Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

VA panelli tv'de geceleri siyahlar grimsi gözüküyor.

MisterAlgos

Yeni Üye
Yeni Üye
TCL C645 model bir TV kullanıyorum. Gündüzleri perdeler kapalı halde siyah bir ekrana baktığım zaman görüntü simsiyah gözüküyor ama çaprazdan baktığım zaman siyahlar grileşiyor. Bu normal mi?

Bir de aynı görüntüyü gece karanlık ekranda izlerken bu sefer gündüz siyah gözüken kısım karanlıkta grimsi gözüüküyor yani geceleri grimsi renk daha göze batıyor. Bu da normal midir.

2. cümle daha önemli benim için çünkü geceleri karanlıkta film/dizi izlemek önceğim.

Oled dışında tüm tv'lerde bu problemi yaşarsınız. (Karanlıkta film seyredilirken.) Kenarlarda renk değişimi için de VA değil IPS panel tercih etmeniz gerekirdi. Aslında sizin direkt oled tercih etmeniz gerekirdi bu kullanım senaryosunda. Tabii tv devamlı açık kalan yerel kanallar izlenen bir tv değilse.

Oled dışında tüm tv'lerde bu problemi yaşarsınız. (Karanlıkta film seyredilirken.) Kenarlarda renk değişimi için de VA değil IPS panel tercih etmeniz gerekirdi. Aslında sizin direkt oled tercih etmeniz gerekirdi bu kullanım senaryosunda. Tabii tv devamlı açık kalan yerel kanallar izlenen bir tv değilse.

Maalesef evdekiler o konuda pek bilinçli değil hocam. Onlar sürekli haber kanalı bakarlar ve direkt şişten tv'yi kapatma gibi bir kötü huyları vardır. (Fişten direkt tv kablosunu çekmek OLED'lerde sorun yaratabiliyormuş diye okudum) Bu yüzden pek OLED almadık ne olur ne olmaz diye. Genelde de zaten TV'lerin coğu VA panel.

Neyse konuya gelirsek Çaprazdan bakmıyorum normalde zaten direkt düz olarak bakıyorum ama gündüz loş ışıkda simsiyah gözüküp karanlıkta yine karşıdan grimsi gözükmesi biraz garibime gitti.

Yani karanlık bir odada yandan da karşıdan da VA'da olsa siyahlar tam siyah gözükmeyebilir diyorsunuz yani?

Maalesef evdekiler o konuda pek bilinçli değil hocam. Onlar sürekli haber kanalı bakarlar ve direkt şişten tv'yi kapatma gibi bir kötü huyları vardır. (Fişten direkt tv kablosunu çekmek OLED'lerde sorun yaratabiliyormuş diye okudum) Bu yüzden pek OLED almadık ne olur ne olmaz diye. Genelde de zaten TV'lerin coğu VA panel.

Neyse konuya gelirsek Çaprazdan bakmıyorum normalde zaten direkt düz olarak bakıyorum ama gündüz loş ışıkda simsiyah gözüküp karanlıkta yine karşıdan grimsi gözükmesi biraz garibime gitti.

Yani karanlık bir odada yandan da karşıdan da VA'da olsa siyahlar tam siyah gözükmeyebilir diyorsunuz yani?
Evet fişten direkt çekilmesi panel temizleme yapmasını engelliyor oledde. Sizin durum gayet normal. Oled dışında ne alırsanız alın durum aynı olacaktı. Ips alsanız gece bir de ips glow denen muhabbet olabilirdi. Va bence siyahları Ips'e göre bir tık daha iyi veriyor.

Evet fişten direkt çekilmesi panel temizleme yapmasını engelliyor oledde. Sizin durum gayet normal. Oled dışında ne alırsanız alın durum aynı olacaktı. Ips alsanız gece bir de ips glow denen muhabbet olabilirdi. Va bence siyahları Ips'e göre bir tık daha iyi veriyor.

Evet zaten herhangi bir ışık sızması/buluntlanma gibi bir durumda yok sadece bu olay kafama takıldı. Gündüzleri zaten ışık olunca pek göze baktmıyor da dediğim gibi film dizi izlerken hani birden ekran kararın 1-2 saniye sonra geri gelir ya oralarda falan belli olunca kafama takıldı. Yine de IPS ekran gibi değil tabii ki siyahları güzel gösteriyor.

Bende 2 tane televizyon var.Biri 2013 model Vestel,diğeri 2011 model Panasonic.İkisinde de akşamları karanlıkta kanal değiştirirken veya bazı filmlerde siyahlar grimsi görünüyor.

Bende 2 tane televizyon var.Biri 2013 model Vestel,diğeri 2011 model Panasonic.İkisinde de akşamları karanlıkta kanal değiştirirken veya bazı filmlerde siyahlar grimsi görünüyor.

FALD ve OLED dışı buna bir çözüm yok hocam anlaşılan. Tabi VA panel var bir de VA panel var o yüzden karanlıkta illa belli oluyor anlaşılan bu meret. Arkaya loş bir ışık gelince ise siyah gözüküyor mesela o grimsi olan yerler.

Va panel den ıps panel e geçiş yaptım ıps ışıldaması beni rahatsız etti bir süre alışamadım tv çok fazla izlemesemde arada açıp izlediğimde hala yadırgıyorum va panel Samsung du ıps ise LG

Va panel den ıps panel e geçiş yaptım ıps ışıldaması beni rahatsız etti bir süre alışamadım tv çok fazla izlemesemde arada açıp izlediğimde hala yadırgıyorum va panel Samsung du ıps ise LG

Samsung TV'nizde durum nasıldı peki? Karanlıkta karanlık sahnelerde çağrazdan veya karşıdan az da olsa grimsi bir görüntü oluyor muydu?

Şöyle örnek vereyim:

1726348165785.png

Ancak ışığın olmadığı karanlık bir ortamda siyahların aslında tam siyah olmadığını anlıyorsunuz. Gündüz bunu anlayamazsınız. Zaten tam karşıdan bakıyorsanız IPS’i hiç almayın. VA panele rahmet okutur. Normalde de IPS panelli televizyon alınmaz. Yandan da baksam tercih etmem. Sony ve Samsung’un en üst seviye MiniLED aydınlatmalı modellerine bakarsanız IPS kullanmadığını görürsünüz. İki marka da VA panel kullanır. Zaten VA panellerdeki bu renk değişmesi sorunu artık bittiği için IPS panel çöp teknoloji oldu. Evime sokman bu bitmiş panel türünü.

Merhaba

40 inc VA panelli ve 55 inc IPS panelli TV kullanıyorum. İkisini de karanlıkta defalarca seyrettim. IPS karanlıkta siyah yerleri zaten grimsi gösteriyor. Ona zaten razıyız. VA panelli TV'de IPS kadar olmasa bile karanlıkta kusursuz siyah göstermiyor. Üstelik benim VA panelli TV sağdan, soldan aşırı açıyla baksam bile renk kaybı yaşatmamasına rağmen.

Cevap veren arkadaşın dediği gibi. Kusursuz siyahlar için maalesef OLED ekran gerekiyor.

Ben bir de şuna şahit oldum. Bir bilim kurgu filminde küçük, parlak, yuvarlak bir halkanın ortasındaki siyah kısım IPS panelde tam seçilemezken VA panelde o kısım siyah olabiliyor. Buna şahit oldum.

Bahsettiğim durum aşağıdaki linkteki videonun 29. saniyesinde. Görüntüde kafasının üzerinde IOI yazan bir robot var. IOI karakterleri sanki birbirine değiyormuş gibi. IPS panel görüntüsü bu. Aynı Videoyu VA panelde seyredin. IOI karakterleri birbirine hiç değmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu grileşme durumu benim 65 inç qn85d de biraz var. Geceleri ışıksız ortamda tv bakarken gündüze göre az bir siyah ton kaybı var ancak rahatsız etmiyor ve kaçınılmaz bir şey mini led bile olsa. Normal tv film seyrederken dikkat çekmiyor zaten. Sadece kanal değiştirirken veya amazonu açarken kısa süreliğine bu grileşmeyi farkediyorsunuz eğer dikkatler bakarsanız. Bu da beyazlardaki ışıktan kaynaklanıyor sanırım.
Ancak tv den memnunum. Renkler çok kaliteli. Parlaklık da iyi ve 15 ayarında seyrediyorum 50 üzerinden. Parasının hakkını veriyor.

Gri ve tonları,mavi ve tonları, siyah ve tonları. Senelerdir görürüm.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri