Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Tcl 55c728 mi? Tcl 55c735?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FuRkYy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

FuRkYy

Yeni Üye
Yeni Üye
Tcl 55c728 mi? Tcl 55c735 mi arada fiyat farkıda var fiyat performance arıyorum ikisinden birini alcam 728 yeterliyse daha uygun onu alıcam birde güncellenmiş ürün nedir sağlıklımıdır

TCL 55C728 PTT Avm de epey indirimli bir fiyat yapılmış.. TCL 55P615 almayı düşünüyordum 9500 TL ye ama sanırım bu aradaki fark verilerek 55C728 alınır gibi duruyor ama ? https://www.pttavm.com/tcl-55c728-4...ydu-alicili-android-smart-qled-tv-p-374343670
Bu ürünü daha önce de görmüştüm.

TCL 55C728 Yenilenmiş ürün olarak satışta ve fiyatı da uygun görünüyor ancak yenileme tanımında her ne kadar orada ''Sadece yazılım yüklenmiştir'' diğye sallasalar da gerçekte ne olduğunu bilmiyor olmak sıkıntılı.

Aynı zamanda TCL 55C728 Yenilenmiş ürün satın aldığımızda seçimlik haklarımız konusundaki bilinmezler ve hele ki bir de bu ürünün Bilkom güvencesinde olması ve ürün satıldıktan sonra sorun çıktığında @alino kardeşimin yaşadıklarının yaşanma riski insanı tereddütte bırakır.

Bu ürünü daha önce de görmüştüm.

TCL 55C728 Yenilenmiş ürün olarak satışta ve fiyatı da uygun görünüyor ancak yenileme tanımında her ne kadar orada ''Sadece yazılım yüklenmiştir'' diğye sallasalar da gerçekte ne olduğunu bilmiyor olmak sıkıntılı.

Aynı zamanda TCL 55C728 Yenilenmiş ürün satın aldığımızda seçimlik haklarımız konusundaki bilinmezler ve hele ki bir de bu ürünün Bilkom güvencesinde olması ve ürün satıldıktan sonra sorun çıktığında @alino kardeşimin yaşadıklarının yaşanma riski insanı tereddütte bırakır.
Valla cevabınızı gördüğümde satıcı firmayla telefon görüşmem yeni sonlanmıştı (asg bilişim) aynen dediğiniz gibi yazılımsal basit sorunlar olduğunu ve firmaya ürünün geri döndürülerek sadece bu işlemin yapılandığını ve yenilenmiş ibaresinin o yüzden olduğunu söyledi arkadaş. Garanti koşullarının aynen devam ettiğini ve bilkom un gelip standart şekilde kurulum ve teknik hizmet vermeye 2 yıl devam edeceğini ekledi..

Tabiki sizin de yenilenmiş ürün detayları hk verdiğiniz bilgiler doğrultusunda zaten kafam karışmışken, güvenip almak daha da zorlaştı şuan.. Çok iyi bir fiyattı böyle bir tv için ama maalesef o riske giremeyecğim.. Teşekkürler ..

Valla cevabınızı gördüğümde satıcı firmayla telefon görüşmem yeni sonlanmıştı (asg bilişim) aynen dediğiniz gibi yazılımsal basit sorunlar olduğunu ve firmaya ürünün geri döndürülerek sadece bu işlemin yapılandığını ve yenilenmiş ibaresinin o yüzden olduğunu söyledi arkadaş. Garanti koşullarının aynen devam ettiğini ve bilkom un gelip standart şekilde kurulum ve teknik hizmet vermeye 2 yıl devam edeceğini ekledi..

Tabiki sizin de yenilenmiş ürün detayları hk verdiğiniz bilgiler doğrultusunda zaten kafam karışmışken, güvenip almak daha da zorlaştı şuan.. Çok iyi bir fiyattı böyle bir tv için ama maalesef o riske giremeyecğim.. Teşekkürler ..
Buradaki sorulması gereken soru şu. Bu sorun madem yazılım ile çözülebiliyordu, tüketici evinde yazılımı atıp çözseydiniz de ürünü değiştirmeseydiniz mesela? :alala

Güven sorunumuz çok büyük bu satıcı firmalara, o nedenle bu kara senaryolar ile belki de sizin de içinizi karartıyoruz farkındayız ancak yaşananlar öyle rezil durumlar ki, ''Satmak için her yol mübahtır'' anlayışının hakim olduğu bir sektörde sizleri uyarmayı görev edindik kendimize.

Sektörün içinden olduğumuz için bazı görmediklerinizi görüyor, bazı bilmediklerinizi biliyoruz, bu nedenle misyon edindik sizleri doğrular ile bilgilendirmeyi.

Kafanızı karıştırıyorsak affola :ok

Buradaki sorulması gereken soru şu. Bu sorun madem yazılım ile çözülebiliyordu, tüketici evinde yazılımı atıp çözseydiniz de ürünü değiştirmeseydiniz mesela? :alala

Güven sorunumuz çok büyük bu satıcı firmalara, o nedenle bu kara senaryolar ile belki de sizin de içinizi karartıyoruz farkındayız ancak yaşananlar öyle rezil durumlar ki, ''Satmak için her yol mübahtır'' anlayışının hakim olduğu bir sektörde sizleri uyarmayı görev edindik kendimize.

Sektörün içinden olduğumuz için bazı görmediklerinizi görüyor, bazı bilmediklerinizi biliyoruz, bu nedenle misyon edindik sizleri doğrular ile bilgilendirmeyi.

Kafanızı karıştırıyorsak affola :ok
Valla böyle kafa karışıklığına can kurban hocam :) sonradan, belki de kısa sürede bu sorunları yaşayacağıma şimdi araştırıp en sorunsuzu bulmak en iyisi..

Söylediğiniz şeylerin aynılarını düşündüm zaten ve bu ülkede birilerine güvenip alışveriş yapmak aşırı zor iken en ufak bir risk bile varsa geri çekilmek en iyisi.. Yaptığınız işler gerçekten çok faydalı bizde bu misyonunuzdan yararlanıyoruz bir şekilde :) ?

Araştırmaya devam, TLC nin verdiği fiyat performans başarısını sizden görüp öğrenmiş oldum iyi bir modelini bir kampanyaya denk getirirsek ne ala artık ..

Valla böyle kafa karışıklığına can kurban hocam :) sonradan, belki de kısa sürede bu sorunları yaşayacağıma şimdi araştırıp en sorunsuzu bulmak en iyisi..

Söylediğiniz şeylerin aynılarını düşündüm zaten ve bu ülkede birilerine güvenip alışveriş yapmak aşırı zor iken en ufak bir risk bile varsa geri çekilmek en iyisi.. Yaptığınız işler gerçekten çok faydalı bizde bu misyonunuzdan yararlanıyoruz bir şekilde :) ?

Araştırmaya devam, TLC nin verdiği fiyat performans başarısını sizden görüp öğrenmiş oldum iyi bir modelini bir kampanyaya denk getirirsek ne ala artık ..
''Aklın yolu bir'' diyelim o halde :ok

Adem hocam 55C728 ile 55C735 serisi arasındaki farklar nelerdir?

Bu farklardan Micro Dimming Zone Yerel karartma bölgesi olarak yaklaşık 2 kat fark var. Bu çok fark eder mi görüntüde?

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-03-07-19-10-55-693_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2023-03-07-19-10-55-693_com.opera.browser.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 26
Adem hocam 55C728 ile 55C735 serisi arasındaki farklar nelerdir?

Bu farklardan Micro Dimming Zone Yerel karartma bölgesi olarak yaklaşık 2 kat fark var. Bu çok fark eder mi görüntüde?

@Adem Helvacı
Açıkçası 735 i ben genelde oyuncu dostlara öneriyorum hertz desteğinden dolayı.
Diğer kısmı eccük böyle (Afedersiniz) eşşeği beyaza boyayıp zebra diye satmak gi,bi bir şey.
Tamam etkisi yok diyemem bir defa tekniğe aykırı olur her şeyden evvel fakat hissedilirlik düzeyi kısmı tartışılır.

Adem hocam Şuan Amazon da indirim var 55C735 19000 a düşmüş.. 55C728 ise 17300 civarı. Arada yaklaşık 2bin lira fiyat farkı var değer mi sence aradaki bu farka. Yada 19000 olarak daha farklı önerileriniz olur mu?
@Adem Helvacı

Oyun için almıyorsan 728 yeterli. üst düzey oyun oynayacaksan 735 alabilirsin.

c728 120 hz c735 144 hz sadece hz farkı var diye biliyorum.
Hocam Hz farkı dışında ne farkları var bunların c728 2021 üretimi 735 2022 Micro Dimming te 2 kat kadar fark var ama anladığım kadarıyla yazılımsal bu özellik. Google TV arayüz farkı var. Başka aklına gelen bişey var mı senin?

Hocam Hz farkı dışında ne farkları var bunların c728 2021 üretimi 735 2022 Micro Dimming te 2 kat kadar fark var ama anladığım kadarıyla yazılımsal bu özellik. Google TV arayüz farkı var. Başka aklına gelen bişey var mı senin?
En önemlisi bunlar olmak üzere ufak tefek ince detaylar var fark olarak.
Objektif bakacak olursak konsol oyuncusu değilseniz bence de gerek yok fakat 2K günümüz koşulları için bu segmentte aşırı bir fark da değil.

En önemlisi bunlar olmak üzere ufak tefek ince detaylar var fark olarak.
Objektif bakacak olursak konsol oyuncusu değilseniz bence de gerek yok fakat 2K günümüz koşulları için bu segmentte aşırı bir fark da değil.
Hocam işte 2bin lira fark veriyoruz ama yine aynı segmentte debelenip durmak saçma geliyor. Bir üst segmente Falda yada minilede geçemiyoruz.
Hocam açıkçası çok sorun yaşayanda gördüm bu C728 de C735 desen belirsiz zaten çok alan yok şimdilik. Hocam üzerine az daha koyup daha sorunsuz bir cihaz alabilir miyim?

Hocam işte 2bin lira fark veriyoruz ama yine aynı segmentte debelenip durmak saçma geliyor. Bir üst segmente Falda yada minilede geçemiyoruz.
Hocam açıkçası çok sorun yaşayanda gördüm bu C728 de C735 desen belirsiz zaten çok alan yok şimdilik. Hocam üzerine az daha koyup daha sorunsuz bir cihaz alabilir miyim?
Valla sorunsuz tv yok bunu herkese en baştan belirtiyorum ben.
Israrla da diyorum ki bırakın 2.000tl fark ödemeyi, toplamda 100.000tl bütçe ayırıp bana deseniz ki ''Bana sorunsuz tv öner'' YOK YOK YOK

Öyle bir tv yok.

Ciddi yazıyorum abartı değil. Ben 2019 yılının koşulları ile bu ülkede 86'' Samsung ürüne hakikaten araba parası ödeyen ve kasa genleşme sesi için de ''bunlar normal'' cevabı alan tüketiciler biliyorum.

2019 da 86'' ürün almaktan bahsediyorum düşünün. Evin içinde makineli ateş ediyormuş gibi çat çat çatt diye ses yapan tv ye normal dedi Samsung, Normal demeden evvel 2 kere değiştirdi bu arada, 3 üncü de aynı sorun çıkıp bunun kronik olduğu anlaşılınca ''Kullanma kılavuzunun 117 inci sayfasında yazdığı üzere elektronik aletler çalışırken bazı sesler çıkartır'' dedi işin içinden sıyrılmaya çalıştılar ancak mahkeme verdi ağızlarının payını.

2019 daki koşullara göre alınan o tv nin bugünkü eşdeğer model satış fiyatı tamı tamına 305.000tl.

Bu konuya dair daha güncel örnekler de verilebilir rahatlıkla.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri