Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sahte ve Orijinal Şarj Aleti Karşılaştırma / Xiaomi 67W

NBKpro

Moderatör
Moderator
Elime Xiaomi'nin 2 adet 67W adaptörü geçti. Aslında bir iki tane daha vardı fakat böyle bir içerik yapmak yeni aklıma geldiği için onlar yok oldu bu iki tanesi denk geldi paylaşayım dedim.

Öncelikle ikisi de üstünde 67W yazan, farklı boyut ve yazı şekillerine sahip. Ve üzücü haberi vereyim bazı telefonlara ikisini de takınca Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor. Yani Mi Turbo Charge yazısı orijinalliği ayırt etmek için yeterli değil.

Üstündeki 67W yazısından ayırt etmek zor çünkü orijinalinde fiş girişine göre 67W yazısının düz yazanı da yan şekilde yazanı da var. Yani bu yazıya bakarak ayırt etmek imkansız. Aslında en büyük fark (içini açmadan) TOPLAM ŞARJ SÜRESİ. Çünkü şarja ilk takınca gösterdiği tahmini kalan süre ile biraz vakit geçtikten sonra gösterdiği tahmini kalan süre değişiyor birkaç cihazda denedim iki adaptörü de.

Elimde ayrıca bir de Orijinal Xiaomi 18W şarj adaptörü vardı, onunla da karşılaştırdım. Aşağıdaki görsellerde üst / sol kısımda bulunan ürün sahte, fotoğrafa göre altta ya da sağda yer alan ürün üse orijinal.

IMG_20240611_084626.jpg

Evet bu görselde göründüğü gibi bendekilerin yazılarından birisi fiş kafası ile paralel diğeri ise yan şekilde yazılmış. Burada alttaki ürün orijinal. Üstteki sahte. Sahtenin köşeleri daha sivri ve parça parça üretilip birleştirişmiş.

IMG_20240611_084656.jpg

IMG_20240611_084705.jpg

Yan yazıları üst tarafa gelecek şekilde dik koyduğumda sahtede USB kısmı üstte, orijinalinde ise USB kısmı alta denk geldi. Ayrıca sahte olanda ön arka ve 2 parça gövdesi varken orijinal olanda gövde ve ön (fişin olduğu kısım) birleşik, arka kısım biraz daha grimsi bir malzeme ile üretilmiş. Ayrıca dik şekilde koyunca 67W yazılarından birisi düz diğeri ters duruyor orijinalinde. (iki taraflı ve yan 67w yazısı olanlar için geçerli)

Birkaç görsel daha ekleyeyim,

IMG_20240611_084758.jpg IMG_20240611_084817.jpgIMG_20240611_084843.jpgIMG_20240611_084739.jpg

İki ürünü de (hatta orijinal 18w olanı da katarsak 3 ürünü de) 3 ayrı telefonda denedim. İlk telefon Orijinal adaptörün de içinden çıktığı Mi Store satışlı Redmi Note 12 Pro, bu telefonda resmi olarak 67w desteği var, şarja takınca 50 dakika gibi bir sürede tam doluyor ve ekranda Mi Turbo Charge ve 67W MAX yazısı çıkarak şarj yüzdesi küsuratlı bir şekilde çıkıyor. Sahte olan adaptörü de bu telefonla denedim Mi Turbo Charge veya 67W ibaresi çıkmadı ve şarj süresi 3 saat civarında sürdü.

İkinci telefon Redmi Note 10 Pro, bu telefon orijinalinde ülkemizde 33W adaptör ile satılsa da aslında 67W desteği var. Orijinal adaptörle deneyince yine Mi Turbo Charge yazısı ve 67W MAX yazısı çıkıp küsuratlı şekilde yüzdeyi göstererek 50 dakika civarında tam şarj oluyor. Sahte adaptörle denediğimizde ise Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor sahte adaptörde de. Fakat şarj süresi olarak gerçekten sıkıntılı. Bazen hızlı dolduruyor bazen 18W'tan bile yavaş dolduruyor. Ayarlardan pil kısmına girince dolmasına kalan süre şarj esnasında değişiyor ilk başta az süre gösterirken sonradan uzatıyor ya da tam tersi. Muhtemelen 5-9-12V arası voltajı düzgün ayarlayamıyor, bazen sabit 5V verirken bazen daha yüksek veriyor. 18W orijinal ile denediğimde ise uzun süre yazmasına rağmen daha stabil bir sonuç veriyor.

Üçüncü telefon Xioami Mi Note 10 Lite, bu telefonun kendi adaptörü kayıp olduğu için eskiden kalma 18W orijinal adaptör ile şarja takıyorum. Bu telefona sahte 67 olanı takınca Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor ekranda, (aynı şekilde 25w samsung adaptörü ile de turbo yazısı çıkıyor) ve sahte 67'lik ile orijinal 18'den bir tık daha hızlı şarj oluyor. Bu telefonun tam olarak ne kadar yüksek güçte şarj kapasitesi olduğunu tam olarak bulamadım fakat 30-33W ile şarj oluyor sanırım. Orijinal 67W adaptörü buna takınca yine Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor, ayrıca küsuratlı şekilde şarj yüzdesini gösteriyor ve 1 saat 15 dakika civarında tam doluyor. (67W max yazısı çıkmıyor buradan da telefonun 67w desteklemediğini anlıyoruz.)

Sahte 67W adaptörle ilgili olarak, orijinal 18W adaptörden daha hızlı dolduruyor görünüyor evet fakat şarj süresi sürekli olarak değişiyor. Bir takınca uzun bir süre verirken çıkarıp tekrar takınca daha kısa süre verebiliyor. Voltaj dengesi konusunda tereddütlerim var. Orijinal 67W ile alakası yok birisi 50 dakika diğeri 3 saati aşkın. 18W orijinal adaptör çok daha stabil şekilde ve bence daha güvenli şekilde şarj ediyor. Bir de kablo faktörü var tabi, Orijinal 67W olanın kablosu da orijinal. Orijinal kablo ile 67W şekilde şarj ederken, yan sanayi kablo ile (Ttec Mojue) 67W şarj etmiyor. Orijinal kabloyu sahte 67W adaptöre takıp o şekilde de denedim sonuç değişmedi. Fakat ekrandaki Mi Turbo Charge yazısının orijinallik ile değil gelen voltaj ya da amper ile alakalı olduğunu da anlamış olduk. Bunu en iyi anlatan da Samsung 25W adaptörünün Mi Note 10 Lite'ta Mi Turbo Charge yazısını yazdırması.

Elbette piyasada orijinaline çok daha benzeyen hatta birebir aynı olan 67W yazılı adaptörler de mevcut. Ayırt etmek kandırılmamak zor. Özellikle E-Ticaret sitelerinde bir ürünü birden fazla satıcı satabiliyor. Yorumlara bakınca da biri orijinal diğeri sahte demiş. Bunun nedeni aynı ürünü farklı satıcılardan almış olmaları, orijinal gönderene de haksızlık yapılıyor bu sitelerde bunu anlıyoruz. Mi Store'da ise fiyatlar yüksek, o nedenle mecburen daha ucuz alternatifler ararken ayırt edilemez sahte-orijinal içine düşüyoruz. Ben sahte olana para vermedim zaten kullanmıyorum da. Sadece karşılaştırma amaçlı olarak taktım telefonlara. Yan sanayi ürün kullanırım ama markalı ürün, Ugreen, TTec, Syrox vs. en azından bir markası var. Ama sahte ürün konusuna soğuk bakıyorum biraz.

üç sene önce ailem ile bodrum'da tatildeyken annemin telefonunun pili çok çabuk bittiğinden sahilde telefonunu şarj edebilmesi için acil bir xiaomi 20 binlik powerbank almıştım, yıllarca annemin evinde yattı cihaz, ben alıp kullanayım bari dedim ama sahte ürün olduğunu anladım. güvenip telefonu bağlayamadım ama elimde xiaomi'nin usb led lambası vardı. geçen elektrik gidince powerbank'a onu bağlayıp teknolojik mum olarak kullandım.

diyeceğim o ki, xiaomi'nin sahtesinin olmadığı ürünü yok galiba.

üç sene önce ailem ile bodrum'da tatildeyken annemin telefonunun pili çok çabuk bittiğinden sahilde telefonunu şarj edebilmesi için acil bir xiaomi 20 binlik powerbank almıştım, yıllarca annemin evinde yattı cihaz, ben alıp kullanayım bari dedim ama sahte ürün olduğunu anladım. güvenip telefonu bağlayamadım ama elimde xiaomi'nin usb led lambası vardı. geçen elektrik gidince powerbank'a onu bağlayıp teknolojik mum olarak kullandım.

diyeceğim o ki, xiaomi'nin sahtesinin olmadığı ürünü yok galiba.
Servisi bile sahte be abi daha ne olsun :kop

Öncelikle emeğinize sağlık

Burada şarj kafasından çok şarj kablosu önem teşkil edeceğini düşünüyorum. çünkü bir adaptör üreticisi için 67watt vermesi ile 33 watt vermesi veya 20 watt vermesi çok önem teşkil etmez. maliyeti de çok etkileyecek bir durum değil. Kasa kalitesi kötü olur. USB soketi kötü olur. fiş uçları kötü olur. Ama işini yapar.

burada kablo en büyük önemi teşkil ediyor. uzunluk , ısınma , güç kaybı vs.

keşke araya watt ölçüm cihazı gibi bir aparat takarak anlık görüntüleme sağlayabilseydik.

Ekran görüntüsü 2024-06-13 154130.png

Elime Xiaomi'nin 2 adet 67W adaptörü geçti. Aslında bir iki tane daha vardı fakat böyle bir içerik yapmak yeni aklıma geldiği için onlar yok oldu bu iki tanesi denk geldi paylaşayım dedim.

Öncelikle ikisi de üstünde 67W yazan, farklı boyut ve yazı şekillerine sahip. Ve üzücü haberi vereyim bazı telefonlara ikisini de takınca Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor. Yani Mi Turbo Charge yazısı orijinalliği ayırt etmek için yeterli değil.

Üstündeki 67W yazısından ayırt etmek zor çünkü orijinalinde fiş girişine göre 67W yazısının düz yazanı da yan şekilde yazanı da var. Yani bu yazıya bakarak ayırt etmek imkansız. Aslında en büyük fark (içini açmadan) TOPLAM ŞARJ SÜRESİ. Çünkü şarja ilk takınca gösterdiği tahmini kalan süre ile biraz vakit geçtikten sonra gösterdiği tahmini kalan süre değişiyor birkaç cihazda denedim iki adaptörü de.

Elimde ayrıca bir de Orijinal Xiaomi 18W şarj adaptörü vardı, onunla da karşılaştırdım. Aşağıdaki görsellerde üst / sol kısımda bulunan ürün sahte, fotoğrafa göre altta ya da sağda yer alan ürün üse orijinal.

Ekli dosyayı görüntüle 16631

Evet bu görselde göründüğü gibi bendekilerin yazılarından birisi fiş kafası ile paralel diğeri ise yan şekilde yazılmış. Burada alttaki ürün orijinal. Üstteki sahte. Sahtenin köşeleri daha sivri ve parça parça üretilip birleştirişmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 16632
Ekli dosyayı görüntüle 16633

Yan yazıları üst tarafa gelecek şekilde dik koyduğumda sahtede USB kısmı üstte, orijinalinde ise USB kısmı alta denk geldi. Ayrıca sahte olanda ön arka ve 2 parça gövdesi varken orijinal olanda gövde ve ön (fişin olduğu kısım) birleşik, arka kısım biraz daha grimsi bir malzeme ile üretilmiş. Ayrıca dik şekilde koyunca 67W yazılarından birisi düz diğeri ters duruyor orijinalinde. (iki taraflı ve yan 67w yazısı olanlar için geçerli)

Birkaç görsel daha ekleyeyim,

Ekli dosyayı görüntüle 16634 Ekli dosyayı görüntüle 16635Ekli dosyayı görüntüle 16636Ekli dosyayı görüntüle 16637

İki ürünü de (hatta orijinal 18w olanı da katarsak 3 ürünü de) 3 ayrı telefonda denedim. İlk telefon Orijinal adaptörün de içinden çıktığı Mi Store satışlı Redmi Note 12 Pro, bu telefonda resmi olarak 67w desteği var, şarja takınca 50 dakika gibi bir sürede tam doluyor ve ekranda Mi Turbo Charge ve 67W MAX yazısı çıkarak şarj yüzdesi küsuratlı bir şekilde çıkıyor. Sahte olan adaptörü de bu telefonla denedim Mi Turbo Charge veya 67W ibaresi çıkmadı ve şarj süresi 3 saat civarında sürdü.

İkinci telefon Redmi Note 10 Pro, bu telefon orijinalinde ülkemizde 33W adaptör ile satılsa da aslında 67W desteği var. Orijinal adaptörle deneyince yine Mi Turbo Charge yazısı ve 67W MAX yazısı çıkıp küsuratlı şekilde yüzdeyi göstererek 50 dakika civarında tam şarj oluyor. Sahte adaptörle denediğimizde ise Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor sahte adaptörde de. Fakat şarj süresi olarak gerçekten sıkıntılı. Bazen hızlı dolduruyor bazen 18W'tan bile yavaş dolduruyor. Ayarlardan pil kısmına girince dolmasına kalan süre şarj esnasında değişiyor ilk başta az süre gösterirken sonradan uzatıyor ya da tam tersi. Muhtemelen 5-9-12V arası voltajı düzgün ayarlayamıyor, bazen sabit 5V verirken bazen daha yüksek veriyor. 18W orijinal ile denediğimde ise uzun süre yazmasına rağmen daha stabil bir sonuç veriyor.

Üçüncü telefon Xioami Mi Note 10 Lite, bu telefonun kendi adaptörü kayıp olduğu için eskiden kalma 18W orijinal adaptör ile şarja takıyorum. Bu telefona sahte 67 olanı takınca Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor ekranda, (aynı şekilde 25w samsung adaptörü ile de turbo yazısı çıkıyor) ve sahte 67'lik ile orijinal 18'den bir tık daha hızlı şarj oluyor. Bu telefonun tam olarak ne kadar yüksek güçte şarj kapasitesi olduğunu tam olarak bulamadım fakat 30-33W ile şarj oluyor sanırım. Orijinal 67W adaptörü buna takınca yine Mi Turbo Charge yazısı çıkıyor, ayrıca küsuratlı şekilde şarj yüzdesini gösteriyor ve 1 saat 15 dakika civarında tam doluyor. (67W max yazısı çıkmıyor buradan da telefonun 67w desteklemediğini anlıyoruz.)

Sahte 67W adaptörle ilgili olarak, orijinal 18W adaptörden daha hızlı dolduruyor görünüyor evet fakat şarj süresi sürekli olarak değişiyor. Bir takınca uzun bir süre verirken çıkarıp tekrar takınca daha kısa süre verebiliyor. Voltaj dengesi konusunda tereddütlerim var. Orijinal 67W ile alakası yok birisi 50 dakika diğeri 3 saati aşkın. 18W orijinal adaptör çok daha stabil şekilde ve bence daha güvenli şekilde şarj ediyor. Bir de kablo faktörü var tabi, Orijinal 67W olanın kablosu da orijinal. Orijinal kablo ile 67W şekilde şarj ederken, yan sanayi kablo ile (Ttec Mojue) 67W şarj etmiyor. Orijinal kabloyu sahte 67W adaptöre takıp o şekilde de denedim sonuç değişmedi. Fakat ekrandaki Mi Turbo Charge yazısının orijinallik ile değil gelen voltaj ya da amper ile alakalı olduğunu da anlamış olduk. Bunu en iyi anlatan da Samsung 25W adaptörünün Mi Note 10 Lite'ta Mi Turbo Charge yazısını yazdırması.

Elbette piyasada orijinaline çok daha benzeyen hatta birebir aynı olan 67W yazılı adaptörler de mevcut. Ayırt etmek kandırılmamak zor. Özellikle E-Ticaret sitelerinde bir ürünü birden fazla satıcı satabiliyor. Yorumlara bakınca da biri orijinal diğeri sahte demiş. Bunun nedeni aynı ürünü farklı satıcılardan almış olmaları, orijinal gönderene de haksızlık yapılıyor bu sitelerde bunu anlıyoruz. Mi Store'da ise fiyatlar yüksek, o nedenle mecburen daha ucuz alternatifler ararken ayırt edilemez sahte-orijinal içine düşüyoruz. Ben sahte olana para vermedim zaten kullanmıyorum da. Sadece karşılaştırma amaçlı olarak taktım telefonlara. Yan sanayi ürün kullanırım ama markalı ürün, Ugreen, TTec, Syrox vs. en azından bir markası var. Ama sahte ürün konusuna soğuk bakıyorum biraz.
Emeğinize sağlık, dediğiniz gibi piyasada sahte çok fazla ve sahtenin bile kendi içinde kalitesi farklı olanlar var.

Servisi bile sahte be abi daha ne olsun :kop
Emeğinize sağlık, dediğiniz gibi piyasada sahte çok fazla ve sahtenin bile kendi içinde kalitesi farklı olanlar var.
ülkede şayomi'den uzak durmakta fayda var valla.

Aslında hemen her markanın sahtesi var. Sahte Samsung ve Apple ürünleri de boy atıyor piyasada. Çok dandik olanı da var, tasarlayan mühendis gelse ayırt edemeyecek olanı da var.

Xiaomi markasının son zamanlarda popülerliği arttığı için sahteciler bu markaya da yönelmeye başladı. Tuşlu Nokia'ların zamanından beri piyasada orijinalinden çok sahte ürünler vardı. Batarya, Şarj aleti başta olmak üzere her türlü ürünün sahtesi var. 20 TL'ye s3 mini'ye batarya almıştım :hihi 6 ay kadar önce Samsung adaptör bakayım dedim ulan arkadaş piyasa ne kadar sahte. Apple ürünlerini saymıyorum bile.

Bir ara da replika telefon furyası vardı, halen daha var fakat YD işi yaygınlaşınca replikalar tutulmaz oldu. Onlarda da kalite kaliteydi en dandiğinden çok iyi özelliklere sahip olana kadar hepsi vardı. Elektrikli süpürge dahil her ürünün var sahtesi.

Aklıma 15 yıl önce işportacı tarzı yerlerde bulunan SQNY marka müzik çalarlar, CASIQ marka saatler geldi :ROFLMAO::ROFLMAO:

Dikkat etmek lazım çok.

Xiaomi için her türlü ürünün orijinalliği https://www.mi.com/verify adresinden Ürün Seri No IMEI veya Etiket-Barkod numarası gibi ürüne göre değişen kod-numara ile (genel olarak seri no) öğrenilebiliyor.
Telefonlar için üç ayrı durum var, Global cihazlarda farklı Çin/Hindistan vs. için üretilen farklı model kodlu cihazlar için ayrı uyarı veriyor. Yurt dışı telefon alan kişiler bu sorgulamayı yaparken Çin-Hindistan vb. cihazları geldiği için ülkemize, sorgulamada kırmızı çıkınca biraz şüpheleniyorlar. Mesela Redmi Note 12 Pro 5G için 3 ayrı model kodu var. 22101316G kodlu olanı Global cihaz, 22101316C kodlu olan Çin cihazı (birkaç donanım farkı var ufak tefek), 22101316I kodlu olan ise Hindistan cihazı (NFC yok) gibi. Bunlar ROM'dan farklı şeyler. Yani Çin cihazına Global ROM da yüklenebiliyor. Çin cihazını Türkiye'den sorgulayınca sitede değişik bir uyarı çıkıyor. "
"Thank you for choosing Xiaomi! However, the device you purchased is not an official global version and user experience may affect me. Next time, please purchase the official global version of the device from officially authorized channels." message. This must be the reason." şeklinde. Bu orijinal olduğunu fakat cihazın Global versiyon olmadığını gösteriyor telefonda. Diğer ürünler için sanırım böyle bir ayrım yok.

O nedenle Xiaomi ürünleri için satın alırken 2 dk ayırıp siteden sorgulama yapmakta fayda var.

Xiaomi için her türlü ürünün orijinalliği https://www.mi.com/verify adresinden Ürün Seri No IMEI veya Etiket-Barkod numarası gibi ürüne göre değişen kod-numara ile (genel olarak seri no) öğrenilebiliyor.
Telefonlar için üç ayrı durum var, Global cihazlarda farklı Çin/Hindistan vs. için üretilen farklı model kodlu cihazlar için ayrı uyarı veriyor. Yurt dışı telefon alan kişiler bu sorgulamayı yaparken Çin-Hindistan vb. cihazları geldiği için ülkemize, sorgulamada kırmızı çıkınca biraz şüpheleniyorlar. Mesela Redmi Note 12 Pro 5G için 3 ayrı model kodu var. 22101316G kodlu olanı Global cihaz, 22101316C kodlu olan Çin cihazı (birkaç donanım farkı var ufak tefek), 22101316I kodlu olan ise Hindistan cihazı (NFC yok) gibi. Bunlar ROM'dan farklı şeyler. Yani Çin cihazına Global ROM da yüklenebiliyor. Çin cihazını Türkiye'den sorgulayınca sitede değişik bir uyarı çıkıyor. "
"Thank you for choosing Xiaomi! However, the device you purchased is not an official global version and user experience may affect me. Next time, please purchase the official global version of the device from officially authorized channels." message. This must be the reason." şeklinde. Bu orijinal olduğunu fakat cihazın Global versiyon olmadığını gösteriyor telefonda. Diğer ürünler için sanırım böyle bir ayrım yok.

O nedenle Xiaomi ürünleri için satın alırken 2 dk ayırıp siteden sorgulama yapmakta fayda var.
Evet Xiaomi product sitesinden doğrulama yapmak gerekiyor, uzun zamandır bu siteyi kullanıyorum, telefon konusunda YD alınıyorsa buradan sorgulayıp global olanı almak artık çok önemli özellikle hyperos arayüzü sonrasında bootloader kilidi açmak çin cihazlarında çok zorlaştı, dikkat etmek gerek.

Evet Xiaomi product sitesinden doğrulama yapmak gerekiyor, uzun zamandır bu siteyi kullanıyorum, telefon konusunda YD alınıyorsa buradan sorgulayıp global olanı almak artık çok önemli özellikle hyperos arayüzü sonrasında bootloader kilidi açmak çin cihazlarında çok zorlaştı, dikkat etmek gerek.

Evet yani BL açılmasın diye ellerinden geleni yapmışlar resmen. Yahu bırakın açsınlar Bootloader kilidini meraklıları. Ne diye engel olurlar ki. HyperOS'larda nasıl bir durum olmuş anlayamadım. BL açmadan da Çin modellerine global (fake) rom yüklüyorlar tabi orası ayrı.

Evet yani BL açılmasın diye ellerinden geleni yapmışlar resmen. Yahu bırakın açsınlar Bootloader kilidini meraklıları. Ne diye engel olurlar ki. HyperOS'larda nasıl bir durum olmuş anlayamadım. BL açmadan da Çin modellerine global (fake) rom yüklüyorlar tabi orası ayrı.
O fake rom olayında cihaz güncelleme almasın diye sürüm isminde birkaç harf değiştiriyorlar, bunu yaparken yetkili mi hesabı ile yapıyorlar, cihaz güncelleme almıyor, peşine kilit açma işlemlerinde hesap ta eklenemiyor, sonra 50 USD ye açmak için fiyat istiyorlar, gittikçe işler zorlaşıyor ama bu çin cihazları için geçerli, global olanlarda problem yok. Globallerde 72 saat içerisinde BT kilidi açılıyor

O fake rom olayında cihaz güncelleme almasın diye sürüm isminde birkaç harf değiştiriyorlar, bunu yaparken yetkili mi hesabı ile yapıyorlar, cihaz güncelleme almıyor, peşine kilit açma işlemlerinde hesap ta eklenemiyor, sonra 50 USD ye açmak için fiyat istiyorlar, gittikçe işler zorlaşıyor ama bu çin cihazları için geçerli, global olanlarda problem yok. Globallerde 72 saat içerisinde BT kilidi açılıyor

Çin cihazlarına BL açmadan çin romu haricinde yüklenemiyor ya bir de ondan dolayı yapıyorlar asıl. Fake rom çin romu gibi görünen global olduğu için Türkçe dili de dahil tüm diller var. Fakat şu fake romu kim yapıyor kim yüklüyor hiçbir bilen yok.

@NBKpro usta bugün telefon ısınınca dikkatimi çekti şu sıcaklık gösteren programlardan bakayım dedim resimde yuvalak içine aldığım yer neresi olabilirde öyle ısınır acaba
Güneşin altında bile değildim bi yarım saat hücresel neti açtım :alala
IMG_20240621_000116.jpg

@NBKpro usta bugün telefon ısınınca dikkatimi çekti şu sıcaklık gösteren programlardan bakayım dedim resimde yuvalak içine aldığım yer neresi olabilirde öyle ısınır acaba
Güneşin altında bile değildim bi yarım saat hücresel neti açtım :alala
Ekli dosyayı görüntüle 16873
Telefon şarjdayken bu PM olanlar ısınmıyorsa çok sıkıntı pek yok demektir. Eğer şarjdayken sendeki pm8150 mesela power ic çipi, bu eğer 90 veya üstlerini görüyorsa o telefonu elden çıkartmaya başla derim. yakın zamanda çünkü çöp olacak. :( 71 derece olanda soc demiş ama detayına bakmak lazım. Hücresel veri diyorsun dışarda birde e hava da sıcak belki ekranı süren bir çipsettir onun sıcaklığıdır ? İşte işlemciye dahil modem var onun sıcaklığıdır ? gibi gibi çok değişken birşey. Ama dediğim gibi power ic çipi ne olursa olsun ısınıyorsa özellikle 90 ve üstüyse o telefonu yedekleyin garantisi varsa garantiye verin yoksa da ömrü bitiyor demektir. Genelde telefonu çok sık şarj etmekten işte devamlı şarj et çıkart şarj et telefonla oyna + şarjdayken oyun oynamak falan bu power ic'in resmen içinden geçiyor. Neredeyse bütün poco xiaomi yani hepsinde bu olay var. Sebebi de malesef maliyet. Maliyet gözardı edilip neredeyse bütün parayı xiaomi işlemciye ve ekrana harcıyor. İşte geri kalan maliyet kalemlerinden de olabildiğinde kısıyor. Yani içine koyulan termal padi termal macununa kadar kısılıyor hatta kullanılan pcb tipi pcb'in tasarımı ondan sonra pcb bileşenleri aradaki diyotlar kondansatörlerin kalitesi herşeyi çünkü hepsi bir maliyet demek. Oradan buradan cent cent kuruş kuruş kısa kısa iyi cpu ve ekran koyuyor modeline göre gerisini boşveriyor. :(

Aslında hemen her markanın sahtesi var. Sahte Samsung ve Apple ürünleri de boy atıyor piyasada. Çok dandik olanı da var, tasarlayan mühendis gelse ayırt edemeyecek olanı da var.

Xiaomi markasının son zamanlarda popülerliği arttığı için sahteciler bu markaya da yönelmeye başladı. Tuşlu Nokia'ların zamanından beri piyasada orijinalinden çok sahte ürünler vardı. Batarya, Şarj aleti başta olmak üzere her türlü ürünün sahtesi var. 20 TL'ye s3 mini'ye batarya almıştım :hihi 6 ay kadar önce Samsung adaptör bakayım dedim ulan arkadaş piyasa ne kadar sahte. Apple ürünlerini saymıyorum bile.

Bir ara da replika telefon furyası vardı, halen daha var fakat YD işi yaygınlaşınca replikalar tutulmaz oldu. Onlarda da kalite kaliteydi en dandiğinden çok iyi özelliklere sahip olana kadar hepsi vardı. Elektrikli süpürge dahil her ürünün var sahtesi.

Aklıma 15 yıl önce işportacı tarzı yerlerde bulunan SQNY marka müzik çalarlar, CASIQ marka saatler geldi :ROFLMAO::ROFLMAO:

Dikkat etmek lazım çok.
Alayının var. Ama şu da var. Şimdi xiaomi de bir şarj standardı yok. İşte xiaomi ondan sonra oneplus oppo vivo bunların hızlı şarj standartları farklı. İşte xiaomi bendeki 67 watt diyor 120 watt diyor öbürü bendeki 200 watt diyor ama bunlar kendilerine özel standart.

Globalde mesela hızlı şarj teknolojisi aslında 1 tane. O da PD dediğimiz power delivery. Bu hızlı şarj standardını bugün artık hemen hemen her notebook ve samsung apple gibi telefonlar ve tabletler destekliyor. Power delivery zaten usb'e bağlı birşey. Yani aracı bir firma değil. Bunun da kendi içinde 2.0 3.0 gibi teknolojileri var. Yeni yeni çıkan pd 3.1 standardı var bu da 240 watt'a kadar destekliyor. Usb'in kendi standardı olduğu için geliştiren de kendileri aslında. Bu yeni 3.1 standardı 240 watt'a şöyle ulaşıyor 24 36 ve 48 volt vererek ulaşıyor. Şimdi usb'in kendi standardı pd olduğu zaman bu sefer envai çeşit notebook tablet usb adaptörler işte ugreen mcdodo spigen philips belkin şu bu birsürü güvenilir üretici de bu standarda uygun adaptör yapabiliyor. Çinlilerde ise böyle birşey olmadığından çakma olup olmadığını aksesuarın anlamanın yolu yok. Bu verify sitesi o şu bu bunları da kandıran sistemler etiketler var. Uzun zamandır çünkü xiaomi de çakma fake fason ürün var. Abartmıyorum ama 10 yıldır çok rahat var. İlk piston kablolu kulaklıkları mesela piyasada çoğu çakmaydı ve kimse bilmiyordu. Kaç yıl evvelki muhabbet bu arada piston kulaklıklar. :D

Burada artık xiaomi'nin ya kendi saçma sapan standardından vazgeçip diğer çoğu üreticiler gibi power delivery'e geçmesi lazım. Ya da spigeni osu busu gibi firmalarla anlaşıp adaptör ürettirmesi lazım. Bu 2. seçeneği yapmadığı için zaten bunca yıldır kimin eli kimin cebinde belli değil millet dolandırılıyor resmen. Hani evet samsung veya apple'ın da envai çeşit çakması fasonu var ama onlara mahkum değilsiniz ki. 2 hafta öncesi bu
2 hafta öncesine kadar bu orjinal lenovo pd destekli 68 wattlık şarj aleti 499 liraydı. Bu şarj aletiyle bütün samsung telefonları 25 ve 45 watt destekli süper hızlı şarj edebiliyorsunuz. S23 s24 ultra gibi 45 watt destekleyen modelleri de 45 watt şarj ediyor. E keza macbook türevi notebookları da şarj ediyor. Hatta kimi oyuncu notebook gene pd destekliyse cihazlarını da çalışırken düşük hızda bile şarj ediyor. Ama işte ne hikmetse xiaomi de bu olay yok. Bu adaptöre takın mesela 67 watt şarj etmez çünkü şarj standardı farklı. Ki altta 1. yorumda da birisi oturmuş test etmiş hızlı şarj ediyor yani 5v 2 amper ama süper hızlı turbo vs etmiyor çünkü işte dediğim gibi standartları farklı. Bu da işte tüketiciyi eli mahkum fasonlara itiyor millet bilmeden etmeden şarj aleti alıyor aa diyor orjinalmiş vs takıyor cihazını bozuyor, yok işte telefon şarjdayken dokunmatik sapıtıyor diyor veya şarjdarken pili şişti diyor vs .vs. vs.

Geldi yeni ürünler, birinin zaten üstünde marka ya da logo yok. E ticaret sitelerinin birinden uygun bir fiyata almıştım. 67w vermez diye beklerken vermesine şaşırdım bile. Diğeri ise telefoncunun telefonun yanında verdiği adaptör ki bu da sahte/taklit.

İlk mesajda orijinal adaptörü paylaşmıştım. Şimdi orjinal ile hatta yeni versiyonu ile çok benzeyen, hatta bilerek yapılmış ufak hatalar hariç birebir aynı olan ve başarılı bir şekilde gerçek 67W süreleri ile şarj eden adaptör paylaşacağım.

Sağdaki turunculu bir e ticaret sitesinden aldığım ürün. İlanında "Xiaomi %100 orjinal uyumlu" gibi bir yazı vardı. Buradaki sihirli kelime uyumlu. Ben bunu xiaomi olarak satmadım ki xiaomi uyumlu olarak sattım demek için. Evet gerçekten de 67w şarj ediyor. Zaten ucuz olsun diye almıştım. Üstünde herhangi bir marka yok. Ölçüleri orijinal ürün ile aynı. Adaptör üstündeki detay yazılar, usb portuna yakın olan yanda değil uzak olan yanda.

Soldaki ise telefoncunun telefonun yanında verdiği adaptör. Evet ilk bakışta gayet orijinal görünüyor. Her yönüyle birebir aynı yapılmış. Ölçüleri aynı, rengi deseni girinti çıkıntılar, usb portu ve yazıların yeri derken hepsi aynı.

IMG_20250311_215228.webp

IMG_20250311_215301.webp

IMG_20250311_215326.webp

Soldakinin bir yanında 67W diğer yanında GaN yazısı var ki yeni Xiaomi ürünlerinde de bu şekilde. Bundan bir önceki üretimlerde (önceki mesajdaki gibi) iki yanda da 67W yazıyordu. Ondan önceki üretimlerde ise yatay değil dikey şekilde 67W yazısı mevcuttu.

Sağdakinin diğer yanında ise herhangi bir yazı yok.

Gelelim yan taraftaki detaylara, üstteki orijinale yakın olan telefoncu ürünü. Alttaki ise internetten aldığım.

IMG_20250311_215444.webp

Perspektifden dolayı üstteki daha büyük gibi çıksa da ikisinin de boyutları aynı. Öncelikle alttakini ele alalim. Alttaki üründe zaten herhangi bir marka yazmıyordu sadece 67W yazıyordu. Aynı şekilde küçük yazılarında da herhangi bir marka ya da logo yok. Sadece voltaj bilgilerinden sonra HNE Communications Co Ltd diye bir yazı ve yanında adres var. Eğer doğru ise üretici üstüne adını yazmış. Tabi gerçekten HNE diye bir şey var mı, üretici gerçekten bu mu tartışılır. Neden mi? Çünkü adres orijinal Xiaomi adaptördeki adresle aynı. Bu da güven vermiyor. Sanki Orijinal ürünü kopyalayıp son anda xiaomi yazısı silinip HNE yazılmış gibi. Yok eğer üretici buysa, adres niye aynı.

Gelelim üstteki ürüne, zaten taklit ürün olduğunu söylemiştim. İlk göze çarpan "mi" logosu yerine "im" logosu. Evet sırıtıyor. Bu orijinal ürünü taklit edip bilerek yapılmış bazı ufak hatalardan biri. Yandaki yazılar tamamen orijinal ürün ile aynı gibi. Bakıyoruz üretici kısmına, Xiaoemi Communications Co Ltd. aha 😃 bu da ne. Adres kısmı yine aynı adres.
Şimdiii bu taklit adaptöre biraz daha yaklaşalım. Şunu da ekleyeyim ki bu da gerçekten 67W ile şarj ediyor.

Ha bu arada üreticide Xiaomi değil Xiaoemi yazıyor evet. :kop Hadi diğerinde HNE diye bir şirket var diyelim. Xiaoemi diye de mi bir şirket var. İşte bu küçük detay bilerek yapılmış. İM logosu gibi.

IMG_20250311_215526.webp

IMG_20250311_215506.webp

67W ve GaN yazıları tamam. Altta ne yazıyor "Desingned by Xiaoemi" ilk bakışta orijinal sanmak çok mantıklı. Ben ilk İM logosunu çaktım. Ters basmışlar galiba dedim. Ama bu küçük yazıyı da çözünce dedim ki bunlar bilerek yazılmış hatalar.

Orjinalinde ne yazıyordu "Designed by Xiaomi"

Şimdi Xiaomi ve Xiaoemi yazısını çözdüysek, gelelim şu Designed ve Desingned kısmına.

Designed by Xiaomi: Xiaomi tarafından tasarlandı

Desingned by Xiaoemi: anlamı yok.

Desing diye bir kelime yok çünkü. Design= dizayn demek.

Bu da bilerek yapılmış ufak bir hata ve bu Desing / Design hatası başka yerlerde de çok yapılıyor.

Vahim olan durum ise şu ki, bu üründe bilerek yapılmış İM logosu ve XiaoEmi hatası olmasa sahte olduğunu anlatacak hiçbir şey yok. Orijinali ile birebir aynı. Ki piyasada bunlardan da çok fazla var.

Piyasadaki Xiaomi'lerin (ve samsung) %99,9'u çakma :D
Xiaomi'nin 33/67/120W teknolojilerini patlattılar artık her marka bunlardan üretiyor. Eskiden 67w yazıp doldurmuyordu şimdi dolduruyor da. Auris gibi markalar da 67w çıkardı artık.

Apple ürünlerinin de sahtesi var tabi. Şimdi gidip General Mobile'in sahtesini yapsa ne olacak ki. Hangisi piyasada çoksa onun sahtesi yapılıyor. Apple, Xiaomi, Samsung...

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri