Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Gree Fairy Klima dış ünite vibrasyon sesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpera_18

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Gree
Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.

Ekli dosyalar

• 20240624_122022.jpg
    20240624_122022.jpg
    68.6 KB · Görüntüleme: 221
Benzer bir sorun bende de vardı. Takoz olmasına rağmen dediğiniz gibi içeride bir uğultu oluyordu ancak kapıyı açınca çok az ses vardı. Çareyi klimayı duvardan indirip balkon zeminine yerleştirmekte buldum.
Tamda benzer birşey aklıma geldi
Dış ünite ile zemin arasına net ölçüde alıp takacak şekilde ayaklı bir taşıyıcı sağlam bir iskelet yapılıp yine ünite ayaklarınin geldiği yere ve zemine yumuşak takozlardan kullanılırsa bencede çok güzel olur hemde dış ünite yine yüksekte olup tek fark konsoldan kurtulmuş olur :alala
IMG_20240625_230703.jpg

Tamda benzer birşey aklıma geldi
Dış ünite ile zemin arasına net ölçüde alıp takacak şekilde ayaklı bir taşıyıcı sağlam bir iskelet yapılıp yine ünite ayaklarınin geldiği yere ve zemine yumuşak takozlardan kullanılırsa bencede çok güzel olur hemde dış ünite yine yüksekte olup tek fark konsoldan kurtulmuş olur :alala
Ekli dosyayı görüntüle 17097
Buraya çok senaryo uygulama şansım yok dış ünite komşumun cephesinde, komşum ile aram iyi olmasa asla oraya kurulum yaptırmazdı. Kurulum yapılmasıda mantıklı değildi ama gelen arkadaşı ikna edemedik, adam gitti komşuyu bile ikna etti 😃 ama sonuç hüsran adam borudan 1 metre tasarruf edicem diye bir çuval inciri heba etti...

Tuğla duvarların davul etikisine dikkat edin diye klimacılara bu nedenle söylüyorum her zaman.

4 gün evvel bir an sessizlik oldu bizim salonda, bi baktım komprsör uğultusu geliyor. OHA dedim kendi kedime ''Bizim klimadan bu ses geliyorsa eyvah'' dedim, pencereye doğru giderken gözüm enerji monitörüne kaydı baktım 109watt anlık tüketim, dedim mümkün değil, pencereyi bi açtım bizimki kedi gibi mırıldıyor.

İşin ilginç yanı sizin de belirttiğiniz üzere pencereyi açtığımda o uğultu yoktu.

Ben tahmin ettim ve hemen diğer duvara yani uzun olan duvara yanaştım ses artınca anladım bizim üst kat komşu Airfel klimasını açmış :kiskis
Abi çözüm önerin varmı bu konu ile alakalı ?

Tuğla duvarların davul etikisine dikkat edin diye klimacılara bu nedenle söylüyorum her zaman.

4 gün evvel bir an sessizlik oldu bizim salonda, bi baktım komprsör uğultusu geliyor. OHA dedim kendi kedime ''Bizim klimadan bu ses geliyorsa eyvah'' dedim, pencereye doğru giderken gözüm enerji monitörüne kaydı baktım 109watt anlık tüketim, dedim mümkün değil, pencereyi bi açtım bizimki kedi gibi mırıldıyor.

İşin ilginç yanı sizin de belirttiğiniz üzere pencereyi açtığımda o uğultu yoktu.

Ben tahmin ettim ve hemen diğer duvara yani uzun olan duvara yanaştım ses artınca anladım bizim üst kat komşu Airfel klimasını açmış :kiskis
Şikayet Var'a yazdım bakalım nasıl sonuç alıcaz

Son düzenleme:

Abi test falan derken bakamadın sanırım. Abi çözüm önerin varmı bu konu ile alakalı ?

Merhaba

Dış çephe kaplaması yani mantolama ise köpük kısmı askının gireceği şekilde kesilip, duvara monte edilmesi gerekirdi. Öncelikle sıkı sıkıya duvarla örtüşmesi gerekirdi.

Motorun çalışma frekansı ile duvarın doğal frekansı rezonansa girer ve ses oluşur olan seste artar. Uzun vadede bu rezonans yıkıcı etkilere bile sahip. Sırf rezonans olmasın diye klimayı yüksek güçte kullanamazsınız ancak gerçek ve nispeten yumuşak bir takoz ile büyük oranda geçeceğini düşünüyorum. O ayaklardaki takoz değil lastik parçası. Normalde takozlardaki üst ve alt vida uçları birbirinden bağımsız ve bağlantısı olmamalı ama buldugumuza sukrediyoruz.. Alacağınız takozlara tırnağınız ile kuvvet uygulayın en yumuşak hangisi ise onu alın.
doğru bir tespit. dış ünite bazı frekanslarda rezonansa sebep olabilir. kütleyi artırmak rezonansa sebep olan frekans aralığını değiştirebilir ama klima için efektif bir çözüm olmaz. en mantıklı çözüm birleşim yerlerinde sönümleyici bir malzeme kullanmak. dış ünitenin altında bulunan damper dışında duvar bağlantısının arasına da sönümleyici bir plastik konulabilir. bunun için ne kullanılabilir derseniz masa üstüne serilen şeffaf plastik et kalınlığı çok ince olmayan muşambalar kullanılabilir.

Merhaba

Dış çephe kaplaması yani mantolama ise köpük kısmı askının gireceği şekilde kesilip, duvara monte edilmesi gerekirdi. Öncelikle sıkı sıkıya duvarla örtüşmesi gerekirdi.
Merhaba bahsettiğiniz gibi montalama mevcut ve dübel ile tutturuldu oda ne derece tuttu tartışılır işin açıkcası. Servis talep ettim bekliyorum bakalım gelen servisden rica ederim artık.

doğru bir tespit. dış ünite bazı frekanslarda rezonansa sebep olabilir. kütleyi artırmak rezonansa sebep olan frekans aralığını değiştirebilir ama klima için efektif bir çözüm olmaz. en mantıklı çözüm birleşim yerlerinde sönümleyici bir malzeme kullanmak. dış ünitenin altında bulunan damper dışında duvar bağlantısının arasına da sönümleyici bir plastik konulabilir. bunun için ne kullanılabilir derseniz masa üstüne serilen şeffaf plastik et kalınlığı çok ince olmayan muşambalar kullanılabilir.
Arada zaten montalama köpügü mevcut bahsettiginiz gibi yalıtım sağlamış olmaz mı ?

Arada zaten montalama köpügü mevcut bahsettiginiz gibi yalıtım sağlamış olmaz mı ?
Mümkünse mantolamaya müdahale etmeyin. Klima ayağının denk geldiği yerdeki mantolamayı kesip çıkarırsanız; klima mantolama malzemesi kadar duvara yaklaşır bunun sonucu olarak dış ünitenin arkasındaki hava geçiş alanı daraldığı için yeteri sirkülasyon olmaz ve verim düşer.

Aslında anlayan birisi olsa en iyisi aşağıdaki linkini verdiğim klima kompresör takozunu kullanmak ama; sadece aklıma takılan konu bu kompresör için üretildiğinden komple dış üniteyi taşırmı. Ayrıca 4 adt gerekiyor ama bunlar 3lü satılıyor. Belki yakınlardaki klimacılardan veya yedek parça satan yerden temin edilebilir.
Dikkat edilecek bir noktada da ortaki deliğin çapı ile klima ayağındaki deliğin uyumlu olması birinin çok küçük veya büyük olmaması gerek.

Bunun artısı ortaya takılan vida ile kompresörün direk birbirine temas etmemesi.

https://www.trendyol.com/pd/arcelik...-motor-takozu-takoz-lastigi-lastik-p-60958104

@Adem Helvacı abi bunu dış üniteye uyarlayamayız mı?

Merhaba bahsettiğiniz gibi montalama mevcut ve dübel ile tutturuldu oda ne derece tuttu tartışılır işin açıkcası. Servis talep ettim bekliyorum bakalım gelen servisden rica ederim artık.
Bir bu konuyu inceleyin

Servis geldiğinde mantolamaya bu uygulamayı istiyorum veya yaptılar mı?

Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.
Bunda takoz yok ki şamrel lastiğini kesip koymuşlar :)

Mümkünse mantolamaya müdahale etmeyin. Klima ayağının denk geldiği yerdeki mantolamayı kesip çıkarırsanız; klima mantolama malzemesi kadar duvara yaklaşır bunun sonucu olarak dış ünitenin arkasındaki hava geçiş alanı daraldığı için yeteri sirkülasyon olmaz ve verim düşer.

Aslında anlayan birisi olsa en iyisi aşağıdaki linkini verdiğim klima kompresör takozunu kullanmak ama; sadece aklıma takılan konu bu kompresör için üretildiğinden komple dış üniteyi taşırmı. Ayrıca 4 adt gerekiyor ama bunlar 3lü satılıyor. Belki yakınlardaki klimacılardan veya yedek parça satan yerden temin edilebilir.
Dikkat edilecek bir noktada da ortaki deliğin çapı ile klima ayağındaki deliğin uyumlu olması birinin çok küçük veya büyük olmaması gerek.

Bunun artısı ortaya takılan vida ile kompresörün direk birbirine temas etmemesi.

https://www.trendyol.com/pd/arcelik...-motor-takozu-takoz-lastigi-lastik-p-60958104

@Adem Helvacı abi bunu dış üniteye uyarlayamayız mı?
Gree İstanbul Yetkilisi Yasin Al beye durumu izah ettim takoza gerek yok bunlarda aynı işi görüyor dedi. Bimden 15bine klima alıyorsun adamlar cillop gibi kurup gidiyorlar ben 2 katı para verdim servis sıfır. Şikayet ediyoruz hallederiz diyip normal görüyorlar. Şikayet vara yazdım bakalım aradılar tekrar gelicekler sonuç ne çıkacak.

Bir bu konuyu inceleyin

İnceledim @Adem Helvacı beyin görselde paylaştığı ürünü internette bulamadım. Servis gelicek bugün ölçüm yapacağız falan dedi çözüm sunacaklar mı bilmiyorum.

Bir bu konuyu inceleyin

Servis geldi sadece takozları değiştirdi, taktıkları ayak vidaları salmış onu bile düzeltmediler. Gösteriyorum bir tanesi tutuyor diyorlar. Takozdan sonra ses büyük oranda azaldı ama ünitenin çalışması değişince gene geliyor. Tekrar şikayet oluşturup başka ekip talep edeceğim.

Greeden servis geldi takozları değiştirdi ses azaldı. Dış üniteyi tutan ayaklardan birisi kendini salmış servis yetkilisine söylememe rağmen "tutuyor tutuyor" diyip ilgilenmedi. İkimiz aynı yere bakıp farklı şeyler söylememiz ilginç (=

Sonra evi eleştirmeye kalktılar yok sıva yoksa ondan olur vs diye ne dedilerse durum tam tersiydi.😀 Adamlar sorunu düzeltmemek adına direniyor anlamış değilim. Ünitenin düşmesini bekleyecegim sorunun düzeltmesi için artık. Oda yakındır (=

Ekli dosyalar

• IMG-20240703-WA0016.jpg
    IMG-20240703-WA0016.jpg
    87.3 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG-20240703-WA0000.jpg
    IMG-20240703-WA0000.jpg
    69.7 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Kimse darılmasın lütfen , her seferinde açıklama yapıp ajite moduna girek değil amacım fakat gerçekten inanılmz yoğunum, evin yolunu zor görüyorum ki 24 saat esaslı evden de soru cevaplıyorum neredeyse. Yani her mesajı her zaman göremiyorum.

Dün eşime bir video çekip yolladım annesinin evindeki airfel klima ile ilgili kayınvalidenin duyduğu sesi merak etmesi kaynaklı olarak.

Bizim ofisten çekip yolladığım bu kısa videoda bizim All Easy Pro klimanın tam da frekans düşüşü esnasında oluşan o rezonans kaynaklı duvardan içeri sesin yansıması ile ilgili bir videoydu bu.

Belli oranda ses aktarımını ben kabul ediyorum çünkü özellikle son yıllarda yapılan binalarda arkadaş sanki tuğlaları üst üste koyup harç gitmesin diye tükürükle yapıştırıyorlar yani o derece.

Benim evin salonundaki duvara parmağımla vurunca tınnnn tınnnn yapıyor yahu bu nasıl bir ev, nasıl inşaaat? Ayıptır söylemesi yukarıdaki gark dese aşağıdan yarasın diyoruz yani 2 gram mahremiyet bile kalmadı inanılmaz bir saçma ev yapımı var.

İnşaat işinden zerre anlamam fakat eskiden yapılar böyle değildi, adam gibi harç kullanılır, tuğlalar dizilir, kaba sıva atılır, üstüne ince sıva atılır sonra boyanırdı.

Bizim evde tuğlaları matkapla delerken görüyorum, tuğlayı dizip üstüne saten alçıyı basmışlar o kadar.

Konuyu bağlamından kopartmak değil elbette amacım lakin şunu da vurgulamak istedim. Beni bilirsini marka takıntım ve marka bağım yoktur, tarafsız yaparım yorumlarımı. Neticede burada bir rotary kompresörden bahsediyoruz, titreyerek çalışan ve dolayısı ile frekans değiştikçe ses çıkartan bir unsurdan bahsediyoruz. Yani sıfır veya sıfıra yakın ses gibi bir beklentimiz olmamalı bu segment için.

Benim üst katımdaki Daikin klimanın ara sıra arşivimde olsun diye video kaydını alıyorum sesini kayıt altına almış olayım diye.

O takozlardan sonra mutlaka sesin fark etmiş olması lazım ki siz de bunu belirtmişsiniz. Ancak sonrası sanki artık klimaya yapılacak müdahale ile çözülecek gibi değil mi acaba diye kafamda soru işareti oluşmadı değil.

Ne dersiniz dostlar? @İRFAN @gölge46 @evrenatabek

Greeden servis geldi takozları değiştirdi ses azaldı. Dış üniteyi tutan ayaklardan birisi kendini salmış servis yetkilisine söylememe rağmen "tutuyor tutuyor" diyip ilgilenmedi. İkimiz aynı yere bakıp farklı şeyler söylememiz ilginç (=

Sonra evi eleştirmeye kalktılar yok sıva yoksa ondan olur vs diye ne dedilerse durum tam tersiydi.😀 Adamlar sorunu düzeltmemek adına direniyor anlamış değilim. Ünitenin düşmesini bekleyecegim sorunun düzeltmesi için artık. Oda yakındır (=
Takozlardan şüpheliyim ben parlak duruyor yumuşak takozun mat durması lazım bakma şansınız varmı tırnakla bastırınca sertmi yumuşak mi?

O takozlardan sonra mutlaka sesin fark etmiş olması lazım ki siz de bunu belirtmişsiniz. Ancak sonrası sanki artık klimaya yapılacak müdahale ile çözülecek gibi değil mi acaba diye kafamda soru işareti oluşmadı değil.

Abi bence çözüm yolu dış üniteyi bir şekilde duvardan ayırıp sağlam demir iskelet üzerine koyup yumusak yapılı takozlarla tabana ve dış ünitenin ayaklarına kullanılması lazım.

Gördüğüm kadarıyla orası bir balkon yani ayak basacak yeri var gibi duruyor oraya dış ünite ölçülerinde ayaklı taşıyıcı yapilirsa duvar ile işi kalmaz çözülür diye umut ediyorum.

Yine irfan abide güzel çözüm önermiş
@alpera_18 Sorun komşu ise dış ünite zaten orada duruyor ayakları yere basan bir iskelet yapılsa ona ne diyebilirki ?

Kimse darılmasın lütfen , her seferinde açıklama yapıp ajite moduna girek değil amacım fakat gerçekten inanılmz yoğunum, evin yolunu zor görüyorum ki 24 saat esaslı evden de soru cevaplıyorum neredeyse. Yani her mesajı her zaman göremiyorum.

Dün eşime bir video çekip yolladım annesinin evindeki airfel klima ile ilgili kayınvalidenin duyduğu sesi merak etmesi kaynaklı olarak.

Bizim ofisten çekip yolladığım bu kısa videoda bizim All Easy Pro klimanın tam da frekans düşüşü esnasında oluşan o rezonans kaynaklı duvardan içeri sesin yansıması ile ilgili bir videoydu bu.

Belli oranda ses aktarımını ben kabul ediyorum çünkü özellikle son yıllarda yapılan binalarda arkadaş sanki tuğlaları üst üste koyup harç gitmesin diye tükürükle yapıştırıyorlar yani o derece.

Benim evin salonundaki duvara parmağımla vurunca tınnnn tınnnn yapıyor yahu bu nasıl bir ev, nasıl inşaaat? Ayıptır söylemesi yukarıdaki gark dese aşağıdan yarasın diyoruz yani 2 gram mahremiyet bile kalmadı inanılmaz bir saçma ev yapımı var.

İnşaat işinden zerre anlamam fakat eskiden yapılar böyle değildi, adam gibi harç kullanılır, tuğlalar dizilir, kaba sıva atılır, üstüne ince sıva atılır sonra boyanırdı.

Bizim evde tuğlaları matkapla delerken görüyorum, tuğlayı dizip üstüne saten alçıyı basmışlar o kadar.

Konuyu bağlamından kopartmak değil elbette amacım lakin şunu da vurgulamak istedim. Beni bilirsini marka takıntım ve marka bağım yoktur, tarafsız yaparım yorumlarımı. Neticede burada bir rotary kompresörden bahsediyoruz, titreyerek çalışan ve dolayısı ile frekans değiştikçe ses çıkartan bir unsurdan bahsediyoruz. Yani sıfır veya sıfıra yakın ses gibi bir beklentimiz olmamalı bu segment için.

Benim üst katımdaki Daikin klimanın ara sıra arşivimde olsun diye video kaydını alıyorum sesini kayıt altına almış olayım diye.

Tekrardan Merhaba @Adem Helvacı abi, yoğunluğunun farkındayız. Her yere yetişmek zor seni canı gönülden tebrik ediyorum.

Bizim bina yaklaşık 30 senelik sıva üstüne montalama mevcut. Servis ses ölçümü yapacağını söyledi sesi bariz duyunca takozu değiştirdi hemen. Ses azaldı ama gece ben klimayı acayım rahatca yatayım diye birşey söz konusu değil.

Resimlerde de aktardığım gibi attıkları sabitleme vidaları kendisini salmış durumda. Servis yetkisine sabitleyelim salmış kendini vidalar bir daha ikimizde uğraşmayalım diyorum bir tanesi tutuyor çok sağlam diyor 🙂 İkimizde aynı yere bakıyoruz sağlamsa neden salmış diyorum "bir tanesi yeter ona" diyor. Vuruntu olmasın diye eski lastigi duvarın araya sıkıştırdı gitti. 2. resimde işaretli yerde vidanın sıkmadığı boşluktan bellide zaten

Altında olsa doğru ellerdr işlenmeyince çöp oluyor maalesef. Durumun kötü tarafı Gree merkezindeki yetkili bile o lastik parçalarını meşru kıldı onlar çok iyi vs diye övmeye kalktı 😅

Ekli dosyalar

• IMG-20240703-WA0021.jpg
    IMG-20240703-WA0021.jpg
    73.3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG-20240703-WA0019.jpg
    IMG-20240703-WA0019.jpg
    71.9 KB · Görüntüleme: 36
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri