Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma TCL 55C725'mi TCL 58P635'mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

firatkrky

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar
Dün 13.600 tl'ye Youtube videosunu izledikten sonra 58p635 televizyon aldım. Fakat aklım hep c725 serisindeydi. Bütçeme uygun yalnızca 58p635 ve 50c725 vardı. Haliyle büyük bi ekrana ihtiyacım olduğu için 58p635 aldım. Fakat ürün kargoya verilmişken bütçemi biraz daha esnetebileceğime karar verdim fakat iade ve satın alma süreçleriyle uğraşmak da pek içimden gelmiyor. Sizce 17 bin tl civarına 55c725 ile 14 bin tl civarına aldığım 58p635 arasında QLED ve ses sistemindeki farklarla birlikte ciddi bi fark hisseder miyim? Kağıt üstünde farklar olmasına karşın son kullanıcı olarak sadece online platformlarda takılacak biri olarak iade edip c725 almaya değecek bi fark görür müyüm? Değerli yorumlarınız benim için önemli.
Saygılar

p635'i aldım. Aslında memnunum ama bütçeyi artırıp aynı boyutta c725 almak daha mantıklı görünüyor. Adem hocam p635 için sesi yeterli demiş ama ben hiç keyif almadım. İade edip değiştirebilme imkanım olsa 5 dakka düşünmeden model yükselteceğim ama malesef alet sapasağlam ne bi ışık sızması var ne üretici kaynaklı bi sorun? 13900 e aldım 13000 e isteyene bırakabilirim? Size tavsiyem varsa bütçenize QLED den yana kullanın. Sesi de yabana atmayın çok fark ettiriyor.

Ben iki hafta önce IPS QantumDot 120hz panelli HarmanKardon ses destekli bir LG 49uh770 televizyondan, Onvo Ov65f950 model TV ye geçtim. Eski televizyonumu yaklaşık 6 yıl kullandım. Bu sebeple standart panel ve Qled panel arasında ki farkı çok iyi biliyorum. TV tercihlerinizde pişmanlık yaşamanıza gerek yok. Sonuçta verdiğiniz üçretin karşılığını beklemelisiniz. Eğer daha fazla ödeme yapmayı tercih edecekseniz zaten en başından ister VA ister IPS olsun standart panel bir TV ye yönelmek yerine iyi beyazlar ve iyi siyahlar sunabilen mümkünse 100-120hz bir TV yi tercih etmelisiniz. Ama bunun maddi olarak bir karşılığı var. Tercihimden dolayı da asla pişman değilim çünkü bir üst seviye için iki katı bedel ödemek zorunda olduğumun farkındayım. İki katı ücretin iki katı kalite getirmediğini de açıkça bildiğim için kendimi üzecek bir durumda olmadığı aşikar. 65f950 de keşke diyeceğim iki şey var ve keşkelerin karşılanma maliyeti en az 4-5 bin TL. Birincisi daha akıcı görüntü için Google TV işletim sisteminin yazılımsal tazeleme hızı arttırması, ikincisi ise panelin yansıma önleyici katmanının %1 seviyesinde olmasından dolayı ekrandaki çevresel ışık parlamaları. Yabancı alış veriş sitelerinden parlama önleyici kaplama satın alsam nasıl olur diye bir bakayım dedim. Kaplamanın fiyatı 65" için 3100 TL ? Neşe dolu ülkemin gerçekleriyle yüzleşiyor ve yeni televizyonuma karşı saygı duymak zorunda hissediyorum kendimi. Yapacak bir şey yok. İlaveten TV den alınan %41 oranında ki vergileride düşündüğümde yeter be kardeşim diyip sessizliğe bürünüyorum. Gümrük vergisi, avantalar, mağaza giderleri, faiz yükü derkende sıtmaya razı oluyorum. Ha beyazlar biraz soluk siyahlar biraz grimsi ve altyazılar hafif titriyor ama olsun. ??‍??‍??‍??‍??‍??‍?

Ayrıca bu sıralar mehter marşının yan açılardaki görüntü performansına etkisi üzerine bir araştırma yapıyorum yakında sonucu sizlerle paylaşmak arzusundayım. ? Herkese sabır ve yine sabır diliyor ailelerinizle birlikte hiçbirşeyiniz olmasa bile mutluluğunuzun daim olmasını diliyorum. ❤️

p635'i aldım. Aslında memnunum ama bütçeyi artırıp aynı boyutta c725 almak daha mantıklı görünüyor. Adem hocam p635 için sesi yeterli demiş ama ben hiç keyif almadım. İade edip değiştirebilme imkanım olsa 5 dakka düşünmeden model yükselteceğim ama malesef alet sapasağlam ne bi ışık sızması var ne üretici kaynaklı bi sorun? 13900 e aldım 13000 e isteyene bırakabilirim? Size tavsiyem varsa bütçenize QLED den yana kullanın. Sesi de yabana atmayın çok fark ettiriyor.
Öncelikle Tv'nizi güle güle kullanın.Mesajı yazmamın sebebi ise Tv'nizin sesini beğenmediğinizi söylemeniz.Naçizane olarak benim fikrimce Tv'deki en önemli kriter panel performansı.Görüntüden memnunsanız geri kalan herşey ayrıntı kalır derim.Tv'nin görüntü performansı iyi değilse geri kalan işletim sistemi,kanal geçişleri,ses vb'nin iyi olmasının hiçbir kıymeti kalmaz.Ben belki 20 yıldır, evde çoğu yeri çalışmayan eski müzik setime bağlı olarak 4 kabinli şekilde ses sistemi kullanıyorum,diyeceğim o ki sizde ses sorununu bu şekilde çözebilirsiniz.Öyle 1000'lerce TL verip ses sistemi almaya da gerek yok,bit pazarlarında vb yerlerde bir sürü eski midi setler,hoparlör iş görür.İşinize karışmak gibi olmadığı ümidiyle

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri