Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Senna 50snf9000u

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ufukpus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ufukpus

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Senna 50 SNF 9000U
Arkadaşlar herkese hayırlı günler. Bu tv ile lgili forumda bilgi bulamadım. Onvo 50ovf9000u ile aynı denilmiş fakat onvo nun böyle bir modeli bulunmuyor. Acaba hangi onvo modeli ile birebir aynıdır yada farklıdır bulamadım. Panel bilgisi cof sayısı, teknik özellikleri hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılar...

Arkadaşlar herkese hayırlı günler. Bu tv ile lgili forumda bilgi bulamadım. Onvo 50ovf9000u ile aynı denilmiş fakat onvo nun böyle bir modeli bulunmuyor. Acaba hangi onvo modeli ile birebir aynıdır yada farklıdır bulamadım. Panel bilgisi cof sayısı, teknik özellikleri hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. Saygılar...
Size bilgi paylaşmak isterdik fakat firmalar her zaman istediğimiz bilgileri nokta atışı paylaşamayabiliyorlar.
Bazen paylaştıkları bilgilerde hata olduğunu düşündüğümü ziçin yayınlamadığımız da oluyor.
Mesela Firma tarafında bu ürün ile ilgili paylaşılan bilgi şu şekilde olsa da ne yazık ki bir tutarsızlık var.

Çözünürlük: 3840(RGB)×2160, UHD 89PPI

Aktif Alan: 1095,84(G)×616,41(Y) mm

Anahat Boyutu: 1106,84(G)×628,01(Y)×1,3(D) mm

Yüzey: Parlama önleyici (%2,1 Pus), Sert kaplama (3H)

Panel Tipi: a-Si TFT-LCD, CELL, FOB

Kontrast Oranı: 1200:1 (Tip.) (TM)

Piksel Formatı: RGB Dikey Şerit

Renk Desteği: 1.07B %72 NTSC

İyiniyetli bir bilgi paylaşımı olsa da bu bilgileri tekrar teyit etme gereği duyuyorum.

Diğer yandan AYNI ifadesi her zaman AYNI anlamına gelmeyebiliyor. Kasası ledleri anakartı ve vaat edilen özelliklri aynı oplsa da panelin kodundaki değişiklik her şeyi değiştiri biliyorsunuz.

Merhaba, bende aynı cihazın 55” olanını aldım. Onvo 55F950’de @Adem Helvacı abimizin incelemesindeki bilgide VA tip panel bulunurken aldığım 55SNF9000U tv de ise IPS Panel mevcut.
Malesefki Senna cihazlar için çok bir bilgi yok, Onvo resmi sayfasında dahi yok 🤷🏻‍♂️

Teşekkür ederim Yusuf hocam, cevabınız için. Bende 50 inç olanını bim e mart ayında gelmiş, Ellerinde kalmış depoda. Adem Hocam' ın verdiği bilgilere göre ips panel gibi görünüyor, fakat farklı panel de kullanılmış, panel koduna göre degişkenlik olabilir, firma tam net bilgi verememiş maalesef. Teyit'e muhtaç bilgiler var demişti Adem hocam. Saygılar hayırlı günler....

Yeni üye oldum fakat uzun zamandır forumu takip ediyorum. Adem Bey'in tarafsız inceleme ve yorumlarını değerli buluyorum. Yaşlılığın getirdiği görme sorunlarından dolayı uzun zamandır (20 yıl) kullandığım arçelik 32'' TVyi 55'' ile değiştirme kararı aldım. Maddi imkansızlıklar nedeni ile Senna (ONVO) markasına odaklandım.
Dün itibari ile 11990 TL ye satın aldım. (bim'de 31 Ağustosa kadar indirime girmiş) Umarım üzmez.
Foruma katkı sunan, yorumları ile yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Yeni üye oldum fakat uzun zamandır forumu takip ediyorum. Adem Bey'in tarafsız inceleme ve yorumlarını değerli buluyorum. Yaşlılığın getirdiği görme sorunlarından dolayı uzun zamandır (20 yıl) kullandığım arçelik 32'' TVyi 55'' ile değiştirme kararı aldım. Maddi imkansızlıklar nedeni ile Senna (ONVO) markasına odaklandım.
Dün itibari ile 11990 TL ye satın aldım. (bim'de 31 Ağustosa kadar indirime girmiş) Umarım üzmez.
Foruma katkı sunan, yorumları ile yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Hoş geldiniz,iyi forumlar.Tv niz hayırlı olsun,güle güle kullanın. :ok :bye

Herkese selamlar. Bu TV Bim mağazalarına geliyor. 11bin₺ fazla bir beklentim yok. Android olsun yeter. Malum programları yükleyeceğim. 2GB Ram 8GB Rom yazıyor. Standart kullanıcı için yeterli olurmu? HD TV izleyeyim. Hafta sonları maç bakayım.

Herkese selamlar. Bu TV Bim mağazalarına geliyor. 11bin₺ fazla bir beklentim yok. Android olsun yeter. Malum programları yükleyeceğim. 2GB Ram 8GB Rom yazıyor. Standart kullanıcı için yeterli olurmu? HD TV izleyeyim. Hafta sonları maç bakayım.
Gündelik kullanım için gayet yeterli, ben ps5 kullanıyorum, ek olarak bein connect üzerinden maçları takip ediyorum, gerek smart özellikleri gerekse gündelik kullanımlarda gayet iyi bir f/p ürünü

Cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Yanlış bilgi vermişim. Bu model kalmamış.

Şunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

Dijitsu 50 DG 22000 GOOGLE TV DİJİTSU

Bu akşam BİM markete gittim. Dijitsu markayı alacaktım. Bi baktım Senna 50SNF9000U bir tane orda duruyor. Hemen kaptım 🤣
Onvo nun bir alt markası. Servis çağırıp bağlatıcam bakalım. Hayırlı olsun diyelim 🙂

Herkese selamlar. TV geldi kurulum yapıldı. Duvar aparatı için 400₺ verdim. Görüntü kalitesi 4K TRT 4K çok iyi görüntü. YouTube 4K videolar enfes. TV HD yayınlarda ise piksellenme maalesef var. TV paneli 4K olduğu için HD yayınlar böyle görünüyor maalesef. Ama uzaktan izleyince gayet güzel. Ekranı beğendim. Görüntü gayet net. Ses konusunda 2x10 watt hoparlör var ama ses gayet yüksek. Ses özelliklerinden surround açınca çok harika ses veriyor. Wi-fi 5Ghz desteği varmış baya iyi oldu. Modeme 5Ghz den bağladım. Google kurulumunu kendim yaptım. Gelen arkadaş uydu kurulumunu yapmış. TKGS desteği de var buda çok iyi oldu. Kanal sıralama falan çok kolay. Yalnızca uyduda TP eklemeyi ve tek kanal bulup ekleme yapamadım. İnat ve rec TV uygulamaları da güzel çalışıyor. 2GB ram ve 8GB rom var. Sistemden kalan depolama 4.7GB gayet yeterli. Geliştirici seçeneklerini açıp arka plan uygulama sınırını 1 yaptım. Animasyonları da kapattım. Böylece bir uygulamadan çıkınca arka planda açık kalan uygulama olmuyor ve akıcı çalışıyor. TV için akım korumalı ve anahtarlı bir priz aldım. TV sürekli stand-by da kalıyordu. Kumandada açma kapama tuşuna uzun basınca komple kapanıyor buda güzel olmuş. Uzun basıp kapatınca elektrik tüketmeye devam ediyormu bilmiyorum. Web tarayıcı için jiosphere kurdum, baya iyi çalışıyor. USB bağlantısına bir klavye mouse set kurdum. Çok kullanışlı oldu. Xiaomi marka telefonumdan direkt ekran yansıtma yapamadım. Sanırım TV de miracast yok. Bunun yerine telefona Google Home uygulamasını kurdum. TV yi gördü. O şekilde yansıtma yapabildim. BİM marketten 4 eşit taksitle aldım. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı. TV nin 2 yıl garantisi var. 1800₺ karşılığında 3 sene daha uzattım. Toplamda 5 sene garantili oldu.

Son düzenleme:
Senna 50f950 modelinde ses açma kısma görseli altta ve rakam içermiyor senna 509000u da sağ tarafta ve rakamlı bu görseli değiştirme şansım var mı

Herkese selamlar. TV geldi kurulum yapıldı. Duvar aparatı için 400₺ verdim. Görüntü kalitesi 4K TRT 4K çok iyi görüntü. YouTube 4K videolar enfes. TV HD yayınlarda ise piksellenme maalesef var. TV paneli 4K olduğu için HD yayınlar böyle görünüyor maalesef. Ama uzaktan izleyince gayet güzel. Ekranı beğendim. Görüntü gayet net. Ses konusunda 2x10 watt hoparlör var ama ses gayet yüksek. Ses özelliklerinden surround açınca çok harika ses veriyor. Wi-fi 5Ghz desteği varmış baya iyi oldu. Modeme 5Ghz den bağladım. Google kurulumunu kendim yaptım. Gelen arkadaş uydu kurulumunu yapmış. TKGS desteği de var buda çok iyi oldu. Kanal sıralama falan çok kolay. Yalnızca uyduda TP eklemeyi ve tek kanal bulup ekleme yapamadım. İnat ve rec TV uygulamaları da güzel çalışıyor. 2GB ram ve 8GB rom var. Sistemden kalan depolama 4.7GB gayet yeterli. Geliştirici seçeneklerini açıp arka plan uygulama sınırını 1 yaptım. Animasyonları da kapattım. Böylece bir uygulamadan çıkınca arka planda açık kalan uygulama olmuyor ve akıcı çalışıyor. TV için akım korumalı ve anahtarlı bir priz aldım. TV sürekli stand-by da kalıyordu. Kumandada açma kapama tuşuna uzun basınca komple kapanıyor buda güzel olmuş. Uzun basıp kapatınca elektrik tüketmeye devam ediyormu bilmiyorum. Web tarayıcı için jiosphere kurdum, baya iyi çalışıyor. USB bağlantısına bir klavye mouse set kurdum. Çok kullanışlı oldu. Xiaomi marka telefonumdan direkt ekran yansıtma yapamadım. Sanırım TV de miracast yok. Bunun yerine telefona Google Home uygulamasını kurdum. TV yi gördü. O şekilde yansıtma yapabildim. BİM marketten 4 eşit taksitle aldım. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı. TV nin 2 yıl garantisi var. 1800₺ karşılığında 3 sene daha uzattım. Toplamda 5 sene garantili oldu.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun televizyonunuz acaba yan açılardan renklerde solma varmı
Merhaba. Geç cevap için kusura bakmayın. Yandan resimdeki gibi görünüyor. Bence kötü değil. Benim tüm beklentilerimi karşıladı TV.

Ekli dosyalar

• IMG_20240920_201525.jpg
    IMG_20240920_201525.jpg
    134.6 KB · Görüntüleme: 31
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri