50/2.2x1000=22727BTU
LG nin 24000btu diye satılan klimasını satın aldık söktük parçaladık bakın içinden ne çıktı?
Ekli dosyayı görüntüle 16859
Bu kompresörü araştırın, gerçek nominal kapasitesinin 19500btu olduğunu göreceksiniz.
BTU anlamında size 24000 sonucunu verebilecek olsa da zorlu koşullarda ne yazık ki küçük motorlu benzinli arabaların rampada bayılıp çıkamaması gibi size sorun teşkil edecektir yani bir klima araştırırken odaklanmanız gereken tek hususu BTU değeri değildir.
Ortam koşulları, hava devinimi, taşıma kapasitesi, transfer hızı, gerçek nominal kapasitesi, min btu kapasitesi ve max btu kapasitesi ile saatte kaç m3 havayı çevirebildiği gibi birçok detaya odaklanmanız gerkir eğer tek noktadan genel iklimlendirme yapmak istiyorsanız.
Yeri gelmişken belirteyim, ben her bulduğum fırsatta her ortamda her koşula mutlaka testler yaparım.
Bu bayramı da , misafirlerimizin gelecek olması nedeniyle fırsata çevirip 120m2 evimizin ön cephesindeki 3 alanda bulunan 12 lik 3 klima ile, arka cephede 2 odanın sadece birisini, arada saçma bir koridor ile vantilatör kullanıp hava tranbsfer etmeme rağmen nasıl da soğutamadığımı video ile kayıt altına aldım ama henüz oturuo kesip biçip yayına hazır hale getirecek vaktim olmadı.
Yani o tek noktadan genel iklimlendirme konusu çok çok çok özel koşulların şans eseri hep bir araya gelmesine bağlıdır, her zaman ve her yerde olmaz.
1 adet 24 luk klima satın almak yerine 3 adet 9 luk klima alın, belki satın alma maliyetinizi yükseltir ama alan hakimiyeti sağlar ve tüm eve büyük oranda hükmedersiniz.