Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sigma Plus SGM24INDVMG İnceleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ü

Üye silindi 7205

Misafir
Sigma Plus 24.000 BTU öncelikle ilk 1 saatlik veriyi paylaşıyorum, zaman ilerledikçe diğer verilerde gelecek. İlk 1 Saatte klima 1.000 Watt altına hiç düşmedi, düşecekmi düşmeyecekmi bende merakla bekliyorum :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İkinci Saatte'de çok fazla bir değişiklik yok veriler stabil 1.000 Watt larda oynadı son 2 3 dakikada 9.900 lü rakamları gördü. Fakat gerçekten bacaklarımız dondu bu klima 26 Derecede kullanılmaz. 3. Saatte görüşmek üzere.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

3. Saati'de geride bıraktık 920 Watt'ların altına inmedi desem yeridir 920 930 arası gitti geldi, 25 derece altına düşünce ortam sıcaklığı 1 kere kendisini kapattı 3 saatlik süreçte. 3. saat bittikten 26 derecede Eco Moda aldım 4. Saate Eco Mod'da verileri paylaşıcam.

Canlı yayın takibi gibi heyecanlı olmaya başladı bu iş 😃
Ali abim eline koluna sağlık 🙋
Gree klima hayatınta bu kadar test görmemiştir YouTube genelinde bir tane gree deneyim videosu çekip atan yok👏

Eco Moda aldığımda klima kendsini doğal olarak kapattı 60 watt'larda tam olarak 20 dakika boyunca bekledi. Oda sıcaklığı 20 dakika sonunda 27 dereceye çıktı ve klima kendisini tekrar açtı, bu saatten sonra 880 watt ile 900 watt arasında gitti geldi. Eco moda geçmeme rağmen oda sıcaklığı hiç bir zaman 27 Derece üzerini görmedi. 3 Saat 40 dakika sonra tekrar kendisini kapattı 61 Watt 'lara düştü, iki adet farklı konumdaki dereceler 25,4 ve 26,0 idi klima kendisini kapattığında. Kendisini kapattıktan tam olarak 18 Dakika Sonra Tekrar Klima Devreye Girdi Devreye girdiğinde Dereceler 26,4 ve 27,2 göstermekteydi. 4 Saat sonunda tekrar kayda girdim videodan gerisini izleyebilirsiniz.

sgm.jpg

430 Watt gösterdiği değeri ben hiç göremedim onu söyleyeyim. 800 watt altına hiç bir zaman inipte stabil olarak çalışmadı. 800 watt altını nezaman görse klima kendisi kapattı. Hayırlı geceler dilerim bu saatte sizleride meşgul ettim.

Eco Moda aldığımda klima kendsini doğal olarak kapattı 60 watt'larda tam olarak 20 dakika boyunca bekledi. Oda sıcaklığı 20 dakika sonunda 27 dereceye çıktı ve klima kendisini tekrar açtı, bu saatten sonra 880 watt ile 900 watt arasında gitti geldi. Eco moda geçmeme rağmen oda sıcaklığı hiç bir zaman 27 Derece üzerini görmedi. 3 Saat 40 dakika sonra tekrar kendisini kapattı 61 Watt 'lara düştü, iki adet farklı konumdaki dereceler 25,4 ve 26,0 idi klima kendisini kapattığında. Kendisini kapattıktan tam olarak 18 Dakika Sonra Tekrar Klima Devreye Girdi Devreye girdiğinde Dereceler 26,4 ve 27,2 göstermekteydi. 4 Saat sonunda tekrar kayda girdim videodan gerisini izleyebilirsiniz.

Yaz modu için oldukça yüksek değerler bu klima yerinde iki adet 12lik Airfel olsa toplam 600w tüketim sergilemişti diye düşünüyorum 🤔

Ekli dosyayı görüntüle 16686

430 Watt gösterdiği değeri ben hiç göremedim onu söyleyeyim. 800 watt altına hiç bir zaman inipte stabil olarak çalışmadı. 800 watt altını nezaman görse klima kendisi kapattı. Hayırlı geceler dilerim bu saatte sizleride meşgul ettim.
Dostum benim 18lik eca 280 watt a kadar kıstığını gördüm bu sıcaklarda genel ortalama çalışması ise 350 watt ile 470 watt arası..

Dostum benim 18lik eca 280 watt a kadar kıstığını gördüm bu sıcaklarda genel ortalama çalışması ise 350 watt ile 470 watt arası..
Klimanız güzel ekonomi yapıyor 👌
Peki gözlemleme şansınız oldumu kapanmadan rölantide devam ediyor mu
IMG_20240614_015629.jpg

Sigma Plus 24.000 BTU öncelikle ilk 1 saatlik veriyi paylaşıyorum, zaman ilerledikçe diğer verilerde gelecek. İlk 1 Saatte klima 1.000 Watt altına hiç düşmedi, düşecekmi düşmeyecekmi bende merakla bekliyorum :)

Ali abi bu 24 luk klima kaç m2 odada takılı?

Kendi tecrübem ve gördüğüm okuduklarıma göre anladım ki Gree klimaları (kendi veya başkaları için ürettikleri) çok agresif soğutma yapıyor o yüzden enerji tüketimleri gereksiz yere yüksek oluyor.

Bazı şeyleri hangi mantıkla yapıyorlar gerçekten anlayamıyorum. Adam gidiyor 18 derece üflerken ve hedef sıcaklığına zaten çoktan ulaşılıp altına inildiği bir durumda, ortamda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen birden üflemeyi 12 lere indirip coşmaya başlıyor buzhaneye dönüyor içerisi. Niye yapıyorsun bunu arkadaşım deli misin? Yazılımını yazan geliştirici sarhoşken mi yazdı yazılımını?

10 gündür kullanıyorum çalışmasını hiçbir mantığa oturtamadım. Dış üniteyi ne zaman kapattığından tutun da ne hızda ne sıcaklık üflediğine kadar herşey tutarsız. Aç unut yapamıyorum, donarak ölmemek için mutlaka gün içinde bir ara kapamam gerekiyor.

Kendi tecrübem ve gördüğüm okuduklarıma göre anladım ki Gree klimaları (kendi veya başkaları için ürettikleri) çok agresif soğutma yapıyor o yüzden enerji tüketimleri gereksiz yere yüksek oluyor.

Bazı şeyleri hangi mantıkla yapıyorlar gerçekten anlayamıyorum. Adam gidiyor 18 derece üflerken ve hedef sıcaklığına zaten çoktan ulaşılıp altına inildiği bir durumda, ortamda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen birden üflemeyi 12 lere indirip coşmaya başlıyor buzhaneye dönüyor içerisi. Niye yapıyorsun bunu arkadaşım deli misin? Yazılımını yazan geliştirici sarhoşken mi yazdı yazılımını?

10 gündür kullanıyorum çalışmasını hiçbir mantığa oturtamadım. Dış üniteyi ne zaman kapattığından tutun da ne hızda ne sıcaklık üflediğine kadar herşey tutarsız. Aç unut yapamıyorum, donarak ölmemek için mutlaka gün içinde bir ara kapamam gerekiyor.
Gree üretimi sigma vardı bende aynısını yaşadım yaklaşık 4 yıl önce
Klimanın ayarı yok usta kafa kırık yazılımı sıkıntılı bana göre
güçlü olabilir ama konfor olayı sıkıntı

Ali abi bu 24 luk klima kaç m2 odada takılı?
26 m2 Muhammet. Buraya 18.000 Btü Mitsubishi Elektrik takılmıştı içeriyi soğutamadığı için mecburen almıştım 24.000 lik bu odaya. İçerisi camlardan dolayı okadar sıcak çekiyorki koltuğa oturduğunda resmen ensene sıcak vuruyordu. Bu güzel soğutuyor Allah var ama yakıt tüketimide ortada.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri