Kimse darılmasın lütfen , her seferinde açıklama yapıp ajite moduna girek değil amacım fakat gerçekten inanılmz yoğunum, evin yolunu zor görüyorum ki 24 saat esaslı evden de soru cevaplıyorum neredeyse. Yani her mesajı her zaman göremiyorum.
Dün eşime bir video çekip yolladım annesinin evindeki airfel klima ile ilgili kayınvalidenin duyduğu sesi merak etmesi kaynaklı olarak.
Bizim ofisten çekip yolladığım bu kısa videoda bizim All Easy Pro klimanın tam da frekans düşüşü esnasında oluşan o rezonans kaynaklı duvardan içeri sesin yansıması ile ilgili bir videoydu bu.
Belli oranda ses aktarımını ben kabul ediyorum çünkü özellikle son yıllarda yapılan binalarda arkadaş sanki tuğlaları üst üste koyup harç gitmesin diye tükürükle yapıştırıyorlar yani o derece.
Benim evin salonundaki duvara parmağımla vurunca tınnnn tınnnn yapıyor yahu bu nasıl bir ev, nasıl inşaaat? Ayıptır söylemesi yukarıdaki gark dese aşağıdan yarasın diyoruz yani 2 gram mahremiyet bile kalmadı inanılmaz bir saçma ev yapımı var.
İnşaat işinden zerre anlamam fakat eskiden yapılar böyle değildi, adam gibi harç kullanılır, tuğlalar dizilir, kaba sıva atılır, üstüne ince sıva atılır sonra boyanırdı.
Bizim evde tuğlaları matkapla delerken görüyorum, tuğlayı dizip üstüne saten alçıyı basmışlar o kadar.
Konuyu bağlamından kopartmak değil elbette amacım lakin şunu da vurgulamak istedim. Beni bilirsini marka takıntım ve marka bağım yoktur, tarafsız yaparım yorumlarımı. Neticede burada bir rotary kompresörden bahsediyoruz, titreyerek çalışan ve dolayısı ile frekans değiştikçe ses çıkartan bir unsurdan bahsediyoruz. Yani sıfır veya sıfıra yakın ses gibi bir beklentimiz olmamalı bu segment için.
Benim üst katımdaki Daikin klimanın ara sıra arşivimde olsun diye video kaydını alıyorum sesini kayıt altına almış olayım diye.
O takozlardan sonra mutlaka sesin fark etmiş olması lazım ki siz de bunu belirtmişsiniz. Ancak sonrası sanki artık klimaya yapılacak müdahale ile çözülecek gibi değil mi acaba diye kafamda soru işareti oluşmadı değil.
Ne dersiniz dostlar?
@İRFAN @gölge46 @evrenatabek