Orijinali için sorguladım stoklarda hakiklaten panel yok. Yani yasal tedarik yükümlülüklerini yerine hakikaten getiremiyorlar bu kısmı tamamdır. Diğer yandan serbest piyasada bu ürüne 245usd karşılığı panel takılabiliyor.
Yani 35 liradan hesaplasak 245 usd kabaca 8500 9000tl yapar diyelim. Ayrıca satıl Sonrası Hizmetler Yönetmeliği madde 12 ve alt fıkraları gereği size yedek parça fiyat listesi sunma zorunluluklarını da yerine getirmemişler.
Serbest piyasada orijinal olmayanını 8500tl ye takabiliyorlarsa orijinal olanını 18.500tl bile desen yine de senden fazla para talep ediyorlar ki onu da amortisamn olarak düşünüyorlar demek ki.
Size şu gerekçeli kararı benim Resmi Bilirkişi Raporum ile aldırdığımı paylaşayım belki ne demek istediğimi anlatabilirim.
Tüketicinin beyanları şurada
Bana gelen görevlendirme yazısı bu
Benim konuy ayaklaşımım şu
THH nin kararı ise bu
Tüketiciye ''Bu ürünü letgo da 1000tl ye satarsın'' dedikleri ürünü firmaya iade ettirip 9736TL medel kendisine iade edilmesini sağlamışım sanırım 2022 veya 2023 yılında
Yani konuya sizin nasıl yaklaşacağınız da, sizin komisyonun nasıl yaklaşacağı da, sizin ürünü inceleyecek bilirkişinin nasıl yaklaşacağı da çok önemli bu gibi durumlarda.