Ben kendim taktım valla internetten izleyip fabrikayı aradım görüştüm arza kaydı açtım cumartesi klima kontrole gelecekler neyi nasil kontrol edecekler bilmiyorum tabi ne deseler yutacam gibi geliyor bana aynı servis gelecekmis başka bölge bakan servis gelmiyormus efendim
Gelip neyi kontrol edeceklermiş çok merak ediyorum.
Yahu her şeyi geçtim bakınız TL-YS-16 sayılı bir bültenleri var bu firmanın. Gelen teknik ekibe sorun, ciddiyim bakın sorun. Bu TL-YS-16 sayılı bülteni biliyorlar mı?
Eğer bilmiyorlarsa önce onu bir okusun sonra klima montajı yapsınlar.
Haa diyelim bültenden haberleri var, o zaman söyleyin bir zahmet 6.8 başlıklı SİSTEMİN VAKUMLANMASI bölümünü bir okusunlar.
Bu bülten benim yetkili servis olduğum yıllar içerisinde defalarca revize edilmiş olan, günlük gelişmelere karşı sürekli güncellenen bir bültendir, Bende eski yılların bir hali var, bugün çok daha gelişmiş haldedir eminim ama halen var ve aktif olduğunu biliyorum en azından görüştüğümüz yetkili servis arkadaşlardan.
Şimdi bu bülteni hazırlayanlar bilmiyor, fabrikada eğitim veren Hocalar bilmiyor, bu işe yıllarını vermiş mühendisler de bilmiyor ama o arkadaşlar mı biliyor klimaya vakumun gereksiz olduğunu?
Bakınız bahsi geçen bültende bu montajları yapan teknik ekiplere ne demiş hocalar ve mühendisler
Şimdi, zamanında olması gerekeni yapmayan bu ekip gelip neye bakacak da neyi düzeltecek? Vakum kısmını geçtim. Gaz şarjını da gramına göre vermemişler. Şimdi YTİNE gazı atmosfere salıp sonra da yeniden gaz şarjı mı yapacaklar?
Bir defa her şeyden evvel, R32 gazın kimyasal formülü CH2F2 olan hidroflorokarbon (HFC) sınıfına ait bir gazdır. Bu da Floro ihtiva ettiği anlamına gelir. Bu da
4 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında bu gazın atmosfere salınması
YASAK demektir. Şimdi bu muhteremler nasıl kafasına göre vanaları açıp gazı salıyorlar atmosfere?
Ben vatandaş olarak durumdan vazife çıkartıp ilgili servis hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunsam ne olacak?
Ellerinde R32 atık gaz toplama makineleri var mı sorun bakalım. Muhtemelen böyle bir donanım olduğundan da haberleri yoktur.
Onu da kamu hizmeti yapalım kendilerine, öğrensinler.
Yazacak olsak daha çok şey var da yazacak, o kadar vakit yok.
Dış ünite değişiminde ısrar ediniz.
Kim vakumsuz klima montajı yapıp vatandaşın cebine incir ağacı dikiyorsa ceremesini kendisi çeksin.