Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel mb130p anakart pert oldu. *Vestel Yönetimine Yazı Yazılmıştır*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muya16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Muya16

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle herkese slm adem hocamın her zaman yazılım yüklemek risktir sözü aynen başıma geldi.Vestel 49ud9400 tv full yazılım yüklerken elektriklerin sadece göz kırpması ile tv bir daha açılmadı.Tvnin garanti süresi bittiği için anakart temin etmem lazım yada bendeki anakarta nasıl yazılım yüklerim.
IMG_0206.jpeg
IMG_0205.jpeg
IMG_0203.jpeg
IMG_0204.jpeg

Geçmiş olsun biraz detay verir misiniz.
Ne oldu da full yüklemeye kalktiniz?
Alıcı göz yanıyor mu? Sabit mi yanıp sönüyor mu?
Yüklediğiniz yazılımı herhangi bir yerden mi buldunuz yoksa kendinize ait mi ?

Öncelikle herkese slm adem hocamın her zaman yazılım yüklemek risktir sözü aynen başıma geldi.Vestel 49ud9400 tv full yazılım yüklerken elektriklerin sadece göz kırpması ile tv bir daha açılmadı.Tvnin garanti süresi bittiği için anakart temin etmem lazım yada bendeki anakarta nasıl yazılım yüklerim.Ekli dosyayı görüntüle 4287Ekli dosyayı görüntüle 4288Ekli dosyayı görüntüle 4289Ekli dosyayı görüntüle 4290
10gün önce 3.62.50 core yazılımı yükledim sonra tv kapatınca geç kapanma ve sağ Altan yukarıya yeşil bulutlama fark ettim elimde bulunan 3.62.7.3 full yazılımı yüklüyordum elektriklerin göz kırpması sonucu bitmedi. Stanby ışığı yanıp sönüyor tekrar ful yazılım yüklemesi denediğimde led hızlı hızlı yanıp sönüyor fakat flaş bellekte led yanmıyor tv açılmıyor Farklı usb bellek denedim sonuç aynı dikkat ettim int.bulunan mb130p şaselerde subwoofer soketi yok biraz uzun oldu ama durum bundan ibaret yapılacak birşeyler varsa şimdiden teşekkürler.

bide bunu dener misin. olmazsa eprom sıkıntılı yazılması lazım. ama yapan pek yok

yerinde olsam mb130s internetten bkardım örnek ;

gerisi panel yazılımı ile çözülür. tabi bu tarzda ne kadar yüksek bulursan o kadar iyi örnek;
https://www.yineyenicep.com/urun/tv-anakart-130-2-el-15 bu şase çok iyi. fiyatı biraz pahalı geldi servise sorun; parça kodu :V23557862

tabi siteler ve güvenilirliğini bilmiyorum.

Son düzenleme:

bide bunu dener misin. olmazsa eprom sıkıntılı yazılması lazım. ama yapan pek yok

yerinde olsam mb130s internetten bkardım örnek ;

gerisi panel yazılımı ile çözülür. tabi bu tarzda ne kadar yüksek bulursan o kadar iyi örnek;
https://www.yineyenicep.com/urun/tv-anakart-130-2-el-15 bu şase çok iyi. fiyatı biraz pahalı geldi servise sorun; parça kodu :V23493231

tabi siteler ve güvenilirliğini bilmiyorum.
Vermiş olduğun linkteki yazılımıda almadı büyük ihtimal seninde dediğin gibi eprom sıkıntılı Bursada birtek bunu buldum oda benim tv olurmu vestel servisleri eprom yazmıyorlarmı yazdırabilceğim bir yer varmı. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...n-17mb130p-65ud8900-orijinal-1078236355/detay

Öncelikle herkese slm adem hocamın her zaman yazılım yüklemek risktir sözü aynen başıma geldi.Vestel 49ud9400 tv full yazılım yüklerken elektriklerin sadece göz kırpması ile tv bir daha açılmadı.Tvnin garanti süresi bittiği için anakart temin etmem lazım yada bendeki anakarta nasıl yazılım yüklerim.Ekli dosyayı görüntüle 4287Ekli dosyayı görüntüle 4288Ekli dosyayı görüntüle 4289Ekli dosyayı görüntüle 4290
çok geçmiş olsun. bir musibet bin nasihatten evladır derler ? ben de bu şekil 10 tane pc anakartı 5-10 tane de ekran kartı çöp etmişimdir ? ama öğrendik sonunda

Vermiş olduğun linkteki yazılımıda almadı büyük ihtimal seninde dediğin gibi eprom sıkıntılı Bursada birtek bunu buldum oda benim tv olurmu vestel servisleri eprom yazmıyorlarmı yazdırabilceğim bir yer varmı. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...n-17mb130p-65ud8900-orijinal-1078236355/detay
Evet uydurulur panel yazılımı ile.
Ama ben bu yüzdenaden kart degisecek ise madem fırsat üst model kart niye almayasin diye yorumda bulundum.

Eprom konusunda sorun bı kere servise
Ve V23493231 şase fiyatını sorun satılırsa kaça diye

Tekrardan tüm forum üyeleri ve yönetim deki arkadaşlara selam Vestel servisine bizzat gittim şaseyi yanımda götürdüm ama ne hikmettirki burunlarından kıl aldırmıyorlar. Ukalalık diz boyu şase epromu yazmıyorlar bir üst model şase veremezlermiş iyi o zaman kendi şaseden alayım oda olmaz neden satmak yasak eee nasıl olacak dedim kayıt açacaklarmış ellerinde varsa 500₺ + 450₺ işçilik ve servis ücreti toplam 950₺ takacaklar yoksa 10 gün sonra Vestel fabrikadan talep edecekler. Stoklarınıza bakın varsa yarın takın evde tv yok yaşlı insanlar var dedim.depocu yokmuş numaramı bırakayım gelince bakar haber verirsiniz oda yasakmış ben önce arayıp kayıt açacakmışım Allah’a havale ediyorum sizi dedim ve çıktım bir tv tamiri yapan arkadaşta mb180 şase var acaba mb130 yerine olurmu saygılar.imkan olsa gidip yeni tv alacağım ama tvler ateş pahası.

Tekrardan tüm forum üyeleri ve yönetim deki arkadaşlara selam Vestel servisine bizzat gittim şaseyi yanımda götürdüm ama ne hikmettirki burunlarından kıl aldırmıyorlar. Ukalalık diz boyu şase epromu yazmıyorlar bir üst model şase veremezlermiş iyi o zaman kendi şaseden alayım oda olmaz neden satmak yasak eee nasıl olacak dedim kayıt açacaklarmış ellerinde varsa 500₺ + 450₺ işçilik ve servis ücreti toplam 950₺ takacaklar yoksa 10 gün sonra Vestel fabrikadan talep edecekler. Stoklarınıza bakın varsa yarın takın evde tv yok yaşlı insanlar var dedim.depocu yokmuş numaramı bırakayım gelince bakar haber verirsiniz oda yasakmış ben önce arayıp kayıt açacakmışım Allah’a havale ediyorum sizi dedim ve çıktım bir tv tamiri yapan arkadaşta mb180 şase var acaba mb130 yerine olurmu saygılar.imkan olsa gidip yeni tv alacağım ama tvler ateş pahası.
ne yazıkki servise biraz da olsa hak veriyorum, en son çalışırken vestelde bütün ipleri eline aldı. kayıtsız iğne verilsin istemiyorlar.
mb 180 slot bakımından uyar ama wifi çipset değişmeli, alıcı göz değişmeli, en önemlisi portlar farklı yerde olduğu için kapak oturmuyor.
eğer bütçeniz kısıtlı ve yeni tv almaya drumunuz yoksa dm den bana ulaşın lütfen

Siz o SATIŞ YASAK diyen şahsa ''Sen DEVLET'misin?'' diye sorun lütfen.
Size yedek parça satışı yapmadıklarına dair yazılı bir belge alın, bakın bakalım ben o satışı size yaptırıyor muyum yaptırmıyor muyum?
Hatta belge alamıyorsanız bana talepte bulunduğunuz tarihi gün saat şeklinde işletme bilgileri ile birlikte iletin. Ticaret Bakanlığı ile kendileri uğraşsın sonrasında.

SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ
Yedek parça ve fiyat listesi

MADDE 12 –
(1) Üretici veya ithalatçılar, tüketicilerin talebi üzerine yedek parça satışından kaçınamazlar.
(2) Servis istasyonlarının, yedek parça fiyat listesini, tüketicilerin görebileceği bir yere asması veya katalog halinde ya da elektronik ortamda tüketiciye göstermesi zorunludur

Neyse ki bizim can ustalarımız burada vatandaşa el uzatıyor da Vestel'in adını halen onlar kurtarmaya uğraşıyor.

Siz o SATIŞ YASAK diyen şahsa ''Sen DEVLET'misin?'' diye sorun lütfen.
Size yedek parça satışı yapmadıklarına dair yazılı bir belge alın, bakın bakalım ben o satışı size yaptırıyor muyum yaptırmıyor muyum?
Hatta belge alamıyorsanız bana talepte bulunduğunuz tarihi gün saat şeklinde işletme bilgileri ile birlikte iletin. Ticaret Bakanlığı ile kendileri uğraşsın sonrasında.

SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ
Yedek parça ve fiyat listesi

MADDE 12 –
(1) Üretici veya ithalatçılar, tüketicilerin talebi üzerine yedek parça satışından kaçınamazlar.
(2) Servis istasyonlarının, yedek parça fiyat listesini, tüketicilerin görebileceği bir yere asması veya katalog halinde ya da elektronik ortamda tüketiciye göstermesi zorunludur

Neyse ki bizim can ustalarımız burada vatandaşa el uzatıyor da Vestel'in adını halen onlar kurtarmaya uğraşıyor.
Adem hocam çok sağolasın şimdi Bursa Osmangazide tek olmalarından kaynaklanıyor osmangazi ilçesine sadece bu firma hizmet veriyor.

BTSM Bursa Vestel Yetkili Servisi umarım olumlu yaklaşırlar.​

Adem hocam sonuç olumsuz dediğim dedik diyorlar istediğim yere şikayet edebilirmişim elektronık parça satışı yokmuş bu kuralı Vestel koymuş 2gün önce 500₺ parça 450₺işçilik toplam 950₺ olan fiyat şimdi 610₺parça +450₺ile 1060₺olmuş. Lanet olsun içimdeki VESTEL sevgisine sinir küpü oldum.

Adem hocam sonuç olumsuz dediğim dedik diyorlar istediğim yere şikayet edebilirmişim elektronık parça satışı yokmuş bu kuralı Vestel koymuş 2gün önce 500₺ parça 450₺işçilik toplam 950₺ olan fiyat şimdi 610₺parça +450₺ile 1060₺olmuş. Lanet olsun içimdeki VESTEL sevgisine sinir küpü oldum.
Bana sahibi olduğunuz tv nin seri numarasını yazarmısınız rica etsem.

Vestel Yönetimine detaylı bir bilgi yazısı geçilmiştir.
Aradıklarından telefonunuza bakmanızı rica ederim.

Tamam en üstte varmış. :ok

Vestel Yönetimine detaylı bir bilgi yazısı geçilmiştir.
Aradıklarından telefonunuza bakmanızı rica ederim.
sağolasın adem hocam burda tv yetkili uydu servisliği yapan bir arkadaşla tanıştım elinde olan mb130p yedeğinle eprom flaş yazdı 8 bacaklı cip no hk 25L1606e fakat şimdi eve geldim şaseyi topladım stby ışığıda yanmıyor onda olan yedek olmadı aradım eğer bulursan tekrar yazarım getir dedi on numara beş Yıldız bir esnaf vallahi şaşırdım.full yazılım dosyalarından farklı bir flaş dosyası dedi. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim

sağolasın adem hocam burda tv yetkili uydu servisliği yapan bir arkadaşla tanıştım elinde olan mb130p yedeğinle eprom flaş yazdı 8 bacaklı cip no hk 25L1606e fakat şimdi eve geldim şaseyi topladım stby ışığıda yanmıyor onda olan yedek olmadı aradım eğer bulursan tekrar yazarım getir dedi on numara beş Yıldız bir esnaf vallahi şaşırdım.full yazılım dosyalarından farklı bir flaş dosyası dedi. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim
Biz bilinçli olarak Dernek hesabından yönetim olarak yolladık yazımızı. Kendilerine ''Cevabınız veya cevapsızlığınız Kamuoyu ile paylaşılacaktır'' diye belirtmiş olmamızın haricinde, ''İvedilikle Tüketici ile irtibat kurup sorunu çömenizi ve servisinizi Kanunlardan üstün olmadıkları yönde uyarmanızı rica ederiz'' diye özellikle belirttik.

Bu tehdit değil, sadece yapacağımızı belirttik o kadar. Tüketici Derneği Kurucu Başkan Adem Helvacı diye de belirttim. Eğer cevapsızlığı veya çözümsüzlüğü tercih eder susarlarsa elbette ki kamuoyu ile gerçekten bu tabırlarını paylaşacağım zira bana sürekli olarak ''Önce neden bizimle irtibat kurmadınız'' diye sitem ediyor firmalar. E hadi bakalım irtibat kurduk, bakalım sonuç ne olacak.

Adem hocam sizleri çok yorduğumu biliyorum acaba resimdeki çipin flaş eprom dosyasını bulma şansım varmı varsa tv tamiri yapan arkadaşa yazdırayım IMG_0256.pngIMG_0208.jpegIMG_0204.jpegIMG_0205.jpeg

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri