Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom modem kiralama ücreti

BaylonSkoll

Meraklı
Meraklı
Merhaba hali hazırda evimde Türk Telekom'dan aldığım VDSL 35MBPS internet hizmetim var. 1 ay sonra bölgeye Fiber gelecek ancak sevinemiyorum. Fiber bağlantı da Türk Telekom'un verdiği modemi kullanmak zorundaymışız. Bende "Asus N16P" ve "Tenda V12" modemleri bulunuyor. Adamlar diyorki bunları kullanamazsın. Ben bunları satın almışım sen ne hakla engelliyorsun. Hadi diyelim onlara göre iş görmüyor. Aylık 110 ₺ yakın modem ücreti alıp yalnızca kiralamak nedir? Ben bir ömür internet kullanırken bunlara modem kiralama ücreti mi ödemem mi gerekiyor? Bu tarz bir şey yapmaya hakları var mı? Yoksa ben bu parayı vermeden nasıl hizmet alabilirim? Diyelimki parayı verdim ben bunu geri alabilir miyim? Modem saçmalığının olmadığı bir firma var mı?

Turknet fiber 100 mbps kullaniyorum.modemi, altyapıyı sağlayan ttelekom ücretsiz veriyor.

Merhaba hali hazırda evimde Türk Telekom'dan aldığım VDSL 35MBPS internet hizmetim var. 1 ay sonra bölgeye Fiber gelecek ancak sevinemiyorum. Fiber bağlantı da Türk Telekom'un verdiği modemi kullanmak zorundaymışız. Bende "Asus N16P" ve "Tenda V12" modemleri bulunuyor. Adamlar diyorki bunları kullanamazsın. Ben bunları satın almışım sen ne hakla engelliyorsun. Hadi diyelim onlara göre iş görmüyor. Aylık 110 ₺ yakın modem ücreti alıp yalnızca kiralamak nedir? Ben bir ömür internet kullanırken bunlara modem kiralama ücreti mi ödemem mi gerekiyor? Bu tarz bir şey yapmaya hakları var mı? Yoksa ben bu parayı vermeden nasıl hizmet alabilirim? Diyelimki parayı verdim ben bunu geri alabilir miyim? Modem saçmalığının olmadığı bir firma var mı?
Sanırım bir yanlışınız var. Türk telekomda modemli/modemsiz tarifeler olması gerekiyor.

Şayet modemli seçmişseniz Aylık ücret karşılığında modemi kiralamıyorsunuz, "SATIN ALIYORSUNUZ"

Belki sistemde değişiklik olmuştur ve olası sorunlarda uzaktan erişim için kendi dönüştürücü ve modemlerini kullanmayı zorunlu bırakıyor olabilir. Aksi durumda kendi modeminiz ile ilgili bağlantı sorunları yaşadığınızda hem uzaktan erişimde sorun yaşanır hem de servis ücreti yansıtmak zorunda kalabilirler.

Türk Telekom FTTH altyapıda bu saçmalık var maalesef. SIFIRDAN FTTH ALTYAPIDA ABONELİK AÇARSANIZ aylık kullanım bedeli ödemek zorundasınız. BAKIR (DSL) ALTYAPIDAN FİBER (FTTH/GPON) ALTYAPIYA DÖNÜŞÜM YAPTIRACAKSANIZ ROUTER/HGW KULLANIM BEDELİ ÖDEMİYORSUNUZ. Bu prosedür Türk Telekom altyapısını kullanan bütün ISS'ler için geçerli. Ha bazıları router bedeli almıyoruz diyor ama paket fiyatına router bedelini de gömdüklerine emin olabilirsiniz çünkü ISS'ler Router başına Türk Telekom'a ücret ödüyor. Ha elinizde Türk Telekom'un cihazlarından daha iyi cihazlar varsa kullanabilirsiniz kullanamazsınız diye bir şey yok. Kullanıcı adı, şifre, VLAN ID ve gerekirse MAC ID bilgilerini kendi router cihazınıza girersiniz kullanırsınız.

elindeki modemleri router olarak kullanabilirsin modem fiberde ücretsiz

Bende başvuracaktım şartlara bakmıştım normal fiber modem 90 tl ücretli ve taahhüt süresince o parayı alıyor sonra modem senin oluyordu. Premium daha iyi modem varmış onun da ücreti 110 liraydı. HGW wifi 6 modem var birde o kiralama usulüydü ona da her ay fix 75 tl alıyor. Kapıya kadar bizim fiber geldi türktelekom için ama fiyatlar korkunç. https://bireysel.turktelekom.com.tr...i/tivibulu-evde-internet-kampanyasi-1000-mbps hani fiber aldığımıza değsin istiyorum 1000 mgbit alayım diyorum. Ona da ilk 3 ay 750 tl modem ıvır zıvır hariç. sonraki 12 ay ise 1190 tl diyor. Buna modemi katalım 110 tl birde tivibu alıcısı 60 tl derken 1 sene 1000 mgbit için 1360 tl bunlara ödeyeceğiz demek. Tamam kablonete şuan hergün sövüyorum, ama işte ucuz 182 liraya 100 mgbit ve tv dahil. Ha taahhüdü bitecek tabi ki ama gene de yeni tarifeler o kadar kazık değil. Türktelekom maşallah yani elini ver abi yetmez sen bacağınla kolunu da ver diyor.

Tüketiciyi sahipsiz bırakan devletin görmezden geldiği sayısız haksızlıktan biri daha bu, daha önce buna karşı girişimde bulunanlar olmuş olumsuz sonuçlanmıştı. Mecburen eyvallah dediğimiz sayısız şeyden biri daha.

türk telekom yeni aboneleri gerçekten yolunacak kaz gibi görüyor artık ülke şartlarında internet bile lüks oldu. Düşünsenize 17.000 tl maaş alan birisi kafadan 1000 tl internet ve telefon faturası vermek zorunda.

Evet bende bundan şikayetçiyim, her ay 70 tl alıyorlar kiralama ücreti diye, 24 ayda 1680 tl sadece kira bedeli vermiş oluyorum. Modem istemiyoruz desek kendi modemimizi kullansak olmuyor mu?

Evet bende bundan şikayetçiyim, her ay 70 tl alıyorlar kiralama ücreti diye, 24 ayda 1680 tl sadece kira bedeli vermiş oluyorum. Modem istemiyoruz desek kendi modemimizi kullansak olmuyor mu?
Türk Telekom FTTH/GPON altyapıda zorunlu veriyorlar almıyorum diyemiyorsunuz. Sıfırdan abone olursanız ücret verirsiniz ama bakır altyapıdan fibere dönüşüm yaptırırsanız kira vermezsiniz. Ha ama illa o cihazı kullanacaksınız diye bir kaide yok kendi cihazınızı takabilirsiniz.

Bende başvuracaktım şartlara bakmıştım normal fiber modem 90 tl ücretli ve taahhüt süresince o parayı alıyor sonra modem senin oluyordu. Premium daha iyi modem varmış onun da ücreti 110 liraydı. HGW wifi 6 modem var birde o kiralama usulüydü ona da her ay fix 75 tl alıyor. Kapıya kadar bizim fiber geldi türktelekom için ama fiyatlar korkunç. https://bireysel.turktelekom.com.tr...i/tivibulu-evde-internet-kampanyasi-1000-mbps hani fiber aldığımıza değsin istiyorum 1000 mgbit alayım diyorum. Ona da ilk 3 ay 750 tl modem ıvır zıvır hariç. sonraki 12 ay ise 1190 tl diyor. Buna modemi katalım 110 tl birde tivibu alıcısı 60 tl derken 1 sene 1000 mgbit için 1360 tl bunlara ödeyeceğiz demek. Tamam kablonete şuan hergün sövüyorum, ama işte ucuz 182 liraya 100 mgbit ve tv dahil. Ha taahhüdü bitecek tabi ki ama gene de yeni tarifeler o kadar kazık değil. Türktelekom maşallah yani elini ver abi yetmez sen bacağınla kolunu da ver diyor.
Orçun hocam fiber altyapıda "taahhüt süresince o parayı alıyor sonra modem senin oluyordu" maalesef böyle bir şey mümkün değil sizin dediğiniz VDSL ve fiber için kampanyalar aynı olduğu için o şekilde yazıyorlar aslında o "fiber gücünde" diye pazarladıkları şeyler bildiğimiz VDSL modemler onlar faturaya ek sizin dediğiniz gibi satın alınıyor ama FTTH altyapıda maalesef.

@Murat ALA Bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçişte ücret vermeyecek olmam içimi rahatlattı. Ben kendi modemimi yine bağlar kullanırım ancak modem kiralama ücreti verip üzerine kendi modemimi router olarak kullanmam can sıkıcı bir durum olurdu.

@dmc178 hem modem ücreti verip hemde satın aldığım modemi router olarak kullanmak istemiyorum hocam. Benim itirazım tam olarak bu duruma. Bunlar kim oluyorki hizmet verip zorunlu tutup üzerine modem satmayıp beni bir ömür modem kiralamaya mecbur bırakıyorlar.

@orcun adamlar soygun düzeni kurmuş. İnternete bakıyorum şikayet edenler çok az herkes durumu kabullenmiş. Böyle bir saçmalığı neden kabul ediyoruz. Eskiden Adil Kullanım Kotası [AKK] denen saçmalık vardı. Her platforumda bundan muzdarip herkes tepkisini dile getirdi. Sonra kaldırmak zorunda kaldılar.

@maxx126 Maalesef bu ülkede anayasada tanımlanan bütün haklarımız aleni şekilde gasp ediliyor.

@umut3513 Acayip bir fiyatlandırma var. Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım artık.

@danyelbyksk maalesef izin vermiyorlar. Kendi modemini kullanacaksanda kiralama ücreti vereceksin onu router olarak kullanırsın diyorlar. Yani tamam kendi modemini dayattın bari sat. Satın alamazsın kiralayabilirsin. Dünya üzerinde böyle bir şey Afrika ülkesinde bile olmaz ama bizde var.

@davidoff26 Eskiden dediğiniz gibiydi hocam modem satın alınırdı. Fiber altyapıda kiralama denen saçmalık var. Ben bunu kabul etmiyorum. Etmediğimi de her yerde dile getirecem. Bu konuya bir tepki oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.

Sanırım bir yanlışınız var. Türk telekomda modemli/modemsiz tarifeler olması gerekiyor.

Şayet modemli seçmişseniz Aylık ücret karşılığında modemi kiralamıyorsunuz, "SATIN ALIYORSUNUZ"

Belki sistemde değişiklik olmuştur ve olası sorunlarda uzaktan erişim için kendi dönüştürücü ve modemlerini kullanmayı zorunlu bırakıyor olabilir. Aksi durumda kendi modeminiz ile ilgili bağlantı sorunları yaşadığınızda hem uzaktan erişimde sorun yaşanır hem de servis ücreti yansıtmak zorunda kalabilirler.
Söylediğiniz gibi ayrımı ben göremedim hocam. Varsa paylaşın isterseniz.

Şimdi söylediğiniz sorun giderme durumunu ürün pazarlarken bir koz olarak kullanıp modem satmak isteyebilir buna eyvallah. Ancak benim modemim dışında başka modemle bağlantı sağlayamazsın, bu da yetmeyip satın alamazsın ancak kiralayabilirsin ve ürüne bir şey olursa da cihaz ücretinin tamamını senden alırız derlerse benim itirazım var.

Modem ile alakalı sorun varsa ben bu sorunu evde gideririm. Telekomun üzerine düşen benim kapıma kadar internet hizmetini getirmek sonrası bana ait olan bir durum. Kullanıcı bu işlerden anlamaz ben bunların modemi alayım sorun olursa uzaktan halletsin diye düşünüp almak isteyebilir. Benim böyle bir talebim yok.

Turknet fiber 100 mbps kullaniyorum.modemi, altyapıyı sağlayan ttelekom ücretsiz veriyor.
500 ₺ internet ücreti var hocam. Sizce bunun içinde modem ücreti yok mudur? Bu şuna benziyor elektrik dağıtım firmalarının kaçak eletkrik bedelini biz kullanmışız gibi faturalarımıza yansıtmasına benziyor. Fatura detayında kaçak eletrik ödeme bedeli görünmüyor ancak her fatura geldiğinde bunun ödemesini yapıyoruz.

Modemin mac adresini iss tanımlamadan kullanamıyorsunuz. Bu yüzden vodafonenet ten kablonete geçiş yaptım. Kablonet kendi modeminizi kullanmanıza izin veriyor.

gponsuz direk fiber modemse zate piyasa da direk fiber modemler pahalı gpon lu modemlerse kendi modemşzi kullanabilmeniz lazım

süperonline alt yapısı yoksa türknet te kullanabilirsiniz

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri