Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Fujitsu Prime 12.000 BTU İnceleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Şimdi benim burada kafama tek bir şey takılıyor, forumda bu konuya yüzlerce bakan insan olmuş ve bir kişi neden kendi klimasını en düşük dereceye ve en düşük fana alıpta benim wattmetre bu kadar çekiyor üfleme sıcaklığı bukadar, senin klima normal yada sıkıntı var gibisinden bir paylaşım yapmamış, tek merak ettiğim bu aslında. Haydi iyi geceler.

Şimdi benim burada kafama tek bir şey takılıyor, forumda bu konuya yüzlerce bakan insan olmuş ve bir kişi neden kendi klimasını en düşük dereceye ve en düşük fana alıpta benim wattmetre bu kadar çekiyor üfleme sıcaklığı bukadar, senin klima normal yada sıkıntı var gibisinden bir paylaşım yapmamış, tek merak ettiğim bu aslında. Haydi iyi geceler.
aynen hocam katılıyorum size çok doğru bir tespit, malasef ben acemi olduğum için ölçüm yapamadığım için yazmakla yada sormakla kalıyorum

Sıcaklık aralığı sınırlandırması Oda sıcaklığındaki minimum ve maksimum limitleri belirleyerek enerji tasarrufu ve rahat bir ortam arasında doğru dengeyi kurar.
Dış ünite minimum fan olayın yanı sıra cihazda böyle bir özellik var sanırım. Kullanma kılavuzu internette pdf olarak bulamadım. Kitapçığa bakma fırsatınız oldu mu? Kullanıcıya min max limit ayarlama fırsatı veriyor sanırım bu cihaz. Mesela 25 ayarlarsak 22 in 28 e çık gibi limitleri belirleyebiliyoruz sanırım.

Sıcaklık aralığı sınırlandırması Oda sıcaklığındaki minimum ve maksimum limitleri belirleyerek enerji tasarrufu ve rahat bir ortam arasında doğru dengeyi kurar.
Dış ünite minimum fan olayın yanı sıra cihazda böyle bir özellik var sanırım. Kullanma kılavuzu internette pdf olarak bulamadım. Kitapçığa bakma fırsatınız oldu mu? Kullanıcıya min max limit ayarlama fırsatı veriyor sanırım bu cihaz. Mesela 25 ayarlarsak 22 in 28 e çık gibi limitleri belirleyebiliyoruz sanırım.
bakın buda olabilir ama böyle bir ayar neden olsun ki. yazın oda sıcaklığı 35 derece 18 dereceye getirmek için limit olmamalı, 35 dereceyi kademeli mi düşürmek gerekiyor.

Kitapçık olumadım fakat ben bosch Climate ile kıyaslar isem o klimanın verdiği soğuk havanın yanında bu klima sadece hava gazı kalır.

Valla hocam kusura bakmayın bizde soru yağmuru yapıyoruz, bunlar özellik olarak yazıyor iklimsa kataloğunda 😄. Son sorum olacak en düşük fan modunu low mu yapıyorsunuz quiet mı? Teşekkürler tekrardan

Ekli dosyayı görüntüle 16955

Hocam buraya diyorsunuz sanırım kaç dakikada belli eder bilmiyorum ama şuanda 29,4 yazıyor bu durumda.Ekli dosyayı görüntüle 16956

29,8 oldu resmi güncelleyene kadar.

29,9 oldu hocam
Bendeki Gree G-tech klima da da @muhammet göl ün kliması gibi dış ünite kompresör iç fan hızından bağımsız çalışıyor. İlk çalıştırmada fanı kabul edilebilir maksimumda tutmak en iyi ve en tasarruflu seçenek (ısı yükünü hızlı transfer etmek için) istenen sıcaklığa geldiğinde benim klima için iç fanı 3cü kadeyeme çekiyorum yatarkende 2ciye çekiyorum. 1ci kademeye çekmiyorum çünkü 1 ile 2 arasında baya hız farkı var ve buda içerde hava sirkülasyonunu yapamadığı için dış kompresör yüksek değerlerde çalışmaya dolayısı ile tüketimin artmasına neden oluyor. Midea daki gibi detaylı fan hızı yapamıyorum varsa da bilmiyorum.

Şimdi fujitsu da high medium low ve quiet var. Eğer siz testleri quiet modunda yapıyorsanız bu bütün olanları açıklıyor aslında. Quiet modunda dış üniteninde gücü de düşüyor çünkü. Kullanma kılavuzunda quiet modunda oda istenen sıcaklığa düşmezse fan hızını arttırın yazıyor. Quiet modu normal bir fan hızı gibi sunulmuş kumandada.

Bendeki Gree G-tech klima da da @muhammet göl ün kliması gibi dış ünite kompresör iç fan hızından bağımsız çalışıyor. İlk çalıştırmada fanı kabul edilebilir maksimumda tutmak en iyi ve en tasarruflu seçenek (ısı yükünü hızlı transfer etmek için) istenen sıcaklığa geldiğinde benim klima için iç fanı 3cü kadeyeme çekiyorum yatarkende 2ciye çekiyorum. 1ci kademeye çekmiyorum çünkü 1 ile 2 arasında baya hız farkı var ve buda içerde hava sirkülasyonunu yapamadığı için dış kompresör yüksek değerlerde çalışmaya dolayısı ile tüketimin artmasına neden oluyor. Midea daki gibi detaylı fan hızı yapamıyorum varsa da bilmiyorum.
Gtech in hava debisi oldukça güçlü abi
Bildiğim kadarıyla gree lerde 1~100 arası hassas ayar yoktu ama denemek lazım senin kumanda da fan tuşuna basıp ardından set ok tuşlarına bastığın zaman kademeler % kaç kaç atıyor acaba :alala
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Birde bu Fujitsunun sorunu bence yazılımsal yada Bir yerlerde terslik var
Normal şartlarda klimaya 10° daha soğut komutu verince gazlaması lazım ama bu tam tersi tınlamıyor
Japonlar yazılımı yaparken ne düşündü acaba

15 dakikadır açık 18 derecede ve klima 180 watt anlık çekiyor ve hiç yükselmiyor şaka gibi.

Gtech in hava debisi oldukça güçlü abi
Bildiğim kadarıyla gree lerde 1~100 arası hassas ayar yoktu ama denemek lazım senin kumanda da fan tuşuna basıp ardından set ok tuşlarına bastığın zaman kademeler % kaç kaç atıyor acaba :alala
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Birde bu Fujitsunun sorunu bence yazılımsal yada Bir yerlerde terslik var
Normal şartlarda klimaya 10° daha soğut komutu verince gazlaması lazım ama bu tam tersi tınlamıyor
Japonlar yazılımı yaparken ne düşündü acaba
Gree de set tuşu yok fan tuşu kendi başına ayar yapıyor istenen değer için sürekli fan tuşuna basmam gerek. Yukarı aşağı tuşu sadece sıcaklık değerini değiştiriyor.

Şimdi fujitsu da high medium low ve quiet var. Eğer siz testleri quiet modunda yapıyorsanız bu bütün olanları açıklıyor aslında. Quiet modunda dış üniteninde gücü de düşüyor çünkü. Kullanma kılavuzunda quiet modunda oda istenen sıcaklığa düşmezse fan hızını arttırın yazıyor. Quiet modu normal bir fan hızı gibi sunulmuş kumandada.
Bu dış üniteyi sessize alma olayı Arçelik klimalar dada vardı ama bunun ne işe yarayıp nasıl davrandığını bir türlü bulamadım Arçelik kliması olanlar denerse belki bilgi sahibi oluruz.
Ha şimdi bu quiet modunda kompresörün frekans artırmama olayı tuhaf geldi bana ozaman fan sesi istemediğiniz zaman klima doğal olarak yetiştiremez ve klimanın bir anlamı kalmaz ki :alala

Normal şartlarda bu sessiz fan olayını nem alma modu gibi düşünebiliriz nasıl nem alma modunda klima flap aşağıda olsa bile yukarı alıp fan hızına dokundurmayıp üzerine birde kompresörü gazlayıp sert sert soğuk hava atıyorsa buda ona yakın birşey.

Bu dış üniteyi sessize alma olayı Arçelik klimalar dada vardı ama bunun ne işe yarayıp nasıl davrandığını bir türlü bulamadım Arçelik kliması olanlar denerse belki bilgi sahibi oluruz.
Ha şimdi bu quiet modunda kompresörün frekans artırmama olayı tuhaf geldi bana ozaman fan sesi istemediğiniz zaman klima doğal olarak yetiştiremez ve klimanın bir anlamı kalmaz ki :alala

Normal şartlarda bu sessiz fan olayını nem alma modu gibi düşünebiliriz nasıl nem alma modunda klima flap aşağıda olsa bile yukarı alıp fan hızına dokundurmayıp üzerine birde kompresörü gazlayıp sert sert soğuk hava atıyorsa buda ona yakın birşey.
Hocam zaten olay şu şekilde, bu üründe 3 hız ayarı var low mid high. Quiet ta aynı tuşla yapılıyor. Bazı klimalarda farklı tuşta sunulurken bu üründe fan hızı gibi sunulmuş. Fan hızı 4 kademe sanılıp quiet modunda yapılıyorsa şuanda işlem bu herşeyi açıklıyor. Olay bumu değilmi merak ediyorum sadece.

IMG-20240623-WA0011.jpg

IMG-20240623-WA0010.jpg

IMG-20240623-WA0009.jpg

Güç tüketimi hakkında yorum yapamam öyle bir ekipmanım yok ama benim 9k btu gree fairy ayar 25, oda 24, ve üfleme 18 derece iken fanı en düşüğe sıcaklığı da 18 e aldığımda 10 dakika sonra üfleme sıcaklığını 10 dereceye düşürdü o civarda durdu gibi belki daha da düşürmeye de devam ederdi ama dondum orada bıraktım.

Güç tüketimi hakkında yorum yapamam öyle bir ekipmanım yok ama benim 9k btu gree fairy ayar 25, oda 24, ve üfleme 18 derece iken fanı en düşüğe sıcaklığı da 18 e aldığımda 10 dakika sonra üfleme sıcaklığını 10 dereceye düşürdü o civarda durdu gibi belki daha da düşürmeye de devam ederdi ama dondum orada bıraktım.
2 saat çalıştırdım 18 derecede 30 demedi bizim dereceler.

2 saat çalıştırdım 18 derecede 30 demedi bizim dereceler.
Sizdeki durumda bana en garip gelen şey neredeyse 2 saat boyunca 17,5 derece hava üflenen odada sıcaklığın ancak 30 dereceye düşmesi. Yani ya bu kimanın hava debisi çok düşük ki onu elle anlarsınız ya da o odada ciddi bir sıcaklık kaynağı var.

Siz hiç 10 derece altı üflemeye denk gelmediniz mi? Kurulumda sorun olmasın?

Bu arada sizin testten sonra sıcaklığı geri 26 dereceye getirdim. Normalde kapanması lazım ama üfleme 18 dereceye yükseldi ve o da 23 derece. Çok garip yazılımları var bu cihazların.

Son düzenleme:
Hocam zaten olay şu şekilde, bu üründe 3 hız ayarı var low mid high. Quiet ta aynı tuşla yapılıyor. Bazı klimalarda farklı tuşta sunulurken bu üründe fan hızı gibi sunulmuş. Fan hızı 4 kademe sanılıp quiet modunda yapılıyorsa şuanda işlem bu herşeyi açıklıyor. Olay bumu değilmi merak ediyorum sadece.
Anladım şu işaretli alanları anlamaya çalışıyorsunuz siz yani burada dış üniteyide limitliyor gibi geldi
IMG_20240624_000557.jpg

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri