Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Operatörler neden yeni müşterilere özel tarife sunuyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slewrate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slewrate

Yeni Üye
Yeni Üye
Geçen yıl yeni müşteri kampanyasıyla hattımı Turkcell'e taşımıştım. Bu ay son ve tekrar Telekom'a taşıyacağım. Tüm tarifeler geçen yılın iki katına çıkmış. Uygun tarife bulmak zor. Seneye yine arayışta olacağız o da ayrı bir mesele.

Hem müşteri kaçıran hemde müşteri toplayan bu anlayışın nasıl bir açıklaması var? Turkcell'e sordum bakalım ne cevap verecekler. Bu sadece Turkcell'de değil tüm operatörlerde var. Optimum bir fiyat belirlenemiyor mu?

trkcll2.png
trkcll1.png

Turktelekomda da böyle bir şey var adamlar kamuyu bile ikiye bölmüş. Aynı tarife Emniyete özel 135, Yagıtaya özel 235TL. Madem bu fiyatalara verebiliyorsun neden herekese vermiyorsun?

telekom.png

Geçen yıl yeni müşteri kampanyasıyla hattımı Turkcell'e taşımıştım. Bu ay son ve tekrar Telekom'a taşıyacağım. Tüm tarifeler geçen yılın iki katına çıkmış. Uygun tarife bulmak zor. Seneye yine arayışta olacağız o da ayrı bir mesele.

Hem müşteri kaçıran hemde müşteri toplayan bu anlayışın nasıl bir açıklaması var? Turkcell'e sordum bakalım ne cevap verecekler. Bu sadece Turkcell'de değil tüm operatörlerde var. Optimum bir fiyat belirlenemiyor mu?

Ekli dosyayı görüntüle 18487Ekli dosyayı görüntüle 18488

Turktelekomda da böyle bir şey var adamlar kamuyu bile ikiye bölmüş. Aynı tarife Emniyete özel 135, Yagıtaya özel 235TL. Madem bu fiyatalara verebiliyorsun neden herekese vermiyorsun?

Ekli dosyayı görüntüle 18489
Turkcel mantığı şu. Yeni müşteriye özel tarife sunuyor. Mecvut olan müşterisine bişey yok sebeb ise sen zaten ceptesin diyor. Yeni gelecek olanlara bakım yapalım diyor. Tüm firmalar'da yeni müşteri isen fiyatlar aşağı yukarı aynı örnek turkcel ile vodf arasında fiyat farkı 20-30 tl oluyor. 20 30 tl fazla veririm turkcel alırım kalite başka seviye de olur

netgsm bakın isterseniz turkcell altyapısı ama daha yavaş hali bazı bankaların uygulama sms'leri gelmiyor bu tip şeylere dikkat edip araştırın isterseniz uygun fiyatlı ve taahhütsüz

Biraz karışmış resimler, konu açarken düzgündü.

Turkcel mantığı şu. Yeni müşteriye özel tarife sunuyor. Mecvut olan müşterisine bişey yok sebeb ise sen zaten ceptesin diyor. Yeni gelecek olanlara bakım yapalım diyor. Tüm firmalar'da yeni müşteri isen fiyatlar aşağı yukarı aynı örnek turkcel ile vodf arasında fiyat farkı 20-30 tl oluyor. 20 30 tl fazla veririm turkcel alırım kalite başka seviye de olur

Ben kim uygunsa ona geçiyorum. Turkcell'de aynı bana göre pek bir fark göremedim. Çekim kalitesi olarak da aynı. Köye gittiğimde hiçbir fark görmüyorum Telekoma göre.

Ama kimi yerde Telekom, kimi yerde Vodafone kimi yerde de Turkcell iyi çekiyor. Kimi yerde şehrin göbeğinde çekmeyen sorunlu bölgeler var.

netgsm bakın isterseniz turkcell altyapısı ama daha yavaş hali bazı bankaların uygulama sms'leri gelmiyor bu tip şeylere dikkat edip araştırın isterseniz uygun fiyatlı ve taahhütsüz

Bir ara niyetlenmiştim ama bankacılıkta sorun oluyorsa sıkıntılı.

Biraz karışmış resimler, konu açarken düzgündü.

Ben kim uygunsa ona geçiyorum. Turkcell'de aynı bana göre pek bir fark göremedim. Çekim kalitesi olarak da aynı. Köye gittiğimde hiçbir fark görmüyorum Telekoma göre.

Ama kimi yerde Telekom, kimi yerde Vodafone kimi yerde de Turkcell iyi çekiyor. Kimi yerde şehrin göbeğinde çekmeyen sorunlu bölgeler var.

Bir ara niyetlenmiştim ama bankacılıkta sorun oluyorsa sıkıntılı.
bazı bankalarda sorun yok bakmak lazım

Yeni hat alan adama saplıyorlar. Tarife fiyatı böyle ama işte 1 senelik hat tesis ücreti var onu saplarlar. Onun harici de damga vergisi olur o da saplanır. Derken işte ince bir yumuşatıyor kazığı süslüyor böyle indirimli gibi gösterip 1 sene seni bağlıyorlar. 1. sene sonunda da zaten bize alıştı bizden devam eder uğraşmaz üşenir numara da taşısa kendisi uğraşacak yeni sim kart bilmemne banka blokesi ıvır zıvırı derken uğraşmaz deyip yerleştirirler. O yumuşatılan kazığın ucu sivriltiliri süslemesi alınır yağı varsa yağ temizlenir hop haşırt the blackboard.

Çünkü bu paylaştığınız sözde kampanyalar faturalı için geçerli, faturalı demek de taahhütlü olduğu için garanti para demek ayrıca fatura aşım yaparsanız ek getiri demek, size 10gb de verse 50 de verse aynı şeyi yapacaklar ama sanki ek bir maliyeti varmış gibi fiyat değişimi mevcut.

Cevap geldi. Bla bla bla. Önerdiği paket 500TL oturum açık olduğu için 450TL'ye iniyor.

trkcll.png

532 sürekli arayıp duruyordu. Geçen hafta açtım memnuniyet anketi için aradık dediler. Bende mevcut tarifelerin pahalı olduğunu ve yeni müşterilere olan tarifelerin çok makul olduğunu tekrar söyledim ama nafile.

Tokun ağırlaması zor olurmuş. Bugün itibariyle TürkTelekoma geçtim bende. 20gb 1000 dakika 180TL.

532 sürekli arayıp duruyordu. Geçen hafta açtım memnuniyet anketi için aradık dediler. Bende mevcut tarifelerin pahalı olduğunu ve yeni müşterilere olan tarifelerin çok makul olduğunu tekrar söyledim ama nafile.

Tokun ağırlaması zor olurmuş. Bugün itibariyle TürkTelekoma geçtim bende. 20gb 1000 dakika 180TL.
Kaç günde geçiş oluyormuş belli mi?

Ben de tt geçtim bugün başvuru yaptım 4 iş günü maximum geçiş süreci

bende ya voda yada turksele geçecem tt den 225 tl'ye 20 1000 1000 olarak kullandığım tarifeyi bana 400 TL ye bağlamaya çalışıyor lavuklar.
sözleşme bitimine son 30 gün :sopa1

Bizi de TürkTelekom öpmeye çalışıyor 5-6 senedir TTkom dayız
Aynı tarife şu an bizde 230 TL , 1 yıllık artık sözleşme . Bitince 500 der bunlarda

Bizi de TürkTelekom öpmeye çalışıyor 5-6 senedir TTkom dayız
Aynı tarife şu an bizde 230 TL , 1 yıllık artık sözleşme . Bitince 500 der bunlarda
İlk defa geçen sene operatör taşımadım çünkü ilk defa geçen sene bana güzel bir tarife denk geldi geçişimde de sorun çıkmadı.
İstisna şehir dışı ziyaretleri ve aylık planlı toplantılar haricinde tüm gün fiste olan birisi olarak çok mobil internet kullanmam, SMS ile işim olmaz, telefon konusunda da genellikle aranan taraf olduğum için dakika da beni kasmıyor 250sms, 12gb internet ve 1000 dakika için 127tl ödüyorum. Halen 3 ayım var paket değişikliği için.

Bakalım bu sene sonunda ne olacak?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri