Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekaya Mantık Soruları #2

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rüstem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rüstem

Süper Üye
Yeni Üye
Yapay zekaya sorduğum:
İnsanları ve nesneleri ışınlama gücü olan İnceleriz adında süper kahraman olduğunu varsayalım. İnceleriz İstanbul'da sokakta duran arabasına binmiş ve garaja sokmuş. Binayı Ankara'ya ışınlamış. İnceleriz son olarak nerededir?

Mantık soruları serisinde kendi içeriğim olan ve yapay zekanın olay bağlantısı ile mantıksal davranışını test eden sorular soruyorum. Bu soruda "bina" ve "garaj" kelimelerini 2 farklı cümleye yazarak aradaki bağlantıyı kaldırdım. Yapay zekanın garajın binada olduğunu anlayıp anlamamasını test ettim. Ayrıca binayı ışınlarken hangi binayı ışınladığını, binanın ışınlanırken içindekilerin de ışınlanıp ışınlanmadığı gibi birçok konuyu ucu açık bıraktım. Verdiği cevabın yorumunu size bırakıyorum :)

ChatGPT cevabı:
İnceleriz, İstanbul'da arabasına binerek garaja girdi ve binayı Ankara'ya ışınladı. Ancak bu süper gücün sınırları hakkında herhangi bir bilgi verilmediği için İnceleriz'in son durumu belirsizdir.

Eğer İnceleriz, kendisiyle birlikte ışınlama gücüyle hareket ettiyse ve kendisini de İstanbul'dan Ankara'ya taşıdıysa, o zaman Ankara'da olacaktır. Ancak eğer sadece binayı ışınladıysa ve kendisi İstanbul'da kaldıysa, o zaman hala İstanbul'da olacaktır.

Bu senaryoda, İnceleriz'in son konumu tam olarak belirlenemediği için cevap net bir şekilde verilemez.

Yapay zekaya sorduğum:

Mantık soruları serisinde kendi içeriğim olan ve yapay zekanın olay bağlantısı ile mantıksal davranışını test eden sorular soruyorum. Bu soruda "bina" ve "garaj" kelimelerini 2 farklı cümleye yazarak aradaki bağlantıyı kaldırdım. Yapay zekanın garajın binada olduğunu anlayıp anlamamasını test ettim. Ayrıca binayı ışınlarken hangi binayı ışınladığını, binanın ışınlanırken içindekilerin de ışınlanıp ışınlanmadığı gibi birçok konuyu ucu açık bıraktım. Verdiği cevabın yorumunu size bırakıyorum :)

ChatGPT cevabı:
Bu soru bir insana sorulsa yine aynı mantığı kurabilirdi diye düşündüm ancak bizdeki genel ilerleyiş şu olurdu ''nasıl yaaa, Şimdi ışınlarken kendisi neredeydi ona göre cevap vereyim'' diyebilirdi sanki.

Peki bu testlerde aklındaki soruyu önce 1-2 insana sorsan ve sonrasında aynı soruyu aynı şekilde ChatGPT ye sorsan ve aldığın cevaplar ile ChatGPT nin cevabını kıyaslasan nasıl olur sence?

Aslında Fethiye kordonda bununla ilgili sokak röportajı da yapılabilir :cay:)

Bu soru bir insana sorulsa yine aynı mantığı kurabilirdi diye düşündüm ancak bizdeki genel ilerleyiş şu olurdu ''nasıl yaaa, Şimdi ışınlarken kendisi neredeydi ona göre cevap vereyim'' diyebilirdi sanki.

Peki bu testlerde aklındaki soruyu önce 1-2 insana sorsan ve sonrasında aynı soruyu aynı şekilde ChatGPT ye sorsan ve aldığın cevaplar ile ChatGPT nin cevabını kıyaslasan nasıl olur sence?

Aslında Fethiye kordonda bununla ilgili sokak röportajı da yapılabilir :cay:)

Aslında turing testi yapılabilir. Siz soru soracaksınız, 2 cevap olacak; biri benim diğeri ChatGPT'nin. Hangisinin kime ait olduğunu bilebilirseniz, yapay zeka başarısız demektir. Eğer hangi cevabın insan olduğunu anlayamazsanız, ChatGPT başarılı demektir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri