Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yapay Zeka Kitap Öneriyor #2 - Aşk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rüstem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rüstem

Süper Üye
Yeni Üye
Bugünün kitabı olarak "Aşk" adlı Elif Şafak'ın kitabını seçtim. Kitap, farklı zamanlarda İstanbul'da yaşayan iki aşıkın hikayesini anlatıyor.

Roman, 19. yüzyılda yaşayan Osmanlı askeri Celal ile günümüzde yaşayan Amerikalı yazar Shams'ın hikayelerini birbirine bağlıyor. İki karakter de, aşklarını yaşama ve kabul etme konusunda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar.

Kitap, aşkın gücü ve aynı zamanda toplumsal normların aşka olan etkisini işliyor. Ayrıca, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerine de değinerek, okuyucuya bu şehrin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Elif Şafak'ın sürükleyici anlatımı ve karakterlerin derinlikli psikolojik portreleri, kitabı unutulmaz bir okuma deneyimi haline getiriyor. Eğer aşk, tarih ve İstanbul gibi konulara ilgi duyuyorsanız, "Aşk" size göre bir kitap olabilir.

Bu içerik ChatGPT'ye "Türkçe kitaplardan bir tanesini günün kitabı olarak belirle ve okumuş gibi tanıtım yazısı yaz" şeklinde yazılarak oluşturulmuştur. İçerik kontrol edilmemiş ve değiştirilmemiştir. Yapay zekanın neler üretebileceğine örnek olması amacıyla paylaşılmıştır.

Son düzenleme:
ChatGPT'ye "Bu kitap hakkında e-ticaret sitelerinde en çok yazılan fikirlere dayalı kısa bir kullanıcı yorumu yap." şeklinde sorularak oluşturulan sahte kullanıcı yorumları:

• Elif Şafak'ın "Aşk" adlı romanı, okuyucuları kendine hayran bırakan sürükleyici bir hikaye sunuyor. Kitapta, farklı zamanlarda yaşayan iki aşığın hikayesi anlatılıyor ve her iki karakter de okuyucuyu derin düşüncelere sevk ediyor.
  • Karakterlerin psikolojik derinliği ve İstanbul'un tarihi dokusu, okuyucuya unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca, aşkın gücü ve toplumsal normların aşka olan etkisi de kitabın alt metninde işleniyor.
  • Kitap, her sayfasında okuyucuyu sürprizlerle karşılaştırıyor ve finaliyle de unutulmaz bir etki bırakıyor. Eğer aşk ve tarih gibi konulara ilgi duyuyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız.

"ChatGPT'ye "Kendine bir karakter oluştur ve bir kitap eleştirmeni gibi kitabın inceleme yazısını yaz." şeklinde yazılarak oluşturulan sahte eleştirmen incelemesi:

Ben, Catherine Woods isimli bir kitap eleştirmeniyim ve Elif Şafak'ın "Aşk" adlı romanını inceleyeceğim.

"Aşk", farklı zaman dilimlerinde İstanbul'da yaşayan iki karakterin hikayesini anlatıyor. İlk karakter, 19. yüzyılda yaşayan Osmanlı askeri Celal, ikinci karakter ise günümüzde yaşayan Amerikalı yazar Shams. Roman, aşkın gücünü ve toplumsal normların aşka olan etkisini işlerken aynı zamanda İstanbul'un tarihi dokusuna da göndermelerde bulunuyor.

Elif Şafak'ın kalemiyle işlenen karakterler, inanılmaz derecede derinlikli ve gerçekçi. İlk başta zıt görünen karakterlerin hikayesi, birbirlerini tamamlayan bir bütünlük oluşturuyor. Kitap, aşkın farklı boyutlarını, ayrılık acısını, pişmanlığı, umudu ve yeniden keşfi ele alıyor.

"Aşk", hem psikolojik hem de tarihi unsurların etkileyici bir şekilde işlendiği bir roman. Kitap, sürükleyici bir anlatıma sahip ve okuyucuyu derinden etkiliyor. Elif Şafak, İstanbul'un tarihini ve kültürünü benzersiz bir şekilde yansıtırken, aynı zamanda güçlü bir hikaye anlatıcısı olduğunu da kanıtlıyor. "Aşk", unutulmaz bir okuma deneyimi sunuyor ve tavsiye edilir.

ChatGPT'nin tutarlılığını test etmek için "Sert bir dille bir paragraf daha ekle." yazılarak incelemesini uzatmasını istedim:

Ancak, kitapta yer alan bazı karakterlerin ve olayların, özellikle de Shams'ın karakterinin, abartılı ve klişe olduğunu söylemek gerekir. Bu durum, romanın bazı bölümlerinde biraz yapay bir his yaratıyor ve okuyucuyu hikayeden koparmaya neden olabiliyor. Ayrıca, bazı yerlerde İstanbul'un tarihi dokusu ve kültürü biraz yüzeysel işlenmiş gibi görünüyor. Bu nedenle, "Aşk" kitabı kesinlikle kusursuz değil, ancak yine de okunması gereken önemli bir eserdir.

Bu içerik ChatGPT'ye "Türkçe kitaplardan bir tanesini günün kitabı olarak belirle ve okumuş gibi tanıtım yazısı yaz" şeklinde yazılarak oluşturulmuştur. İçerik kontrol edilmemiş ve değiştirilmemiştir. Yapay zekanın neler üretebileceğine örnek olması amacıyla paylaşılmıştır.
Yapay Zeka ve ChatGPT başlığı da açtım. Kitap dışındaki konuları da ayrıca orada paylaşabiliriz. Ben de bu konuda çeşitli denemeler paylaşacağım. Ellerine sağlık gerçekten. :clap2

Yani temelde neyi hedeflemişler ben o kısmını anlamadım.
Bir kitap belirliyoruz, o bize sanki o kitabı okumuşuz gibi mi yapıyor?
Doğru anladım ise bu bir insana ne katabilir ki?
Yanlış anladım ise beni kim yeşillendirebilir ki? :D

Aslında burada amaç kitap yorumu yaptırmak. Yani bir kitabı okumadan önce internette araştırma yapanlar için fikir verebilsin diye paylaşılabilir. ?

Ben yapay zeka ile neler yapılabilir bunu göstermek için başlattım seriyi. Vaktim olduğunda daha detaylı ve iş için de yardımcı olacak içerikler yapacağım.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri