Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Vestel flora dış ünite yamuk duruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kadirweb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kadirweb

Yeni Üye
Yeni Üye
Soğutma açısından bir sorun yok gibi bazen biraz geç soğutsa da pek sıkıntı değil. bu montajın dezavantajı vs var mı merak ediyorum. Bir de yandaki bakır borunun açıklığının negatif bir etkisi var midir ?

Ekli dosyalar

• IMG_20240808_173451.jpg
    IMG_20240808_173451.jpg
    244.7 KB · Görüntüleme: 42
Soğutma açısından bir sorun yok gibi bazen biraz geç soğutsa da pek sıkıntı değil. bu montajın dezavantajı vs var mı merak ediyorum. Bir de yandaki bakır borunun açıklığının negatif bir etkisi var midir ?
Üstadim titreşim vs ses geliyor mu

Evde su terazisi var mı ? yoksa da ufak bir bardak bile olur içine az su koyup klimanın ayak kısmına koyup ölçün, sıkıntı yamukluk standın ayaklarında mı ? yoksa klimanın kendi kauçuk ayaklarında mı ? belki arkadaki ayaklar daha fazla sıkılmış olabilir ? Bunun bir etkisi olacağını sanmıyorum ama bakır boruyu çok fazlaca bükmüşler. Bu kadar bükülmesi arkaya dolandırılması sıkıntı. Tamam gene dolanır ama böyle kablo gibiymişçeşine sarılmaması lazım. O kadar bakır açıklıktan birşey olmaz. Montaj yapılırken düzgünce vakumu yapılıp firmanın dediği belirttiği ölçü de gaz basıldıysa sorun olmaması lazım.

Bunlar klasik Vestel konsolları. Senelerdir her klimaları böyle durur.
Mesela şu klimayı sorsanız buna da biz Normal deriz çünkü vestel servisi montaj yapmış :)
1723130336752.jpeg

Bu konsollara yıllarca montaj yaptım, en son evimdeki lefini klima bile Vestel konsol üzerinde montajlıydı, üstteki prime düz dururken bu konsol nedeniyle alttaki Olefini sizin klima gibi yukarı bakardı.

Arşivimden arasam yandan çekilmiş fotosunubile bulurum. Sorun değil yani normali böyle.

Ses yapması ile kullandığınız klimanın üretimi ile ilgili yani genel durumu bu zaten.

Bunlar klasik Vestel konsolları. Senelerdir her klimaları böyle durur.
Mesela şu klimayı sorsanız buna da biz Normal deriz çünkü vestel servisi montaj yapmış :)
Ekli dosyayı görüntüle 18871

Bu konsollara yıllarca montaj yaptım, en son evimdeki lefini klima bile Vestel konsol üzerinde montajlıydı, üstteki prime düz dururken bu konsol nedeniyle alttaki Olefini sizin klima gibi yukarı bakardı.

Arşivimden arasam yandan çekilmiş fotosunubile bulurum. Sorun değil yani normali böyle.

Ses yapması ile kullandığınız klimanın üretimi ile ilgili yani genel durumu bu zaten.
@Adem Helvacı Sesten şikayetçi değilim soğutma performansında düşme daha fazla güç tüketimi gibi problemler cikarmiyorsa sorun yok. Sadece elektrik tüketimi yüksek sanki 18000 BTU 25 m² oda 12 saat 25'de kullanıyoruz tüketim sanki fazla gibi geliyor en az 12 saat en fazla 15, 16 saat aralıksız kullanıyoruz. Bu tüketim normal mi sizce ?

Ekli dosyalar

• IMG_20240808_190450.jpg
    IMG_20240808_190450.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 26
@Adem Helvacı Sesten şikayetçi değilim soğutma performansında düşme daha fazla güç tüketimi gibi problemler cikarmiyorsa sorun yok. Sadece elektrik tüketimi yüksek sanki 18000 BTU 25 m² oda 12 saat 25'de kullanıyoruz tüketim sanki fazla gibi geliyor en az 12 saat en fazla 15, 16 saat aralıksız kullanıyoruz. Bu tüketim normal mi sizce ?
25m2 alanda siz 18 lik klima ile onu tüketiyorsunuz
29m2 alanda ben 12 lik klima ile bunu tüketiyorum bakın en yüksek ama en yüksek pik yaptığı gün 7,90kwh tüketmiş
127,85kwh aylık toplam tüketimin genel ortalamasını aldığımda 4,88kwh günlük tüketim yapıyor.

Sizin alandan daha büyük alan, sizin klimadan daha küçük klima. Siz karar verin yüksek mi değil mi?

1723134256794.jpeg

benim kaldırınca kesiliyor😀 takozları sıktım daha kötü oldu gevşelticem bakalım.Bende ses düşük kompresör devrinde oluyor.
hayır takoz değil duvar tarafına ufak bir kağıt katlayıp o direğe koyar mısınız nasıl diyim anlatamadım dik duran direkin olduğu yere hafifçe kağıt sıkıştırın düzeliyor :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri