Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yük Ayırıcı Kompakt Şalter Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CrocusPd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CrocusPd

Meraklı
Meraklı
Herkese merhaba elektrik konusunda deneyimli arkadaşlara teknik bir sorum var. Apartmanın elektrik panosunda Siemens 3VT2 diye bir cihaz var ve üzerine "Kesici" diye yazmışlar. İnternetten bakınca açıklamasına "Yük Ayırıcı Kompakt Şalter" yazıyor. Elektrik gidip gelince akım gerilim dalgalanmalarına karşı evlerdeki elektronik cihazları korumak için her cihaza ayrı ayrı akım,gerilim korumalı priz almak istemiyorum bu cihaz bu işi görür mü yoksa bu iş için apartman/daire girişine başka cihaz mı almamız gerekir? Şimdiden teşekkürler
20240808_125644.jpg

Merhaba

Bu sadece eskinin cam, seramik, bıçaklı, kofra sigortaları yerine kullanılmaya başlanan elektrik kesicisi
Özellikle pano çalışmasında aynı anda 3 fazına kesip, faz kopmasından asansörden, kazana cihazların etkilenmesini önler.

Sizin bahsettiğiniz sensör veri giri olan büyük ihtimal kurmalı modeller ve ölçüm yapan yardımcı cihazlar ile dediğiniz apartmana sistem olur.

50 ile 100bin masraflı olacağını tahmin ediyorum. liste fiyat ile iskontosu arasında farklar büyük oluyor.

Sayacın ve akım korumamnın yanına pano tip gerilim rölesi her daire için koymanız daha yapılabilir proje olur.

Röle bozulduğunda elektrik hattına köprü (baypas) yapmak için çift kutup C tipi otomatik sigorta koyabilrisiniz

Merhaba

Bu sadece eskinin cam, seramik, bıçaklı, kofra sigortaları yerine kullanılmaya başlanan elektrik kesicisi
Özellikle pano çalışmasında aynı anda 3 fazına kesip, faz kopmasından asansörden, kazana cihazların etkilenmesini önler.

Sizin bahsettiğiniz sensör veri giri olan büyük ihtimal kurmalı modeller ve ölçüm yapan yardımcı cihazlar ile dediğiniz apartmana sistem olur.

50 ile 100bin masraflı olacağını tahmin ediyorum. liste fiyat ile iskontosu arasında farklar büyük oluyor.

Sayacın ve akım korumamnın yanına pano tip gerilim rölesi her daire için koymanız daha yapılabilir proje olur.

Röle bozulduğunda elektrik hattına köprü (baypas) yapmak için çift kutup C tipi otomatik sigorta koyabilrisiniz
Teşekkür ederim

tek faz daire giriyorsa kullanılır.
unutmayınız çalışma aralığı 300V kadar, 270V kadar ayar yapılıyor. 350V geldiğinde cihaz yanacaktır. tekrar devreye girmeyecektir.
Priz tiplerinde de geçerlidir.
Düşük voltajda sorun yoktur.
TSE belgeli ürünler olmadığında evinizde mali sigortanız var ise sorun çıkarabilir

Biraz bekleme şansınız olursa bununla ilgili detaylı bir açıklama yapacağız
Trimbox Yıldırım ve gerilim darbe testlerinden daha geçen hafta geldik.
Parafudr üreten adam, ''parafudr aslında işe yaramıyor'' diyebiliyorsa bu işte bilinmesi gereken ince detayları da vatandaşa anlatmak gerekir diye düşünüyorum.

tek faz daire giriyorsa kullanılır.
unutmayınız çalışma aralığı 300V kadar, 270V kadar ayar yapılıyor. 350V geldiğinde cihaz yanacaktır. tekrar devreye girmeyecektir.
Priz tiplerinde de geçerlidir.
Düşük voltajda sorun yoktur.
TSE belgeli ürünler olmadığında evinizde mali sigortanız var ise sorun çıkarabilir
Biraz bekleme şansınız olursa bununla ilgili detaylı bir açıklama yapacağız
Trimbox Yıldırım ve gerilim darbe testlerinden daha geçen hafta geldik.
Parafudr üreten adam, ''parafudr aslında işe yaramıyor'' diyebiliyorsa bu işte bilinmesi gereken ince detayları da vatandaşa anlatmak gerekir diye düşünüyorum.
Evren Bey değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bir elektrikçi çağırıp evin alt yapısına göre uygun cihazı taktıracağım. Adem Bey bekleriz tabii çok acele elzem bir durum değil. Evdeki tüm beyaz eşyayı yeniledim maksat herhangi bir oluşabilecek duruma karşı onları korumak. Bulunduğumuz yerde şebekede çok problem yaşanmıyor ama yine de önlemimizi alalım diye düşünüyorum

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri