Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon TV Tavsiyesi Verebilir misiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LDR1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

LDR1907

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe 15-25 bin arası. Birkaç gündür araştırıyorum iyice işin içinden çıkamadım. Maksat maç izleyip internette takılmak vs. O yüzden Android- Google tv bakıyorum. Sanırım Tcl veya Philips marka alacağım fiyat performans olarak genelde Tcl tavsiye ediliyor ama bilemedim. Birkaç model arasında kaldım yardımcı olur musunuz?

TCL 55P635 55" - Bu modelin 55 veya 65 inç arasında kaldım.
Philips 55PUS8548 bu model ondan iyi midir? Buna da takıldım.

Ya da Tcl serisinin C serisi olanlar daha iyi sanırım. TCL 55C645 mesela ama bunlarda Qled yazıyor. Qled olanlar normal ledden farklı mı? Panel ömrü kısa mı oluyor ekranda yanma falan mı oluyor öyle şeyler okudum. Siz ne önerirsiniz?

Bütçe 15-25 bin arası. Birkaç gündür araştırıyorum iyice işin içinden çıkamadım. Maksat maç izleyip internette takılmak vs. O yüzden Android- Google tv bakıyorum. Sanırım Tcl veya Philips marka alacağım fiyat performans olarak genelde Tcl tavsiye ediliyor ama bilemedim. Birkaç model arasında kaldım yardımcı olur musunuz?

Ya da Tcl serisinin C serisi olanlar daha iyi sanırım. TCL 55C645 mesela ama bunlarda Qled yazıyor. Qled olanlar normal ledden farklı mı? Panel ömrü kısa mı oluyor ekranda yanma falan mı oluyor öyle şeyler okudum. Siz ne önerirsiniz?
TCL 55C645 veya Vestel 55QA9700 işinizi fazlası ile görecektir

TCL 55C645 işinizi fazlası ile görecektir
Sayın hocam o modelde Qled yazıyor. Diğerleri P serisi falan normal Led. Qled olunca dezavantajı var mı? Görüntü kalitesi iyi olsun isterim ama bazı yazılar okudum. Qled Tvlerde ekran yanması olabiliyormuş, ömrü kısa gibi o yüzden direk soğuk baktım.

Sayın hocam o modelde Qled yazıyor. Diğerleri P serisi falan normal Led. Qled olunca dezavantajı var mı? Görüntü kalitesi iyi olsun isterim ama bazı yazılar okudum. Qled Tvlerde ekran yanması olabiliyormuş, ömrü kısa gibi o yüzden direk soğuk baktım.
Qledler daha üstün görüntü kalitesi sunar

TCL 55C645 modeline bakabilirsiniz. LED-QLED televizyonlarda yanma problemi olmaz. Yanma OLED televizyonlarda olur. Fakat LED-QLED televizyonların da ayrı dertleri var. Işık sızması, bulutlanma, sehim gibi. Şans işi biraz temiz bir panele denk gelmeniz. TCL özelinde değil bütün LED ve QLED televizyonlarda var bu sıkıntılar.

TCL 55C645 modeline bakabilirsiniz. LED-QLED televizyonlarda yanma problemi olmaz. Yanma OLED televizyonlarda olur. Fakat LED-QLED televizyonların da ayrı dertleri var. Işık sızması, bulutlanma, sehim gibi. Şans işi biraz temiz bir panele denk gelmeniz. TCL özelinde değil bütün LED ve QLED televizyonlarda var bu sıkıntılar.
Hocam ona 24K vereceğime 65 inç daha büyük olan 65P635 alsam çok farkeder mi görüntü kalitesi vs? Çok TV izleyen biri değilim. Şu anki televizyonum Samsung 9 yıl oldu ve hâlâ çalışıyor. Maksadım lig maçlarını izleyip arada platformlarda bir şey izlemek. Böyle uzun ömürlü olsun istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde 50p635 modelini satın aldım.
Genel olarak tecrubelerim;
Parlaklık çok iyi (%70 ayarına düşürdüm bazen %60-65 lere düşürüyorum.)
Servis hizmetinden memnun kaldım şansıma işine saygısı olan, gerçekten servis çalışanı diyebileceğim kişiler gelip kurulumu yaptı. Ölü piksel testi vesaire yaptılar, ekranda yine şansıma piksel sorunu denk gelmedi.
Lakin grimsi tonlarda ekranın köşeleri biraz daha aydınlık oluyor. Bu tarz şeylere çok dikkat eden biri olmama rağmen beni rahatsız etmedi.
Menü geçişlerinden memnunum. Kumandada keşke rakamlar olsaydı.
Ve tv de sadece beni rahatsız eden bir olay var. Bende motion sickness var. Böyle tvlerde vesaire bulanıklılık efekti oldugunda başım dönüyor, midem bulanıyor. Tüm ayarları kurcalamama rağmen bunu kapatamadım. Ve örnek vermem gerekirse,
TV'de yüzünde "ben" olan birisi var diyelim. Bu kişi çok hafif hareket ettiğinde o "ben" kayboluyor. Ve kişi durduğunda "ben"i görebiliyorum. Bu sorun mudur, değil midir bilmiyorum. Belki ayarlar ile düzeltilebiliyordur bilmiyorum. Bunları yazmak istedim

Geçenlerde 24 binden 20 bine düşmüştü Trendyol'da almadım şimdi artmış yine. C serisi P serisine göre daha iyi onu kovalayayım en iyisi ne dersiniz hocam? Bir yakınımda servisleri kötü uzak dur diyor.

Geçenlerde 24 binden 20 bine düşmüştü Trendyol'da almadım şimdi artmış yine. C serisi P serisine göre daha iyi onu kovalayayım en iyisi ne dersiniz hocam? Bir yakınımda servisleri kötü uzak dur diyor.
Ürünler güzel özellikle C serisi fakat servis işi sıkıntılı. Sadece TCL değil Philips'te, LG'de aynı sorundan muzdarip. Ürünler güzel fakat servis açısından patlıyorlar.

Ürünler güzel özellikle C serisi fakat servis işi sıkıntılı. Sadece TCL değil Philips'te, LG'de aynı sorundan muzdarip. Ürünler güzel fakat servis açısından patlıyorlar.
Ne gibi sorun oluyor hocam serviste? Yani Televizyonda sorun yoksa temiz panelse kurup gidiyorlar. İş gelecek televizyonda bitmiyor mu?

Ne gibi sorun oluyor hocam serviste? Yani Televizyonda sorun yoksa temiz panelse kurup gidiyorlar. İş gelecek televizyonda bitmiyor mu?
Kurup gidiyor eyvallah ama kurulum için şu gün gelecez diyip gelmiyorlar. Olay burdan başlıyor. Sonra bir şekilde gelip kurdular diyelim. Tv'de 1 yıl sonra en ufak sorun çıktı bul bulabliyorsan TCL servisini veya buldun eve gelmesini veya eve geldi ürünü aldı gitti artık kaç gün içinde tv gelirse sen düşün orasını

Televizyonla ilgili bir problem olursa bölgenize bakan servisin insafındasınız biraz. Bir Arçelik ya da Vestel mükemmeliyeti beklememek lazım. Ha bu markalarda da sıkıntı oluyor ama ülkenin en düzgün oluşumları bu markada.

Kurup gidiyor eyvallah ama kurulum için şu gün gelecez diyip gelmiyorlar. Olay burdan başlıyor. Sonra bir şekilde gelip kurdular diyelim. Tv'de 1 yıl sonra en ufak sorun çıktı bul bulabliyorsan TCL servisini veya buldun eve gelmesini veya eve geldi ürünü aldı gitti artık kaç gün içinde tv gelirse sen düşün orasını
Bu tür sorunları en aza indirmek için yerlilerden almak lazım ama yerlilerdede iş görecek televizyon sayısı az. Adam mesela istiyor oled olsun işte veya miniled ama 144 hz 120 hz hdmi 2.1 gibi güncel şeyler de istiyor. E bu adama uygun yerlilerde tv yok. Ha oled var, varda kardeşim hdmi 2.0 destekliyor. Birde işin kelekliği panel destekliyor 120 hz'i ama yerliler gitmişler dandik anakart takmışlar. O anakartta desteklemeyince panel desteklese ne olur ? sakat bırakılıyor. Tamam servisi ara bugün yarın gelsin veya bir sorunda muhattabın olsun kel kör vs ama iyi mal yok. Hep giriş seviyesi girişin bir tık üstü var. Üst segment premium vs. yok.

Televizyonla ilgili bir problem olursa bölgenize bakan servisin insafındasınız biraz. Bir Arçelik ya da Vestel mükemmeliyeti beklememek lazım. Ha bu markalarda da sıkıntı oluyor ama ülkenin en düzgün oluşumları bu markada.
Valla kararsız kaldım sayın hocam ya aslında TCL almak istiyorum ama bir yakınımda servisleri kötü uzak dur dedi ve toshiba 55qa5d63dt önerdi. Sizce alınır mı Toshiba bu model. Onları da Vestel üretiyor sanırım.

@Murat ALA hocam rahatsız ediyorum ama tekrar sormak istedim. Sizce yukarıda sorduğum toshiba 55qa5d63dt alınır mı? Tcl 55C645 ile aralarında ciddi bir fark var mıdır? Tcl 20 bin civarına düşsün diye bekliyorum ama düşmedi. Toshiba Amazon'da şu an 19500 TL civarı.

@Murat ALA hocam rahatsız ediyorum ama tekrar sormak istedim. Sizce yukarıda sorduğum toshiba 55qa5d63dt alınır mı? Tcl 55C645 ile aralarında ciddi bir fark var mıdır? Tcl 20 bin civarına düşsün diye bekliyorum ama düşmedi. Toshiba Amazon'da şu an 19500 TL civarı.
Alabiliyorsanız TCL güzel tercih olur. Alamazsanız Toshiba'da iş görür..

Merhabalar. Bize de 32" tv lazım oldu. Dedem kullanacak o yüzden smart olması gerekli değil. Onvo 32OV5000H modeli nasıldır? Cihazda TKGS var mı acaba bir bilgiye ulaşamadım, satıcılar soranlara var demiş. Smart olmayan başka öneriler olursa da değerlendirebiliriz. Bütçe max 6000 civarı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri