Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung Buzdolabı Buzluk Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

janavar

İnce Eleyen
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Samsung RL4323RBASP
Aşağıda resimde gördüğünüz şekilde buz sorunu yaşamaktayız. Normalde bu kadar asla olmazdı . 5-6 ayda bir tehliyesi ve ufak tefek buzları temizler devam ederdik. Fakat bu sefer başa çıkılamayacak şekilde sorun oluştu.

Şuan fişi çektim ve buzların erimesini bekliyorum. umarım 1-2 güne erir diye düşünüyorum.

Şu aşamada bu sorun ne kaynaklı olabilir neye bakmak lazım. Bireysel olarak test edebileceğim, kontrol edebileceğim noktalar nelerdir. herhangi birşey ölçmem gerekliyse sadece avometrem var elimde.

Samsung RL4323RBASP

5-6 ay önce buzluk lastik contası, yetkili servisten orijinal olarak temin edilip değiştirildi. tam oturuyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 12.16.32_8c638a73.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 12.16.32_8c638a73.jpg
    50.3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Ben mi yanlış görüyorum yoksa hakikaten aşağısı donmuş bir havuz gibi mi olmuş? :alala
Ayrıca akış yoluna bakınca burada olmsı gereken alanın dışında bir hava akışı ve ciddi oranda yüksek nem yüklü hava akışı olduğu fikri oluşuyor kafamda. Öncelikle buzdolabının içerisine kapı açıldığında girmesi gerken normal hava dışında nereden hava giriyor onu bulmam gerekiyor sanki.

Diğer yandan sizin ürünün defrost sistemi de çalışmıyor bu durumda.

Ben mi yanlış görüyorum yoksa hakikaten aşağısı donmuş bir havuz gibi mi olmuş? :alala
Ayrıca akış yoluna bakınca burada olmsı gereken alanın dışında bir hava akışı ve ciddi oranda yüksek nem yüklü hava akışı olduğu fikri oluşuyor kafamda. Öncelikle buzdolabının içerisine kapı açıldığında girmesi gerken normal hava dışında nereden hava giriyor onu bulmam gerekiyor sanki.

Diğer yandan sizin ürünün defrost sistemi de çalışmıyor bu durumda.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. :) maalesef aşağısı havuz olmuş durumda :/

Üst buzdolabu bölümünde de sebzelik kısmında sebzeler nispeten donuyor.

Alt buzluk kısmının plastik duvarlarında delik çatlak vs gibi durumlar bu soruna yol açar mı acaba.

Defrost neden çalışmaz. bununla ilgili nereyi kontrol etmem gerekir. Ev kullanıcısı olarak (basit elektronik işler elimden gelir) benim yapabileceğim kontrol edebileceğim hangi noktalar mevcut.

Şuan o havuzu çıkardım. birazdan fan kısmını söküp oranın da resmini paylaşacağım .

Son durum bu , şuan buzları temizliyorum. tahliye deliğini kontrol edeceğim. muhtemelen o da buzdan tıkalıdır.

NOT: Metal panele hiç bir işlem uygulamadım üzerinde hiç buz yok .

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.16.41_5ff78ab3.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.16.41_5ff78ab3.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.16.41_555e203a.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.16.41_555e203a.jpg
    57.4 KB · Görüntüleme: 24
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. :) maalesef aşağısı havuz olmuş durumda :/

Üst buzdolabu bölümünde de sebzelik kısmında sebzeler nispeten donuyor.

Alt buzluk kısmının plastik duvarlarında delik çatlak vs gibi durumlar bu soruna yol açar mı acaba.

Defrost neden çalışmaz. bununla ilgili nereyi kontrol etmem gerekir. Ev kullanıcısı olarak (basit elektronik işler elimden gelir) benim yapabileceğim kontrol edebileceğim hangi noktalar mevcut.

Şuan o havuzu çıkardım. birazdan fan kısmını söküp oranın da resmini paylaşacağım .
Deforst kısmında sistemsel ilerlemek gerekir.
1- Defrost sensörü mü sinyal yollamıyor
2- Sensör sinyal yolluyor ama kart okumuyor mu
3- Kart okuyor algılıyor ama rezistanslara komut mu vermiyor
4- Kart okuyup komut veriyor ve rezistanslara gerilim gidiyor ama rezistanslar mı arızalı? (Açıkdevre)

Bunun tespiti biraz iyi elktrik elktronik bilgisi ve iyi işçilik gerektiri ayrıca güvenlik seviyelerine lütfen dikkat ediniz zira elektrik çarpılma riski yüksek bölümlerdir.

Evaparatörün olduğu bölüm sökülüp buzlar komple eritilmeli, sonra defrost sensörü çıkartılıp ohm değeri ölçülmeli ve sonrasında su kaynatıp bardağa koyup bu sıcak su içerisinde yeniden ölçüm yapılıp ohm değerinde ne derece sapma yaptığı görülmeli.

Sonra rezistansların uçları açığa alınıp açıkta ohm değerleri ölçülmeli vs vs

Hmmmm Sizin defrost çalışıyor da, su tahliye bölümü tıkalı sanırım zira eriyen buz tahliye olacağına orası yıkalı olduğu için dolabın içine akmış gibi.

Hmmmm Sizin defrost çalışıyor da, su tahliye bölümü tıkalı sanırım zira eriyen buz tahliye olacağına orası yıkalı olduğu için dolabın içine akmış gibi.
Bu sorun kronik ama , normalde 6 ayda yapıyordum. ama hiç bir zaman bu kadar birikme söz konusu olmadı. Şuan nereden hava alıyor olabilir. onu düşünüyorum.

plastik iç kasada bir delik olması bu sorunu yaratır mı. yoksa sadece soğutmayı mı etkiler.

Tahliye bölümü kupkuru, yani hiç tahliye işlemi olmamış gibi dolapta. şimdi o bölümden sıcak suyu döktüm arkadan tahliye etti. Ama normal çalışmada hiç tahliye olmamış. örümcek ağları var tablanın içinde.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_5d63bf33.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_5d63bf33.jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_9957e318.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_9957e318.jpg
    86.8 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_e2a60f7c.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-05 saat 14.40.10_e2a60f7c.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 19
Şuan toparladım buzdolabını Sıfır buz ile çalıştıracağım. 1-2 gün gözlemleyip anlık olarak su ve buz birikmesi oluyor mu kontrol edeceğim.

Bak abi ilk paylaştığın fotodaki buzlanmanın akış yolunu takip ettiğinde geliş kanalını işaret ediyor sana ve tekrar ediyorum bu durum NORMAL bir hava akımı ile bence olamaz. Yine de Samsung servisi dostuma bu fotoları yollayıp bir sorayım bakalım ne diyecek.

Ülke genelinde sevilmek ne güzel bir duygu 💜

herkes biliyor ki ticari bir amaç gütmeden, çıkar beklentisi olmadan insanımıza destek olmaya çalışıyoruz.
İstisna birkaç durum dışında benden bilgi gizleyen ve yardımcı olmak için gönülden çaba sarfetmeyen hiçkimse olmadı neredeyse.

Hepiniz çok ayrı güzelsiniz, güzel ülkemin güzel insanları :yeah:love:

1712321197738.png

Tam model neydi bu arada, sorar o şimdi bana eminim.
Samsung RL4323RBASP

Bu arada iç kasada çok kılcal bir çatlak var. Nasıl oldu neden oldu hiç bir fikrim yok. belki nokta kadardı araya su girip donunca uzadı. Aşağıya görsel bırakıyorum kırmızı ile düz çizgi olan bölümde. İdareten silikon ile bölümü sıvadım :D ne kadar doğru bir çözüm olur fikrim yok tabi ki

Şimdilik dolabı toparladım. muhtemelen 15-20 güne tekrar kontrol için sökeceğim. hem buzlanma ilerlememiş olur hem de kontrol etmiş olurum. Elimde ölçüm için malzeme mevcut. Yine sizinle teyitleşip öyle söküm yaparım. Arkadaşınızda müsaitse görüntülü kontrol sağlarız.

Şuana kadar göstermiş olduğunuz ilgili alaka için çok çok teşekkür ederim. En kısa zamanda güncelleme yapacağım .

Ekli dosyalar

• güncel.jpg
    güncel.jpg
    115.1 KB · Görüntüleme: 10
Samsung RL4323RBASP

Bu arada iç kasada çok kılcal bir çatlak var. Nasıl oldu neden oldu hiç bir fikrim yok. belki nokta kadardı araya su girip donunca uzadı. Aşağıya görsel bırakıyorum kırmızı ile düz çizgi olan bölümde. İdareten silikon ile bölümü sıvadım :D ne kadar doğru bir çözüm olur fikrim yok tabi ki

Şimdilik dolabı toparladım. muhtemelen 15-20 güne tekrar kontrol için sökeceğim. hem buzlanma ilerlememiş olur hem de kontrol etmiş olurum. Elimde ölçüm için malzeme mevcut. Yine sizinle teyitleşip öyle söküm yaparım. Arkadaşınızda müsaitse görüntülü kontrol sağlarız.

Şuana kadar göstermiş olduğunuz ilgili alaka için çok çok teşekkür ederim. En kısa zamanda güncelleme yapacağım .
Tamamdır mutlaka bilgi bekliyor olacağız bakalım ne çıkacak :ok

Tahliye bölümü kupkuru, yani hiç tahliye işlemi olmamış gibi dolapta. şimdi o bölümden sıcak suyu döktüm arkadan tahliye etti. Ama normal çalışmada hiç tahliye olmamış. örümcek ağları var tablanın içinde.
3. resimdeki kondanseri temizlemen çok önemli hem dolabın daha verimli soğutmasına hem az enerji yakmasına katkıda bulunursun.

Tamamdır mutlaka bilgi bekliyor olacağız bakalım ne çıkacak :ok
GÜNCELLEME

15 günlük takip süreci sonunda şuan benzer şekilde buzlanma gözükmüyor. Herhangi bir su, buz , kar, ses sorunu yok. Bu sebeple şuan için sökme gereği duymadım. Ama 15 gün aralıklarla yine de takipte olacağım.

sanırım bahsi geçen noktada oluşan çatlak sebebiyle diye düşünüyorum. orayı yalıtınca düzeldi gibi. belki de başka bir sebep şuan söylemek için erken :)

15 gün sonra tekrar görüşmek üzere

3,5 ay sonra gelen güncelleme.

Maalesef sonuç yine aynı. Şuan buzu çözdürmeye çalışıyorum

@Adem Helvacı
Geçmiş olsun muhtemelen defrost sistemi ile ilgili bir problem var durduk yere tıkanacak hali yok giderin. Ki sürekli de kontrol ediyorsunuz. Anakart, defrost sensörü, rezistans gibi parçalara odaklanılmalı. Garantisi var mı?

Geçmiş olsun muhtemelen defrost sistemi ile ilgili bir problem var durduk yere tıkanacak hali yok giderin. Ki sürekli de kontrol ediyorsunuz. Anakart, defrost sensörü, rezistans gibi parçalara odaklanılmalı. Garantisi var mı?
Valla şuan yine temizleyip toparladım dolabı.

Tahliye deliği üzerinde bulunan serpanterlerde damla su ve buz yok.

İçinden çıkardığım buzlarda dikkatimi çeken durum, 1 milim aralıklarla katman olmuş. Bu da bana deforst işlemi oluyor fakat su bir sebeple tahliye den gidemediği için katman katman buz tabakası oluşturuyor izlenimi yarattı.

Tahliye hortumundan olması gerekenden fazla içeriye hava alıp su burada donarak tıkanıyor ve zamanla tahliye olmadığı için katmanlaşıyor gibi geldi.

Son olarak bu sefer dikkatimi çekti. Tüm buzları temizledim.aradan 2 saat geçti ve buzluk bölümüm alt tarafı hala soğuktu. Diğer bütün duvarlar oda sıcaklığına gelmişti. Sanki su buz dolabının plastik muhafazasının içine girmiş ve alt tarafta toplanıp orada donmuş gibi.

Bu nasıl mümkün olur?

Not. 8-9 senelik maalesef. Garantisi mevcut değil. Varsa da sadece kompresör için devam ediyordur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri