Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Hangi Akım Korumalı Priz? Brennenstuhl 1506950 vs APC PM1W-GR

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kemal

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
APC, Brennenstuhl

Merhaba,​

Evde ses sistemi ve diğer beyaz eşyalarda kullanmak üzere akım korumalı priz almayı düşünüyorum. TV ve Soundbarın ana ünitesi için daha gelişmiş bir sistem düşünüyorum ancak soundbarın uydu hoparlörleri ve subwooferı için tekli priz almak istiyorum. Bu 2 priz arasında hangisi daha iyidir? APC 918 Joule, Brennenstuhl 13500 Amper koruma sağladığını iddia ediyor? Bu ürünleri nasıl kıyaslayabilirim? Amper ile joule nasıl kıyaslanacak?

Apc By Schneider Electric PM1W-GR​

Brennenstuhl Primera-Line 1506950​

Bu ürünlere alternatif öneriniz varsa değerlendiririm.

@Adem Helvacı Hocam bir de bu gerçek mi? Mutlusan Ri-Tech 6'lı akım korumalı priz 1425 J olduğunu söylemiş satıcı, Vikko 6'lı akım korumalı priz ise 325 J demiş, Vikko daha kaliteli değil mi? 444-26 011227.png

Ekran görün44444tüsü 2024-04-26 011249.png

5555.png

55555.png

Brennenstuhl Primera Line siyah kasalı olanı 5 yıldan fazladır buzdolabında kullanıyoruz. Televizyon alınca da ayısını aldım. Umarım koruma sağlıyordur :) Salondaki televizyonda da açma kapama anahtarlı ve sigorta düğmesi bulunan Tunçmatik kullanıyoruz. Aşırı voltajda otomatik sigorta atıp enerjiyi kesiyormuş.

Akım koruma prizlerindeki Joule değeri, prizin absorbe edebilme kapasitesini gösterir.
Prizin ani voltaj dalgalanmaları veya yıldırım çarpması gibi aşırı gerilim olaylarında ne kadar enerjiyi absorbe edebileceğini ifade eder.

Daha yüksek Joule değeri, daha fazla koruma demektir.

Yine de koruma ile ilgili joule tek başına her şeyi tolere eden bir faktör değildir.

Elimdeki vdr lere bir bakayım, olanak varsa varyak üstünde birkaç test ile daha anlaşılır şekilde izah etmeye çalışırım video çekip :ok

Akım koruma prizlerindeki Joule değeri, prizin absorbe edebilme kapasitesini gösterir.
Prizin ani voltaj dalgalanmaları veya yıldırım çarpması gibi aşırı gerilim olaylarında ne kadar enerjiyi absorbe edebileceğini ifade eder.

Daha yüksek Joule değeri, daha fazla koruma demektir.

Yine de koruma ile ilgili joule tek başına her şeyi tolere eden bir faktör değildir.

Elimdeki vdr lere bir bakayım, olanak varsa varyak üstünde birkaç test ile daha anlaşılır şekilde izah etmeye çalışırım video çekip :ok
Hocam video gelir ise beni de etiketler misiniz? Şu anda o zaman ben Mutlusan Ri-Tech olanı almam daha mantıklı diye yorumladım. Yani biraz acil hatta önümüzdeki pazartesiden itibaren almam gerekli bu yüzden sormuştum sizce hangisi daha mantıklı diye. @Adem Helvacı

Zaman ayarlı şundan almıştım
1000037111.jpg
akşam gecikirsek kedi karanlıkta kalmasın diye.ilk aldım paketten bozuk çıktı değişim yaptım ikincisi 2 ay sonra bozuldu para iadesi aldım.sonradan öğrendim ki wifi prizler varmış istediğin yerden ışığı aç kapat.tp link tapo p115 aldım bayaa işimi gördü.
Korumalı priz olarak şu an şu iki korumalı prizleri kullanıyorum.memnunum diyeceğim ama bir işe yarıyorlarmı bilmiyorum.bazen youtubeda denk geliyor akım korumalı prizler bir işe yaramaz regulator kullanın ups kullanın diye videolar gerçekten merak ediyorum.

Philips SPS1040B/51​

Philips SPN3040C/10 4​

Zaman ayarlı şundan almıştım
Ekli dosyayı görüntüle 15414
akşam gecikirsek kedi karanlıkta kalmasın diye.ilk aldım paketten bozuk çıktı değişim yaptım ikincisi 2 ay sonra bozuldu para iadesi aldım.sonradan öğrendim ki wifi prizler varmış istediğin yerden ışığı aç kapat.tp link tapo p115 aldım bayaa işimi gördü.
Korumalı priz olarak şu an şu iki korumalı prizleri kullanıyorum.memnunum diyeceğim ama bir işe yarıyorlarmı bilmiyorum.bazen youtubeda denk geliyor akım korumalı prizler bir işe yaramaz regulator kullanın ups kullanın diye videolar gerçekten merak ediyorum.

Philips SPS1040B/51​

Philips SPN3040C/10 4​

Hocam bende buldum bakalım sanırsam alacağım; 1 J = 1 W demek elektrikte bu yüzden J koruması aslında anlık gelen W değerini ifade ediyor. A ifadesinin pek bir anlamı yokmuş akım korumalı prizlerde, bu yüzden önce 1425 J korumalı yukarıda bahsettiğim Mutlusan Ri-Tech marka 6'lı prizi alacaktım ancak sonra bunu buldum:

https://www.hepsiburada.com/termal-akim-korumali-isiya-karsi-dayanikli8-li-priz-kablo-uzunlugu-2mt-3xusb-p-HBCV00000E1W6Q?magaza=Güzelyüz Avm

Bu arkadaşın markası FullTech ama alt marka kendisi aslında Blic adlı üretici tarafından üretiliyor, 16 A akım geçmesine izin veriyor üzerinden ve anlık 4000 W koruma vaat ediyor ayrıca 8'li olması ileriye dönük çok işime yarayan bir durum. Bu yüzden bunu alacağım galiba son kararım olarak. Bu korumanın yarısı bile sağlasa benim işi görecektir, ayrıca benim zaman ayarı veya uzaktan kontrole ihtiyacım olmadığı için rahatım ki bu cihazda bulunan USB portlarına bile ihtiyacım yok fazlalık olacak bana. Yine de inceleme olursa çok iyi olur bu konuya gelen arkadaşlar konu hakkında bilgilendirilmiş olurlar @Adem Helvacı .

UPS konusunda ise eğer aniden kapanınca verilerinizin gideceği veyahut işinizin yarım kalacağı bir iş yapıyor iseniz bence mantıklı ama bunun dışında mantıklı değil, çünkü ani volt değişimlerinde gelen enerji (Watt) konusunda koruma sağlamıyor daha çok elektrik kesintilerinde oluşan dediğim veri kaybını önlemek adına kullanılıyor diye biliyorum. UPS aslında benim işime yarar ama çok gerekli değil belki ileride düşünürüm.

Son düzenleme:
Hocam bende buldum bakalım sanırsam alacağım; 1 J = 1 W demek elektrikte bu yüzden J koruması aslında anlık gelen W değerini ifade ediyor. A ifadesinin pek bir anlamı yokmuş akım korumalı prizlerde, bu yüzden önce 1425 J korumalı yukarıda bahsettiğim Mutlusan Ri-Tech marka 6'lı prizi alacaktım ancak sonra bunu buldum:

https://www.hepsiburada.com/termal-akim-korumali-isiya-karsi-dayanikli8-li-priz-kablo-uzunlugu-2mt-3xusb-p-HBCV00000E1W6Q?magaza=Güzelyüz Avm

Bu arkadaşın markası FullTech ama alt marka kendisi aslında Blic adlı üretici tarafından üretiliyor, 16 A akım geçmesine izin veriyor üzerinden ve anlık 4000 W koruma vaat ediyor ayrıca 8'li olması ileriye dönük çok işime yarayan bir durum. Bu yüzden bunu alacağım galiba son kararım olarak. Bu korumanın yarısı bile sağlasa benim işi görecektir, ayrıca benim zaman ayarı veya uzaktan kontrole ihtiyacım olmadığı için rahatım ki bu cihazda bulunan USB portlarına bile ihtiyacım yok fazlalık olacak bana. Yine de inceleme olursa çok iyi olur bu konuya gelen arkadaşlar konu hakkında bilgilendirilmiş olurlar @Adem Helvacı .

UPS konusunda ise eğer aniden kapanınca verilerinizin gideceği veyahut işinizin yarım kalacağı bir iş yapıyor iseniz bence mantıklı ama bunun dışında mantıklı değil, çünkü ani volt değişimlerinde gelen enerji (Watt) konusunda koruma sağlamıyor daha çok elektrik kesintilerinde oluşan dediğim veri kaybını önlemek adına kullanılıyor diye biliyorum. UPS aslında benim işime yarar ama çok gerekli değil belki ileride düşünürüm.
Zaman ayarlı prizden bahsetme sebebim markası yüzünden.iki kere bozulunca güvenim sarsıldı markaya.yoksa tabiki başlıkla alakası yok.birde alacağınız ürünün yorumlarında kutuda 16a 4000w yazıyor ama içinden çıkan cihazda 10a 2500w yazdığı söyleniyor.dikkat.16a 4000 çıkanlarda var.
1000037118.jpg
1000037120.jpg

Son düzenleme:
Zaman ayarlı prizden bahsetme sebebim markası yüzünden.iki kere bozulunca güvenim sarsıldı markaya.yoksa tabiki başlıkla alakası yok.birde alacağınız ürünün yorumlarında kutuda 16a 4000w yazıyor ama içinden çıkan cihazda 10a 2500w yazdığı söyleniyor.dikkat.16a 4000 çıkanlarda var.
Ekli dosyayı görüntüle 15416
Ekli dosyayı görüntüle 15417
Evet hocam yorumlarda okudum dediğiniz gibi bir durum var ancak satın almak istediğim satıcı soruyu aynı görseldeki gibidir dedi yani 16 A 4000 W dedi. Ancak yine de bana güven vermedi sanki 4000 W korumayacak gibi geliyor. Bu yüzden hala kararsızım en son boşver deyip alacağım Tunçmatik 1050 J korumalı 6'lı priz çıkacağım işin içinden ama ne bileyim 1050 J az geldi. @Adem Helvacı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri