Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

KLİMA KONUSUNDA DESTEK

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Alastor

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba Kahramanmaraş’ta bulunan evim için 2+1 80mt2 wc banyo mutfak ve balkonları çıkartırsak max 45-55mt2 yani 3 odanın soğumasını istiyorum bu üç oda da yan yana sayılır mutfak en son tarafta ve balkona mutfaktan çıkılıyor. Eve hangi klimayı taktırmam gerekiyor? 12-18-24 yada 2 klima mı taktırmam gerekiyor bütçem fazla yok max 30k civarı eşim ve ben çalışıyoruz eve akşam geliyoruz bir de hafta sonları. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 3168ef2e-6564-4d7f-a618-adea2aee4f22.jpeg
    3168ef2e-6564-4d7f-a618-adea2aee4f22.jpeg
    20.4 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba Kahramanmaraş’ta bulunan evim için 2+1 80mt2 wc banyo mutfak ve balkonları çıkartırsak max 45-50mt2 yani 3 odanın soğumasını istiyorum bu üç oda da yan yana sayılır mutfak en son tarafta ve balkona mutfaktan çıkılıyor. Eve hangi klimayı taktırmam gerekiyor? 12-18-24 yada 2 klima mı taktırmam gerekiyor bütçem fazla yok max 30k civarı eşim ve ben çalışıyoruz eve akşam geliyoruz bir de hafta sonları. Teşekkürler.
Sevgili @muhammet göl sadece klima konusundaki bilgi ve tecrübeleri ile değil aynı zamanda sizinle aynı ilde yaşayan bir klima incelemecisi olarak bu konuda bence mutlaka yorum yapmalı.

Sizin ise bir foto ekleme şansınız varsa çok daha rahat ve objektif şekilde yorumlama şansımız olur.

Tek klima ile tüm evi soğutmak pek önerilmiyor. Çok kullanılan 2 odaya takmak mantıklı olabilir. Onu da odaların metrekarelerine göre alabilirsiniz. Şimdi imkan yoksa metre kareye göre 1 odaya alıp daha sonra sayıyı 2 ye çıkarabilirsiniz.Ben kaira aldım memnunum. Uygulama üstünden açıp kapanması avantaj sağlıyor benim için

Sevgili @muhammet göl sadece klima konusundaki bilgi ve tecrübeleri ile değil aynı zamanda sizinle aynı ilde yaşayan bir klima incelemecisi olarak bu konuda bence mutlaka yorum yapmalı.

Sizin ise bir foto ekleme şansınız varsa çok daha rahat ve objektif şekilde yorumlama şansımız olu

Sizin ise bir foto ekleme şansınız varsa çok daha rahat ve objektif şekilde yorumlama şansımız olur.
Şimdi kroki ekledim @Adem Helvacı

Son düzenleme:
Klimayı büyük btu alıp tam işaretledigim konuma taktırsanız dahi diğer odalara faydası olacağını zannetmiyorum hocam

Ustalar ne der bilmiyorumda yerinizde olsam yaşam alanı seçip klimayı oraya taktırır en azından klimasız kalmazdım.

bundan 2 ay önce 2 adet kaira 9 btu 34k ile alınabilir ken şuan maalesef hem kaira stoklarda yok hemde en ucuz Airfel 9 btu 22.5 k olmuş durumda.

Ekli dosyalar

• IMG_20240620_162147.jpg
    IMG_20240620_162147.jpg
    31.5 KB · Görüntüleme: 88
Klimayı büyük btu alıp tam işaretledigim konuma taktırsanız dahi diğer odalara faydası olacağını zannetmiyorum hocam

Ustalar ne der bilmiyorumda yerinizde olsam yaşam alanı seçip klimayı oraya taktırır en azından klimasız kalmazdım.

bundan 2 ay önce 2 adet kaira 9 btu 34k ile alınabilir ken şuan maalesef hem kaira stoklarda yok hemde en ucuz Airfel 9 btu 22.5 k olmuş durumda.
Merhaba hocam bende tam olarak o işaretlediğiniz noktaya taktırmayı düşünüyorum 18 lik TCL yada LG olsa 3 odayı soğutmaz mı?

50/2.2x1000=22727BTU

LG nin 24000btu diye satılan klimasını satın aldık söktük parçaladık bakın içinden ne çıktı?
Adsız tasarım (7).jpg

Bu kompresörü araştırın, gerçek nominal kapasitesinin 19500btu olduğunu göreceksiniz.
BTU anlamında size 24000 sonucunu verebilecek olsa da zorlu koşullarda ne yazık ki küçük motorlu benzinli arabaların rampada bayılıp çıkamaması gibi size sorun teşkil edecektir yani bir klima araştırırken odaklanmanız gereken tek hususu BTU değeri değildir.

Ortam koşulları, hava devinimi, taşıma kapasitesi, transfer hızı, gerçek nominal kapasitesi, min btu kapasitesi ve max btu kapasitesi ile saatte kaç m3 havayı çevirebildiği gibi birçok detaya odaklanmanız gerkir eğer tek noktadan genel iklimlendirme yapmak istiyorsanız.

Yeri gelmişken belirteyim, ben her bulduğum fırsatta her ortamda her koşula mutlaka testler yaparım.
Bu bayramı da , misafirlerimizin gelecek olması nedeniyle fırsata çevirip 120m2 evimizin ön cephesindeki 3 alanda bulunan 12 lik 3 klima ile, arka cephede 2 odanın sadece birisini, arada saçma bir koridor ile vantilatör kullanıp hava tranbsfer etmeme rağmen nasıl da soğutamadığımı video ile kayıt altına aldım ama henüz oturuo kesip biçip yayına hazır hale getirecek vaktim olmadı.

Yani o tek noktadan genel iklimlendirme konusu çok çok çok özel koşulların şans eseri hep bir araya gelmesine bağlıdır, her zaman ve her yerde olmaz.

1 adet 24 luk klima satın almak yerine 3 adet 9 luk klima alın, belki satın alma maliyetinizi yükseltir ama alan hakimiyeti sağlar ve tüm eve büyük oranda hükmedersiniz.

50/2.2x1000=22727BTU

LG nin 24000btu diye satılan klimasını satın aldık söktük parçaladık bakın içinden ne çıktı?
Ekli dosyayı görüntüle 16859

Bu kompresörü araştırın, gerçek nominal kapasitesinin 19500btu olduğunu göreceksiniz.
BTU anlamında size 24000 sonucunu verebilecek olsa da zorlu koşullarda ne yazık ki küçük motorlu benzinli arabaların rampada bayılıp çıkamaması gibi size sorun teşkil edecektir yani bir klima araştırırken odaklanmanız gereken tek hususu BTU değeri değildir.

Ortam koşulları, hava devinimi, taşıma kapasitesi, transfer hızı, gerçek nominal kapasitesi, min btu kapasitesi ve max btu kapasitesi ile saatte kaç m3 havayı çevirebildiği gibi birçok detaya odaklanmanız gerkir eğer tek noktadan genel iklimlendirme yapmak istiyorsanız.

Yeri gelmişken belirteyim, ben her bulduğum fırsatta her ortamda her koşula mutlaka testler yaparım.
Bu bayramı da , misafirlerimizin gelecek olması nedeniyle fırsata çevirip 120m2 evimizin ön cephesindeki 3 alanda bulunan 12 lik 3 klima ile, arka cephede 2 odanın sadece birisini, arada saçma bir koridor ile vantilatör kullanıp hava tranbsfer etmeme rağmen nasıl da soğutamadığımı video ile kayıt altına aldım ama henüz oturuo kesip biçip yayına hazır hale getirecek vaktim olmadı.

Yani o tek noktadan genel iklimlendirme konusu çok çok çok özel koşulların şans eseri hep bir araya gelmesine bağlıdır, her zaman ve her yerde olmaz.

1 adet 24 luk klima satın almak yerine 3 adet 9 luk klima alın, belki satın alma maliyetinizi yükseltir ama alan hakimiyeti sağlar ve tüm eve büyük oranda hükmedersiniz.
İdolsün valla Adem abi.

Merhaba hocam bende tam olarak o işaretlediğiniz noktaya taktırmayı düşünüyorum 18 lik TCL yada LG olsa 3 odayı soğutmaz mı?
Adem abinin de dediği gibi vantilatör ile taşıma yapsanız bile kurtaracağını zannetmiyorum

hem elektrik sarfiyatı çok olur hemde 24 yada 18 lik klima oturma odası sonuçta duvarlar ile çevrili olduğu için termostat bile yapabilir veya o odayı buz eder konforu bozar diğer yerlere faydası olamayacağı için hazır sizi pişman edebilir bence işi şansa bırakmayın hocam.

En önemli yerlere birer tane yada 1 tane tek odaya idareten 9 btu klima alsanız en azından bu yazı atlatıp bütçeyi toparladıkça diğer yerlere de alsanız bence daha iyi olur 🙂

Adem abinin de dediği gibi vantilatör ile taşıma yapsanız bile kurtaracağını zannetmiyorum

hem elektrik sarfiyatı çok olur hemde 24 yada 18 lik klima oturma odası sonuçta duvarlar ile çevrili olduğu için termostat bile yapabilir veya o odayı buz eder konforu bozar diğer yerlere faydası olamayacağı için hazır sizi pişman edebilir bence işi şansa bırakmayın hocam.

En önemli yerlere birer tane yada 1 tane tek odaya idareten 9 btu klima alsanız en azından bu yazı atlatıp bütçeyi toparladıkça diğer yerlere de alsanız bence daha iyi olur 🙂
Kesinlikle satın alım maliyetinden ziyate işletme maliyeti ön planda tutulmalıdır :ok

50/2.2x1000=22727BTU

Oturma odası için 12 BTU diğer odalar için 9 BTU alsa daha mantıklı olmazmı Adem abi ? Oturma odası 25m2 yazıyor çünkü

Oturma odası için 12 BTU diğer odalar için 9 BTU alsa daha mantıklı olmazmı Adem abi ? Oturma odası 25m2 yazıyor çünkü
Tabi ki olur fakat ben kendisinin itiraz edeceğini düşündüm satın alım maliyetini şişireceğinden dolayı.
İyi bir 9 luk klima zaten 11500btu değerine kadar yükselebiliyor o yüzden tedirgin olmadım fakat doğru olan elbette ki sizin yaklaşımınız :ok

50/2.2x1000=22727BTU

Adem hocam tamamen merakımdan soruyorum.

Her klima kullanıcısı teknik bilgiye sahip olmak zorunda değil. Teknik bilgi olsa da her klimayı söküp içine bakamaz. Müşteri olarak 24000 BTU aldığımız klimanın içindeki kompresörün 19500’lük çıkması kullanıcıyı/tüketiciyi kandırmak değil mi? Bunun yasal bir dayanağı yok mu? Neye göre 24000’lük klima satıyoruz diyebiliyorlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri