Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Acer laptop şarja takmadan açılmıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

danyelbyksk

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Acer laptop
Merhaba, laptopu şarja takmadan güç düğmesine bastığımda açılmıyor. Şarja takınca açılıyor. Açıldıktan sonra şarjdan çıkarınca laptop çalışmaya devam ediyor ve pil performansında bir sorun yok saatlerce çalışıyor. Dolayısıyla pilden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Sıkıntı ne olabilir?

Merhaba, laptopu şarja takmadan güç düğmesine bastığımda açılmıyor. Şarja takınca açılıyor. Açıldıktan sonra şarjdan çıkarınca laptop çalışmaya devam ediyor ve pil performansında bir sorun yok saatlerce çalışıyor. Dolayısıyla pilden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Sıkıntı ne olabilir?
İlginç, yine de benim aklıma batarya geliyor, başka bir ihtimal ben bilmiyorum.

Batarya sökülüyorsa kolay şekilde gömülü değilse bataryayı söküp şarja takmadan boşta açma kapama tuşuna 4 5 basın çekin sonra bataryayı takıp çalıştırın muhtemelen açılacaktır.

Bir göz attım forumlara, statik elektrik olabilir deniyor, acerlarda kronik sanırım. "kasanın altında sol menteşeye yakın, yanında pil amblemi olan bir delik var. cep telefonlarının sim iğnesiyle bu deliğe sokup içindeki düğmeye 5-10 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltınca düzeliyor." denmiş. Yoksa da batarya vs çıkarılıp yukarıdaki arkadaşın dediği gibi boşaltılabilir.

İlginç, yine de benim aklıma batarya geliyor, başka bir ihtimal ben bilmiyorum.
Batarya sökülüyorsa kolay şekilde gömülü değilse bataryayı söküp şarja takmadan boşta açma kapama tuşuna 4 5 basın çekin sonra bataryayı takıp çalıştırın muhtemelen açılacaktır.

Bir göz attım forumlara, statik elektrik olabilir deniyor, acerlarda kronik sanırım. "kasanın altında sol menteşeye yakın, yanında pil amblemi olan bir delik var. cep telefonlarının sim iğnesiyle bu deliğe sokup içindeki düğmeye 5-10 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltınca düzeliyor." denmiş. Yoksa da batarya vs çıkarılıp yukarıdaki arkadaşın dediği gibi boşaltılabilir.

BIOS un güç yönetimi sayfasının fotoğrafını paylaşabilri misiniz
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın ancak yazabiliyorum, acer'ın kendi uygulamasından şarj sınırını %80 olarak ayarlamıştım benimde aklıma o geldi, onu kapattım, toplu güncelleme geldi onu yaptım sonrasında bataryayı kalibre ettim. Bunları yaptıktan sonra yine açılmadı sonra hızlı bir şekilde sürekli açma kapama düğmesine bastım açıldı. Şuan için bir sorun görünmüyor, batarya da en az 3-4 saat alıyorum. Düşük şarjda da denedim birkaç kere açıldı. Forumlarda bakmıştım daha önce başına gelen kullanıcılar gördüm fakat sebebini bualamadım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri