Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Voltaj Düşüklüğü hk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yhackup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yhackup

blog.yakupulutas.com
Gold Üye
Selamlar,
Oturma odamda 2 tane 14w osram ampül vardı aşırı parlak olduğu yorduğu için 2 * 7 Watt Rustik ampül taktım.

Ampüllerim ara ara ışığı kısılıyor gibiydi. Bim'den alınan ampül anca bu kadar olur demiştim sonra aklıma bir an voltaj dalgalanması geldi. benzer bir durum ben lisedeyken olmuştu o zaman ölçmüştüm 200 çıkmıştı amcam görevli idi kendisini aramıştım. kendisi hemen düzeltmişti. Tabi ampül değişince bu dalgalanma daha hissedilir oldu da farkettim.

Geçenlerde ölçtüm 199 volta kadar düşmüş, Dün gece yine ölçtüm 199,200 civarı geziniyor. Talep de oluşturuyorum ama bir gelişme yok. 200-215 arası geziniyor.

Eğer yanlış bilmiyor isem voltajın düşmesi , yükselmesinden daha çok zarar veriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Selam

Eğer BIM den dimerlenir (ayarlanabilir) LED ampül aldıysanı gerilim değiştikçe parlaklığı değişecektir.

Düz LED ampül 150V insede parlak yanar. Rustiğin düz.

Bir gerçekte var. Rustik ilk çıktığında OSRAM üretimi KOÇTAŞ alımı fiyatlı ürün 10 yıl arkadaşım kullandı. 2 sene önce iç harflilerden almış. Geçen ay bozulmuş.

Şimdi jeton düştü. Arkadaşta dimmerli aldı da bozulduğu dedik onun evinde de gerilim düşümü mü oldu acaba

Selamlar,
Oturma odamda 2 tane 14w osram ampül vardı aşırı parlak olduğu yorduğu için 2 * 7 Watt Rustik ampül taktım.

Ampüllerim ara ara ışığı kısılıyor gibiydi. Bim'den alınan ampül anca bu kadar olur demiştim sonra aklıma bir an voltaj dalgalanması geldi. benzer bir durum ben lisedeyken olmuştu o zaman ölçmüştüm 200 çıkmıştı amcam görevli idi kendisini aramıştım. kendisi hemen düzeltmişti. Tabi ampül değişince bu dalgalanma daha hissedilir oldu da farkettim.

Geçenlerde ölçtüm 199 volta kadar düşmüş, Dün gece yine ölçtüm 199,200 civarı geziniyor. Talep de oluşturuyorum ama bir gelişme yok. 200-215 arası geziniyor.

Eğer yanlış bilmiyor isem voltajın düşmesi , yükselmesinden daha çok zarar veriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hangi cihaz olursa olsun calismasindaki gucununu dahili veya harici bir smps mantigi ile tasarlanmis power blogundan aliyorsa sebeke girisi (assiri buyuk gucte bir cihaz haric) sebeke voltaji 85~90v’lara kadar dussede cihaz stabil calismaya devam eder. Smps guc devrelerinin avantaJlarinda biri budur. Fakat ureticiler kendini garanti altina almak bunu genelde 110~230v AC olarak yazar. Sizin durum su sekilde; daha onceki kullandiginiz 14w’lik ampuller led ampul ise bu voltaj degisikliklerini hissetmezsiniz. Cunku kiytiriktan da olsa bir smps devreleri oluyor. Ama kiytirigin da kiyrigi olan bazi urunler var bunlarda o bile yok bir dopru diy, ledleri baglamislar seri, akimi sinirlamak icin bir 9003 entegresi bir sinirlama ref. direnci ile isi bitirmisler bunlarda patates urun dedigimiz degil almak evine yaklastirmamak gereken urunler aslinda. Neyse. Sizinki en azindan basic seviyede de olsa bir smps karti varsa arada bu voltaj dalgalanmasini hissetmezsiniz cunku o gerilim dusununu smps tolere eder. Ama rustik ampuller oyle calismiyor. Onlae flaman ampullerin led’lestirilmis hali olarak tasarlandigi icin arada bir smps yok. Bu durum da giristeki her gerilim dusumunu veya yukselimini size parlaklik olarak yansitiyor. Voltaj dusmeleri ile yukselmeleri arasinda aslinda kar zarar farki yoktur. Sadece lineer yukselmelerde daha dusuk maliyetlerle koruma saglanabildigi icin teoride daha guvenli gibi gozukur ama anlik pik yukselmelerde bu koruma komponenetleri de bir koruma saglayamaz. Dsuuk voltaj korumalari deha teferruatli koruma devrelerk gerektirdigi icin cogu cihazin icinde bu tasarim ile gelmezler. O nedenle dusuk voktaj daha tehlikesi olarak dillendirilir. Smps tasarimli elektronik cihazlarda dusuk voltaj riskli degildir. Ama lineer beslemeli dedigimiz klasik transformator sistemlerde, ac motor’larin kullanildigi (inverter olmayan buzdolaplari, monofaz-trifaze motorlar vb.) tum cihazlarda dusuk voltaj anlik olmasa da uzun sureli olursa ciddi arizalara sebep olur. Bu nedenlerle evinizdeki bu e benzeri cihazlarin korumasi icin sebeke elektriginizin duzeltilmesi icin elektrik saglayicinizla gorumenizi, cozum almiyorlarsa kendi korumanizi almanizi tavsiye ederim. Son donemlerde akilli kacak akim koruma cihazi olarak satilan tomzn markasinin urunlerine bakabilirsiniz, dusuk voltaj yuksek voltajlarda enerjinizi kesip cihazlarini korumala alabilir. Veya kendi gobek baginizi kesip, voltaj dusuklugunu lineer ise bir regulator, anlik ve sık sık oluyorsa online bir ups ile de cozumunuzu kendiniz getirmelisiniz.

Ufak bir konu için ayrı başlık açmak istemedim buraya kaynak yapayım konu sahibi kusura bakmasın lütfen :)

Evde koridora 1watt led gece lambası taktım anahtar kapalıyken hafif yanıyor. Daha önce normal led ampul vardı onda yapmıyordu böyle. Oturma odasına taktım orada yapmadı. Bir kaç elektrikçiye sordum en ufak bir kıvılcım olsa o şekilde yanabilir watt düşük olduğu için. Elektrik kaçağı olsa kaçak akım rolesi atar dediler. Sorun ne olabilir.

Ufak bir konu için ayrı başlık açmak istemedim buraya kaynak yapayım konu sahibi kusura bakmasın lütfen :)

Evde koridora 1watt led gece lambası taktım anahtar kapalıyken hafif yanıyor. Daha önce normal led ampul vardı onda yapmıyordu böyle. Oturma odasına taktım orada yapmadı. Bir kaç elektrikçiye sordum en ufak bir kıvılcım olsa o şekilde yanabilir watt düşük olduğu için. Elektrik kaçağı olsa kaçak akım rolesi atar dediler. Sorun ne olabilir.
bi faz-nötr girişi değiştiripte deneyebilinir mi

Hol ile salondaki prizlerin faz-nötr yerleri farklıdır.

Cİhazlarda iyi filtre kullanılmayınca sızıntı oluyor. Bazen faz-nötr değiştirince düzeliyor.

acil bir durum olmayınca bir ara yapılır :D

Bu sorunlar daha çok şurda ortaya çıkıyor,
Normalde lamba tesisatı şu şekilde olmalı; faz sigorta kutusundaki aydınlatma sigortasından ilgili buat'a> ilgili buat'tan anahtara gelir>anahtardan çıkar>lambaya gider. Nötr ise buattan direk lambaya gider. Tüm ev bu halde ise sorun çıkmıyor. Ama evde bir tanesinde veya hepsinde farketmez, lambaya faz direkt buattan gelip, anahtar'a nötr gir-çık yapıldıysa bu sorun ortaya çıkıyor. Hatta kontrol kalemi ile prizinideki enerjisi kontrol ettiğinizde kontrol kalemi faz'da güçlü yanarken, nötr'de sönük yanmasına sebep oluyor. Sizin sonunuz bundan kaynaklıdır. Buna yanlış hatırlamıyorsam elektrikçi arkadaşlar nötr'de dönüş var, nötr dönüş alıyor şeklinde tabir ediyorlar. Bir önceki kullandığınız lambada bu sorunu görmemenizin sebebi o lamba smps mantığıyla tasarlanmış bir adaptöre sahip olabilir veya smps değilse de nötr'deki dönüş w'ı, lambanızın w'ından düşük olduğu için lambanız hep sönük kalıyor içindeki doğrultma devresi ve led'ler o dönüş voltajını sönümlüyordur. Şuanki kullandığınız aydınlatma 1W gibi düşük bir güce sahip olduğu havadaki nem'den bir bir ışık vermeye başlıyor :)

Anahtarmanızdaki nötr anahtarlama durumunu, faz anahtarlamaya çevirmeniz önerim dışında bu uydur kaydır hiçbir elektriksel koruması olmayan led aydınlatmaları kullanmanızı tavsiye etmem. Şahsen iç yapısındaki özellikle power bloğun'nun 3 tane komponent ile tasarlanmış ürünleri değil almak, kutularına elim bile gitmiyor, size de tavsiyem bu yönde olacaktır.

Selamlar,

Kardeşim dediğin gibi ben de evimde voltaj regülatörü kullanıyorum elektrik gidip gelmeleri olduğunu voltaj regülatörü sayesinde anlıyorum ses çıkarıyor regülatörler siz uyursunuz elektrik uyumaz sizlik bir şey yok işini düzgün yapmayan beceriksiz elektrik dağıtım şirketlerinin suçu bu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri