Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Yeni aldığım Airfel klima soğutmuyor, servis; kod yoksa arıza yoktur diyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emre.ciroglu

Yeni Üye
Yeni Üye
4 ay önce Airfel klima aldım. Samsun'da oturuyorum, 2 ay boyunca çok güzel soğuttu evi. Evin tüm kapılarını açıyordum 17°ye ayarlıyordum 15-20 dakika sonra ev buz oluyordu. Evimiz oldukça küçük ve soğutması ısıtması oldukça kolay. Vakum yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ben yoktum montaj sırasında.

Klima 3 gün kapalı kaldıktan sonra açtığımda soğutmamaya başladı. Küçücük odayı 22-23 derece altına çekemiyor, gece bile küçücük odayı 22 aşağısına çekemiyor. Deli gibi elektrik faturası geldi, ilk 2 ayda 500-550 gelmişti, şu an +1500 geldi. Servisi defalarca kez aradım. 2 hafta sonunda servis geldi ve kod yok hata yok dedi gitti. Asla açmadı bakmadı, ısrar ettim yine de kasayı açmadı.

Servis hiçbişi yapmak istemiyor ne yapmalıyım?

Kod yok hata yok ne demek yahu ? Manometre bağlayıp basınç ölçümü yapmadan illa kod çıkmasını mı beklemek gerekiyormuş?
Üründe kılcal gaz kaçağı olup olmadığını nereden bileceğiz? Üründ eolması gereken mesela 600 gram soğutucu akışkanın kaçak nedeniyle 300 gramı kaldıysa sistemde bunu anlayıp tartacak sensör mü var mış?
Önüne geleni klimacı diye sokağa salarlarsa durum bu olur tabi.

Emiş sıcaklığı ile üfleme sıcaklığı arasındaki makas aralığınıda mı ölçmediler?

Kod yok hata yok ne demek yahu ? Manometre bağlayıp basınç ölçümü yapmadan illa kod çıkmasını mı beklemek gerekiyormuş?
Üründe kılcal gaz kaçağı olup olmadığını nereden bileceğiz? Üründ eolması gereken mesela 600 gram soğutucu akışkanın kaçak nedeniyle 300 gramı kaldıysa sistemde bunu anlayıp tartacak sensör mü var mış?

abi asla hiçbişi açmadılar bakmadılar, kod yok hata yok dedi servis form kağıdını doldurdu gitti, hala daha uğraşıyorum, servis müdürüne mail atmışlar öyle bekliyorum yazı bitirdiler :(

abi asla hiçbişi açmadılar bakmadılar, kod yok hata yok dedi servis form kağıdını doldurdu gitti, hala daha uğraşıyorum, servis müdürüne mail atmışlar öyle bekliyorum yazı bitirdiler :(
Ayıp gerçekten ayıp. İşte böylelerine ne yapacaksınız biliyor musunuz?
Yoğun sıcaklar bitince eline alıp kurbağacığı, gevşeteceksin rekorları, sonra da ''Soğutmuyor'' arıza kaydı açtıracaksın, servis gelip ''Gaz kaçmış'' dediğinde de ''Tamam kardeşim ver raporu sonra çektir git'' diyeceksin. O raporu alıp hakem heyetine gidip 6 ay içi arıza kaydından direkt olarak ürünü KOMPLE değiştirteceksin borularına varana kadar. Anladdıkları dilden konuşacaksın.

Eee abi her önüne gelene yetki verirsen denetlemezsen malı satana kadar müşteriye ayağına paspas çekip sattıktan sonra da kaçar tüyersen böyle oluyor.

Belki montaj hatalı ? belki boruya havşa açarken ağzını çatlattı ve düzgün sıkmadı oradan çok az az gaz kaçırdı ? gaz kaçtı azaldı iyice sistem de soğutmadığı için kompresörü devamlı tam gaz çalıştırdı ama elektriğin içinden geçti tüketimi uçurdu ?

Yetkisiz bilgisiz cahil cühela adamlara yetki verirseniz böyle oluyor demektir.

Eee abi her önüne gelene yetki verirsen denetlemezsen malı satana kadar müşteriye ayağına paspas çekip sattıktan sonra da kaçar tüyersen böyle oluyor.

Belki montaj hatalı ? belki boruya havşa açarken ağzını çatlattı ve düzgün sıkmadı oradan çok az az gaz kaçırdı ? gaz kaçtı azaldı iyice sistem de soğutmadığı için kompresörü devamlı tam gaz çalıştırdı ama elektriğin içinden geçti tüketimi uçurdu ?

Yetkisiz bilgisiz cahil cühela adamlara yetki verirseniz böyle oluyor demektir.
Aynen abi işte o nedenle bence Devlet denetimli ama bağımsız denetleme şirketleri olmalı.
Tüketiciler ile irtibat kurup yeni yapılmış montajlarda hata eksik kusur ne varsa tespit edecek bu oluşum ve raporlayacak. Eksiklerin tamamı kurulum yapan işletmeye fatura edilecek ve tamamlanacak. Denetleneceklerini bilenler bak bakalım böyle langır lungur iş yapar mı bir daha..

4 ay önce Airfel klima aldım. Samsun'da oturuyorum, 2 ay boyunca çok güzel soğuttu evi. Evin tüm kapılarını açıyordum 17°ye ayarlıyordum 15-20 dakika sonra ev buz oluyordu. Evimiz oldukça küçük ve soğutması ısıtması oldukça kolay. Vakum yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ben yoktum montaj sırasında.

Klima 3 gün kapalı kaldıktan sonra açtığımda soğutmamaya başladı. Küçücük odayı 22-23 derece altına çekemiyor, gece bile küçücük odayı 22 aşağısına çekemiyor. Deli gibi elektrik faturası geldi, ilk 2 ayda 500-550 gelmişti, şu an +1500 geldi. Servisi defalarca kez aradım. 2 hafta sonunda servis geldi ve kod yok hata yok dedi gitti. Asla açmadı bakmadı, ısrar ettim yine de kasayı açmadı.

Servis hiçbişi yapmak istemiyor ne yapmalıyım?
Ayni sorunu yasadim .klimanın elektrik şartelini indirdim kumanda pillerini çıkarıp 1 dk bekleyip tekrar açtım çok ilginç çalıştı. Ama vakumlama yapmıyorlar.sikayet ettiğimde ise 1 qy sonra geldiler vakumlama yapmaya kabul etmedim ileride ne bekler bizi sorun arıza meçhul.

Aynen abi işte o nedenle bence Devlet denetimli ama bağımsız denetleme şirketleri olmalı.
Tüketiciler ile irtibat kurup yeni yapılmış montajlarda hata eksik kusur ne varsa tespit edecek bu oluşum ve raporlayacak. Eksiklerin tamamı kurulum yapan işletmeye fatura edilecek ve tamamlanacak. Denetleneceklerini bilenler bak bakalım böyle langır lungur iş yapar mı bir daha..
Abi öyle olduğu vakitte şu olacak. Devlette veya o işte adamı olanlar para yedirenlerde ya sen denetleyeceğin zamanları bize bildir yeenim, bize bir kıyak geçiver yeenim. bizde seni görürüz yeeenim diye para yedirip işlerine bakacaklar. Güya abi gıda da denetim var değil mi ? varda olmasa daha iyi aslında ? herif lağımda gıda üretimi yapıyor satışını yapıyor ya 1 allahın kulu da ulan sen ne yapıyorsun ya halk sağlığını tehdit ettin davar deyip adamı alıp 20 sene hapiste yatırmıyor ? veya 500 bin dolar para cezası vermiyor ? malına mülküne el koymuyor ? izmirde abi bilirsin eskiden çankaya eski bit pazarı oralar vs. o dönercilerin halini bilirsin. Herif tuvalete girdiği terlikle botla çizmeyle dönerin üstüne çıkıyor baskı yapıyor. Allahtan sosyal medya çıktı da bir şekilde bunlar artık ifşa olabiliyor. Eskiden bu da yoktu öyle el altından belediyelere bilmemnelere para yediren kraldı ki hala da var bu işler bilirsin.

Ayni sorunu yasadim .klimanın elektrik şartelini indirdim kumanda pillerini çıkarıp 1 dk bekleyip tekrar açtım çok ilginç çalıştı. Ama vakumlama yapmıyorlar.sikayet ettiğimde ise 1 qy sonra geldiler vakumlama yapmaya kabul etmedim ileride ne bekler bizi sorun arıza meçhul.
onu denedik ama olmadı, 15 kere yapmışızdır ama olmadı

@Adem Helvacı Şikayetvar.com'da bugün şikayet ettim.

Samsun'daki diğer servis geldi. Dış motor gaz ölçümü yapıldı 8.5 bar normal denildi, kompresör çalışıyor denildi, fan çalışıyor denildi.

Klima 10-12 m2 odada; dışarıda hava 26°C ve akşam iken 17°C cool moda ayarladık ve içeriyi en fazla 22 dereceye düşürülebildi. Bu ısı değerini klimayı anlık olarak fan moduna alarak çektiği hava ısısından gösterdim. Çünkü elimizde oda termometresi yoktu. Lazer termometre vardı.

Lazer termometreyle klima giriş çıkış havasını uzun süre ölçtük. Üflediği hava değeri sürekli olarak değişti arttı düştü. Klima bir sebepten içerisi 22-23 olunca soğuk üfleme yerine serin üflüyor, kendini kesiyor.

Klimanın iç ünite ısı sensörünün değişimi istendi, test edilecek. Karadeniz Bölge Servis Müdürüyle birlikte Samsun Atakum Airfel Servisi'de takılırken gelecekler. Bende oda termometresi alarak bu odayı kaça kadar soğuttuğunu göstereceğim.

Adem abi vakum yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Vakumsuz klimanın bu şekilde yapma şansı var mı? Dışarısı 30 derecede olsa odayı 22 yapıyor kesiyor, dışarısı 25 derece olsada odayı 22 yapıyor kesiyor. Kart sorunu olabilir mi abi

Samsun'daki diğer servis geldi. Dış motor gaz ölçümü yapıldı 8.5 bar normal denildi, kompresör çalışıyor denildi, fan çalışıyor denildi.

Klima 10-12 m2 odada; dışarıda hava 26°C ve akşam iken 17°C cool moda ayarladık ve içeriyi en fazla 22 dereceye düşürülebildi. Bu ısı değerini klimayı anlık olarak fan moduna alarak çektiği hava ısısından gösterdim. Çünkü elimizde oda termometresi yoktu. Lazer termometre vardı.

Lazer termometreyle klima giriş çıkış havasını uzun süre ölçtük. Üflediği hava değeri sürekli olarak değişti arttı düştü. Klima bir sebepten içerisi 22-23 olunca soğuk üfleme yerine serin üflüyor, kendini kesiyor.

Klimanın iç ünite ısı sensörünün değişimi istendi, test edilecek. Karadeniz Bölge Servis Müdürüyle birlikte Samsun Atakum Airfel Servisi'de takılırken gelecekler. Bende oda termometresi alarak bu odayı kaça kadar soğuttuğunu göstereceğim.

Adem abi vakum yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Vakumsuz klimanın bu şekilde yapma şansı var mı? Dışarısı 30 derecede olsa odayı 22 yapıyor kesiyor, dışarısı 25 derece olsada odayı 22 yapıyor kesiyor. Kart sorunu olabilir mi abi
vakumsuz klimanın böyle yapma olasılığı var.Ayrıca 10m2 odaya kaç btu klima aldınız ?

B
LTXM35nv18 12.000 BTU klima
Benimde bu marka modelde klima vardı,vakumlama yapılmadı.Yaktığı elektrik kadar soğutmuyordu, üfleme sıcaklığı normal fakat randımanlı değildi.9k klima 12den daha iyi ve daha hızlı soğutması vardı.En son Gree fairy ile değiştirdim.

Birde 10m2 odaya 12btu fazla.

Sizin sorununuz bence sistemin akıllı olması.
O sizin yerinize kararverdiğinden dolayı siz bunu teknik problem olarak görüyor olabilirsiniz.
Ben verilerde bir anormallik görmedim aslında.

Sizin sorununuz bence sistemin akıllı olması.
O sizin yerinize kararverdiğinden dolayı siz bunu teknik problem olarak görüyor olabilirsiniz.
Ben verilerde bir anormallik görmedim aslında.
abi işte hernekadar kapı açık olsada bir yerlerde tutmuyor aslında.
Ağustos çıkınca artık hava sıcaklığı basıncıda düşmeye başlayınca klimalar akşamları artık sık sık durmaya başlar
hatta şimdiden serinleyen yerlerde durmaya başlamıştır 😀

abi işte hernekadar kapı açık olsada bir yerlerde tutmuyor aslında.
Ağustos çıkınca artık hava sıcaklığı basıncıda düşmeye başlayınca klimalar akşamları artık sık sık durmaya başlar
hatta şimdiden serinleyen yerlerde durmaya başlamıştır 😀
Abi özellikle şu Midea klimalarda sensörlerde acayip bir algı var, mesela ofiste vastası açıyorum ya, o hava akımı ve sıcak soğuk farkı, sıcak havanın yukarıda yoğunlaşması vs çok erken algılıayıp tepki veriyor hemen.

Fan otomatikte olduğu için bakıyrum önce fan devrşni yükseltiyor, tolere edemeyeceği ölçüde hava akımı ile içerideki soğuk dışarı kaçıyor ve sıcak içeride baskın hale geliyorsa hemen kompresör frekansını yükseltiyor.

Denemek için çok yaptım bunu, kapatınca 5 dakika bile olmadan bakıyorum eski haline dönüyor ortamı iklimlendirip.

Hele ki All Easy Pro acayip bir şey bu konuda :D

Abi özellikle şu Midea klimalarda sensörlerde acayip bir algı var, mesela ofiste vastası açıyorum ya, o hava akımı ve sıcak soğuk farkı, sıcak havanın yukarıda yoğunlaşması vs çok erken algılıayıp tepki veriyor hemen.

Fan otomatikte olduğu için bakıyrum önce fan devrşni yükseltiyor, tolere edemeyeceği ölçüde hava akımı ile içerideki soğuk dışarı kaçıyor ve sıcak içeride baskın hale geliyorsa hemen kompresör frekansını yükseltiyor.

Denemek için çok yaptım bunu, kapatınca 5 dakika bile olmadan bakıyorum eski haline dönüyor ortamı iklimlendirip.

Hele ki All Easy Pro acayip bir şey bu konuda :D
bendede aynı abi yeterki kapı açılsın hemen tetikte
birde bu ara gazı hoşuma gidiyor mesela klimanın tam altında oturuyorum gece 100 130w larda rölanti halinde seyir ederken arada 600w lara uğrayıp yukarıdan sanki buzlu su serpiştiriyorlar gibi oluyor sonra hemen normal seyire 100 lere çekiyor devam ediyor 😃

bendede aynı abi yeterki kapı açılsın hemen tetikte
birde bu ara gazı hoşuma gidiyor mesela klimanın tam altında oturuyorum gece 100 130w larda rölanti halinde seyir ederken arada 600w lara uğrayıp yukarıdan sanki buzlu su serpiştiriyorlar gibi oluyor sonra hemen normal seyire 100 lere çekiyor devam ediyor 😃
Seviyoruz yahu bu nımıssızı :D

Ben şimdi bir mini pompa arıyorum. Drenaj suyunu bir depoya verip, depodan mini pompa ile kondensere püskürtme yapacak bir sistem geliştireceğim :D

Tabi ki denemeleri Midea All Easy Pro üzerinde yapacağım :kiskis

Seviyoruz yahu bu nımıssızı :D

Ben şimdi bir mini pompa arıyorum. Drenaj suyunu bir depoya verip, depodan mini pompa ile kondensere püskürtme yapacak bir sistem geliştireceğim :D

Tabi ki denemeleri Midea All Easy Pro üzerinde yapacağım :kiskis
abi geçenlerde akşam üzeri bir hava patlaması oldu burda rüzgar sanki alttan yukarı esiyordu muazzam bir yağmur yağdı
o sırada klima açıktı dış üniteye ufak tefek yağmur serpiştirdi rüzgar ve serinliğinde etkisiyle tüketim bir anda 87w lara kadar indi dediğin yöntem dış üniteyi çok rahatlatıyor.
sonra yağmur rüzgar kesilince tüketim normal seyire 100 110 lara çıktı.

düşünsene ufak tefek serpinti ve serinlikle tüketim böyle ise direkt kondansere püskürtme nasıl olur 😀

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri