Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tüketici mahkemesi için yardım

Türk Osman

Meraklı
Meraklı
merhaba; iki hafta önce Bluetooth kulaklık aldım kulaklıkta bir süre sonra kopma sorunları oldu 3-4 metre mesafeden ve daha yakından satıcıya ulaştım ve cihazı incelemek için gönderdim daha sonra bi problem olmadığını düzgün çalıştığını söylediler kusuru bende aradılar telefonumun Bluetooth versiyonu düşükmüş cihazı tv’de de kullandığımı onun Bluetooth versiyonunun yüksek olduğunu belirttim ve madem ki böyle birşey var neden satarken ürünün açıklama kısmında bir uyarı olmadığını sordum cevap veremediler.ürünü iade etmek istiyorum fakat kulaklığın bir tanesi cebimde dış kısmı biraz çizilmiş ama çalışmasına engel değil bu durumda ne yapabilirim tüketici mahkemesine versem ne gibi sonuç alırım.cevabınız için şimdiden teşekkürler

Eliniz pek güçlü gelmedi bana. İlk öncelikle üründe bir sorun görünmüyor. Bluetooth için teknolojiler değişiyor. 2-3-4-5-5,2 vs diye gidiyor. Her yükselişte kalite ve performans doğal olarak artıyor. Birde çizik var üründe sonuç döneceğini düşünmüyorum olumlu olarak. Ayrıca satıcı açıklama olarak özellik yazar ancak şunun çalışır vs yazmak zorunda değil. Ürün özelliği olur site artık ne kadarını yayınlarsa.

Sürekli kopmalar oluyor bu bir sorun değil mi anlamadım ?Bu ürün tek başına çalışan bir ürün değil başka bir cihazla iletişime geçiyor gerektiği gibi çalışmıyorsa bu bir sorundur diye düşünüyorum ve ben tamir de istedim tamir etmediler.
Bluetooth versiyonu daha yüksek olması geriye doğru daha iyi çalışması gerektiğini düşünüyorum,diyelim ki bendeki cihazın versiyonu Bluetooth 5.0 şimdi uyumlu çalışması için Bluetooth 5.0 bir kulaklık mı almalıyım? eğer böyle bir uyumsuzluk olacaksa bunu belirtmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Sürekli kopmalar oluyor bu bir sorun değil mi anlamadım ?Bu ürün tek başına çalışan bir ürün değil başka bir cihazla iletişime geçiyor gerektiği gibi çalışmıyorsa bu bir sorundur diye düşünüyorum ve ben tamir de istedim tamir etmediler.
Bluetooth versiyonu daha yüksek olması geriye doğru daha iyi çalışması gerektiğini düşünüyorum,diyelim ki bendeki cihazın versiyonu Bluetooth 5.0 şimdi uyumlu çalışması için Bluetooth 5.0 bir kulaklık mı almalıyım? eğer böyle bir uyumsuzluk olacaksa bunu belirtmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Şimdi kişinin kullandığı cihaz ile haberleşen bir teknoloji bu. Genelde geriye yönelik çalışır teknoloji ancak özellikleri kullanmazsınız. Mesela çift cihaz bağlantı, yüksek aralık, çekim ve ses iletim kalitesi vb vb. Cihazınızla uyumsuzluk olması alette sorun olarak görülmeyebilir. Uygun cihazla test edilince problem olmuyorsa aslında teknik açıdan problem yok demektir.

Uyumsuzluk belirtme konusunda ise dediğim gibi sorumluluk alıcıda. Satıcı versiyon yazar veya model bilgisi yazar geri kalan kısımda teknoloji araştırması alıcıda kalıyor. Sizin yapmanız gereken kullanacağınız cihaz ne ise eğer ona uygun versiyonda almak. Daha doğrusu çok eski bluetooth sürümü olan cihazlar almamak. 5.2 versiyondur sizin telefon 5.0 ile çalışır. Ama bluetooth kulaklığın versiyonu eskidikçe teknolojik açıdan geri kalacağı için performans düşüyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri