Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Deneyimleri ve Klima Önerileri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Çok önemli bir şey değil konununda yerimidir bilemedim ama Mitsubishi Elektrik Klimam var ve içerisinden Klima Kumandasını asmak için askı aparatı yoktu. Neden koymadıklarınada zaten anlam veremiyorum, bende kendi çapımca bir askı aparatı yapmaya karar verdim. Forotğraflarınıda bırakıyorum belki yararlanmak veya kendisine uğraş aramak isteyen olabilir diye.

Malzeme Olarak ; 1 Adet Carfursa Kart, 2 Adet Cırt Bant ve Japon Yapıştırıcı Kullandım.

WhatsApp Image 2024-04-16 at 12.13.57 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-04-16 at 12.13.57 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-04-16 at 12.13.57.jpeg
WhatsApp Image 2024-04-16 at 12.13.56 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-04-16 at 12.13.56.jpeg

Çok önemli bir şey değil konununda yerimidir bilemedim ama Mitsubishi Elektrik Klimam var ve içerisinden Klima Kumandasını asmak için askı aparatı yoktu. Neden koymadıklarınada zaten anlam veremiyorum, bende kendi çapımca bir askı aparatı yapmaya karar verdim. Forotğraflarınıda bırakıyorum belki yararlanmak veya kendisine uğraş aramak isteyen olabilir diye.

Malzeme Olarak ; 1 Adet Carfursa Kart, 2 Adet Cırt Bant ve Japon Yapıştırıcı Kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 14985
Ekli dosyayı görüntüle 14986
Ekli dosyayı görüntüle 14987Ekli dosyayı görüntüle 14988Ekli dosyayı görüntüle 14989
Vay arkadaş, aklınıza ayrı, elinize ayrı sağlık :ok

Tüketici için çok faydalı konu.
Klima sorunları ve görüşleri bu sene çok daha fazla gündemde olacak zira 2024 yaz mevsimi 2023 yaz mevsiminden çok daha acı verecek şekilde geçecek belli oluyor.

2024 Nisan ayında daha yarısındayız ama 30 dereceyi gören iller var ve bizim burası da şu an 27 derece.
Geçen hafta ilk defa arabada klima açtım o derece.
Evlerin kütle sıcaklığı halen atılmadı, o nedenle evlerin içi şimdilik rahat fakat sanıyorum ki 15 güne kadar o rahatlık da kalmayacak.

Yeri gelmişken klima arayan herkesi bir kere daha uyarayım, teneke de alsak Hazirandan önce alalım. Hele ki temmuz ayına kesinlikle kalmayalım.

Geçen sene Haziranda yaz gelmemişti hatırlarsanız fakat Temmuz öyle bir geldi ki, Haziranda yapmadığı sıcağın da acısını çıkarttı ve yıllarca unutulmayacak derecede zor bir yaz yaşadık.

Tüketici için çok faydalı konu.
Klima sorunları ve görüşleri bu sene çok daha fazla gündemde olacak zira 2024 yaz mevsimi 2023 yaz mevsiminden çok daha acı verecek şekilde geçecek belli oluyor.

2024 Nisan ayında daha yarısındayız ama 30 dereceyi gören iller var ve bizim burası da şu an 27 derece.
Geçen hafta ilk defa arabada klima açtım o derece.
Evlerin kütle sıcaklığı halen atılmadı, o nedenle evlerin içi şimdilik rahat fakat sanıyorum ki 15 güne kadar o rahatlık da kalmayacak.

Yeri gelmişken klima arayan herkesi bir kere daha uyarayım, teneke de alsak Hazirandan önce alalım. Hele ki temmuz ayına kesinlikle kalmayalım.

Geçen sene Haziranda yaz gelmemişti hatırlarsanız fakat Temmuz öyle bir geldi ki, Haziranda yapmadığı sıcağın da acısını çıkarttı ve yıllarca unutulmayacak derecede zor bir yaz yaşadık.
Hocam şuan oturduğum oda saat 13:56 da çekmiştim.
IMG_20240416_135627.jpg

Ooooooo :oops: :oops: :oops:
Benim 27 derece dediğim dışarısıydı :alala

Eyvah ki ne eyvah bu sene hakikaten benim yaygara yaptığım kadar var yani.

Milleti bıktırına ''yeter be' dedirtene kadar devam o halde. Yoksa bu yaz geçen yazdan beter olacak insanlar.
Bizim millet yumurta son seviyede gitmeyi sever abi bence de sen ısrar et sonra kesinlikle sana dua edecekler 🙏

Ekli dosyayı görüntüle 14987Ekli dosyayı görüntüle 14988Ekli dosyayı görüntüle 14989
Niye vermiyorlar askı aparatlarını gerçekten bilmiyorum. Parayla bile yok. Ben de 3d yazıcıda yapılmış bir ürünü satın aldım.

Elektrik tüketim durumunu ölçme şansınız oldu mu? En azından yoğun kullandığınız dönemlerdeki elektrik sarfiyat farkını?
Hocam Havalar Isınsın Onuda Ölçeyim Sizler İçin. Tüm Klimalar Buvata Bağlı Tek Sorun O Kısım Benim İçin Onuda Artık Bir Şekilde Halledip En Azından 12 Saat Her Klimayı Tek Tek Ölçüm Yapıp Atıcam.

Hocam Havalar Isınsın Onuda Ölçeyim Sizler İçin. Tüm Klimalar Buvata Bağlı Tek Sorun O Kısım Benim İçin Onuda Artık Bir Şekilde Halledip En Azından 12 Saat Her Klimayı Tek Tek Ölçüm Yapıp Atıcam.
Zannediyorum ki sonoff firmasında araya girilen ölçüm ve kayıt cihazları da vardı monofaz şekilde.

Çok güzel bir bilgi olur, ellerinize sağlık şimdiden hocam. ☺️

Bende kaira 12000 btu klima alarak aranıza katıldım. Öncelikle bu klimayı alırken kendi arastirmam, forumdaki öneriler ve kayseride olmam sebebiyle sınırlı kullanacagimdan dolayı ( sadece yazın max 3 ay seklinde) bu seçimi yaptım. Kaira 12000 btu klimayı hepsiburada uzerinden almama ragmen adem helvacı abi yonlendirmesi ile yeni olusum muhendislik ile gorustum ve montaj bitene kadar sureci takip ettiler. Hatta montaj sonrasinda aradim ve eda hanim ordaki teknisyen arkadasa telefonu verip kafanıza takılan herseyi sorabilirsiniz dedi ve bende biraz detaycı olduğum için bayağı sorular sordum ve hepsine cevap aldım. Montajımın güzel yapıldığını düşünüyorum. Montajimi kayseride bulunan alemdar isitma sogutma yapti. Bundan sonraki süreçte bu klima ile alakalı yaşadığım deneyimleri aktaracağım. Olumlu veya olumsuz ne görürsem buradan yazacağım. Sonuçta bende ürün alırken burada yazılan yazıları okuyup karar verirken fikir sahibi oluyorum.

Bende kaira 12000 btu klima alarak aranıza katıldım. Öncelikle bu klimayı alırken kendi arastirmam, forumdaki öneriler ve kayseride olmam sebebiyle sınırlı kullanacagimdan dolayı ( sadece yazın max 3 ay seklinde) bu seçimi yaptım. Kaira 12000 btu klimayı hepsiburada uzerinden almama ragmen adem helvacı abi yonlendirmesi ile yeni olusum muhendislik ile gorustum ve montaj bitene kadar sureci takip ettiler. Hatta montaj sonrasinda aradim ve eda hanim ordaki teknisyen arkadasa telefonu verip kafanıza takılan herseyi sorabilirsiniz dedi ve bende biraz detaycı olduğum için bayağı sorular sordum ve hepsine cevap aldım. Montajımın güzel yapıldığını düşünüyorum. Montajimi kayseride bulunan alemdar isitma sogutma yapti. Bundan sonraki süreçte bu klima ile alakalı yaşadığım deneyimleri aktaracağım. Olumlu veya olumsuz ne görürsem buradan yazacağım. Sonuçta bende ürün alırken burada yazılan yazıları okuyup karar verirken fikir sahibi oluyorum.
Güzel günlerde kullanıp, her zaman mutlu geri bildirimlerde bulunmanızı temenni ediyoruz :ok

Bu verilerdeki klimaya 16 Amper Sigorta yeterli gelirmi aceba?
Aslında formüle göre sınır üstüne çıkıyor yani 20A olsa daha doğru olur sanki zira 3750watt şebeke gerilimi 230VAC yasal değer olarak kabul ettiğimizde 16.3 ampere ihtiyaç duyarsınız.
Gerçi minik tolerasyonlar var ve kolay kolay 3750watt değerlerini de görür mü bilmem o sizin kullanımınıza göre değişir ama teknik olarak sınırın üstünde olduğu ortada.
Mesela ben 230 dedim ama sizin şebeke 220 ise o zaman 17.05 amper lazım.
210 a düşerse 17.86 veya 200 e düşerse 18.75 amper ki artık zaten devamını yazmama gerek yok biliyorsunuz :ok

Aslında formüle göre sınır üstüne çıkıyor yani 20A olsa daha doğru olur sanki zira 3750watt şebeke gerilimi 230VAC yasal değer olarak kabul ettiğimizde 16.3 ampere ihtiyaç duyarsınız.
Gerçi minik tolerasyonlar var ve kolay kolay 3750watt değerlerini de görür mü bilmem o sizin kullanımınıza göre değişir ama teknik olarak sınırın üstünde olduğu ortada.
Mesela ben 230 dedim ama sizin şebeke 220 ise o zaman 17.05 amper lazım.
210 a düşerse 17.86 veya 200 e düşerse 18.75 amper ki artık zaten devamını yazmama gerek yok biliyorsunuz :ok
Şebeke 229 230 arası gösteriyor hocam ısıtmada bu sene doğal gaz bağlanacak dedi belediye ama tamda bilemedim.
Şimdi evi karıştırdımda B25 sigorta çıktı bunu taksam sağlıklı olurmu yoksa 20 Amper mi alayım hocam? Sizide soruya boğduk kusura bakmayın 🙏

Moderatör tarafında düzenlendi:

Helal olsun😂👏🏼

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri