Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel 65Q9900 Televizyon - Şaka gibi, ama gerçek süreçler silsilesi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
bayiden kastınız sadece vestel bayileri mi yoksa vatan bilgisayar da olabilir mi? 6 saat önce hepsiburada'dan "vestel kurumsal mağaza" satıcısından sipariş verdim. henüz kargoya verilmediği için iptal edip evime yakın mesafedeki vatan bilgisayarda tv'nin stoğu bulunduğu için biraz fiyat farkı olsa da gidip oradan almayı düşünüyorum. daha iyi olur mu sizce de güvence açısından?
Mağazadan alırsanız, mesafeli satış sözleşmesi çalışmıyor. İade edemiyorsunuz. Ben de sorun oldu. İade edemedim. İnternet alışlarında da dikkat edin iade ürün, daha teşhir ürün çıkabilir.

Ben bu tür meselelerde biraz esneğim. Ekrandaki çizik iade sebebi olabilir ama eğer öyle bir çizik olmasaydı sırf 166 dakika kullanılmış diye bir TV'yi iade etmezdim. Bu kadar sıkıntıya girmezdim. Tabi eğer başka bir kusuru daha yoksa. Belli ki fabrikada kalite kontrol yapılmış. Sayaç sıfırlanmamış. Sıfır aldığımız arabaları gerçekten sıfır mı zannediyorsunuz. Fabrikada üretilen motor yüksek devirlere çıkartılıp pistonları neredeyse yuvalarından fırlayacak şekilde bağırtılıyor. Testlerden sonra arabaya monte ediliyor. Araba ile de bir kaç km test ediliyor. Hendekli, çukurlu test alanına sokuluyor. Testler başarılı olunca km sıfırlanıyor. Biz de alıyoruz.

Eğer sıfırlanmasa, unutulsa; aaaa. Bu araba sıfır değil. 5-10 km kullanılmış diyoruz. Mide bulantısı yaşıyoruz.

İncirli'de Gold Bilgisayar mağazası vardı. 3 veya 4 katlı. Yıllar önce oradan bir monitör aldım. Tam macera.

Neredeyse 2 günde bir uğradığım bir mağaza idi. Baktım. 2 gün önce görmediğim Philips 19 inc 4:3 monitörler gelmiş. Bir tanesini açmışlar. Çalışıyor. Görüntüsü de muhteşem. Çok net.

Görevliye bu monitörü almak istiyorum dedim. Depodan getireyim kutulusunu dedi. Hayır. Bunu istiyorum. Çalışan monitörü kapatın. Toplayın. Kutulayın. Ben bunu istiyorum dedim. Bunu veremeyiz. Teşhir dedi.

Teşhir meşhir. İndirim istemiyorum. Ama bunu almak istiyorum dedim. Diretti. Olmaz diyor. Müdürünüzle konuşmak istiyorum dedim. Zaten tartışmamızı duymuş geldi. Ona izah ettim. Bunu almak istiyorum dedim.

Neden kutulu sıfır almıyorsunuz da bunu istiyorsunuz dedi. Bunu inceledim. İyice baktım. Ölü piksel yok. Kutulu vereceğinizde ölü piksel çıkarsa geri almazsınız. Şu kadar ölü piksel olması lazım dersiniz. Yokuşa sürersiniz. Ama bunu görüyorum. Bu temiz. Üstelik indirim filan da istemiyorum dedim.

Tamam. Peki dedi. Kutulayın ürünü. Müşteriye teslim edin dedi.

O zamanlarda ölü piksel garantisi yoktu. Bir kaç tane olması gerekiyordu. Ancak o zaman alıyorlardı. Monitör, TV gibi şeyler almak istediğimde kutulu almazdım. Teşhirdekini, ama mağazaya yeni gelmiş olanını almaya çalışırdım.

Ben bu tür meselelerde biraz esneğim. Ekrandaki çizik iade sebebi olabilir ama eğer öyle bir çizik olmasaydı sırf 166 dakika kullanılmış diye bir TV'yi iade etmezdim. Bu kadar sıkıntıya girmezdim. Tabi eğer başka bir kusuru daha yoksa. Belli ki fabrikada kalite kontrol yapılmış. Sayaç sıfırlanmamış. Sıfır aldığımız arabaları gerçekten sıfır mı zannediyorsunuz. Fabrikada üretilen motor yüksek devirlere çıkartılıp pistonları neredeyse yuvalarından fırlayacak şekilde bağırtılıyor. Testlerden sonra arabaya monte ediliyor. Araba ile de bir kaç km test ediliyor. Hendekli, çukurlu test alanına sokuluyor. Testler başarılı olunca km sıfırlanıyor. Biz de alıyoruz.

Eğer sıfırlanmasa, unutulsa; aaaa. Bu araba sıfır değil. 5-10 km kullanılmış diyoruz. Mide bulantısı yaşıyoruz.

İncirli'de Gold Bilgisayar mağazası vardı. 3 veya 4 katlı. Yıllar önce oradan bir monitör aldım. Tam macera.

Neredeyse 2 günde bir uğradığım bir mağaza idi. Baktım. 2 gün önce görmediğim Philips 19 inc 4:3 monitörler gelmiş. Bir tanesini açmışlar. Çalışıyor. Görüntüsü de muhteşem. Çok net.

Görevliye bu monitörü almak istiyorum dedim. Depodan getireyim kutulusunu dedi. Hayır. Bunu istiyorum. Çalışan monitörü kapatın. Toplayın. Kutulayın. Ben bunu istiyorum dedim. Bunu veremeyiz. Teşhir dedi.

Teşhir meşhir. İndirim istemiyorum. Ama bunu almak istiyorum dedim. Diretti. Olmaz diyor. Müdürünüzle konuşmak istiyorum dedim. Zaten tartışmamızı duymuş geldi. Ona izah ettim. Bunu almak istiyorum dedim.

Neden kutulu sıfır almıyorsunuz da bunu istiyorsunuz dedi. Bunu inceledim. İyice baktım. Ölü piksel yok. Kutulu vereceğinizde ölü piksel çıkarsa geri almazsınız. Şu kadar ölü piksel olması lazım dersiniz. Yokuşa sürersiniz. Ama bunu görüyorum. Bu temiz. Üstelik indirim filan da istemiyorum dedim.

Tamam. Peki dedi. Kutulayın ürünü. Müşteriye teslim edin dedi.

O zamanlarda ölü piksel garantisi yoktu. Bir kaç tane olması gerekiyordu. Ancak o zaman alıyorlardı. Monitör, TV gibi şeyler almak istediğimde kutulu almazdım. Teşhirdekini, ama mağazaya yeni gelmiş olanını almaya çalışırdım.
Artık ben de sizin gibi düşünmeye başladım. Life time ı düşükse (@Adem Helvacı Bey daha önce değinmişti sanırım. Saatlerce kullanılmış teşhirler olabiliyor) hem görüntüyü hem kasayı görerek almanın yolu açık üründen geçmeye başlamış. Kapalı kutudan ya yamuk kasa, yada beğenmediğiniz ürüntü, ya da toz kaçmış ölü pikselli ürün çıkabiliyor. Ardından servis ve üretici ile sinir savaşları başlıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri