Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Sony tv arizasi (9yıllık) servis ilgilenmiyor.çöpe atacaksin diyor. Tüketici mahkemesi yardımcı olurmu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kadir ramazan

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.
Sony 55 inc bir 4k tv m var. Artik okadar yavasladiki donmalar resetlemeler yasaniyor. Bizi cileden cikariyor. 9 senedir kullaniyoruz. Ekranimiz muazzam sorunsuz fakat isletim sistemi android artik bize cevap vermiyor. Servis tamir anakart degisimi vs memkun degil çope atacaksiniz diyor. Bildigim kadari ile bir urunun 10 sene boyunca yedek parcasi vs olmak zorunda idi. Bu konuda tuketici mahkemesine gitsem bana yardimci olurlarmi.
Ve ayrica tv yi hittigidiyor izerinden almistim. Gittigidiyor kapanali birkac sene oluyor. E faturama ulasabilme ihtimalim nedir acaba. Bilgisi olanlar litfen yardim.

Soru Cevap Sony tv arizasi (9yıllık) servis ilgilenmiyor.çöpe atacaksin diyor. Tüketici mahkemesi yardımcı olurmu?

Neden bu kabullenmişlik :) bizler tv leri 10 yil omru var diyemi aliyoruz? Sorunsuz bir ekrana sahip sorunsuz bir kasaya sahip fakat isletim sistemini guncellemeler ile belliki yavaslattilar. Bu suç değilmi. Dahasi 9 yil yeni oluyor. Yasal haklarim yokmu diye ogrenmeye calisiyorum. Ne bileyim bu sony evet arkadas senin tv anakartin omru son buldu. Bu yeni anakarti guncel anakarti takalim dese ve guncel tv lerin yari fiyati rakam istese hayirmi diyecegim.

Açıkçası televizyonlar 10 yıl sorunsuz çalışırsa öpüp başımıza koyuyoruz. Ama "kabullenmişlik" durumuna gelecek olursak bir bilgisayar mühendisi olarak iki kelam edeyim.

Sistem zamanla yavaşlıyor evet, ama bu kasten yapılan bir durum değil. Sizin televizyonunuzdaki Netflix...
Merhaba

3. parti yazılım uygulamalarında sorun yaşıyorsunuz. Donanım yetersizliği, verimlisizliğinden sorununuz var olarak anladım.

Bu yol üzerinden yürüyerek yeni TV değişimi olacağını sanmıyorum.

HDMI dan android kutu ile sorun çözülür.

Faturanıza ulaşmanız neredeyse imkânsız
Yasal ömrü içerisinde hizmet vermek zorundasınız diye baskı kurma hakkınız var doğru
Adamlar da ''tamam o zaman hizmet sunabiliyoruz ve anakart değişiklik maliyeti 47.000tl '' dediler, ne yapacaksınız? (Yaptılar ve halen yapıyorlar)
Ülkemizde fiyat listelerini denetleyen bir Bakanlık mı var zannediyorsunuz?

Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerinden sorunu çözme yoluna gidip çalıştığı kadar kullanmaya devam ediniz.

Arkadaşlar merhaba.
Sony 55 inc bir 4k tv m var. Artik okadar yavasladiki donmalar resetlemeler yasaniyor. Bizi cileden cikariyor. 9 senedir kullaniyoruz. Ekranimiz muazzam sorunsuz fakat isletim sistemi android artik bize cevap vermiyor. Servis tamir anakart degisimi vs memkun degil çope atacaksiniz diyor. Bildigim kadari ile bir urunun 10 sene boyunca yedek parcasi vs olmak zorunda idi. Bu konuda tuketici mahkemesine gitsem bana yardimci olurlarmi.
Ve ayrica tv yi hittigidiyor izerinden almistim. Gittigidiyor kapanali birkac sene oluyor. E faturama ulasabilme ihtimalim nedir acaba. Bilgisi olanlar litfen yardim.
Televizyonu fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kendi Android sistemini bir daha kullanmayın. Maalesef tek yapabileceğiniz şey bu. Anakartını değiştirtseniz bile güncel donanımda üretilmiş bir kart olmayacak yine sıkıntı çekeceksiniz. Kaliteli bir Android Box alıp yolunuza devam etmek en iyi seçim olacak. Bütçe varsa Nokia ve Homatics ürünlerine bakın. İş görsün yeter derseniz Dreamstar Nova 4K ve Next Start 4K modellerine bakabilirsiniz.

Hocam kusura bakmayın lütfen söylediklerimi de yanlış anlamayın ama 10 yıllık televizyondan ne gibi bir servis beklentiniz var? Anakart değişimi olsa çok mu farklı olacak sanıyorsunuz takılan yine aynı anakart yine aynı özellikler olacak. 9 yaşındaki televizyonu geçtim Android her hangi bir telefon bile bu şekilde yavaşlar servisten sizin beklentiniz tam olarak nedir?

Yapılacak en iyi şey iyi bir android box alıp smart özelliğini oradan kullanmak olacaktır.

Yasal ömrü içerisinde hizmet vermek zorundasınız diye baskı kurma hakkınız var doğru
Adamlar da ''tamam o zaman hizmet sunabiliyoruz ve anakart değişiklik maliyeti 47.000tl '' dediler, ne yapacaksınız? (Yaptılar ve halen yapıyorlar)

Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerinden sorunu çözme yoluna gidip çalıştığı kadar kullanmaya devam ediniz.
Abi ulaşsa bile mail şu bu vs muhattabı yok ki ? herifler çekti gitti bitti. Ha satıcısı başkaysa tabi ki ulaşılabilinir, ama gene de çok zor. Zaten yanılmıyorsam beyaz eşyalarda 7 yıl kullanım ömrü televizyon elektronik vs 5 yıl olması lazım sen abi daha bilirsin. Zaten 10 yıl geçmiş bitmiş o muhabbette. Şimdi birde 10 sene önceki sony tv de android yoktu diye hatırlıyorum çünkü bende sony tv kullanıyordum o dönem, android tv harici birtane akıllımsı tv özelliği var opera tarayıcısı var birde netflix ve youtube o kadar. Tarayıcı zaten kanı gibi hiçbir işe yaramıyor. Uygulama deseniz yüklenmiyor falan böyle çeyrek akıllı tv idi ki o dönem bütün tvler neredeyse böyleydi. Arkadaşların dediği gibi birtane lisanslı android box bu sorunu çözer. onun harici de yapacak birşey yok.

Bundan tam 9 yıl önce Samsung Galaxy S3 Mini telefon almıştm sıfır olarak. Telefon çalışıyor mu, evet çalışıyor. Ama güncel değil, aşırı yavaş. uyumluluk sorunları yaşanıyor. Instagram'a girmek çile, video izlemek daha bir çile. Çünkü donanımı artık yetersiz kalıyor.

Bu telefonun 9 yıllık olması artık eskidiğini gösteriyor. Fakat şöyle, diyelim ki sıfır anakart buldum, taktım buna. Canavar gibi çalışır mı, yoksa halen daha takılma donmalar ve çileler devam eder mi? Bence devam eder.

Yukarıda anlatılanlar da aynı bu doğrultuda.

Televizyon demek elektronik demek, özellikle işin içine yazılım girince tamam zaten. Uydulu TV olsa sadece, uydu alıcısı DVB-S2 destekli olduğu sürece çok sorun yaşanmaz. Fakat Android, Linux vs. girerse işin içine, malesef belli bir planlanmış ömrü oluyor.

Beyaz eşyada durum bu şekilde değil, 25 senelik bulaşık makinesi, 20 senelik çamaşır makinesini gerekli yıpranan parçaları değiştirerek kullanabilirsiniz. Ancak elektronik, yazılım ve donanım ikilisi olan cihazlarda bu pek mümkün değil.

Abi ulaşsa bile mail şu bu vs muhattabı yok ki ? herifler çekti gitti bitti. Ha satıcısı başkaysa tabi ki ulaşılabilinir, ama gene de çok zor. Zaten yanılmıyorsam beyaz eşyalarda 7 yıl kullanım ömrü televizyon elektronik vs 5 yıl olması lazım sen abi daha bilirsin. Zaten 10 yıl geçmiş bitmiş o muhabbette. Şimdi birde 10 sene önceki sony tv de android yoktu diye hatırlıyorum çünkü bende sony tv kullanıyordum o dönem, android tv harici birtane akıllımsı tv özelliği var opera tarayıcısı var birde netflix ve youtube o kadar. Tarayıcı zaten kanı gibi hiçbir işe yaramıyor. Uygulama deseniz yüklenmiyor falan böyle çeyrek akıllı tv idi ki o dönem bütün tvler neredeyse böyleydi. Arkadaşların dediği gibi birtane lisanslı android box bu sorunu çözer. onun harici de yapacak birşey yok.
Aynen öyle kardeşim.

Bundan tam 9 yıl önce Samsung Galaxy S3 Mini telefon almıştm sıfır olarak. Telefon çalışıyor mu, evet çalışıyor. Ama güncel değil, aşırı yavaş. uyumluluk sorunları yaşanıyor. Instagram'a girmek çile, video izlemek daha bir çile. Çünkü donanımı artık yetersiz kalıyor.

Bu telefonun 9 yıllık olması artık eskidiğini gösteriyor. Fakat şöyle, diyelim ki sıfır anakart buldum, taktım buna. Canavar gibi çalışır mı, yoksa halen daha takılma donmalar ve çileler devam eder mi? Bence devam eder.

Yukarıda anlatılanlar da aynı bu doğrultuda.

Televizyon demek elektronik demek, özellikle işin içine yazılım girince tamam zaten. Uydulu TV olsa sadece, uydu alıcısı DVB-S2 destekli olduğu sürece çok sorun yaşanmaz. Fakat Android, Linux vs. girerse işin içine, malesef belli bir planlanmış ömrü oluyor.

Beyaz eşyada durum bu şekilde değil, 25 senelik bulaşık makinesi, 20 senelik çamaşır makinesini gerekli yıpranan parçaları değiştirerek kullanabilirsiniz. Ancak elektronik, yazılım ve donanım ikilisi olan cihazlarda bu pek mümkün değil.
Telefon özelinde mesela hala eski cihaz kullananlar var ama bunlar nasıl kullanıyor ? adam rom atmış, custom rom çakmış öyle idare ediyor. Diyor ki işte sallıyorum sadece whatsapp facebook çalışsın yeter. Kamerasıyla hafızasıyla ekranıyla işi yok. Ama bunda bile bu tür şeyler anca işte kanser eder gibi çalışıyor çileden çıkartıyor ki o da harici rom yüklenirse böyle. Başka da zaten yolu yok. Iphone ise zaten apple ios yazılım desteğini kestiği an öldürüyor telefonu. Var mı mesela hala iphone 6 5s falan kullanıyorum diyen ? telefon sağlam da olsa yazılımsal ömrü bitti yok, e uygulama desteği de yok bitiyor derken ölüyor. Rom işi de yok mesela android gibi de değil bildiğiniz çöp oluyor. Öyle çok ben ipad 3 4 5 air air 2 vs gördüm yani tablet sapasağlam sorunsuz ama destek yok eski ios var içinde ölmüş sadece safaride nette gezersin o da tarayıcıda bazı siteler sertifika uyarısı vermezse, verirse çöp bitti. Aynı şey gene bilgisayar içinde geçerli, notebook yada masaüstüyse millet ssd alınca uçacak sanıyor. ya kardeşim core duo işlemci mi kaldı ya ? istersen 100 tb ssd tak bir boka yaramaz ki anlatamıyorsun. Birde bunlara giderler windows 10 kurarlar ooo yeni sistem vs sonra mavi ekran verince de çıldırırlar, işte youtube da video oynatmaz e eskiden oynatıyordu der vs ya kardeşim youtube'un codec'i değişti. Eskisi gibi h264 değil yani vp9 falan artık. E senin cihazın bu codeci donanım yüzünden desteklemiyorsa youtube da kasar. Bunun ssd ile yada işletim sistemiyle de alakası yok. Ama anlatamıyorsunuz bazı kesime.

Merhaba

3. parti yazılım uygulamalarında sorun yaşıyorsunuz. Donanım yetersizliği, verimlisizliğinden sorununuz var olarak anladım.

Bu yol üzerinden yürüyerek yeni TV değişimi olacağını sanmıyorum.

HDMI dan android kutu ile sorun çözülür.
Merhaba tv defalarca kez resetlendi. Fabrika ayarlarina donduruldu. Sony servis uzaktan ancak bu kadarina yardimci oluyor. Tv uzerindenharici bir uygulama dahi yuklu dehil. Kendi klasik youtube netflix tarzi seyler yuklu. Buna ragmen hafizasida boş zaten. Fakat artik tv kullanilamaz halde bizi cileden cikariyor. Yani bu durumda 10 yilini tamamlamamis bir tv de hiç hakkimiz yokmu yani.

Android sistem yavaşladıysa ve tv de başka sıkıntı yoksa bir Android box alarak bu işi çözersin. Dreamstar Nova 4k bu cihazı alabilirsin
Bu tür secenekleri biliyorum xiaomu tv box gibi detaylar. Fakat bu orjinal.tv ninn verdigi kullanim kolaylogini vermiyorki. Kanalllarda dahi sorun yasiyoruz. Bazen kanallar aciliyor ses gelmiyor. Resetleyince duzeliyor vs.

Merhaba. Tv ekran kalitem harika sorunsuz. Tv artik isletim sistemi cevap vermiyor. Ve ben bu tv yi 10 yil ömrü var diye almadim ki. Ve evet yasal hakkimizda var. Ve yine evet anakarti degistirelim yavaslik donma sorununuzu ortadan kaldiralim deseler tv nin orjinal fiyatindan daha az fiyat verseler neden hayir diyeyeimki. Kabul ederim yenisini almaktansa. Ben bu konuda yasal hakkimi arayabilirmiyim diye size danisiyorum fakat faturama bile.ulasamadim o da ayri konu.

Hocam kusura bakmayın lütfen söylediklerimi de yanlış anlamayın ama 10 yıllık televizyondan ne gibi bir servis beklentiniz var? Anakart değişimi olsa çok mu farklı olacak sanıyorsunuz takılan yine aynı anakart yine aynı özellikler olacak. 9 yaşındaki televizyonu geçtim Android her hangi bir telefon bile bu şekilde yavaşlar servisten sizin beklentiniz tam olarak nedir?

Yapılacak en iyi şey iyi bir android box alıp smart özelliğini oradan kullanmak olacaktır.
Neden bu kabullenmişlik :) bizler tv leri 10 yil omru var diyemi aliyoruz? Sorunsuz bir ekrana sahip sorunsuz bir kasaya sahip fakat isletim sistemini guncellemeler ile belliki yavaslattilar. Bu suç değilmi. Dahasi 9 yil yeni oluyor. Yasal haklarim yokmu diye ogrenmeye calisiyorum. Ne bileyim bu sony evet arkadas senin tv anakartin omru son buldu. Bu yeni anakarti guncel anakarti takalim dese ve guncel tv lerin yari fiyati rakam istese hayirmi diyecegim.

Ekli dosyalar

• 17251882496855962822080303298052.jpg
    17251882496855962822080303298052.jpg
    92.9 KB · Görüntüleme: 15
  • 17251882832917187195251776571901.jpg
    17251882832917187195251776571901.jpg
    86.7 KB · Görüntüleme: 16
  • 17251882996673535857462049549700.jpg
    17251882996673535857462049549700.jpg
    100.3 KB · Görüntüleme: 15

Android sistemindeki güncellemeler şu anki sorunun asıl kaynağı değil asıl problem olan dokuz sene önceki uygulama ile günümüz şartlarında çalışan uygulama aynı değil sizin tv nin yavaşlamasının sebebi tv üreticisi değil uygulama üreticileri orda bir yanlışınız var buna da servisin müdahele edebileceği bir durum söz konusu değil

Yine maalesef bilgisayar mantığıyla düşündüğünüzü varsayarak tv için üretilmiş bir güncel anakartta olmaz ve bu bilgisayar tarafında ki gibi kolay bir durum da değil zaten hiç bir tv üreticisi de örnek veriyorum zamanında yarım milyon ürettiği bir tv için toplu güncelleme paketiyle uğraşmaz çünki bundan kaç adet satabileceğini bilemez adetsel bir varsayım da ortaya koyamaz buna harcayacağı bütçe ile yine yarım milyon farklı ve güncel bir model üretir ki firma muazzam bir karlılık elde eder

Yetkili servis art niyetli bir yaklaşım gösterse yine sizin tv için yedek parça olarak 5 yıl önceki versiyon farkı bulunan anakartı satardı ve kenara çekilirdi birde bu açıdan bakın olaya sonuçta sizin talebinizle güncel bir anakart kart takmış olacaktı ve siz yine tv den 10 sene önceki performansı alamayacaktınız

Sizin için en iyi çözüm tv box kullanmak gibi duruyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri