Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 75Q80C almak mantıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kemal

Yeni Üye
Yeni Üye
Aylardır S95C oledleri bekliyorum. Hala doğru düzgün satışa çıkmadı Türkiye’de. 65” olanı çok kısıtlı olarak bulunuyor. 77” olanı güzel ama bütçeyi aşıyor. OLED takıntısı yapmıştım ama 50bin TLyi pek geçmek istemiyorum. 50bin bile çok aslında.

75Q80C için 45.500 TL fiyat aldım. Acaba oled sevdasından vazgeçip büyük ekran almak daha mı mantıklı? Full Array Local Dimming panel var diye biliyorum 75Q80C’de. Miniled mi o konuda bilgim yok. Panel tipi de sanırım ADS, kontrast üzebilir.

Tavsiyeniz nedir dostlar? Bu TV mi alınmalı, alternatif ne alınabilir. 40 bin TLye 55S95B var, geçen yılın modeli. Ama küçük kalır diye düşünüyorum.

Oled görüntü kalitesi olarak tartışılmaz bulutlanma ışıma sehim gibi durumlar yaşanmıyor lakin piksel yanması vs gibi durumlarıda göz ardı etmemek lazım

Aylardır S95C oledleri bekliyorum. Hala doğru düzgün satışa çıkmadı Türkiye’de. 65” olanı çok kısıtlı olarak bulunuyor. 77” olanı güzel ama bütçeyi aşıyor. OLED takıntısı yapmıştım ama 50bin TLyi pek geçmek istemiyorum. 50bin bile çok aslında.

75Q80C için 45.500 TL fiyat aldım. Acaba oled sevdasından vazgeçip büyük ekran almak daha mı mantıklı? Full Array Local Dimming panel var diye biliyorum 75Q80C’de. Miniled mi o konuda bilgim yok. Panel tipi de sanırım ADS, kontrast üzebilir.

Tavsiyeniz nedir dostlar? Bu TV mi alınmalı, alternatif ne alınabilir. 40 bin TLye 55S95B var, geçen yılın modeli. Ama küçük kalır diye düşünüyorum.
Q80C miniled değil
Miniled için QN serisine geçmeniz gerekir.

Q80C miniled değil
QN serileri çok pahalı. Onu alacağıma OLED alırım. Farklı bir markada tavsiye edeceğiniz model var mı 50bin bütçe ile?

75LS03BG modeli dikkatimi çekti yeni. Anti-glare oranı yüksek.

75LS03BG (Frame 2023) ile 75Q80C modellerini kıyaslarsak hangisi daha iyidir? Q80C FALD panel. Frame olanlar FALD panel mi?

Q80C ADS (IPS) panel, frame 2023 için bilgi bulamadım ama 2021 ve 2022 modeli VA panel. Kontrast açışından frame avantajlı gibi eğer VA panel ile devam edildiyse.
Q80C miniled değil
QN serileri çok pahalı. Onu alacağıma OLED alırım. Farklı bir markada tavsiye edeceğiniz model var mı 50bin bütçe ile?

75LS03BG (Frame 2023) ile 75Q80C modellerini kıyaslarsak hangisi daha iyidir? Q80C FALD panel. Frame olanlar FALD panel mi?

Q80C ADS (IPS) panel, frame 2023 için bilgi bulamadım ama 2021 ve 2022 modeli VA panel. Kontrast açışından frame avantajlı gibi eğer VA panel ile devam edildiyse.

Ne alalım bir karar veremedim?!

@Tesla

Ne alalım bir karar veremedim?!

@Tesla
Frame olanlar edge led

BLU kalite sıralamasında her zaman direct led önde gelir.

edge
bottom
direct
fald
miniled

Frame olanlar edge led

BLU kalite sıralamasında her zaman direct led önde gelir.

edge
bottom
direct
fald
miniled
Frame modeli aynı zamanda VA panel kontrastı yüksek. Diğeri FALD olsa da ADS panel. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde yine de Q80C daha frame modelinden üstün diyebilir miyiz?

Rting Q80C'nin genel puanına 7,5 vermiş, frame 2022 modeline ise 8,3 puan vermiş. (2023 frame test edilmemiş henüz)

Normalde bir tarafta FALD panel varken edge LED tercih etmem ama Rtings incelemesi kafa karıştırıcı.

Bu modeller dışında öneriniz var mı? LG ve TCL markalarına da sıcak bakıyorum.

Mini led yeni çıkan bir teknoloji o yüzden ben sıcak bakmıyorum.Fald panel in yeni versiyonu gibi

2 gün önce gece saatlerinde Vatan Bilgisayarın web sayfasında birçok TV'de ciddi indirim vardı. Ordan 75Q80C modelini sipariş verdim sonunda. Gece indirimiyle 42.227,15 TL'ye geldi. Şu anki fiyatı %10 indirim ile 49.679,10TL. Umarım sorunsuz şekilde gelir, OLED almadığıma pişman olmam.

2 gün önce gece saatlerinde Vatan Bilgisayarın web sayfasında birçok TV'de ciddi indirim vardı. Ordan 75Q80C modelini sipariş verdim sonunda. Gece indirimiyle 42.227,15 TL'ye geldi. Şu anki fiyatı %10 indirim ile 49.679,10TL. Umarım sorunsuz şekilde gelir, OLED almadığıma pişman olmam.
Potansiyel alıcılar sizin sayenizde bu model ile ilgili gerçek kullanıcı deneyimine sahip olabilirler ürün geldiğinde tecrübelerinizi paylaşabilriseniz :ok

Potansiyel alıcılar sizin sayenizde bu model ile ilgili gerçek kullanıcı deneyimine sahip olabilirler ürün geldiğinde tecrübelerinizi paylaşabilriseniz :ok
Geldiğinde paylaşım yapmaya çalışırım. Soundbar düşünüyorum bir de. Öneriniz var mı? 20-25bin bandına kadar çıkabilirim.

Bende aynı tv'nin 65 ekran olanı aldım. Televizyon geldi ve kuruldu. Rtings incelemesinde ki gibi ips panel değil, va panel. Avrupa cihazları va panel olarak geliyor.

Merhaba IPS olmadigini nasil anladiniz? Bende de 75" var.
Panele hafif vurduğunuzda görüntü dağılmasından belli oluyor. Ayrıca arkada yazan model numarası QE65Q80CATXTK. Araştırdığım kadarıyla "ca" yazanlar csot va panel kullanıyor.

20230704_182742.jpg
20230704_182751.jpg
20230704_182835.jpg
20230704_214705.jpg
20230704_214745.jpg
20230704_215210.jpg

QE75Q80CATXTK model

Açıkçası philips servisinden dolayı samsung aldım ama android olmadığı için pişman olmaya başladım Blutv exxen mediaplayer steamlink amd vs hiç bir şey yok market bom boş. Amazon fire vardı mecburen taktım çok can sıkıcı.

GRUNDIG 65 GGO 9900 B 65 inç 165 Ekran tv ekran ve panel yapısı gibi diğer kriterleri göz önüne aldığınızda tavsiye edermisiniz.​

Teşekkür ederim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri