Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Softshell veya Kargo pantolon (kışlık) alırken neye bakmak lazım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pagedown
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pagedown

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Abiler,

Foruma katıldım çünkü son zamanlarda giysi seçimleri konusunda gerçekten zorlandığım bir noktadayım ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Özellikle softshell pantolon, kargo pantolon, eldiven, kar maskesi gibi ürünler arayışındayım. Vücut yapım ne yazık ki ''ektomorf''—uzun ve ince kemikli bir yapım var. Boyum 1.84, kilom 80 civarında, ancak spor geçmişim olmadığı için vücut yapım oldukça narin. Bunun yanında çabuk üşüyorum ve erken yoruluyorum, bu da doğru kıyafetleri bulmamı zorlaştırıyor. Özellikle termal içlikler konusunda da tavsiyelerinizi almak isterim.

Google’da ve Hepsiburada gibi mağazalarda araştırma yaptım, fakat softshell pantolonlarla ilgili çok fazla kararsızlık yaşıyorum. Yorumlar genelde ya abartılı olumlu ya da olumsuz, ve bazen satın alınmış yorumlar gibi geliyor. Uygun fiyatlı ama kaliteli niş bir sektör varsa, bana uyabilecek ürünleri nereden bulabileceğimi bilmek isterim. Kesim vücuduma uymalı; bu benim için çok önemli. Bu konuda önerileriniz varsa, “Şuna dikkat et, bunu yapmazsan işin içinden çıkamazsın” dediğiniz şeyler varsa, dostane bir şekilde paylaşmanızı çok isterim.

Ayrıca, mağazalara gidip deneme yapmaktan kaçınıyorum çünkü giysiler üzerimde emanet gibi duruyor. Yıllar önce Decathlon’dan aldığım kaz tüyü mont çok sıcak tutmuştu ama bir süre sonra sönmüştü ve markalar genelde Quechua gibi şeylerdi. Sizce bu tarz ürünler için başka ne önerirsiniz?

Gerçekten değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler,

Merhaba Abiler,

Foruma katıldım çünkü son zamanlarda giysi seçimleri konusunda gerçekten zorlandığım bir noktadayım ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Özellikle softshell pantolon, kargo pantolon, eldiven, kar maskesi gibi ürünler arayışındayım. Vücut yapım ne yazık ki ''ektomorf''—uzun ve ince kemikli bir yapım var. Boyum 1.84, kilom 80 civarında, ancak spor geçmişim olmadığı için vücut yapım oldukça narin. Bunun yanında çabuk üşüyorum ve erken yoruluyorum, bu da doğru kıyafetleri bulmamı zorlaştırıyor. Özellikle termal içlikler konusunda da tavsiyelerinizi almak isterim.

Google’da ve Hepsiburada gibi mağazalarda araştırma yaptım, fakat softshell pantolonlarla ilgili çok fazla kararsızlık yaşıyorum. Yorumlar genelde ya abartılı olumlu ya da olumsuz, ve bazen satın alınmış yorumlar gibi geliyor. Uygun fiyatlı ama kaliteli niş bir sektör varsa, bana uyabilecek ürünleri nereden bulabileceğimi bilmek isterim. Kesim vücuduma uymalı; bu benim için çok önemli. Bu konuda önerileriniz varsa, “Şuna dikkat et, bunu yapmazsan işin içinden çıkamazsın” dediğiniz şeyler varsa, dostane bir şekilde paylaşmanızı çok isterim.

Ayrıca, mağazalara gidip deneme yapmaktan kaçınıyorum çünkü giysiler üzerimde emanet gibi duruyor. Yıllar önce Decathlon’dan aldığım kaz tüyü mont çok sıcak tutmuştu ama bir süre sonra sönmüştü ve markalar genelde Quechua gibi şeylerdi. Sizce bu tarz ürünler için başka ne önerirsiniz?

Gerçekten değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler,
öncelikle cabuk yorulma çok üşüme işlerini bi sağlık ocagına gidip kan testi yaptırman lazım sonra kıyafet işine bakarsın

Mudwill var ben pantalonunun senelerdir kullanıyorum bütün kış onu giyerim
O kadar çok şikayet okudum ki o markayla ilgili ve Türk markası diye ''koşulsuz'' önerenler de vardı.
Aslında kesimi benim de çok hoşuma gitti. Fakat bir tane incelemesi yapılmamış, giyeni de göremedim, sponsor olanı da...
Bu da haliyle aklımın karışmasında elzem bir nokta oldu.

O kadar çok şikayet okudum ki o markayla ilgili ve Türk markası diye ''koşulsuz'' önerenler de vardı.
Aslında kesimi benim de çok hoşuma gitti. Fakat bir tane incelemesi yapılmamış, giyeni de göremedim, sponsor olanı da...
Bu da haliyle aklımın karışmasında elzem bir nokta oldu.
Ben bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım hatta sana yazınca alma tarihine baktım 2019 169 liraya almışım hala giyiyorum epey daha gider herhalde su tutmadığı için kirlenmiyor da senede bir kere yıkıyorum :hihi

Ben bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım hatta sana yazınca alma tarihine baktım 2019 169 liraya almışım hala giyiyorum epey daha gider herhalde su tutmadığı için kirlenmiyor da senede bir kere yıkıyorum :hihi

Keşke görebilme şansım olsaydı.

Ekşi, instagram, şikayetvar gibi yerlerde mudwill markası için herhangi bir sorunda geri iade konusunda da iletişimin vasat olduğu yazılmış. Bu konuda hiçbir geri dönüş alamamışlar. Yılların markası olduğu söylenmiş ama öne çıkan bir olumlu yorum göremedim. Hepsiburada gibi yerlerde de dahi çöp ve renginin değiştiği, iplikleirnin söküldüğü ifade edilmiş. Sabahtan beri araştırma yapıyorum ve pahalı markalar dışında aklıma yatan kaliteli ürün göremedim.

Keşke görebilme şansım olsaydı.

Ekşi, instagram, şikayetvar gibi yerlerde mudwill markası için herhangi bir sorunda geri iade konusunda da iletişimin vasat olduğu yazılmış. Bu konuda hiçbir geri dönüş alamamışlar. Yılların markası olduğu söylenmiş ama öne çıkan bir olumlu yorum göremedim. Hepsiburada gibi yerlerde de dahi çöp ve renginin değiştiği, iplikleirnin söküldüğü ifade edilmiş. Sabahtan beri araştırma yapıyorum ve pahalı markalar dışında aklıma yatan kaliteli ürün göremedim.
Tam bir f/p ürün bence ama madem aklında soru işareti var o zaman kendini ispat etmiş ithal ürünlere bakacaksın salomon veya columbia bakabilirsin ama sahtelerini iyi ayırt etmek lazım

Tam bir f/p ürün bence ama madem aklında soru işareti var o zaman kendini ispat etmiş ithal ürünlere bakacaksın salomon veya columbia bakabilirsin ama sahtelerini iyi ayırt etmek lazım
Oralara kaldığım noktada kendi siteleri üzerinden almak isterim tabii ki.
''Senede birkez yıkıyorum'' yazdığınızı görmemiştim 😃

Ben de üşüme kısmı için devlet hastaneleri ya da sağlık ocağında kan tahlili yaptırmasını öneririm öncelikle. Kansızlık olabilir.
Kıyafet konusuna gelince gereken bilgiyi vermiş @Engraulis
Az önce önyargıda bulunmak istemediğim surette ''MUDWİLL'' markasının ''google'' yorumlarına baktım, satın alınmış yorum olduklarına karar verdim. Bursa'da gidip ziyaret etmediğimden de gerçek bir karar veremeyeceğimi anladım. Aradığım ürünler şimdilik bu ürünler değil. Sağlık konusu ertelemeye gelmez bilirim, ilk önce bunu çözsem de tarz olarak da pratik olduğunu düşündüğümden bu tip giyim ürünlerini kullanmaya karar vermiştim. Teşekkürler, ilgi ve değerli yorumlarınız için.

tchibo softshellerine bakabilirsiniz. içlik olarak da merinos ya da karışım içlikleri yine tchibo'dan takip edebilirsiniz. tek kalın pantolon almak yerine içlikle kombine etmeniz gerekir. amazon da kaliteli ürünler oluyordu ancak 30 euro sınırı gelince artık onlar da kayboldu.

Bana kalırsa check-up yaptırmam lazım.
Fakat maddi anlamda yetersizim. Uzun bir zaman da bunu yaptıramayacağımı biliyorum.
Teşekkürler değerli yorumun için.
check-up a filan gerek yok aile hekiminizib bulunduğu sağlık oacagına sabah erken ac karna gidip durumunuzu anlatacaksınız kan verip ertesi gün öğleden sonra tekrar değerleriniz değerlendirip yolunuzu çizmiş olacaksınız

Kaz tüyü ürün alacaksanız ürünün içeriğinde 100% Goose Down ( Kaz gıdı tüyü) yazdığından emin olun. Goose Feather yada Duck Down/Feather yazanlardan yada karışımlardan uzak durun. İkisinin farkına google yazıp görsellere bakınca görürsünüz, gerçek hafif ve sıcak tutan “down” yazanlardır.

Pantolon olarak normal bir pantolon altına thermal içlik almanız daha iyi bir tercih olabilir. Decatlon ürünlerinin bu konuda iyi olduğunu ve sıcaklık aralığına bakarak almanızı tavsiye ederim.

Ben Türkiye de yaşarken Decatlon’dan ne aldıysam memnun kalmıştım, problem yaşadığım ürünü götürdüğümde aynen iade alıp para iadesi yada başka ürün değişimi vermişlerdi. Fiyatları bilmediğim için size başka markaları öneremem lakin müşteri hizmetleri kolaylığı yönünden Decatlon on numaraydı.

Üşümenizin sebebinin demir eksiliği, kansızlık veya başka durumdan olmadığını düşünüyorum ama yinede sağlık ocağında tam kan testi talep edin derim. Bende çok üşürdüm Ankara’da. Hatta kışın her arabayı çalıştırdığımda vücudum titreyerek marşa zor basardı. Ne vücudum zayıf nede eksik bir değerim çıkmamıştı. Alışkanlık meselesi aslında. Allah bana Ankara’dan sonra -40ta yürümeyi nasip etti 😂 Eski titremem yok ama Ankara’ya dönsem kesinlikle artık ince giyinirim 😂

sadece üşüme olsa sıkıntı yok ama erken yorulma da yazılınca kan tahlili önemli bence

Selam,
pantolon alırken özellikle bacak boyuna dikkat etmeni tavsiye ederim. Ve cep konumlandırması kalçayı en iyi betimleyen desenlerden biri. bunun dışında yalık arıyorsan %70 polyester olan, kışlıkarıyorsan da yine aynı oranda pamuklu olan bir kumaşı tercih etmen iyi olabilir.

Stanley firmasının Türkiye distribütörü kutup ayısı firması %50-60 oranında indirim yapmış, ürünler epey azalmış ama uygun bir şey var mı diye bakabilirsiniz:
https://www.kutupayisi.com/

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri