Şimdi QA9700 de birkaç panel üreticisinin panelleri kullanılıyor o panellerde aralarında ips ve va olarak ayrılıyor. Va gelirse daha yüksek kontrast daha iyi siyahlar gibi avantajı var gerçekten de çok iyi gündüz neredeyse oled kullanıyormuşsunuz gibi bir deneyim sunuyor. İps gelirse de her açıdan rahatlıkla izlenebilir olması gibi bir avantajı var ama kontrast konusunda va kadar iyi değil tabii ki. Ben bu tv nin ikizi olan Toshiba 65QA5D63DT olanı kullanıyorum. Va panel ile geliyor(belki ips de gelebilir zamanla değişebiliyor) panel üreticisi SDP. Merkez açıdan evet güzel ama yan koltuğa geçtiğim zaman renklerde bariz bir solma oluyor oldukça sinir bozucu. Bazen tv e daha yakın olmak için yan koltuğa geçiyorum ve renklerin solduğunu görüp tekrar koltuğu değiştiriyorum. Merkez açıdan bakıldığında siyah olan renkler yan açılarda griye kaçıyor. Bu toshiba tv nin de diğer bir artısı onkyo ses partnere sahip olması geri kalan özellikleri aynı sayılır ikisi de vestel tarafından üretiliyor. Vestel pixellence özelliği toshiba da yok çok önemlimi bilmiyorum ben çok önemsemedim bunu. Renkler konusunda fazlasıyla tatmin ediyor o konuda şüphen olmasın ses konusunda da gayet yeterli diyebilirim. Donanımları sınırda 2gb ram 8 gb rom biraz az ama gidipte mi box 2. gen falan takmaya gerek yok zaten aynı donanıma sahipler sadece google tv değil android tv ile geliyor. Android tv ve google tv arasında da arayüz farkı var çok bir fark yok. Ben 3.5-4 metre mesafeden izliyorum ve 65 inç küçük gelmeye başladı 70 inçte indirime girdi ben aldıktan sonra arada 2150 tl oynuyordu iade edip yenisini mi alsam diye çok düşündüm son birkaç gündür ama bir tarafım uğraş derken diğer tarafım risk alma diyor. İade ettiğim tv i geri almazlarsa ya da gelen ürün sorunlu gelirde garantiyle uğraşırsam pişman olur muyum diye düşündüm bir tık geri tuttu bu düşünceler beni. Bu sebeple eğer 3-4 metre mesafede kullanacaksan şiddetle 70 inç almanı öneririm. 3-4k farka değiyormuş onu anladım.
@Adem Helvacı QA9700 ile cu7000 ya da cu8000 i temin edebilip yan yana karşılaştırma videosunu çekebilseniz çok iyi olur. İnsanlar samsung'a marka güvenilirliğinden dolayı 4-5 bin fazla ödeyip qled olmayan bir tv i alıyorlar doğru mu yapıyorlar yanlış mı yapıyorlar öğrenmek isteriz. Belki bu sayede yerli üretime olan güven artabilir.