tv yi yedek parça niyetine (Sallıyorum) 3.000tl ye satıp, tamire vereceğiniz parayı üzerine ekleyip, sıfır ve iki yıl garantili, hiç el değimemiş ürünü TAKSİTLE satın alıp rahat kafa yola devam etmek diğer yanda.
Hangisi sizin aklınıza yatar ona siz karar vereceksiniz