Yapay zekaya sorduğum:
Mantık soruları serisinde kendi içeriğim olan ve yapay zekanın olay bağlantısı ile mantıksal davranışını test eden sorular soruyorum. Bu soruda "bina" ve "garaj" kelimelerini 2 farklı cümleye yazarak aradaki bağlantıyı kaldırdım. Yapay zekanın garajın binada olduğunu anlayıp anlamamasını test ettim. Ayrıca binayı ışınlarken hangi binayı ışınladığını, binanın ışınlanırken içindekilerin de ışınlanıp ışınlanmadığı gibi birçok konuyu ucu açık bıraktım. Verdiği cevabın yorumunu size bırakıyorum
ChatGPT cevabı:
İnsanları ve nesneleri ışınlama gücü olan İnceleriz adında süper kahraman olduğunu varsayalım. İnceleriz İstanbul'da sokakta duran arabasına binmiş ve garaja sokmuş. Binayı Ankara'ya ışınlamış. İnceleriz son olarak nerededir?
Mantık soruları serisinde kendi içeriğim olan ve yapay zekanın olay bağlantısı ile mantıksal davranışını test eden sorular soruyorum. Bu soruda "bina" ve "garaj" kelimelerini 2 farklı cümleye yazarak aradaki bağlantıyı kaldırdım. Yapay zekanın garajın binada olduğunu anlayıp anlamamasını test ettim. Ayrıca binayı ışınlarken hangi binayı ışınladığını, binanın ışınlanırken içindekilerin de ışınlanıp ışınlanmadığı gibi birçok konuyu ucu açık bıraktım. Verdiği cevabın yorumunu size bırakıyorum

ChatGPT cevabı:
İnceleriz, İstanbul'da arabasına binerek garaja girdi ve binayı Ankara'ya ışınladı. Ancak bu süper gücün sınırları hakkında herhangi bir bilgi verilmediği için İnceleriz'in son durumu belirsizdir.
Eğer İnceleriz, kendisiyle birlikte ışınlama gücüyle hareket ettiyse ve kendisini de İstanbul'dan Ankara'ya taşıdıysa, o zaman Ankara'da olacaktır. Ancak eğer sadece binayı ışınladıysa ve kendisi İstanbul'da kaldıysa, o zaman hala İstanbul'da olacaktır.
Bu senaryoda, İnceleriz'in son konumu tam olarak belirlenemediği için cevap net bir şekilde verilemez.