Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Çatı Katı İçin Klima Tavsiyesi ve Konumlandırma

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

FrontBack

Meraklı
Yeni Üye
Herkese merhaba, bir çok konuyu okudum fakat net bir cevap bulamamakla birlikte kafam daha çok karıştı :)

İstanbul şartlarında çatı katı için klima arayışına girdim. Konum İstanbul Maltepe. Gün içerisinde oda sıcaklığı 36 dereceleri görüyor. Kroki ve üst kata ait görselleri paylaşıyorum. Salon, mutfak ve koridor yaklaşık 45m2. Yeni bina ve çatı yalıtımında izocam kullanılmış fakat gün içerisinde tavan bile aşırı sıcak oluyor.

Görsellerde de gördüğünüz üzere yan taraftlarım tava yüksekliği gittikçe azalıyor. Bu nedenle hem iç/dış ünite konumlandırma konusunda hem de kaçlık klima almam gerektiği konusunda önerilerinize açığım. Tabii tavsiye ettiğiniz ve memnun olduğunuz marka model de paylaşırsanız benim için çok faydalı olacaktır.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Zamanınd abu tarz alanlara çok montaj yaptım, sıkıntılı bir durum olsa da bazı avantajları d aoluyor, mesekla m2 anlamında büyük olsa da bu evlerde m3 düşük olur o nedenle normalde @Engraulis dostumun 24 lük önerisi çok mantıkloı olsa da iyi segment bir 18 lik klima da sizin işinizi görebilir.

Yine de iç ünitenin konumlandırılması için en yüksek alan olan ilk fotodaki tepe noktaya ürün takılmaya kalkılsa o duvarın arkasında ne olduğunu bilmediğimiz için aslınd abir uzmanın yerinde görüp karar vermesi çok iyi olurdu.

İlçe neresi sizin? Belki ricada bulunabileceğimiz birisi olur.

Zamanınd abu tarz alanlara çok montaj yaptım, sıkıntılı bir durum olsa da bazı avantajları d aoluyor, mesekla m2 anlamında büyük olsa da bu evlerde m3 düşük olur o nedenle normalde @Engraulis dostumun 24 lük önerisi çok mantıkloı olsa da iyi segment bir 18 lik klima da sizin işinizi görebilir.

Yine de iç ünitenin konumlandırılması için en yüksek alan olan ilk fotodaki tepe noktaya ürün takılmaya kalkılsa o duvarın arkasında ne olduğunu bilmediğimiz için aslınd abir uzmanın yerinde görüp karar vermesi çok iyi olurdu.

İlçe neresi sizin? Belki ricada bulunabileceğimiz birisi olur.
İstanbul maltepe. Daikin’den bir arkadaş keşif için geldi ve sizin söylediğiniz alana montaj yapabileceğini söylemişti. 24’lük klima harici kurtarmaz burayı demişti fakat sizinde bildiğiniz üzere bazı firmalar yüksek satmak için müşteriyi yanıltabiliyor o yüzden sizlere de sormak istemiştim.

Peki 18 ve 24’lük olarak düşünürsek marka model olarak tavsiyeniz ne olur hocam?

İstanbul maltepe. Daikin’den bir arkadaş keşif için geldi ve sizin söylediğiniz alana montaj yapabileceğini söylemişti. 24’lük klima harici kurtarmaz burayı demişti fakat sizinde bildiğiniz üzere bazı firmalar yüksek satmak için müşteriyi yanıltabiliyor o yüzden sizlere de sormak istemiştim.

Peki 18 ve 24’lük olarak düşünürsek marka model olarak tavsiyeniz ne olur hocam?
Daikin klima söz konusu olduğunda ben 24 lük klimayı gereksiz görürüm.
O alan için Japon segment 18 lik veya İyi kalite Çin segment 18 lik çok rahat yeter.
Ancak ses, özellik, kalori vs gibi minik tavizler verilecek şekilde 24.000tbu şeklinde ürün de tercih edilebilir mesela.
Satın alım maliyeti çerçevesinde 24 lük klasik klima ile 18 lik iyi klima aynı kapıya çıkar.

Bana kalsa zaten 1 adet büyük btu daikin alacağıma gider 2 adet 12 lik Kaira alır geçerim.
Hava devinimi artar
Alan hakimiyeti artar
Toplam btu değeri artar
Homojen ısı dağılımı artar
Üfleme kapasitesi artar
Alan hakimiyet kapasitesi artar

Artar da artar yani :)

Daikin klima söz konusu olduğunda ben 24 lük klimayı gereksiz görürüm.
O alan için Japon segment 18 lik veya İyi kalite Çin segment 18 lik çok rahat yeter.
Ancak ses, özellik, kalori vs gibi minik tavizler verilecek şekilde 24.000tbu şeklinde ürün de tercih edilebilir mesela.
Satın alım maliyeti çerçevesinde 24 lük klasik klima ile 18 lik iyi klima aynı kapıya çıkar.

Bana kalsa zaten 1 adet büyük btu daikin alacağıma gider 2 adet 12 lik Kaira alır geçerim.
Hava devinimi artar
Alan hakimiyeti artar
Toplam btu değeri artar
Homojen ısı dağılımı artar
Üfleme kapasitesi artar
Alan hakimiyet kapasitesi artar

Artar da artar yani :)
Hanım içeride 2 tane iç ünite görünmesini istemeyecektir :) bu nedenle 18’lik yeter diyorsanız btu’tu netleştirmiş olduk.

Kendi çapımda incelemelerime göre LG PC18SQ (34200 TL) fiyat performans olarak iyi gibi göründü. Sizin görüşünüz veya başka marka/model öneriniz olur mu?

Hanım içeride 2 tane iç ünite görünmesini istemeyecektir :) bu nedenle 18’lik yeter diyorsanız btu’tu netleştirmiş olduk.

Kendi çapımda incelemelerime göre LG PC18SQ (34200 TL) fiyat performans olarak iyi gibi göründü. Sizin görüşünüz veya başka marka/model öneriniz olur mu?
Bence LG bu modeli olur :ok
LG ile ilgili ben her zaman yetkili servis konusunda şerh düşerim. Ürünlerine itiraz etmem genelde.

Hatta sevgili @Muharrem Kaya ustamız garantili bir LG klima müşterisinin servis isyanı nedeniyle Salı günü için randevulaştılar ve garantili ürün için ücretli hizmet alacak vatandaş.

Neden? Vatandaş servisi evine getirtmeyi başaramadığını belirtiyor
Müşteri hizmetleri desen Allahlık.
1 yaşında ve toplamda 4 kere kullanılmış klima.

Bence LG bu modeli olur :ok
LG ile ilgili ben her zaman yetkili servis konusunda şerh düşerim. Ürünlerine itiraz etmem genelde.

Hatta sevgili @Muharrem Kaya ustamız garantili bir LG klima müşterisinin servis isyanı nedeniyle Salı günü için randevulaştılar ve garantili ürün için ücretli hizmet alacak vatandaş.

Neden? Vatandaş servisi evine getirtmeyi başaramadığını belirtiyor
Müşteri hizmetleri desen Allahlık.
1 yaşında ve toplamda 4 kere kullanılmış klima.
Elektronik ürünlerde pek şansım yoktur. Başka konulardaki LG yorumlarınızı da okudum şimdi ve LG’ye bulaşmama kararı aldım :)

Kendi evim almışken iyi bir şey olsun ama bütçe olarak da çok uçmak istemiyorum açıkcası. Max 40bin tl bütçe olduğunu düşünürsek öneriniz ne olur. Diğer konulardaki önerilerinize göre sigma plus 18000 btu. (38000 tl) iyi gibi görünüyor.

Elektronik ürünlerde pek şansım yoktur. Başka konulardaki LG yorumlarınızı da okudum şimdi ve LG’ye bulaşmama kararı aldım :)

Kendi evim almışken iyi bir şey olsun ama bütçe olarak da çok uçmak istemiyorum açıkcası. Max 40bin tl bütçe olduğunu düşünürsek öneriniz ne olur. Diğer konulardaki önerilerinize göre sigma plus 18000 btu. (38000 tl) iyi gibi görünüyor.
Aklın yolu bir hocam.
Hiç olmazsa karşınızda bir muhatap var. :ok

Ben size normalde Midea Xtreme modelin de önerirdim ama açık konuşayım Midea nın 18 liğini, 9 12 ve 24 leri kadar beğenmiyorum o nedenle Sigma benim için daha makul tercih olur. :ok

Aklın yolu bir hocam.
Hiç olmazsa karşınızda bir muhatap var. :ok

Ben size normalde Midea Xtreme modelin de önerirdim ama açık konuşayım Midea nın 18 liğini, 9 12 ve 24 leri kadar beğenmiyorum o nedenle Sigma benim için daha makul tercih olur. :ok
Teşekkürler hocam. Son bir sorum daha var. Sigma plus ve sigma comfort arasında 5000 tl fark var. Aradaki bu farka değecek bir şey vaad ediyor mu sigma plus?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri