Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 55C645 Inverse Ghosting Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 11x22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

11x22

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 6 ay önce TCL 55C645 marka/model TV satın aldım. Çok şükür performansında ve görüntüsünden gayet memnunum. Ancak, yenilerde aldığım oyun konsolu (oyun modu açıkken) ile oynarken bazı renklerde inverse ghosting (ters hayalet efekti) olduğunu fark ettim. Özellikle bazı renklerde (arka plan koyu mavi iken) bu efekt belli oluyor. Aslında kafaya takılacak bir şey değil gibi ama bir kere gözüm takıldı ya, her yerde aramaya başladım ve evet inverse ghosting efekt bazı yerlerde var. Öncelikle söyleyeyim, yaptığım tüm testlerde sorunun konsol, HDMI port vb. sebeplerden kaynaklanmadığını, TV'den kaynaklandığını tespit ettim. Bu durumda tüm ayarları kurcaladım, oyun modunu kapattım, Reddit dahil birçok forumda araştırdım ama bu işe etkili çözüm bulan yok gibi duruyor. Sadece burada konu açan bir arkadaş hızlı başlat ayarını kapatarak bu sorunu çözmüş fakat bende işe yaramadı.

Açık söylemek gerekirse servis vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum, servislerle pek iyi anılarım yok. Bunu yapıp öteki şeyi bozarlar diye çekiniyorum, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyorum. Firmware güncel gözüküyor, belki o güncellemeden sonra da böyle olmuş olabilir, daha önce dikkat etmedim o yüzden bilmiyorum.

Birkaç sorum var:
  1. Bu sorun normal midir? Yaygın görülen ve böyle kabul edilen bir konu mu yoksa tamir ettirmeli miyim?
  2. Mesela tamir ettirmeye kalksam, uzun sürecek ve donanımsal değişiklikler gerektirecek bir süreç mi yoksa evde basit firmware güncellemeleriyle vb. çözebilme durumları var mı?
  3. TV'yi fabrika ayarlarına döndürmek işe yarar mı? Bir kez yaptım ancak fark görmedim.
  4. Bir dahaki firmware güncellemelerinde böyle sorunlar fixlenebilyor mu?
Yanıtlarsanız çok memnun olurum. @Adem Helvacı Bey, eğer siz de cevaplayabilirseniz memnun olurum. Böyle bir sorunla karşılaştınız mı hiç? Bu arada video linkini aşağıya bırakıyorum.

Inverse Ghosting 1 (Youtube)
Inverse Ghosting 2 (Youtube)

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri