Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 60BU8000 Kullanıcıları Geri Bildirim ve Sohbet Kulübü

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Herkese Merhaba;

Bu konuya uğradınız ise ya Samsung 60BU8000 model bir televizyon aldınız veya almayı düşünüyorsunuz ki ''Ne diyor bu arkadaşlar'' diye görmek istediniz :)

O halde hoışgeldiniz :ok

Bu konuyu açarken, son birkaç gündür özellikle Samsung sitesindeki öğrenci indirimi sayesinde 14.000tl gibi rakamlara 60BU8000 modelin yoğun satılması neticesi kullanıcı dostların hem geri bildirimleri, hem kendi aralarındaki sohbet ortamını oluşturmayı amaçladım.

Konunun sahibi bu model ürünün kullanıcıları ve potansiyel alıcılarıdır. Modele özgü kıyaslama yapmak isteyen dostlarımızın da fikirlerini bekleriz.

Samsung 60BU8000 kullanıcılar kulübü olarak bu başlık altında sizin satın almış olduğunuz Samsung 60BU8000 model televizyon ile diğer kullanıcıların ürünlerini kıyaslayabilir, özellikle siyah ekranda homojen dağılım, renk ışık kontrast ayarları gibi fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Mesela az önce gördüm bir kıymetli dostumuz Samsung 60BU8000 model ürünü satın almış ve ''Duvar askı aparatı olarak ne almalıyım?'' diye sormuş

Harika, işte bunu tartışacak konu tam da burası :ok

Samsung 60BU8000 model televizyon alan tüm kullanıcı dostlara ürünlerinin hayırlı olmasını diliyor ve güzel günlerde sorunsuz kullanmalarını temenni ediyorum .ok

Samsung 60BU8000 Modelinde Bulutlanma sorunu olduğu (Kronik) söyleniyor bu bilgi doğru mu?

Hemen belirtelim ki bu bilgi YANLIŞ arkadaşlar. Şöyle ki; ''Bulutlanma sorunu 60BU8000 de yok'' da diyemeyiz, ''Bulutlanma sorunu 60BU8000 modelien özgü'' de diyemeyiz zira Clouding dediğimiz bulutlanma sorunu temelde bir TFT LCD dünyasının GENEL sorunudur.

Bulutlanma, yani Cloduing konusu aynı zamanda SEHİM ile de çok karıştırılır. Ben bu kavramı sosyal mecrada dile getirecen akadar bütün teknoloji kanalları sehim sorununu ışık sızması diye adnaldırıyordu ancak ışık sızması - bulutlanma - sehim ve IPS ışıldaması birbirinden çok çok ayrı kavramlardır ve her birini sizlere hem sitemizde hem de youtube kanalımda açıkladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Yani EVET bir bulutlanma sorunu var ancak öncelikle bulutlanma nedir, ışık sızması nedir, sehim nedir, ıps ışıldaması nedir kavramlarını iyi analiz etmek gerekir ve bu durum TFT LCD tabanlı çalışan her marka, her modelde olası sorundur o nedenle bu soruna karşı İLK KURULUMDA NELER YAPILMALI şeklinde aşağıda yine bilgi paylaşacağız :ok

Samsung 60BU8000 model televizyonumu duvara astırmak istiyorum, Duvara asılmasında sakınca var mı? Nasıl bir Duvar askı aparatı kullanmalıyım?
Yerli segment büyük ekran ürünlerde durum mecburi değilse duvara asılması konusunda temkinli yaklaşıyoruz zira ürünleri daha ekonomik üretebilmek adına üretim maliyetlerini düşürme politikaları çerçevesinde ana gövdenin sac kesitinin gereğinden fazla inceltildiğine inanıyoruz ve inanmakla kalmıyor gözlemliyoruz.

Bu konuda yetkili servis dostlardan da bir geri dönüş alıyoruz dolayısı ile ürün duvara HAREKETLİ APARAT ile asıldığında farklı, SABİT APARAT ile asıldığında farklı yaklaşıyoruz ancak yine de mecbur değilsek istemiyoruz.

İthal gruptaki üretimlerde ise konuya bir tık daha güvenli yaklaşabiliyoruz, ayrıca 60'' olması nedeniyle bu ürün grubu için 65'' 75'' 82'' 85'' 86'' gibi boyutlarda olmamasının da etkisi olduğunu belirtmek isterim.

Dolayısı ile 60BU8000 model televizyonun duvara asılmasında homojen katman veya difüzör bükülmesi anlamında şu zamana kadar bir tespitimiz olmaması nedeniyle sakıncalı görmüyoruz.

Olur da ileride buna dair geri bildirim olursa bu yazımızı revize ederiz :ok

Peki hangi Aparatı Almalıyım?

Dostlar açık ifade etmek isterim ki SABİT olan duvar askı aparatlarında çok yüksek bedeller ödemenize gerek yok. @aeronics gibi @yaliniz gibi forumda birçok mühendis dostumuz var onlar statik, kesit, direnç vs hesaplarını çok çok daha iyi bilriler lakin eğer montajı yaptığınız duvar ve kullandığınız malzeme sağlamsa duvara çakılan bir çivinin dikey kesitte 2,5 ton yük taşıyacağı bilisi verilir tabi duvar ile çivinin kesişme noktası diye de anlatılır.

Bu bir şehir efsanesi dahi olsa ben yaklaşık 20 sene boyunca yaptığım klima, Çanak, TV vs montajlarından çok çok iyi bilirim ki eğer montajın sağlam, materyalin de teneke değilse gidip Rüstem marka aparat dahi alsanız işinizi rahatlıkla görür. Ben hem evimde hem de ofisimde ONUR diye bir üreticininürünlerini kullanıyorum ki biz bunları elektronik yedek parça satıcılarından almıştık. Oldukça sağlam ve işlevsel.

Bazen dikkat ediyorum ''düşer, Kırılır'' vs gibi söylemler okuyorum ki adım gibi eminim bu materyalin kırılma veya yırtılma ezilme, tv yi taşıyamama gibi durumu kesinlikle söz konusu değil. Yeter ki gidip teneke satın almayın :ok

askı aparatı kaç mm.jpeg

Peki Hareketli aparatlara takmak istersek?

Baştan belirtmek isterim ki mecbur değilseniz takmayın lütfen. Yine de takacaksanız işte o zaman Vogel's gibi markaları araştırmanızı önerebilirim.

Diğerlerinde de yine düşme kırılma (Tekrar ediyorum MONTAJ DÜZGÜN OLDUKÇA) vs olmaz ancak ben özellikle köşeli montajlarda hareketli duvar askı aparatlarını dandik buldum alt segment üreticilerde.

Gelelim en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğerine.

Şimdi dostlar. Eğri oturup doğru konuşalım. Sizlerin de tüketici olarak yükümlülükleriniz olduğunu unutmayalım.

Bir defa her şeyden evvel KONTROL ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ kesinlikle sizdedir.

Hani şu Vizontele filmindeki replik gibi 'Yoh ben görmediiim, Voy ben duymadııım'' olmasın. Öncelikle kargo ile teslim ediliyorsa ürün ambalajını milim milim kontrol edin ve bakın canlı canlı örneğini forumumuzda paylaşan sevgili @serkan görk dostumuzun ürünü gibi BARİZ belli olan kusurlar dışında siz minik bir delik bile olsa önemsememezlik etmeyin.

Belki de bir yün örgü şişi o deliği açtı, koliyi delmekle kalmadı paneli de çatlattı, kimseye derdinizi anlatamazsınız sonrasında.

TCL Kutu hasarlı.jpeg

Şu tarz ürünleri teslim alan dostlarımız var biliyorum, YAPMAYIN.

Koli pırıl pırıl ve pürüzsüz, kargo emekçisi kardeşimize teşekkür ettik gönderdik, ürün artık tüketiciler olarak bizim (Sizin) sorumluluğunuzda.
Mesafeli Sözleşmeler yönetmeliği Zarardan Sorumluluk başlığı altındaki 17 inci maddenin gereği olan '' Satıcı, malın tüketici ya da tüketicinin taşıyıcı dışında belirleyeceği üçüncü bir kişiye teslimine kadar oluşan kayıp ve hasarlardan sorumludur.'' kısmını artık satıcı yerine getirmiştir, o cephede iş bu koşullarda bitmiştir.

Bu noktadan sonra hemen ne yapıyoruz? elimize maket bıçağı alıp Allah ne verdiyse kutuya DALMIYORUZ, yetkili servisi arıyor ve montaj için bekliyruz :)

Yetkili servis dostlarımız geldiğinde (isteğe bağlı) servis emekçisi dostlarımızın yüzleri görünmeyecek şekilde ürün odaklı (ekip arkadaşlara bilgi vererek) video ile kayıt almaya başlıyoruz. Buradaki temel amaç, o ürünün kutu açılışını yetkili servisin yaptığının ispatı ve ambalaj sağlam olmasına rağmen panel kırık çıkarsa sorumluluğun sizde kalmaması adınadır.

Arkadaşlar paneli kontrol etti kırık yok, haydi gözünüz aydın.

Bu noktadan sonrası arkadaşlarımızın ayak masa duvar vs montaj işlerini bitirmesini bekliyor ve ilk kuruluma geçince arkadaşlaımızın işi bittiğinde ÖNCEDEN HAZIRLADIĞINIZ usb bellek veya youtube video ile hemen ilk iş PANEL HOMOJEN TESTİ uyguluyoruz.

Özellikle siyah, füme, koyu gri sahnelerde üründe bulutlanma ve sehim var mı ona bakıyoruz.

Bu noktada hemen belirtelim ki IPS ışıldaması bulutlanma DEĞİLDİR. Adı her ne kadar IPS ışıldaması kalmış olsa da bu durum sadece IPS panellere özgü de değildir. Özellikle Qdef Nano katman kullanılan ürünlerde, nits ordaklı özel difüzör katman kullanılan ürünlerde sıklıkla görülen durumdur o nedenle bunu arıza kapsamında değerlendirmek hata olur. Işık sızması konusu ise panel açılmalarındaki BARİZ ışık sızması konusudur yukarıda zaten sehim nedir, ışık sızması nedri gibi konuları açıkladık biliyorsunuz.

Buradan bir kere daha yazayım. marka model bağımsız olacak şekilde SONY dahil olmak üzere her markada ama her markada KESİN OLARAK bir bulutlanma durumu VARDIR. Biz bunun kesinlikle var olduğunu zaten biliyor olmakla birlikte bunun bir de kabul edilirlik seviyesi vardır.

Her ne kadar rakamlar ile belirlenmiş bir kural olmasa da forumumuzda paylaşılan birçok kötü örnekte olduğu gibi bu kendisini bariz belli eder, zaten bir kulüp kurulmasının da amacı bu dur.

Şimdi bu kulüpte Samsung 60BU8000 televizyonu kurulan herkes kendi siyah ekran performansını paylaşacak, siz kendi evinizdeki gördüğünüz ile burada paylaşılanları kıyasladığınızda dahi durumu net şekilde anlamış olacaksınız.

Evet Homojen testi, ok, ışık sızması sehim vs ok dedik ise. (Demedikse zaten sorun var, onu ise hukuki süreç olarak ayrı başlıkta değerlendiririrz) o halde ölü pixel testine geçelim. Sonra internet hız testi, kanal testleri derken artık servis emekçisi dotlarımızı azat edebilrisiniz, sizin de televizyonunuz haırlı olsun diyebiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Samsung'un öğrenci indirimi bitti mi bilen var mıdır? Ben gece yarısı baktım ama indirimler arasında göremedim.

Son düzenleme:
Samsung'un öğrenci indirimi bitti mi bilen var mıdır? Ben gece yarısı baktım ama indirimler arasında göremedim.
indirimli fiyatları görmek için üye olman gerekiyor. edu uzantılı bir mail adresiyle üye oluyorsun sonra mail adresine gelen maille üyeliğini başlatıyorsun sonra fiyat düşüyor.

Gelelim en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğerine.

Şimdi dostlar. Eğri oturup doğru konuşalım. Sizlerin de tüketici olarak yükümlülükleriniz olduğunu unutmayalım.

Bir defa her şeyden evvel KONTROL ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ kesinlikle sizdedir.

Hani şu Vizontele filmindeki replik gibi 'Yoh ben görmediiim, Voy ben duymadııım'' olmasın. Öncelikle kargo ile teslim ediliyorsa ürün ambalajını milim milim kontrol edin ve bakın canlı canlı örneğini forumumuzda paylaşan sevgili @serkan görk dostumuzun ürünü gibi BARİZ belli olan kusurlar dışında siz minik bir delik bile olsa önemsememezlik etmeyin.

Belki de bir yün örgü şişi o deliği açtı, koliyi delmekle kalmadı paneli de çatlattı, kimseye derdinizi anlatamazsınız sonrasında.

Ekli dosyayı görüntüle 1283

Şu tarz ürünleri teslim alan dostlarımız var biliyorum, YAPMAYIN.

Koli pırıl pırıl ve pürüzsüz, kargo emekçisi kardeşimize teşekkür ettik gönderdik, ürün artık tüketiciler olarak bizim (Sizin) sorumluluğunuzda.
Mesafeli Sözleşmeler yönetmeliği Zarardan Sorumluluk başlığı altındaki 17 inci maddenin gereği olan '' Satıcı, malın tüketici ya da tüketicinin taşıyıcı dışında belirleyeceği üçüncü bir kişiye teslimine kadar oluşan kayıp ve hasarlardan sorumludur.'' kısmını artık satıcı yerine getirmiştir, o cephede iş bu koşullarda bitmiştir.

Bu noktadan sonra hemen ne yapıyoruz? elimize maket bıçağı alıp Allah ne verdiyse kutuya DALMIYORUZ, yetkili servisi arıyor ve montaj için bekliyruz :)

Yetkili servis dostlarımız geldiğinde (isteğe bağlı) servis emekçisi dostlarımızın yüzleri görünmeyecek şekilde ürün odaklı (ekip arkadaşlara bilgi vererek) video ile kayıt almaya başlıyoruz. Buradaki temel amaç, o ürünün kutu açılışını yetkili servisin yaptığının ispatı ve ambalaj sağlam olmasına rağmen panel kırık çıkarsa sorumluluğun sizde kalmaması adınadır.

Arkadaşlar paneli kontrol etti kırık yok, haydi gözünüz aydın.

Bu noktadan sonrası arkadaşlarımızın ayak masa duvar vs montaj işlerini bitirmesini bekliyor ve ilk kuruluma geçince arkadaşlaımızın işi bittiğinde ÖNCEDEN HAZIRLADIĞINIZ usb bellek veya youtube video ile hemen ilk iş PANEL HOMOJEN TESTİ uyguluyoruz.

Özellikle siyah, füme, koyu gri sahnelerde üründe bulutlanma ve sehim var mı ona bakıyoruz.

Bu noktada hemen belirtelim ki IPS ışıldaması bulutlanma DEĞİLDİR. Adı her ne kadar IPS ışıldaması kalmış olsa da bu durum sadece IPS panellere özgü de değildir. Özellikle Qdef Nano katman kullanılan ürünlerde, nits ordaklı özel difüzör katman kullanılan ürünlerde sıklıkla görülen durumdur o nedenle bunu arıza kapsamında değerlendirmek hata olur. Işık sızması konusu ise panel açılmalarındaki BARİZ ışık sızması konusudur yukarıda zaten sehim nedir, ışık sızması nedri gibi konuları açıkladık biliyorsunuz.

Buradan bir kere daha yazayım. marka model bağımsız olacak şekilde SONY dahil olmak üzere her markada ama her markada KESİN OLARAK bir bulutlanma durumu VARDIR. Biz bunun kesinlikle var olduğunu zaten biliyor olmakla birlikte bunun bir de kabul edilirlik seviyesi vardır.

Her ne kadar rakamlar ile belirlenmiş bir kural olmasa da forumumuzda paylaşılan birçok kötü örnekte olduğu gibi bu kendisini bariz belli eder, zaten bir kulüp kurulmasının da amacı bu dur.

Şimdi bu kulüpte Samsung 60BU8000 televizyonu kurulan herkes kendi siyah ekran performansını paylaşacak, siz kendi evinizdeki gördüğünüz ile burada paylaşılanları kıyasladığınızda dahi durumu net şekilde anlamış olacaksınız.

Evet Homojen testi, ok, ışık sızması sehim vs ok dedik ise. (Demedikse zaten sorun var, onu ise hukuki süreç olarak ayrı başlıkta değerlendiririrz) o halde ölü pixel testine geçelim. Sonra internet hız testi, kanal testleri derken artık servis emekçisi dotlarımızı azat edebilrisiniz, sizin de televizyonunuz haırlı olsun diyebiliriz.
sayende televizyon alacağım ihtiyacım olmadığı halde bunlar ne güzel detaylar :D

TV arkasına takılacak olan o kollar 50 ile 65'' arası için 43cm uzunluğunda oluyor. Biz de 50 ile 65 arasına bunları kullanıyoruz, 43'' TV lerde yerine göre demirler kendisini TV nin altından veya üstünden göstermeye başladığı için küçük ebatlara geçiyoruz.

Duvara montajlanacak olan bölümün uyumlu olmaması zaten imkansız.

Benim tv gelmiş, hanım teslim almadan önce kontrol etmiş birşeyi yok dedi. Servisi arayarak kayıt oluşturdum. Bakalım ne zaman gelecekler.

Hocam o kollardaki montaj yerleri vesa ölçülerine göre ayarlı değil mi ? Yani ürün kolundaki montaj yeriyle TV deki montaj yerlerinin denk gelmeme durumu var mıdır bu üründe?
@Adem Helvacı

Arkadaşlar merhabalar, öğrenci indirimiyle birlikte almak için sisteme giriş yaptım ancak fiyat 14.955,85 olarak görünüyor. Acaba bir miktar indirimden kıstılar mı yoksa benim eksik yaptığım bir şey mi var ? Teşekkür ederim.

Ayrıca arkadaşların gözünden kaçmış olabilir şununda hatırlatmasını yapayım, tv’nin kurulumunu yaptırdıktan sonra samsung shop’a girerek hediye çekinizi almayı unutmayın. Bizim modele 1500 tl hediye çekiyor veriyor samsung. En kötü soundbar alırsınız.

Hocam o kollardaki montaj yerleri vesa ölçülerine göre ayarlı değil mi ? Yani ürün kolundaki montaj yeriyle TV deki montaj yerlerinin denk gelmeme durumu var mıdır bu üründe?
@Adem Helvacı
Hayır denk gelmeme olasılığı yok. mm ölçüsünde kaymalar olsa da vida giriş deliklerini bilerek geniş tuttukları için bir delik vida yuvasına geldiğinde diğer vida deliğinin üstünün kapanması mümkün olmuyor.

Sadece kaydırılabilir alandaki ile en son vida deliğinin olduğu yer genelde hiçbir modelde denk gelmiyor zira o kadar dar aralık olan ürün yok zaten.

Ayrıca arkadaşların gözünden kaçmış olabilir şununda hatırlatmasını yapayım, tv’nin kurulumunu yaptırdıktan sonra samsung shop’a girerek hediye çekinizi almayı unutmayın. Bizim modele 1500 tl hediye çekiyor veriyor samsung. En kötü soundbar alırsınız.
"Tacirler ve kurumsal alım yapanlar ile Öğrenci, Kamu ve şirket özel İndirim Programı kampanyalarından alım yapanlar ve Samsung personelleri hediye çeki kampanyasından faydalanamaz."

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri