Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tv'de 120Hz DLG açtığım zaman ekran bulanıklaşıyor

MisterAlgos

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Tcl C645 Model bir TV var ve Tv'yi PC'ye bağlayıp 120Hz özelliğini açtığım zaman ekran bulanıklaşıyor.

Yani 1080p bir monitörde sanal 2K açınca oluşan bulanık gibi aynı. Görüntü kalitesi yarı yarıya düşüyor hemen. 3 farklı HDMI kablo ile denedim, farklı farklı ayarları kurcaladım yine cözemedim. Bunun sebep nedir? DLG olmasından dolayı mı?

Panel donanımsal olarak 60 hz. Bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Panel donanımsal olarak 60 hz. Bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.
Yani hocam bulanık bayağı bir fazla yani. Böyle bir teknolojiyi 120hz adı altında(eğer başka bir sebebi yoksa) pazarlamaları çok garip.

Görüntüde ufak tefek hatalar olsa neyse diyeceğim ama bayağı bulanık yapıyor. Zaten 1080p ve 2K'da izin veriyor sadece 120hz.

Malesef donanımsal max 60 hz destekli panele yalan dolan isimlendirme ve teknolojiyle dlg mlg elg gibi gaming modu deyip 120 hz yapıyorum derseniz o işte olmuyor. Bir şekilde çözünürlüğü düşürecek kalite düşecek işte türlü türlü oyunlar olacak çok normal.

Malesef donanımsal max 60 hz destekli panele yalan dolan isimlendirme ve teknolojiyle dlg mlg elg gibi gaming modu deyip 120 hz yapıyorum derseniz o işte olmuyor. Bir şekilde çözünürlüğü düşürecek kalite düşecek işte türlü türlü oyunlar olacak çok normal.

Bende öyle düşünüyorum maaleef. Tam bir kandırmaca. Hayır bu soruna benzer fazla sorun yaşayan insanlarda görmedim yabancı forumlarda falan çok fazla. Yani bulanıklık fazla yani normal bir insanın fark etmemesi zaten imkansız. Anında kaliteyi yarıya indiriyor. Ne anladım ki ben bu işten?

Donanımsal olarak Tcl C745'den başıyor galiba gerçek Hz. Yalan yok PC'yi bağlayıp bu senaryo ile karşılaşınca biraz üzüldüm tamam yazılım olarak olabilir ama bundan daha iyisini bekliyordum. Bu bildiğin adam dolandırmaca gibi bir şey.

Ek olarak denediğim kabloların hepsi 2.0 destekliyor. 2.1 bant genişliği olarak yüksek belli bundan da olabilir 2.1 kablo alıp denemek lazım Garanti çözüm için. Yazılım ile verdiği için belki daha fazla bant genişliği istiyordur. Donanım olsa zaten böyle bir sorun olmaz ki fiziksel bir parça sonuçta.

Merhaba,

Tcl C645 Model bir TV var ve Tv'yi PC'ye bağlayıp 120Hz özelliğini açtığım zaman ekran bulanıklaşıyor.

Yani 1080p bir monitörde sanal 2K açınca oluşan bulanık gibi aynı. Görüntü kalitesi yarı yarıya düşüyor hemen. 3 farklı HDMI kablo ile denedim, farklı farklı ayarları kurcaladım yine cözemedim. Bunun sebep nedir? DLG olmasından dolayı mı?

60 Hz paneli bir takım teknik numaralarla 120 Hz gibi gösteriyorlar. O arada çözünürlük düşüyor. Olay bundan ibaret. bence kapatın gitsin.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri