Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung 55Q70C Bulutlanma(Clouding)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

M İsmet

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung 55Q70C
Herkese salamlar. Aklıma takılan bir sorun içi foruma yeni üye oldum. Adem abiyi bir sene önce montör alırken keşfetmiştim. O zamandan bu zamana bütün teknik videolarını izledim diyebilirim. 17.06.2023 tarihinde yeni televizyonumu aldım. Modeli başlıkta da yazdığı gibi 55Q70C. Servisten gelip kurulumunu yaptılar. Servisle inceleme yaptığımızda harhangi bir ölü piksel veya sıkışmış piksel göremedik. Kurulum sabah saatlerinde yapılığı için bulutlanma sehim veya ışık sızması varmı diye test edemedim. Bunun için akşamı beklemek zorunda kaldım. Akşam olduğunda bir kaç test yaptım ve bazı yerlerde ufak bir bulutlanma olduğunu fark ettim. Kadraj yanılgısına düşmemek için bir kaç fotoğraf ve birde video çektim.

orjinale yakın.jpg
Açık Kadraj.jpg
Açık kardaj Çizim.jpg

Tam bu ikisi arasında bir görüntü

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gdrive'a Yüklediğim Video https://drive.google.com/file/d/1IYJIKDJfK4zaeU1UncNVNH0qqir98fI5/view?usp=sharing

(Kadraj yanılgısına düşmemek için ne kadar ayarlamaya çalışsam da tam gözün gördüğünü kayıt alamadım. En yakın şekilde ayarlamaya çalıştım.)

Televizyonu bir kaç sahne izleyerek test ettim (The batman filminin başında, Batman'ın karanlıklar içerisinden yürüyerek geldiği sahne ve Game of Thrones final sahneleri)
Testlerimin sonucunda Orta kısımdaki bulutlanmalar neredeyse göze görünmüyor. Çok fazla görmeye çalışmak lazım fark etmek için. Beni rahatsız etmedi. Fakat resimlerde de sol üst kısımda yuvarkak içine aldığım kısım biraz gözüme geliyor. Şuanda servisle herhangi bir iletişime geçmedim.

Şimdi sorum şu;
LED teknolojisinin kaderi bu mu? Bu kadar defo kabul edilebilir mi?
Değişim talebinde bulunsam büyük ihtimalle THH kararı ile bir değişim olacak. Bunun sonucunda daha homojen dağılıma sahip bir ürün mü gelir mi?
Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi ? Değişim talebinde bulunmalı mıyım?

Bu kısma kadar okuyan ve değerli vaktini ayıran herkese teşekkür ediyorum. Sürçü lisan ettiysek affola. Adem abinin ve forumdaki arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

Ben bu TV'de herhangi bir sorun görmedim. Fotoğraflara itibar etmiyorum. Önemli olan video görüntüsü.

Fotoğraflara itibar etmiyorum derken bunun sizinle bir alakası yok. Bu çeşit bulutlanma fotolarında o kendini fotoğraf makinesi zanneden makineler kesinlikle doğruyu çekmiyor. Benim TV'de de bulutlanmalar gösteriyor. Ama çıplak gözle bakınca bir sorun görünmüyor.

TFT LCD Teknolojisine göre hele ki edge led BLU sistemine sahip bir üründe bu görüntü ciddi alamda başarı olarak nitelendirilir.
Yere göre sığdırayamayıp, 7 yaşını geçiyor olmasına rağmen satmaya kıyamadığım AUO mat panelli Samsung 55KU7500 televizyonumun sizin ile aynı çekimini yapıp buraya eklesem gülersiniz :D

Bakın. Bu benim TV. Evimdeki en mükemmel kamera olan AEE Lyfe Silver aksiyon kamerası ile karanlıkta çektim. (Tabi kamera ne kadar mükemmel ise) Ekranın 4 tarafında ışık sızması görünüyor. Ama bunu nasıl oluyorsa kamera görüyor. Çıplak gözle görünce hiç bu kadar sızma yok. Sadece sağ üstte küçük bir sızıntı var. Ona da sehim deniyormuş. Adem beyden öğrendik bunu.

Sizinki bu konuda mükemmel bence. Hiç kafanızı ağrıtmayın. Kurbağaları rahat bırakın. ;)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Bakın. Bu benim TV. Evimdeki en mükemmel kamera olan AEE Lyfe Silver aksiyon kamerası ile karanlıkta çektim. (Tabi kamera ne kadar mükemmel ise) Ekranın 4 tarafında ışık sızması görünüyor. Ama bunu nasıl oluyorsa kamera görüyor. Çıplak gözle görünce hiç bu kadar sızma yok. Sadece sağ üstte küçük bir sızıntı var. Ona da sehim deniyormuş. Adem beyden öğrendik bunu.

Sizinki bu konuda mükemmel bence. Hiç kafanızı ağrıtmayın. Kurbağaları rahat bırakın bence. ;)

Kameraların, bizim gözümüzün görmediği kumandaların İnfra Red sinyallerini de görüyor olması çok ilginç gelmişti bana 1990 larda :D

TFT LCD Teknolojisine göre hele ki edge led BLU sistemine sahip bir üründe bu görüntü ciddi alamda başarı olarak nitelendirilir.
Yere göre sığdırayamayıp, 7 yaşını geçiyor olmasına rağmen satmaya kıyamadığım AUO mat panelli Samsung 55KU7500 televizyonumun sizin ile aynı çekimini yapıp buraya eklesem gülersiniz :D

Sizinki bu konuda mükemmel bence. Hiç kafanızı ağrıtmayın. Kurbağaları rahat bırakın. ;)

Bu tarz TVlerde kabul edilebilir seviyede olduğunu düşünüyorum. Değişim yapmaya değmez.
Zaman ayırıp beni bilgilendiren Adem abiye, Hakan ve Kemal beye ve çok teşekkür ediyorum. İçim nir nebze rahatladı. Zahmet olmazsa bir de bu videoyu inceler misiniz? Gerçekten bu konularda detaylara çok takılan bir insanım, keşke bu huyumu silebilsem.

Zaman ayırıp beni bilgilendiren Adem abiye, Hakan ve Kemal beye ve çok teşekkür ediyorum. İçim nir nebze rahatladı. Zahmet olmazsa bir de bu videoyu inceler misiniz? Gerçekten bu konularda detaylara çok takılan bir insanım, keşke bu huyumu silebilsem.

Karanlıkta seyrederken problem gibi. Evet. Sinema havasını seviyorum. Genelde karanlıkta seyredeceğim diyorsanız pek keyif vermez. Ama benim TV'den iyi olduğu kesin. Ama şunu söyleyeyim. Seyrettiğiniz filmde üstte ve altta siyah bant olursa bir nebze sıkıntı olur.

Bu da benim TV'nin aynı film sahneleri ile ışıklı ortamdaki ve karanlık ortamdaki film performansları. (Karanlıkta TV seyretmediğim için çok ta dert etmiyorum)

edit: Şimdi farkettim. Robotun kafasındaki 101 rakamı. Işıklı ortamda bakıldığında rakamlar arasında boşluk varken karanlık ortamda bakıldığında boşluk olmuyor. Ama bu TV'nin suçu değil. Çekimi yapan kameranın suçu. Kameranın karanlık performansı zayıf anlaşılan.

Işıklı ortam:

Karanlık ortam:

Son düzenleme:
Karanlıkta seyrederken problem gibi. Evet. Sinema havasını seviyorum. Genelde karanlıkta seyredeceğim diyorsanız pek keyif vermez. Ama benim TV'den iyi olduğu kesin. Ama şunu söyleyeyim. Seyrettiğiniz filmde üstte ve altta siyah bant olursa bir nebze sıkıntı olur.

Bu da benim TV'nin aynı film sahneleri ile ışıklı ortamdaki ve karanlık ortamdaki film performansları. (Karanlıkta TV seyretmediğim için çok ta dert etmiyorum)

edit: Şimdi farkettim. Robotun kafasındaki 101 rakamı. Işıklı ortamda bakıldığında rakamlar arasında boşluk varken karanlık ortamda bakıldığında boşluk olmuyor. Ama bu TV'nin suçu değil. Çekimi yapan kameranın suçu. Kameranın karanlık performansı zayıf anlaşılan.

Işıklı ortam:

Karanlık ortam:

Evet hocam videolardan da belli oluyor sağ üst kısımda ufak bir sehimlenme var gibi. Sizi rahatsız etmiyorsa ne mutlu size keşke ben de bu kadar detaylara takılmasam.

İlginç bir durum oldu. Televizyonunun ekranında parmak izi ve bir kaç yerde leke gördüm elime mikrofiber bez alıp temizlerken bulutlanmaların yer değiştiğini fark ettim. sonrasında kesinlikle bastırdmadan çok nazik bir şekilde bütün ekranı daireler şeklinde silmeye başladım ortadan köşelere doğru daireler halinde sildim. İlk hali ile işlemden sonraki halini aşağıya koyuyorum.

ssd3.jpg
ssd2.jpg

Üsteki fotoğrafları direkt ekranın karşısından ve her hangi bir kadraj ayarı yapmadan otomatik modda çektim. Kameranın pozlaması televizyonun ekranına atılmış durumda. Alttaki fotoğraf da aynı şekilde çekildi. Televizyon ekranına dokunarak pozlama yapıldı her hangi bir ışık ayarı yapılmadı. Fark bariz bir şekilde görünüyor sanırım.
ssd.jpg

Bu sonuç benim yaptığım işlemden sonra mı oluştu bilmiyorum. Gerçekten bu şekilde panelin içindeki ışığı yayan difizör katman düzeltilir mi? Fotoğraflara bakıldığında öncesine göre ışığın daha homojen bir şekilde dağıldığı söyleyebiliriz. Bu konuyu okuyup da bu işlemi yapacak arkadaşlar için kesinlikle panele baskı uygulamadım. Yapacaksanız çok hassas ve nazik davranın. Bir iki denemede düzelmiyorsa da daha fazla zorlamayın bırakın. Düzelteceğim diye panelinizi kırmayın.

Sequence 01.00_00_06_14.Still001.jpg

Ekli dosyalar

• ssd2.jpg
    ssd2.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 12
  • ssd3.jpg
    ssd3.jpg
    10.5 KB · Görüntüleme: 14
Evet hocam videolardan da belli oluyor sağ üst kısımda ufak bir sehimlenme var gibi. Sizi rahatsız etmiyorsa ne mutlu size keşke ben de bu kadar detaylara takılmasam.

İlginç bir durum oldu. Televizyonunun ekranında parmak izi ve bir kaç yerde leke gördüm elime mikrofiber bez alıp temizlerken bulutlanmaların yer değiştiğini fark ettim. sonrasında kesinlikle bastırdmadan çok nazik bir şekilde bütün ekranı daireler şeklinde silmeye başladım ortadan köşelere doğru daireler halinde sildim. İlk hali ile işlemden sonraki halini aşağıya koyuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 5162 Ekli dosyayı görüntüle 5163
Üsteki fotoğrafları direkt ekranın karşısından ve her hangi bir kadraj ayarı yapmadan otomatik modda çektim. Kameranın pozlaması televizyonun ekranına atılmış durumda. Alttaki fotoğraf da aynı şekilde çekildi. Televizyon ekranına dokunarak pozlama yapıldı her hangi bir ışık ayarı yapılmadı. Fark bariz bir şekilde görünüyor sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 5156
Bu sonuç benim yaptığım işlemden sonra mı oluştu bilmiyorum. Gerçekten bu şekilde panelin içindeki ışığı yayan difizör katman düzeltilir mi? Fotoğraflara bakıldığında öncesine göre ışığın daha homojen bir şekilde dağıldığı söyleyebiliriz. Bu konuyu okuyup da bu işlemi yapacak arkadaşlar için kesinlikle panele baskı uygulamadım. Yapacaksanız çok hassas ve nazik davranın. Bir iki denemede düzelmiyorsa da daha fazla zorlamayın bırakın. Düzelteceğim diye panelinizi kırmayın.

Ekli dosyayı görüntüle 5164

Daha homojen olmuş. Biraz daha iyi. ?

Benim TV'de parlak yere bastırınca düzeliyor. Işık neredeyse kayboluyor. Elimi çekince eski haline dönüyor. Fiziki bir kusur. Önemsemiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri