Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips lcd tv görüntü titreme Sorunu *Çözüldü*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismail17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ismail17

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,
4-5 yıldır sorunsuz kullandığım philips lcd tvde bugün görüntüde titreme başladı. Kabloları vs kontrol ettim, restart yaptım açılış logosu da titreyerek açıldı. Model: 49PUS7002/62
Bazı videoları izledim ve yorumları okuduğumda panel değişikliği önerileri ile karşılaştım. Acaba problem ve çözümü hakkında bilgi alabilir miyim?

Günaydın. %99.9 panel yatay tarama hattı arızası.
Kalan %0.01 lik bölümü ise ürünü görmediğim için ayırdım.

Video yükleyip gönderemiyorum. Ancak drive linkini verebilirim.
Cihaz sabah açıldığında ilk yarım saat sorunsuz çalıştı. Sonrasında titreme başladı. Titriyor duruyor titriyor duruyor böyle devam ediyor.

Tamam %100 panel arızası. Tamirciye boşa para kaptırmadan kendiniz de halledebilrisiniz yalnız ben panel kırılma veya el beceriniz yok ise tamamen bozma riski ile ilgili baştan uyarayım.

Önce şu videoya bakınız
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Sonra şu videoya bakınız
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

En son bu videoya bakınız

Video olsa daha net bir cevap verilir.
Videoya bakabildiniz mi acaba? Adem beyin dediği gibi yatay tarama hatası ise nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Tamam %100 panel arızası. Tamirciye boşa para kaptırmadan kendiniz de halledebilrisiniz yalnız ben panel kırılma veya el beceriniz yok ise tamamen bozma riski ile ilgili baştan uyarayım.

Önce şu videoya bakınız

Sonra şu videoya bakınız

En son bu videoya bakınız
Tamam çok teşekkürler. videoları izlemiştim tekrar izleyeceğim. Yapabilirim sanırım. Dikkatli olacağım. Neticeyi en kısa sürede bildiririm.

Videoya bakabildiniz mi acaba? Adem beyin dediği gibi yatay tarama hatası ise nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Tamam çok teşekkürler. videoları izlemiştim tekrar izleyeceğim. Yapabilirim sanırım. Dikkatli olacağım. Neticeyi en kısa sürede bildiririm.
Şimdiden ellerinize sağlık.

Merhabalar, epey bir denemeden sonra bugün bant tekniği ile titreşim problemini çözdüm ancak ekran boyunca yatay çizgiler belirdi. Denemeler sırasında tcon panel arası flex kablolarda hasarlar ve kopukluklar oluşmuş. Kabloları düzelteyim derken sonra görüntüyü de kaybettim:(
Philips 49pus7002/12 tv için tcon-panel arası 2 adet flex kablo almam lazım. Kablolar 60 pinli, genişlik yaklaşık 3.1cmx8.2cm.
Kabloları nereden temin edebilirim sayın abilerim.

Merhabalar, epey bir denemeden sonra bugün bant tekniği ile titreşim problemini çözdüm ancak ekran boyunca yatay çizgiler belirdi. Denemeler sırasında tcon panel arası flex kablolarda hasarlar ve kopukluklar oluşmuş. Kabloları düzelteyim derken sonra görüntüyü de kaybettim:(
Philips 49pus7002/12 tv için tcon-panel arası 2 adet flex kablo almam lazım. Kablolar 60 pinli, genişlik yaklaşık 3.1cmx8.2cm.
Kabloları nereden temin edebilirim sayın abilerim.
tvparcalari.com diye bir site vardı, Mehmet kardeşimizin yıllardır satış yaptığı yerdi, kendisine ulaşıp selamımı iletin elinde varsa yardımcı olur yalnız zaten paneli arızalı olan tv için masraf ederken lütfen bir daha düşünün.

Tekrar merhabalar, internetten yaptığım araştırmalar ve telefon görüşmeleri sonrası oturduğum kentte (izmit) Gofis elektronik ile temasa geçtim aradığım flex kabloları Sony kdl-43w756c 9.4 cm olarak aldım. Yeni kabloları bağladım ancak kanaldan ses gelmesine rağmen görüntü yine hiç yoktu. Yine Gofis elektronikten benim modele uygun tcon kartı aldım. Nihayet görüntü ve ses var. Yarım saat geçtikten sonra yine klasik görüntü titremeye başladı yine. Titriyor düzeliyor titriyor düzeliyor 2-3 saniye aralıklarla böyle devam ediyor. Şimdi dikkatli bir şekilde selobant tekniği ile titreşim düzeltme çalışmasına başlayacağım.

tvparcalari.com diye bir site vardı, Mehmet kardeşimizin yıllardır satış yaptığı yerdi, kendisine ulaşıp selamımı iletin elinde varsa yardımcı olur yalnız zaten paneli arızalı olan tv için masraf ederken lütfen bir daha düşünün.
Teşekkürler. Kablolara 150, tcon için 100 TL il hallettim elden aldım. 10 dakikalık mesafede parçaları bulmak büyük şanstı benim için.

Teşekkürler. Kablolara 150, tcon için 100 TL il hallettim elden aldım. 10 dakikalık mesafede parçaları bulmak büyük şanstı benim için.
Gerçekten büyük şans olmuş.
Sizden ricam, bu tarz ürünlerde osilatör dengesi dediğimiz olgu çok önemlidir. Elinizdeki statik elektrik dahi olumsuzluğa etken olabilir yeri geldiğinde.
Soketleri çıkartıp takarken dikkat etmeniz gerekmesi ile birlikte fişi çeker çekmez hemen müdahale etmek yerine 2*3 dakika beklemenizi de önerebilirim.
(Kapasitörlerin deşarjı için)

Gerçekten büyük şans olmuş.
Sizden ricam, bu tarz ürünlerde osilatör dengesi dediğimiz olgu çok önemlidir. Elinizdeki statik elektrik dahi olumsuzluğa etken olabilir yeri geldiğinde.
Soketleri çıkartıp takarken dikkat etmeniz gerekmesi ile birlikte fişi çeker çekmez hemen müdahale etmek yerine 2*3 dakika beklemenizi de önerebilirim.
(Kapasitörlerin deşarjı için)
Mümkün olduğunca iletkenlere dokunmadım. Elektrostatik deşarj iletken yarı iletken dinlemiyor dediğiniz gibi hassas parçalarla çalışırken bileklik ile toprakların çalışmak lazım ama biz ev ortamında olduğu kadar yapabiliyoruz.
Selobantı da 3 pini kapatacak şekilde yapıştırdım. Titreme de kayboldu. Görüntü kalitesinde gözle görünür bir fark yok.
Hersey için teşekkür ediyorum. Formunuzu yakın takipçisi olacağım.
Kocaeliden herkese sevgiler ve selamlar.

Mümkün olduğunca iletkenlere dokunmadım. Elektrostatik deşarj iletken yarı iletken dinlemiyor dediğiniz gibi hassas parçalarla çalışırken bileklik ile toprakların çalışmak lazım ama biz ev ortamında olduğu kadar yapabiliyoruz.
Selobantı da 3 pini kapatacak şekilde yapıştırdım. Titreme de kayboldu. Görüntü kalitesinde gözle görünür bir fark yok.
Keşke cebinizden o para da çıkmadan çözülseydi ancak mutlu bir son ile yazışmamızın son bulmasına çok sevindim gerçekten.
Güzel günlerde kullanın, her zaman bekleriz :ok

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri