Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL ve Diğer TV'lerin Rakamsal Değerleri Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
O 1-2 şey ne acaba ?
120 Hz maç yayınlarında hızlı hareket eden futbolcuların etrafında gölgelenme var. Buna titreme diyenler de var. Ufak bir ayar (hareket ayarları ile oynayarak) ile düzeliyor ama otomatik olarak düzelmesini tercih ederdim. Bu tarz TV lerde sinema için ayrı, spor için ayrı modları seçmek gerekiyor ve ufak tefek ayarlar yapmak gerekiyor. Bu tarz yayınlar sadece Youtube da demo olarak var :) O yüzden şu aşamada kafaya takmıyorum ama neden olmasın.

Ses sisteminde her ne kadar Onkyo imzası olsa da, bu tarz sistemlerin harici sistemler kadar kaliteli ses vermeyeceğini bilmek lazım. TV bakarken çoğu televizyon böyleydi. Pahalı TV lerde bile böyleydi. Ses kalitesi çoğu kullanıcı için yeterli gelir ama daha önceden harici bir 5+1 ya da 2+1 kullandıysanız, yine bağlamak en iyi sonucu veriyor.

Ben de X marka televizyon satmaya başlayacağım. Teknik özelliklere bakarsanız OLED, 75 inç, 8K, 240Hz, 2000nit parlaklık, 480Hz yenileme değeri. Altına da "X A.Ş. ürünün özelliklerini önceden haber vermeden değiştirebilir" yazacağım. Sonra millete 32" HD Ready televizyon göndereceğim. Nasıl olsa özellikleri değiştirebilirim diye yazdım, değil mi?
Veya teknoloji marketlerine en kaliteli panelli televizyonları teşhir için vereceğim, sattığım televizyonlar ise C kalite panelli olacak. Ne güzel.

Emeğinize sağlık Adem bey. Çok bilgilendirici bir video olmuş. Tuketicinin manupule edilememesi için videoda da biraz degindiginiz gibi bir nevi şema yapılabilir mi? Tüketici hangi verileri gerçek kabul edebilir hangileri mevcut durumda teyit edilemez. Temel özellikler ele alınarak kisa broşür tarzı. Mesela nits değerleri "peak" adi altinda veriliyor. Kısacası kafa karışıklığı yaşatan rakamsal değerlerin tüketici yonunden değerlendirilmesi. Ama tabiki karma panel en büyük sorun hala
Mantıklı, bununla ilgili olarak TV Terminolojisi konumuzu bir türlü oturup haızrlayamadık zira o şema için önce bu konuyu da ele almamız lazım.

Işık-nits-lumen-peak-kandela-cd/m2 vs vs piyasada birçok söylem var mesela hepsi aynı noktaya değinmesine rağmen herkes tarafından farklı ifade ediliyor çünkü üretici ve satıcılar biliyorlar ki tüketiciler böyle afili ingilizce sözcükleri cümleleri çok seviyorlar ve bunu bir güç simgesi olarak kabul ediyorlar.

Sevgili @İlteriş Yılmaz BÜTÜN işlerini bitirip ofise geldiğinde bununla da ilgileneceğiz mutlaka.

Ayrıca şu şemalandırma işinde belki @ibrahimykr nin yapay zeka konusundan da faydalanırız :)

Ben de X marka televizyon satmaya başlayacağım. Teknik özelliklere bakarsanız OLED, 75 inç, 8K, 240Hz, 2000nit parlaklık, 480Hz yenileme değeri. Altına da "X A.Ş. ürünün özelliklerini önceden haber vermeden değiştirebilir" yazacağım. Sonra millete 32" HD Ready televizyon göndereceğim. Nasıl olsa özellikleri değiştirebilirim diye yazdım, değil mi?
Veya teknoloji marketlerine en kaliteli panelli televizyonları teşhir için vereceğim, sattığım televizyonlar ise C kalite panelli olacak. Ne güzel.
Siz hiç yorulmayın ben marka model logo bile buldum :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Mantıklı, bununla ilgili olarak TV Terminolojisi konumuzu bir türlü oturup haızrlayamadık zira o şema için önce bu konuyu da ele almamız lazım.

Işık-nits-lumen-peak-kandela-cd/m2 vs vs piyasada birçok söylem var mesela hepsi aynı noktaya değinmesine rağmen herkes tarafından farklı ifade ediliyor çünkü üretici ve satıcılar biliyorlar ki tüketiciler böyle afili ingilizce sözcükleri cümleleri çok seviyorlar ve bunu bir güç simgesi olarak kabul ediyorlar.

Sevgili @İlteriş Yılmaz BÜTÜN işlerini bitirip ofise geldiğinde bununla da ilgileneceğiz mutlaka.

Ayrıca şu şemalandırma işinde belki @ibrahimykr nin yapay zeka konusundan da faydalanırız :)
Çok güzel olur. Çünkü insanlar kafalarındaki tv leri internette karşılaştırırken hep rakamsal farka bakıyorlar. Şunda 100 müş bunda 150 gibi. Su özelliğine 5,6 puan verilmiş buna 5,9. En azından rakam kirliliği daha açıklığa kavusturulmus ve terimler yerine oturmuş olur.

Elimden geldikçe destek sunarım

Herkese selamlar saygılar çok uzun süredir adem hocanın takipçisiyim biz tüketiciler için çok değerli içerikler üretip engin bilgi denizinden feyz almamızı sağlıyor hatta bazı üreticilerin kendini geliştirmeleri yolunda onlara ışık tutuyor. Mevcut konu aslında dünya ticaretinin başlangıcından bu yana hayatımız da ancak gerek nesil farklılıkları gerekse bilgiye ulaşmakta ki mesafe açısından son on yıla kadar ön planda değildi internet kullanımının yaygınlaşması sosyal medya da içerik üretiminin artması global pazara erişimin biraz daha kolaylaşması emmi,dayı,hala,teyze bavul sevkiyatı ile değil de internet üzerinden direkt satın alımların da mümkün olması ve yeni nesil in en azından bir kısmının tüm bu gelişmeler ışığın da biraz daha sorgulayıcı olmaları gündem haline geldi.
Adem hocamın anlattıklarına ek olarak mecburi değişimler haricin de birde firmaların özellikle tercih ettiği farklılıklar var TV özelinden konuşacak olursak bu cihazlar da en önemli faktör elbette ki panel bunların üretim şekli yapı tipi vs. tüketiciler tarafından tercih sebebi olan ana unsurlar yan unsurlara da biraz daha aşağıda değineceğim :D Firmaların kendi tercihlerini öncelikle tüketiciler sonra onların bulunduğu bölgeler deki kanunlar belirliyor evet belki birinci kalite panel ikinci kalite panel yok ama VA IPS panel ve bunların tercih oranları var :D atıyorum amerika da VA panel çok tercih edilmiyorken japonya da IPS panel çok rağbet görmüyordur dip toplam da her ikisi de aynı kalitede olsalar da her ikisinin de avantajları ve dezavantajları mevcut burada adem hocamın dediği gibi biz tüketicilerin ihitiyaçlarına kalıyor iş bizler ihityaçlarımızı belirleyip bir ürün almaya karar veriyoruz sonrasın da marka marka gezip duruyoruz önceliğimiz ihtiytaçlarımızı yüksek ölçüde karşılayan bütçe dostu markalar oluyor elbette ama markalar burada bizim ihityaçlarımızı pek gözetmiyor çünkü ülkemizde ki tüketici kanunu günümüz teknolojisine kıyasla yetersiz kalıyor ve bu nedenle Türkiye ve benzeri yetersiz tüketici kanunları olan ülkelere çok rahat bir şekilde karma panel bunlar diyerek arkasına yaslanıp ellerine ovuşturmaya başlıyor biliyor ki bu karma etme bulma dünyası anlamına geliyor yoksa başka bir anlamı var mı bunu sorgulayanlar olduğun da konu hakkında bilgi verme yükümlülüğü yok varsa da bunu denetliycek düzgün bir mekanizma yok . Donanımsal faklar da durum aynı ticaret serbest bırakıldığın da art niyetli kişilerin cirit attığı bir arena oluveriyor. Adem hocam Türkiye ucuz ürün cenneti diye bir tabir kullanmış çok özür dileyerek bu tanımı biraz açmak istiyorum evet ucuz ürün cennetiyiz ama tüketici açısından değil üretici açısından yetersiz düzenlemeler den ötürü x pazarda bin tl ye mal ettiği ürün den elde ettiği kar ile türkiye pazarında 700 tl mal ettiği üründen ettiği kar yüzdesel olarak aynı yani her iki ürünü de aynı fiyata satıyor :D

Gelelim işin yazılımsal kısmına :D belki de üreticiler açısından en basit kısmı bu ama ne yazık ki Türkiye özelin de bu adım da çok fazla hezeyanlara gebe akıllı tv diyerek bizlerin kalplerini kazanıp sonrasın da cihazın aklının bazı temel konularda yetersiz kaldığını anladığımız da artık her şey için yine çok geçti :D üreticiler yine hiçbir yapıcı açıklama ve veya güncelleme sunmaya tenezzül etmediler bizler kendi araamızda deneme yanılma yöntemi ile birtakım çözümler bulmaya çalıştık onun da yeterli olduğu alanlar çok az sonra ara form üreticiler dedi ki bu tv ciler birşeyleri eksik yapmış hemen harekete geçelim aradaki boşluktan fayda sağlayalım ve nur topu gibi tv sticklerimiz boxlarımız oldu zaten bin bir uğraşla aldığımız taksitlerini öderken her ay ayrı bir ekonomist kimliğe büründüğümüz tv lerimize yaşadığımız sorunları çözmek adına biraz daha para harcayıp ek bir cihaz lamamız gerektiği dayatıldı, birçoğumuz bu cihazları satın aldı bu cihazların da mevcut sorunları çözmedeki başarımı yeni sorunlar çıkarmak olunca tv üreticileri hop birader neler oluyor orada diyerek konuya dahil oldular ve android webos adın da iki popüler ve birkaç yan işletim sistemli tv lerimiz oldu akıllı tvlerin yazılım bakımından eksik kalan yönlerini güncelleme ile gidermek yerine yeni cihaz satmanın peşine düştüler şimdi üreticilere sorsak durum bu mu diye sonuna kadar inkar ederler tasarlanan cihazların ömrü beş yıl zaten teknoloji de sürekli gelişiyor bu bahsettikleriniz beş yılın gelişimi asla bir art niyet söz konusu değil. Peki gelin gelişme dedikleri şeylere bakalım ilk olarak 720p ile başlayıp 1080p ve kısa bir süre 2K sonrasın da jet hızı ile 4K olan çözünürlük değerleri türkiye pazarı özelinde dijital yayın platformlarının bu pazara da giriş yapması sebebi ile uygulama kütüphanesine üç beş adet yeni uygulama eklenmesi bunların çoğunu zaten ikinci bir cihaz yardımı ile elde edebiliyoruz üç yüz beş yüz lira ödemek yerine neden 5K 10K ödeyelim işte burada donanımsal gelişmeler devreye giriyor arka planda olanları zaten hiçbir üretici doğrudan belirtmiyor çünkü teknik açıdan şimdiye kadar sundukları özelliklerin yetersiz olduğu aşikar :D Adem hocam sağ olsun delilleri ile bizlere birçok defa izah etti. Doğrudan verilen bilgiler 4K 120 hz Q led, O led, Mini led tamam 4K hariç kalanlar gelişme olarak kabulümüz ama bunlar akıllı cihazların üretildikleri döneme göre yeterli olduğunu yaşanan sorunların çözümünün yeni bir tv almak olduğunu göstermez veya kanıtlamaz. Akıllı tv ler çıktığı dönemde bluray vardı dvd vardı vcd vardı bunların alt katmanları xvid,x264,x265 vardı, mp3, ac3,dts vardı ve üreticiler cihazların tüm bunları desteklediği yönünde beyanda bulundu işler sarpa sarınca çareyi yeni nesil akıllı cihazlar üretmekte buldular çünkü bu bahsi geçen sorunlar hep var olacak dünya üzerinde tek tip insan yok her insanın öncelikleri tercihleri farklı gerçekten sıfır sıkıntı sunan bir cihaz pek akıl karı değil kul yapısı elbet sorun çıkabilir ama en azından yazılımla tarafında ki sorunlara ilişkin düzenli bir arge yapısı olması bir zorunluluk ve de gereklilik böyle bir yapı oluşturmak yerine hali hazırda bu sorunların düzenli olarak takip edilip çözümlerinin sunulduğu bir platform ile anlaşma yaparak işin içinden sıyrılmaları kabul edilemez webos kısmını bilemem ama android akıllı tv ler ilk çıktığında da hayatımız da vardı madem sadece satış odaklı bir ticaret yapma niyetindesiniz o vakit en başta android işletim sistemini cihazlarınızda kullansaydınız milyonlarca tüketici mağdur olmasa idi madem başta bunu akıl edemediniz veya kar hesapları yüzünden makul bulmadınız kullanmaya başladığınız dönem itibari ile mağduriyetin giderilmesi ve özür mahiyetin de eski cihazları ölü olmayan bir bedel ile geri alıp yenisi ile değişimini sağlayın geri aldığınız cihazları revize ederek günümüz elektronik trendlerinden yenilenmiş cihaz pazarına bu şekilde giriş de yapabilirsiniz. Konu yu çok dağıtmış olabilirim bu nedenle öncelikle konu sahibinden ve diğer forumdaşlardan özür dilerim.

Özetle hemen hemen her elektronik ürün satıldığı ülkelere göre farklılıklar göstermekte bunun en somut örneği cep telefonların da çin merkezli üretim yapan firmaların ürünlerini tanıtırken bazı ürünlerin global pazara çıkmayacağını veya farklı özellikler ile çıkacağını belirtmesidir.

Son olarak affınıza sığınarak elektronik firma üreticilerinin (istisnalar hariç) tüketiciyi manipüle ederek haksız kazanç sağlayan ticari girişimler haline gelmesi durumu beni çok üzüyor tüketici ihtiyaçları ve tercihlerini çok iyi amaliz edip bunu abartılı derecede kendi lehlerine kullanmaları çok ama çok vahim bir durum istediğiniz özellikleri makul fiyatlara edinme imkanı yada hakkı bizlere sunulmuyor örnek olarak ben Q led teknolojisine sahip VA IPS farkı gözetmeksizin 4K bir tv almak istiyorum izleme açısı sürekli olarak tam karşıdan olacağı için VA yada IPS olmasını dert etmiyorum ancak oturduğumuz evlerin metrekareleri malum kulübeden hallice olduğundan 43" bir ekran boyutu tercih ediyorum ama tüm istediğim özellikleri sunan bir model bulamıyorum veya bulsam da marka güven vermiyor. Günümüz de tv ler neden 50" başlıyor ve biraz + özellikler istediğimizde bu ekran boyutu 55 ve üzeri oluyor ve neden yeni panel teknolojilerinin hepsi 4K 1080p ye ne oldu türkiye ve dünyada uydu yayınlarının çoğunluğu 1080p dijital yayın platformlarının içeriklerinin çoğu da yine 1080p 4K olanlar da aslında kaliteli 1080p :D günümüzde 4K bluray medyaların 1080p olanlara kıyasla 2-3 kat daha fazla boyutu olduğunu bir gerçektir bunun sebebi görüntünün çok fazla sıkıştırılmamış yani mümkün mertebe kaynağa en yakın halde sunulmasıdır gerçek 4K bir içeriği online olarak izlemeniz için simetrik bir internetiniz olmalı yani ne olursa olsun hat değerlerinizin değişmiyor olması lazım böyle bir internet alt yapısına kaçkımız sahip olabiliriz yada ödeyeceğimiz bedel düşünüldüğünde sahip olmak isteriz, Yayıncı kuruluş bu büyüklükte ki medyaları saklamak için daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyacak ve daha fazla masraf yapmak zorundan kalacak sonuç olarak bu ekstraları abonelerine yansıtıcağından müşteri kaybı olacaktır bu da kar zarar ilişkisi bakımından bu uygulamanın gerekli olmadığı kanısını doğurur.

Yaklaşık on yıldır amatör olarak video sıkıştırma montaj işleri ile uğraşan biri olarak naçizane görüşüm tv seçerken Sadece uydu kanallarını ve netflix gibi yayın platformlarını kullanıyor iseniz 1080p olan modelleri tercih etmeniz zira 4K diye sunulan birçok içeriğin 4K olmaması ve her ne olursa olsun görüntüyü size 4K sunduğu kocaman bir yalandır hd ready,full hd,2K kaynakları upscale denilen bir yöntemle resim boyutunu ve çok dikkatli incelemediğiniz sürece fark edemeyeceğiniz bir iki düzeltme sunmasından ibarettir asla arada ki farkı hak etmemektedir.
Çözünürlük yani UHD HD vs sadece resmin boyutunu ifade eder kalitesini değil,ilerikei günlerde bununla ilgili bir konu da oluşturmak niyetindeyim, şimdilik yazacaklarım bu kadar :D :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri