Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mikro Dalga Fırın.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Serra

İnce Eleyen
Kadim Üye
Tünaydın.
Eşim televizyonu alırken verilen mikro dalga fırını almadığım için kızgın.
Çaymatik de lazım.
Kullanım tecrübelerinize bana iyi bir mikro dalga fırın önerebilirmisiniz?
Mesela şu olabilir mi.
Araştırdığım kadarı ile Galanz ürünü.

Ben Arçelik'in çok eski mikro dalga fırınını kullanıyorum. Her gün kullanmama rağmen daha 1 kere sorun yaşamadım. Mikro dalga fırında da sorun yaşayan görmedim :hihi Kendime şu an alacak olsam en ucuzunu alırım sanırım.

@Adem Helvacı görüşün nedir? Mikro dalga sorun yaşatan bir alet mi?

Ben Arçelik'in çok eski mikro dalga fırınını kullanıyorum. Her gün kullanmama rağmen daha 1 kere sorun yaşamadım. Mikro dalga fırında da sorun yaşayan görmedim :hihi Kendime şu an alacak olsam en ucuzunu alırım sanırım.

@Adem Helvacı görüşün nedir? Mikro dalga sorun yaşatan bir alet mi?
Arçelik al sat firma olduğu için üreticisini danışmak istedim.
Bu modeli Galanz üretiyormuş.
Galanz iyi marka ise alacağım.
Yoksa Electrolux, Siemens olabilir.
Bundan 10 yıl kadar önce İzmir Arçelik mağazada ürün bakıyorum.
Tam da o sıra Arçelik Tv ler iniyor araçtan.
İki çalışan da açıp bakıyor ürünlere. Sonra sorunlu diyip araca geri yüklüyorlar.
Arçelik beyaz eşya (buzdolabı) konusunda pek güvenmem.

Mikrodalga fırında aslolan en önemli iki unsurdanbirisi magnetron, diğeri de ana gövdedir zira magnetron dandik seçilirse erken arıza yapar, gövde sacı ve kaplaması dandik seçilirse erken atma yapar bu da EM dalgalarının spark yapmasına neden olur ürün çöp olur.

Magnetron üreticisi genlde GALANZ olur ki çok kaliteli bir üreticidir. Samsung marka magnetronlar d avar olsa da nadir görülür. ir de adını şu an çok hatırlayamadığım iptidai bir üretici vardı o topa pek girmemek gerekir.

Galanz aynı zamanda bu MD fırınların tepsi çevirme motorlarını da üretir redükte olarak.

Samsung'un kendi MD fırınlarını inceleme amaçlı sevgili @İlteriş Yılmaz iki tane almıştı onları da incelemiştik zamanında, sanırım 3-4 yıl oldu halen kullanıyor evinde.

Gençken bir tane mikrodalga almıştım, hâlâ onu kullanıyorum. Eskitemediğim ve başka marka/modele geçmediğim için de en cahil olduğum konulardan biri olabilir :hihi

Gençken bir tane mikrodalga almıştım, hâlâ onu kullanıyorum. Eskitemediğim ve başka marka/modele geçmediğim için de en cahil olduğum konulardan biri olabilir :hihi
Bizim evde Teneke Awox var mikrodalga, evdeki senelerin vestel MD fırını da ofise getirdim.
Adı Vestel ama içi Galanz olduğu için halen çalışıyor :kiskis
Çok emin olmasam da 10 yaşına gelmiş olması lazım :alala

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizim evde Teneke Awox var mikrodalga, evdeki senelerin vestel MD fırını da ofise getirdim.
Adı Vestel ama içi Galanz olduğu için halen çalışıyor :kiskis
Çok emin olmasam da 10 yaşına gelmiş olması lazım :alala
Benimki de Arçelik MD360'mıydı MD560'mıydı öyle bir şey. 15 sene olmuştur sanırım alalı.

Mikrodalga ile ilgili yapabileceğim tek öneri, ızgarasını kullanırken mikrodalga kapağı kullanmayın. Yoksa yemeğin şeklini alan bir kapağınız oluyor :haha Her seferinde bunu unutup 4 tane kapak erittim artık duvarlara yazı yazmayı düşünüyorum "KAPAĞI ÇIKAR" diye :kiskis

Mikrodalga ile ilgili yapabileceğim tek öneri, ızgarasını kullanırken mikrodalga kapağı kullanmayın. Yoksa yemeğin şeklini alan bir kapağınız oluyor :haha Her seferinde bunu unutup 4 tane kapak erittim artık duvarlara yazı yazmayı düşünüyorum "KAPAĞI ÇIKAR" diye :kiskis

Ben de bir kere kuruyemişi paketiyle koymuştum. Paketin içindeki alüminyum kısmını unutarak. Çatır çutur çatır çutur güm sesi sonrası sigorta atmıştı ancak mikrodalga hâlâ çalışıyor :haha

Bende Bosch marka mikrodalga fırın var,alalı yaklaşık 7-8 sene olmuştur.Şimdiye kadar arıza olarak sadece 2 defa sigortasını değiştirdim,başka bir sorunu yok.İlk değişiminde servis değiştirdi,o zamanın parasıyla biraz tuzlu olunca artık kendim değiştiriyorum.

Mümkünse zorda kaymadıkça kullanmayın üretimde bunların testini yapan personele elektronik şuaya maruz kalmaması için izolasyonlu kıyafet giydiriyorlar .Ben bile pastahaneden poğaça simit alırken ısıtmayın diyorum yoksa hemen mikro dalgaya koyacak ısıtmak için

Zaten şu an elektrik fiyatlarının yüksek olması nedeniyle arada sırada mecbur olunca kullanıyoruz.Aslında ben de sağlık yönünden kullanılmasına karşıyım ama evdekilerin kolayına geliyor.Ocak kullanmak zorlarına geliyor. :ok

1947 yılında ilk kullanıma çıkmış sanırım o günden beri insan sağlığına zararı olduğu kanıtlanmamış.
Bende 60 yıldır almıyordum.
Artık ocak da yemek ısıtmak dan bıktım.
Benim asıl merakım ısıtma dışında kek, börek, tavuk vs yapılabiliyor mu normal fırın gibi.
Satanlar hiçbir şey bilmiyor.
Hatta Beko bayii ; abi bunlar %100 Türk mühendislik harikaları dedi.
Kendi kullanma kılavuzunu gösterince Allah Allah dedi.
İyi şunu demedi (dıj güjlerin oyunu).

1947 yılında ilk kullanıma çıkmış sanırım o günden beri insan sağlığına zararı olduğu kanıtlanmamış.
Bende 60 yıldır almıyordum.
Artık ocak da yemek ısıtmak dan bıktım.
Benim asıl merakım ısıtma dışında kek, börek, tavuk vs yapılabiliyor mu normal fırın gibi.
Satanlar hiçbir şey bilmiyor.
Hatta Beko bayii ; abi bunlar %100 Türk mühendislik harikaları dedi.
Kendi kullanma kılavuzunu gösterince Allah Allah dedi.
İyi şunu demedi (dıj güjlerin oyunu).
Ben iki yıldır Samsung'dan ızgaralı modeli kullanıyorum. Izgaranın gücünü en çok buz çözmede gördüm. Diğer mikrodalgalara göre çok daha hızlı çözüyor. Açıkçası içinde kek yapmayı hiç denemedim. Ama ızgara gücünü düşününce belki tavuğun dışını pişirir içini çiğ bırakır gibi bir izlenime kapıldım hep. Ya da mesela sebzelerin dışını közlenmiş hale getirebiliyor. Ama tam bir fırın gücünü bekleyemeyiz bence. Zaten içi de börek yapmak için küçük kalır, kek için de belki ufak kek kalıbı ya da muffin kabı ile bir ihtimal.

Bende Bosch marka mikrodalga fırın var,alalı yaklaşık 7-8 sene olmuştur.Şimdiye kadar arıza olarak sadece 2 defa sigortasını değiştirdim,başka bir sorunu yok.İlk değişiminde servis değiştirdi,o zamanın parasıyla biraz tuzlu olunca artık kendim değiştiriyorum.
Onların sigortaları 10A dolayında Cam sigortadır büyük tip. Neden atıyor ki, snuçta magnetronun anma akımı da hesaplanıp o değer belirleniyor aslında :alala

Mümkünse zorda kaymadıkça kullanmayın üretimde bunların testini yapan personele elektronik şuaya maruz kalmaması için izolasyonlu kıyafet giydiriyorlar .Ben bile pastahaneden poğaça simit alırken ısıtmayın diyorum yoksa hemen mikro dalgaya koyacak ısıtmak için
Abi zaten poğaça Gevrek gibi unsurlar MD ye girmemeli ancak benimki lezzet ile alakalı.

Hamur işlerinde dikkat ettim, MD ye giren ürnleri 10dk bekletin dışarıdai taş kesiliyorlar.

Onların sigortaları 10A dolayında Cam sigortadır büyük tip. Neden atıyor ki, snuçta magnetronun anma akımı da hesaplanıp o değer belirleniyor aslında :alala

Üstad md fırın her şeyi normal şekilde çalışıyor ama ısıtmıyor.Sigortasını değiştirince ısıtmaya başlıyor.Yeni taktığım sigorta 2-3 yıl filan gidiyor.Ben de çözemedim neden olduğunu.İlk orijinal sigortasında 5 kv 700 mA yazıyor,sonraki benim aldıklarımda 5 kv 0.65 A yazıyor.Yan sanayi sigorta.Satın aldığım yere sorduğumda ikisi de aynıdır demişti.Belki bilirsin Çankaya'da Ünkar diye bir mağaza var,oradan alıyorum her türlü beyaz eşya yedek parçası satan bir yer.

Son düzenleme:
Abi zaten poğaça Gevrek gibi unsurlar MD ye girmemeli ancak benimki lezzet ile alakalı.

Hamur işlerinde dikkat ettim, MD ye giren ürnleri 10dk bekletin dışarıdai taş kesiliyorlar.
Abi hamur işleri taş kesilmesin istiyorsan, hem mikrodalga kapağı kullan hem de yanına bir tane buz at onun nemi ile ısınsın ?

Personelin kurşun kıyafet giymesi normal çünkü test ediyorlar. Mikrodalga içerisinde faraday kafesinde kaçak varsa insanın etini pişirir. Sanıldığının aksine mikrodalgalar kalıcı etki bırakmıyor. Nasıl ocağı açınca da ateşin üzerine elimizi tutmuyorsak ama ateşte pişen yemeyi yiyorsak, mikrodalgada da aynı şekilde. Mikrodalganın basit bir çalışma prensibi var; su moleküllerinin rezonansı ile aynı frekansta elektromanyetik dalga göndererek bu moleküllerin titremesini ve bu şekilde ısınmasını sağlar. İçerisinde hiç su molekülü olmayan şeyler mikrodalgada ısıtılamaz. Her nesnenin bir iç rezonansı vardır, bu frekansı bilip elektromanyetik dalga gönderirseniz köprüleri bile yıkabilirsiniz.

Yukarıda da bahsedilmiş, mikrodalgaların yıllardır sağlığa zararlı olduğuna dair hiçbir kanıt yok. İroniktir ki mangalda pişirme şeklinden bile daha güvenlidir. Çünkü mangalda pişirilen etlerin kanser riskini arttırdığı birçok çalışmayla kanıtlanmıştır.

Bir de başka şehir efsanesi var; mikrodalga çalışırken önünde durmayın derler. Bu da tamamen hurafe bilgi. Mikrodalgalar faraday kafesi ile çevrelendiği için içerisinden hiçbir elektromanyetik dalga çıkamaz. Telefonunuzu mikrodalgaya koyup kapağını kapatın (MİKRODALGAYI ÇALIŞTIRMAYIN), telefon baz istasyonundan kopacaktır çünkü GSM sinyali veya elektrik dahil hiçbir elektromanyetik dalga formu faraday kafesinden çıkamaz :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri