Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

SONY KDL 42W805B Full HD TV Panel Kırıldı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkan görk

Meraklı
Yeni Üye
Adem bey merhabalar,
Öncelikle çok faydalı içerikler hazırladığınız ve herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum size ve ekibinize.
2015 yılında aldığım 42 inç Sony KDL-42W805B Full HD televizyonu kullanıyordum. Ancak oğlum ekrana oyuncağını attı ve panel kırıldı. %30unda maalesef görüntü yok.
Televizyonu salon için almak istiyorum. 7*4 salonun boyutları, TV mesafesi 3-3,5 metre. Tek taraftan ışık alıyor. Karşıdan ve yandan izliyoruz. Günde yaklaşık 6-8 saat izleniyor televizyon. YouTube ve diğer platformlardan video izliyoruz. (Genelde oğlum YouTube da video izlemekle meşgul)
Mevcut ekonomik konjonktürde hem beklentileri karşılayacak hem de ekonomik bir TV almak istiyorum. Ancak araştırdıkça kafam daha da karıştı. Çok fazla tipte panel, android-smart, büyüklük vs. konularında çok fazla parametre bulunmakta.
Sizin videolarınızın bazılarını izledim. Onvo konusunda iyimser olduğunuzu gördüm. Ancak 43f900 veya 50f900 maalesef piyasada yok. Diğer seri içinde (özellikle a101 de satılmakta olan 42250 modeli) çok emin olamadım. 43 veya 50 inç düşünüyorum (hangisi daha uygun olur acaba?). Bütçem maksimum 10 Bin mertebesinde.
Vatan bilgisayardaki akşam indirimini gördüm şimdi. TCL 50P735 hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Yada başka öneriniz olabiir mi?
İyi akşamlar

SONY KDL 42W805B Full HD TV Panel Kırıldı

Ben teşekkür ederim.

Sonucu merakla bekliyorum :)
@Adem Helvacı Bey merhabalar,

Vatan Bilgisayardaki gece indirimi ile TCL 50C635'i 2 yıl ilave garanti ile birlikte 12.474 TL'ye almış oldum. Nihayet bir karar verebildim :clap2

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Süreç ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğim inşallah.

İyi geceler diliyorum.
Merhabalar @Tesla Hocam,

Aşağıdaki linkten bakınca VA olduğu ve kontrast oranı 5000:1 olarak görünüyor.
@Adem Helvacı hocam diğer başlıkta 50BU8500 için BOE demişti o yüzden öyle dedim.

Ofisimde olmayınca silahlarım yanımda yok gibi hissediyorum kendimi :kiskis

Malum her bilgi hakikaten zihnime girmiyor yani milyon tane marka model kod teknik detay vs hep kayıtlarımda var o nedenle bunu direkt olarak hatırlamıyorum panel üreticisi tekil mi karma mı veya BOE acaba VA tabnlı mı diye.
Bir yerde yazmışsam öyledir çünkü mutlaka elimdeki teknik verilere göre sizleri bilgilendiriyorum.

@Tesla ustamın dediği gibi birkaç gün idare edin beni lütfen, yine siz tüketiciler adına bir toplantı nedeniyle birkaç gün ofis dışında olacağım.

Ofisimde olmayınca silahlarım yanımda yok gibi hissediyorum kendimi :kiskis

Malum her bilgi hakikaten zihnime girmiyor yani milyon tane marka model kod teknik detay vs hep kayıtlarımda var o nedenle bunu direkt olarak hatırlamıyorum panel üreticisi tekil mi karma mı veya BOE acaba VA tabnlı mı diye.
Bir yerde yazmışsam öyledir çünkü mutlaka elimdeki teknik verilere göre sizleri bilgilendiriyorum.

@Tesla ustamın dediği gibi birkaç gün idare edin beni lütfen, yine siz tüketiciler adına bir toplantı nedeniyle birkaç gün ofis dışında olacağım.
O kadar haklısınız ki yüzlerce model var binlerce panel var hangi biri aklınızda kalabilir ki?

Toplantılarınızda başarılar diliyorum Adem bey.

Pazartesi günü tekrar hatırlatırım buradan.

İyi çalışmalar diliyorum, kolay gelsin.

O kadar haklısınız ki yüzlerce model var binlerce panel var hangi biri aklınızda kalabilir ki?

Toplantılarınızda başarılar diliyorum Adem bey.

Pazartesi günü tekrar hatırlatırım buradan.

İyi çalışmalar diliyorum, kolay gelsin.
Cansınız, anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Aslında aklıma gelmedi, ofis pc yi açık bırakıp uzaktan erişebilirdim. :(

Cansınız, anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Aslında aklıma gelmedi, ofis pc yi açık bırakıp uzaktan erişebilirdim. :(
@Adem Helvacı hocam hoş geldiniz öncelikle.

Tam karar veremediğim için maalesef hem Samsung öğrenci indirimlerini hem de Vatan Bilgisayarın akşam indirimlerini yakalayamadık. Tabii ki kredi kartının hesap kesim tarihi mevzusu da var :)

Samsung ve TCL den toplam 5 model için panel bilgilerini ve genel değerlendirmelerinizi merak ediyorum Adem Hocam,

Eğer Samsung öğrenci indirimleri tekrar başlarsa ve 12.000 TL bandında olursa fiyatları aşağıdaki iki model olabilir diye düşünüyorum:
- 50BU8000 - 14.000 TL (Amazon)
- 50Q67B - 14.800 TL (Hepsiburada) QLED

TCL de ise 3 modelin arasında kaldım fiyatları birbirine çok yakın, sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyiz:
- 50P735 - 13.400 TL (Amazon)
- 50C725 - 12.500 TL (Amazon) QLED
- 50C635 - 12.700 TL (Amazon) QLED

QLED ile LED ürünlerin fiyatının neredeyse aynı olduğunu görünce QLED almak mı daha mantıklı diye düşünmedim değil.
Bu modeller arasında fiyatları da göz önüne alarak bir sıralama yapsak nasıl olurdu acaba?

Yukarıda verdiğim modeller için değerlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.

@Adem Helvacı hocam hoş geldiniz öncelikle.

Tam karar veremediğim için maalesef hem Samsung öğrenci indirimlerini hem de Vatan Bilgisayarın akşam indirimlerini yakalayamadık. Tabii ki kredi kartının hesap kesim tarihi mevzusu da var :)

Samsung ve TCL den toplam 5 model için panel bilgilerini ve genel değerlendirmelerinizi merak ediyorum Adem Hocam,

Eğer Samsung öğrenci indirimleri tekrar başlarsa ve 12.000 TL bandında olursa fiyatları aşağıdaki iki model olabilir diye düşünüyorum:
- 50BU8000 - 14.000 TL (Amazon)
- 50Q67B - 14.800 TL (Hepsiburada) QLED

TCL de ise 3 modelin arasında kaldım fiyatları birbirine çok yakın, sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyiz:
- 50P735 - 13.400 TL (Amazon)
- 50C725 - 12.500 TL (Amazon) QLED
- 50C635 - 12.700 TL (Amazon) QLED

QLED ile LED ürünlerin fiyatının neredeyse aynı olduğunu görünce QLED almak mı daha mantıklı diye düşünmedim değil.
Bu modeller arasında fiyatları da göz önüne alarak bir sıralama yapsak nasıl olurdu acaba?

Yukarıda verdiğim modeller için değerlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.
QLED denen şeyin havasının sönmek zorunda kalacağını geçen sene yazmıştım diğer forumda. Çünkü her ne kadar fark katıyor olsa da bu gerçek bir teknolojimidir kısmı tartışmaya açıktır. Bir yazılım algoritma değişikliği, ledlere verilen gerilimin sallıyorum 80 yerine 90volt yapılıp daha yüksek ışık vermesini sağlaması ve difüzör katmanlar arasına bir de Qdef katman eklemekle istenen farkın bu kadar yüksek olması mantık ile örtüşmüyordu.

Aynı olsun veya biraz fark olsun kabul ama ilk zamanlardaki fiyat farkı ciddi anlamsızdı.

TCL 50C725 de kesinlikle CHOT panel var. TCL söz konusu olduğunda 10 modelden 8 inde mutlaka Csot var ve bazıları ise Chot ile karma üretim oluyor. 50C635 in koduna vakıf değilim henüz. Yalnız 50'' grubunda zaten CSOT nin panel üretimi olmadığını bilmekte fayda var. CSOT 49 dan 55 e atlar. 50'' olanlar CHOT üretimidir.

Daha önce de yazmıştık artık bu karma panel konusu sadece yerli üreticilere özgü değil, Samsung Lg Philips TCL vs tüm markalara yayılmış durumda.

50BU8000 BOE display ve HKC görünüyor. HKC nin koduna henüz sahip değiliz.
50Q67 de Panda panel var olduğunu biliyoruz ancak tekil panel değil.
50Q60 ve 50Q67 güven veren model değil benim gözümde.

Her ne olursa olsun 50Q serisi olarak 60 ve 67 bana göre riskli bir yatırım olur o nedenle bu ekran için BU8000 haricinde Samsungt'a ben yönelmem. TCL den ise sanki 725 makul seçim olur gibi.

Ben teşekkür ederim.

Sonucu merakla bekliyorum :)

Vatan Bilgisayardaki gece indirimi ile TCL 50C635'i 2 yıl ilave garanti ile birlikte 12.474 TL'ye almış oldum. Nihayet bir karar verebildim :clap2

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Süreç ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğim inşallah.

İyi geceler diliyorum.

Çözüm

İyi geceler diliyorum.
Sizin adınıza gerçekten çok sevindim.

Bazılarınız için zorlu bir süreç oluyor farkındayım ancak geçtiğimiz yollarda yaşananlara bizzat kendiniz maruz kaldığınız için hakikaten sıkıntılı bir seçim olduğunu kendiniz de görüyorsunuz.

Denyimlerinizin sonuçlarını merakla bekliyoruz :ok

Sizin adınıza gerçekten çok sevindim.

Bazılarınız için zorlu bir süreç oluyor farkındayım ancak geçtiğimiz yollarda yaşananlara bizzat kendiniz maruz kaldığınız için hakikaten sıkıntılı bir seçim olduğunu kendiniz de görüyorsunuz.

Denyimlerinizin sonuçlarını merakla bekliyoruz :ok
Çok teşekkürler. Çok yardımınız oldu süreç içinde. Gördüm ki çok zor seçmek ?

Tabii ki gerek bu başlıkta gerekse inceleyenler kulübü başlığında değerlendirmelerimi paylaşacağım.

Bilinçli tüketici olmak için sizin rehberliğinizde çalışmalara devam.

Şimdi teslim ve kurulum süreçleri için sizin videolarınıza başvuracağım. Çok sağolun

Çok teşekkürler. Çok yardımınız oldu süreç içinde. Gördüm ki çok zor seçmek ?

Tabii ki gerek bu başlıkta gerekse inceleyenler kulübü başlığında değerlendirmelerimi paylaşacağım.

Bilinçli tüketici olmak için sizin rehberliğinizde çalışmalara devam.

Şimdi teslim ve kurulum süreçleri için sizin videolarınıza başvuracağım. Çok sağolun
? :cay

Merhabalar,

6 Mart akşamı Vatan Bilgisayar'dan gece indirimi nihayet televizyonu satın almıştım.

7 Martta Kolay Gelsin firmasına sevkiyata verildi ve 8 Mart teslimat için geldiler. Ancak aşağıdaki resimlerde görüleceği gibi kutu hasarlıydı ve teslim almadım. Televizyon kimin televizyonu oldu bilmiyorum :) Değişim talebimi satıcıya ısrarla ilettim.

Sonrasındaki süreç daha sıkıntılı oldu. Kargo firması satıcıya ancak pazartesi günü geri iade yapabildi. Satıcı ise hala inceliyormuş.

Bakalım Vatan Bilgisayar yenisini gönderecek mi göreceğiz.

Ekli dosyalar

• 1 (1).jpeg
    1 (1).jpeg
    109.7 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    96.6 KB · Görüntüleme: 35
Merhabalar,

6 Mart akşamı Vatan Bilgisayar'dan gece indirimi nihayet televizyonu satın almıştım.

7 Martta Kolay Gelsin firmasına sevkiyata verildi ve 8 Mart teslimat için geldiler. Ancak aşağıdaki resimlerde görüleceği gibi kutu hasarlıydı ve teslim almadım. Televizyon kimin televizyonu oldu bilmiyorum :) Değişim talebimi satıcıya ısrarla ilettim.

Sonrasındaki süreç daha sıkıntılı oldu. Kargo firması satıcıya ancak pazartesi günü geri iade yapabildi. Satıcı ise hala inceliyormuş.

Bakalım Vatan Bilgisayar yenisini gönderecek mi göreceğiz.
Çok çok doğru bir iş yapmışsınız gönülden tebrik ediyorum.
Bu kargo firmasının nur topu gibi kırık panel bir televizyonu oldu muhtemelen zira o kutu bükülmüş, sadece basit bir kartın hasarı değil o, resmen bükülmüş kutu, İçindne tv nin sağlam çıkma olasılığı ciddi anlamda düşük.

Siz hasarlı koliye sahip ürünü teslim almayıp firmaya da büyük iyilik yapıyorsunuz onlar ne derece farkındalar bilemiyorum. :ok

Çok çok doğru bir iş yapmışsınız gönülden tebrik ediyorum.
Bu kargo firmasının nur topu gibi kırık panel bir televizyonu oldu muhtemelen zira o kutu bükülmüş, sadece basit bir kartın hasarı değil o, resmen bükülmüş kutu, İçindne tv nin sağlam çıkma olasılığı ciddi anlamda düşük.

Siz hasarlı koliye sahip ürünü teslim almayıp firmaya da büyük iyilik yapıyorsunuz onlar ne derece farkındalar bilemiyorum. :ok
Merhabalar @Adem Helvacı hocam,
Nihayet dün televizyonu teslim ettiler. Bu sefer kargo firmasını değiştirmişler, Horoz lojistik teslim etti.
Yarın servis kurulumu yapacak inşallah. Sizin videonuzu izleyip nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakacağım. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

Bu arada gelen TV nin seri numarasının fotoğrafını çekmiştim. Ekliyorum.
Panel ile ilgili ya da konfigürasyon ile ilgili bir değişiklik olup olmadığını kontrol edebilir miyiz acaba?
İyi günler diliyorum.
IMG_20230321_142524.jpg

Merhabalar @Adem Helvacı hocam,
Nihayet dün televizyonu teslim ettiler. Bu sefer kargo firmasını değiştirmişler, Horoz lojistik teslim etti.
Yarın servis kurulumu yapacak inşallah. Sizin videonuzu izleyip nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakacağım. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

Bu arada gelen TV nin seri numarasının fotoğrafını çekmiştim. Ekliyorum.
Panel ile ilgili ya da konfigürasyon ile ilgili bir değişiklik olup olmadığını kontrol edebilir miyiz acaba?
İyi günler diliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 1683
Bu ürünlerde sistem kontrolü sağlayamıyoruz ne yazık ki :(

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri