Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klimaa

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan musavran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

musavran

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30 45
Marka Model Bilgisi
Kaira gree sigma
Arkadaşlar evime klima alıcam ama kafam allak bullak oldu. Antre takıcaz. 18 btu almayı planlıyorum. Yazın 2 3 ay kadar kullanılacak.
Uzun araştırmalar sonucu Arçelik Beko LG elemiş bulunuyorum.
Airfel kaira (midea üretim deniliyor o yüzden onlar baktım) 31000 TL geliyor
Gree fairy baktım 6 yıl garanti 36000 geliyor
Sigma plus 38000 TL geliyor.sigma(şuanki üretim hainer denildi)
Mhi srk50zs-w (s) 410 gazlı 54000 fiyat biraz yüksek geldi
Sorun şu bazı forum sitelerinde kullanıcılar Sigma (eski üretimler gree üretimmiş sanırım)ve gree klimalarda dur kalk olayı fazla olduğu ve bu yüzden fazla akım çektiği yazmışlar.bundan dolayı çekincem var. Sizin görüşleriniz benim için önemli ne önerirsiniz.
Sigma (hainer üretim) almaya değer mi.
Gree mi alayım.
Kaira mı alayım.

Midea mhi daikın me fiyatlar epeyce yüksek. 3 ay için bu kadar para vermek mantıklı gelmedi açıkcası.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ederim

Arkadaşlar evime klima alıcam ama kafam allak bullak oldu. Antre takıcaz. 18 btu almayı planlıyorum. Yazın 2 3 ay kadar kullanılacak.
Sorun şu bazı forum sitelerinde kullanıcılar Sigma (eski üretimler gree üretimmiş sanırım)ve gree klimalarda dur kalk olayı fazla olduğu ve bu yüzden fazla akım çektiği yazmışlar.bundan dolayı çekincem var. Sizin görüşleriniz benim için önemli ne önerirsiniz.
Gree mi alayım.
Kaira mı alayım.

Midea mhi daikın me fiyatlar epeyce yüksek. 3 ay için bu kadar para vermek mantıklı gelmedi açıkcası.
Hocam selamlar ömcelikle, ben açık mutfak diye tabir edilen ve cambolkon yoğunluğu odanın hemen hemen yarısı kadar olan yaklaşık 28 metre kareyi geçmeyen bir alanda 24.000 Btü Sigma SGM24INDVMG kodlu klimayı 2020 yılından beri kullanmaktayım ve dur kalk olayına şahit oldum desem yalan söylerim. Odaya göre klima büyük olduğu halde buranında altını çizerek söylüyorum. İkinci konu ise elektrik tüketimi fazla artırdığından bahsetmişsiniz ben anormal bir tüketime hiç rastlamadım. Bir diğer konuda @NBKpro arkadaşımızında dediği üzere Sigmalar Gree tarafından üretilmektedir. Hangi klimada karar kılarsanız şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Gree mi alayım.
Kaira mı alayım.

Gree ve Gree üretimi klimalar tank gibidir.
Kasa mukavemeti iyidir, ürünler sağlamdır, ısıt, soğutur, aldığı paranın hakkını verir fakat algoritması konusunda sizin de belirttiğiniz üzere min btu konusunda firmanın kendi gerekçeleri doğrultusunda bizim istediğimizi vermiyor diyebilirim. Firma yetkilileri (Mühendis kanadı) diyor ki ''Biz bunu bilerek yapıyoruz zira belli bir btu değeri altındaki sıcak üfleme, menzil uzadıkça soğuk üflemeye döner ve tüketici rahatsız olur, o nednele kapanmasını tercih ediyoruz'' Bu konuda sorun yaşamayan kullanıcılar olduğunu da vurgulamak gerekir.
Her model için bu iddiada bulunmuyorum ancak kendi evimde en son kullandığım gree üretimi Olefini klimada ne şekilde sonuç aldıysak Gree nin kendi markası ile satılan ürünlerde de tüketicilerden aynı geri bildirimleri aldık.
Şu an testlerini yaptığımız Midea klimalar ısıtmada 350watt ortalama ile çalışırken Gree klimaların 800 veya 750 watt değerleri altına kısmadığı ve durduğu, snra tekrar kalkış yaptığı kayıt altına alındı.

Yüksek amper çekme kısmına ben katılmıyrum zira artık yeni nesil üretimlerde easy start özelliği olduğu için demeraj akımı konusu yok, yani tüketimi ne derece etkilediği kısmı tartışmaya açık fakat konfor koşulunu etkilediği %100 gerçektir.

Midea klimalar önceden pahalıydı bunu ilk günden beri belirtiyorum ancak bugünlerde gereksiz pahalı kısmını da vurgulamak gerekiyor.
Haaa aldığı paranın hakkını veriyor mu? Veriyor. Ama Pahalı mı? Evet Pahalı.

MHİ 410 gazlı ürünler İklimsa, 32 gazlı ürünler Form ürünüdür, ikisi de satın alınabilir ürünlerdir.

Kısa süreli kullanacaksanız Airfel klimaları da düşünebilirsiniz. Dilerseniz +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni Oluşum mühendisliği arayıp selamımı iletin onlar da yardımcı olabilirler.

Gree ve Gree üretimi klimalar tank gibidir.
Kasa mukavemeti iyidir, ürünler sağlamdır, ısıt, soğutur, aldığı paranın hakkını verir fakat algoritması konusunda sizin de belirttiğiniz üzere min btu konusunda firmanın kendi gerekçeleri doğrultusunda bizim istediğimizi vermiyor diyebilirim. Firma yetkilileri (Mühendis kanadı) diyor ki ''Biz bunu bilerek yapıyoruz zira belli bir btu değeri altındaki sıcak üfleme, menzil uzadıkça soğuk üflemeye döner ve tüketici rahatsız olur, o nednele kapanmasını tercih ediyoruz'' Bu konuda sorun yaşamayan kullanıcılar olduğunu da vurgulamak gerekir.
Her model için bu iddiada bulunmuyorum ancak kendi evimde en son kullandığım gree üretimi Olefini klimada ne şekilde sonuç aldıysak Gree nin kendi markası ile satılan ürünlerde de tüketicilerden aynı geri bildirimleri aldık.
Şu an testlerini yaptığımız Midea klimalar ısıtmada 350watt ortalama ile çalışırken Gree klimaların 800 veya 750 watt değerleri altına kısmadığı ve durduğu, snra tekrar kalkış yaptığı kayıt altına alındı.

Yüksek amper çekme kısmına ben katılmıyrum zira artık yeni nesil üretimlerde easy start özelliği olduğu için demeraj akımı konusu yok, yani tüketimi ne derece etkilediği kısmı tartışmaya açık fakat konfor koşulunu etkilediği %100 gerçektir.

Midea klimalar önceden pahalıydı bunu ilk günden beri belirtiyorum ancak bugünlerde gereksiz pahalı kısmını da vurgulamak gerekiyor.
Haaa aldığı paranın hakkını veriyor mu? Veriyor. Ama Pahalı mı? Evet Pahalı.

MHİ 410 gazlı ürünler İklimsa, 32 gazlı ürünler Form ürünüdür, ikisi de satın alınabilir ürünlerdir.

Kısa süreli kullanacaksanız Airfel klimaları da düşünebilirsiniz. Dilerseniz +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni Oluşum mühendisliği arayıp selamımı iletin onlar da yardımcı olabilirler.
Anlatmak istediğimi ayrıntılar ile yazıya dökmüşsünüz. Yardımınız için teşekkür ederim.
Airfel içinde görüşme yapacağım.

Anlatmak istediğimi ayrıntılar ile yazıya dökmüşsünüz. Yardımınız için teşekkür ederim.
Airfel içinde görüşme yapacağım.
Bir forum sitesinde kaira ile Airfel
Midea üretim diye dış ünite içi açılarak gösterilmiş. Siz midea öneriyorsuz ama fiyatlar yüksek
Airfel ve kaira klimada
Kaira klima wi fi özelliği dolayı öne çıkıyor.
Sizin midea üretim altında olması dolayısıyla önerirmisiniz

Yani yıllardır biz bu ürünlerin Midea üretimi olduğunu zaten bilgi olarak paylaşıyoruz.

Daylux
Dayrelax
Airfel
Rota
Kaira
Uğur
Vessen
Bosch

adını şimdi hatırlamadığım daha birçok ürün aslında bildiğiniz Midea Prime kasa ürnlerdir.

Şimdi yeni yeni artık Prime kasaları bitirmeye ve Xtreme kasalara geçmeye başladılar, bunu ilk olarak Deyrelax markasının İnfini modelinde gördük. Yani bu ürünler bildiğiniz Midea fakat Mideadan istenen özelliklerle üretilen ve kendilerine ait yazılımları ile sahaya sürülen klimalar.

Genelde hep etiketlediğim @Pitbull dostumuz her iki markanın da aynı evde kullanıcısıdır ve Airfel ile Midea ana markası arasında fark olduğunu kendisi de beyan eder.

Diğer kullanıcılar da aynı doğrultuda görüş bildirirler her zaman. Demek istediğim şu.

Her ürün size parasına göre sonuç veriyor ve verecek, sizin koşullarınız ve beklentileriniz sonucu belirler.

Yani yıllardır biz bu ürünlerin Midea üretimi olduğunu zaten bilgi olarak paylaşıyoruz.

Daylux
Dayrelax
Airfel
Rota
Kaira
Uğur
Vessen
Bosch

adını şimdi hatırlamadığım daha birçok ürün aslında bildiğiniz Midea Prime kasa ürnlerdir.

Şimdi yeni yeni artık Prime kasaları bitirmeye ve Xtreme kasalara geçmeye başladılar, bunu ilk olarak Deyrelax markasının İnfini modelinde gördük. Yani bu ürünler bildiğiniz Midea fakat Mideadan istenen özelliklerle üretilen ve kendilerine ait yazılımları ile sahaya sürülen klimalar.

Genelde hep etiketlediğim @Pitbull dostumuz her iki markanın da aynı evde kullanıcısıdır ve Airfel ile Midea ana markası arasında fark olduğunu kendisi de beyan eder.

Diğer kullanıcılar da aynı doğrultuda görüş bildirirler her zaman. Demek istediğim şu.

Her ürün size parasına göre sonuç veriyor ve verecek, sizin koşullarınız ve beklentileriniz sonucu belirler.
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim

Keşke elimizden gelsede Midea ve Midea kasa X marka klimayı aynı yere kurup aynı sıcaklıkta çalıştırıp şebekeden çektiği gücü, üflediği sıcaklığı gösterebilsek.
Hocam midea kasa bosch aldım 9.000 lik havalar ısındığında Allah izin verirse ben tüketim verilerini atıcam, bir kaç arladaşta farklı modelleri atarsa bu iş olmuştur. 👋

Ama teknik veriler aynı değil.
Geçen sene üretim gree üretim bu yıl ile haier diye okumuştum.
Peki gree fairy mi tavsiye edersin
Sigma plus mı
Diğer bir ürün de kaira
Ayrıca fairy ile Sigma plus kumandalar katalog farklılar😊😇

Nerede okumuştunuz ki? böyle bir bilgi gelmedi. Hatta daha geçen hafta forumdan bir kullanıcı sigma plus aldı, gree üretimi.

Kumandalar aynı derken Sigma Plus ile Gree Fairy aynı demedim ki. Sigma Plus'un kumandası da Gree'nin kumandası. Fakat aynı model klimalarda bile farklı tasarım kumandalar kullanılabiliyor. Arçelik'te de Vestel'de de durumlar aynı.

İç donanım farklı olabilir kompresör gibi, kasa tipi de farklı olabilir. Mesela Midea Prime ile Airfel ya da Kaira'nın kasası yani tipi aynı ama donanımları farklı. Tabi bu Gree üretimi olmadığını göstermez. Fakat bir üretici değişikliği varsa genelde model ismi de değişiyor, değiştirmeye de bilirler. Eğer Gree'den Haier'e geçtilerse o da duyulur yakında.

Daylux
Dayrelax
Airfel
Rota
Kaira
Uğur
Vessen
Bosch

Dijitsu ve Kumtel/Luxell ürünleri de Midea üretimi diye hatırlıyorum.

Nerede okumuştunuz ki? böyle bir bilgi gelmedi. Hatta daha geçen hafta forumdan bir kullanıcı sigma plus aldı, gree üretimi.

Kumandalar aynı derken Sigma Plus ile Gree Fairy aynı demedim ki. Sigma Plus'un kumandası da Gree'nin kumandası. Fakat aynı model klimalarda bile farklı tasarım kumandalar kullanılabiliyor. Arçelik'te de Vestel'de de durumlar aynı.

İç donanım farklı olabilir kompresör gibi, kasa tipi de farklı olabilir. Mesela Midea Prime ile Airfel ya da Kaira'nın kasası yani tipi aynı ama donanımları farklı. Tabi bu Gree üretimi olmadığını göstermez. Fakat bir üretici değişikliği varsa genelde model ismi de değişiyor, değiştirmeye de bilirler. Eğer Gree'den Haier'e geçtilerse o da duyulur yakında.

Dijitsu ve Kumtel/Luxell ürünleri de Midea üretimi diye hatırlıyorum.
Tabi haklısınız bir takım değişiklikler olabiliyor. Çok fazla form sitesi çok fazla gerekli gereksiz bilgi mevcut. Net hatırlıyorum ama klimaforum da okuduğum hatırlıyorum.
Her neyse doğru bilgiyi doğru yerde doğru kişilerden duyduğuma sevindim.
Bu açıklamnızla Sigma plus yerine gree fairy için tekrar gidip görüşeceğim

Gree mi alayım.
Kaira mı alayım.

Merhaba, Arçelik ve Beko ben de elemiştim komple bakır boru kullanılmadığı için ama LG de karar verdim.

Sizin özellikle LG eleme nedeniniz neydi? tercihinizi sorgulamıyorum yanlış anlamayın benim atladığım birşey mi var araştırırken sadece onu merak ettim.

Şimdiden hayırlı olsun alacağınız klima bu forumdan bilgi alıp yanlış tercih yapmak çok zor:)

Adem abi, 2021 yılında İklimsa’dan aldığım Mhi SRK71ZR-W(S) model 24000btu klima, sitesinde r410 gaz yazmasına rağmen r32 gaz çıkmıştı size sorarak öğrenmiştim bu durumu. Şayet benim hiç bir şikayetim yok aksine r32 olması daha iyi diye düşünüyorum yanlış mıyım? R32 ve R410 arasındaki belirgin farklar önemsenecek durumda mı?

Keşke elimizden gelsede Midea ve Midea kasa X marka klimayı aynı yere kurup aynı sıcaklıkta çalıştırıp şebekeden çektiği gücü, üflediği sıcaklığı gösterebilsek.
@İlteriş Yılmaz Midea üretimi Xtreme kasa Deyrelax bizim eve montaj yapılacaktı en son
O Konuda bir gelişme var mı?
Benim evde Midea üretimi Midea Xtreme var, Bir de Midea üretimi Dayrelax İnfini aynı ortamda aynı ölçülerde aynı koşullarda denemiş olmak için sevgili @Pitbull dostumuzun belirttiği gibi biçilmiş kaftan olur.

Hocam midea kasa bosch aldım 9.000 lik havalar ısındığında Allah izin verirse ben tüketim verilerini atıcam, bir kaç arladaşta farklı modelleri atarsa bu iş olmuştur. 👋
Bu yaz, gelmiş geçmiş en geniş kapsamlı değişik marka model verilerini toparlamayı düşünüyoruz bir araya ama bakalım sezon sonunda neler göreceğiz :ok

Adem abi, 2021 yılında İklimsa’dan aldığım Mhi SRK71ZR-W(S) model 24000btu klima, sitesinde r410 gaz yazmasına rağmen r32 gaz çıkmıştı size sorarak öğrenmiştim bu durumu. Şayet benim hiç bir şikayetim yok aksine r32 olması daha iyi diye düşünüyorum yanlış mıyım? R32 ve R410 arasındaki belirgin farklar önemsenecek durumda mı?
R32 kesinlikle ısı transfer yük kapasitesi çok daha yüksek bir akışkan o nedenle benim de tercihim oluyor. :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri