Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Earbuds kulaklık içinde patladı

KorkutSA

Meraklı
Meraklı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Samsung Earbuds FE marka kulaklık, genç bir kadının kulağında patlayarak kalıcı işitme kaybına neden oldu.Samsung servisi ise kulaklığın patlamadığını, sadece deforme olduğunu tutanak altına aldı!

Ekşi sözlük'te gördüm bunu ben de. Kulaklık içten patlamış gibi durmuyor ama. Zaten fotoğrafta da dışarıdan içeriye doğru erimeye başlamış gibi duruyor kulaklık.
Eğer dışarıdan müdahale edilmediyse (kasten yakılmadıysa) şarj aletindeyken yanmış gibi duruyor.

Kulak, işitme ile aynı anda tensel anlamda da algı hassasiyeti en yüksek organlarımızdan birisi, o kulaklığın o hale gelmeden önceki sıcaklık seviyesini yani ısı anormalliğini normal bir insan kulağının algılamaması/anlamaması bana göre olanaksız.

Yani bu silah mermisi gibi bir tetik ile birdenbire meydana gelebilecek bir patlama değil, önce ısınma başlar, ısınma yüksek şekilde devam eder, çekirdek sıcaklığı yükseldikçe deformayson başlamadan önce de bu sıcaklık transferi dış kabuğa doğru yayılmaya devam eder.

Bütün bunlar bir süreç
İnsan teni 45 dereceden sonrasını yüksek sıcaklık olarak zaten algılar, O kulaklığın kasasında kullanılan propilen muhtemelen Akrilonitril Bütadien Stiren denen malzemedir ve bunun da erime sıcaklığı 100 derece ile başlar 100/135 derece aralığında tam deforme olur.

ERİMİŞ olduğunu gördüğümüze göre nasıl oluyor da 100 dereceye kadar kulağın içinde tutulabilmiş o kulaklık diye ister istemez sorma ihtiyacı duyarım.

Patlama ile yanma/erime arasındaki o ince detaya da dikkat edilmeli.

Nedense en korktuğum şeylerden bu bataryalı cihazların patlaması alev alması. Bu ürün patlamış gibi gözükmüyor ama iddialar doğruysa olay mahkemelik olur bilirkişi karar verir (umuyorum gerçekten bilir bir kişidir) 😂

Bizim insanımız piskopat yenisini alabilmek veya parasını iade almak için ateşe verip kulağına sokmuş bile olabilir :D

Adem abimin de dediği gibi o kadar erimeye sıcaklığı insanın hissetmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz o plastik eriyorsa kulak derisine yapışıp yakması gerekir ki bunu da hissedersin

Kulağımda ürün patlayacak, işitme kaybı olacak, ben de avukat tutup süreç başlatmak yerine teknik servis, forum, şikayetvar, sosyal medya gibi ortamlarda aylarca dolanacağım.

Aldıkları rapor da şikayettiniz nedir sorusuna onların cevabının rapora geçmesi şeklinde. Doktor "hasar tespit çalışması" yapıp bu sonuca ulaşmamış. Patlak, zedelenmiş kulak zarı, yanan deri vb yok. Orta frekans kısmi işitme kaybı bugün test etsek çoğumuzda var.

Şahsen ben pek yemedim. Hiçbir ley olmasa bile bir şey illa ki olmuştur ama kulakta patlama değil. Başıma gelse ben avukata mahkemeye giderim, ortamlarda etkileşim almaya değil.

Ha bir de, velev ki doğru olsun, teknik servis bu konuda ne yapabilecek ki? Kulaklık patlarsa şunu şunu yapın, tazminat verin, ürünlerden sepet yapıp evlerine gidin, özür dileyip affettirin vb diye bir yönerge mi var?

kulaklık pili patlamışa benzemiyor patlasaydı kulaklığın birleşme yerlerinden açılma ihtimali yüksek hadi açılmasın erime de nasıl olmuşsa ön ve arkasında olmuş yanlarda olmamış halbuki pili yan taraflara ön tarafa olduğunda daha yakın tabi buna erime denirse.
Erimemiş bildiğin yanmış bu çakmak tutarsan ne olursa buna da o olmuş içten yanma gibi bir durumun olmadığı da belli oluyor.
Cihazda varta marka bazı başka kulaklıkarda da kullanılan lityum pil kullanılmış bu pil 60 derece ortam sıcaklığında bile kullanılmaya devam edilebilecek bir pil.
Cihaz kusuru yüzünden kısa devre yapsa bile patlama ihtimali düşük patlasa bile o zamana kadar hissedilmesi gerekir.
Kulaklığın patlaması imkansız olmasada bu olayın gerçek olma ihtimali çok düşük.

Son düzenleme:
Kulak, işitme ile aynı anda tensel anlamda da algı hassasiyeti en yüksek organlarımızdan birisi, o kulaklığın o hale gelmeden önceki sıcaklık seviyesini yani ısı anormalliğini normal bir insan kulağının algılamaması/anlamaması bana göre olanaksız.

Yani bu silah mermisi gibi bir tetik ile birdenbire meydana gelebilecek bir patlama değil, önce ısınma başlar, ısınma yüksek şekilde devam eder, çekirdek sıcaklığı yükseldikçe deformayson başlamadan önce de bu sıcaklık transferi dış kabuğa doğru yayılmaya devam eder.

Bütün bunlar bir süreç
İnsan teni 45 dereceden sonrasını yüksek sıcaklık olarak zaten algılar, O kulaklığın kasasında kullanılan propilen muhtemelen Akrilonitril Bütadien Stiren denen malzemedir ve bunun da erime sıcaklığı 100 derece ile başlar 100/135 derece aralığında tam deforme olur.

ERİMİŞ olduğunu gördüğümüze göre nasıl oluyor da 100 dereceye kadar kulağın içinde tutulabilmiş o kulaklık diye ister istemez sorma ihtiyacı duyarım.

Patlama ile yanma/erime arasındaki o ince detaya da dikkat edilmeli.
Abi bende pek inanamadım ama bir fikir yürütelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Cihazın içinde varta cp1254 model lityum ion pil var. Bu pil de çıplak cell değil direkt ayrı housing ile kaplı korumalı bir pil.

Pili çıkartırken kulağın içine giren kısma giden de bir alanı var. Diyelim içerde pil kısadevre oldu nemden vs. bir anlık önce housing şişemediğinden patlayamadı ama bir yerden infilak etti lityumu gazı vs artık neyse tam kulağın içine bastı. Sonrada bir an bu olunca kişi ısındığını farketti ve kulağı attı ama o hala tabi yanmaya devam etti çünkü kimyasal reaksiyon var. Suya bile atsanız bunu abi direkt yanmaya devam eder.

belki bu ilk yandığı yani reaksiyona girdiği vakit kulağın içine direkt dumanı zehri bastı kulak zarı hasar aldı duyma kaybı oldu vs derken böyle birşey de olmuş olabilir. Aslında para olsa bu olayı mutlaka alıp denemek lazım. Koyacaksın karşısına 960 fps video kayıt edecek kamera güneş altında sadece pile kısadevre yapıp gözlemeyeceksiniz bakalım ne oluyor ? Şu olay yani amerika da almanya da vs. olsa rapor hastane raporları vs ispatlansa mağdur milyonlarca doları söke söke alırdı.

Aynı kulaklık şu anda kulağımda takılı müzik dinliyorum. Kardeşi çıkardım kendisiyle selamlaştık görevine devam ediyor :D

Nedense en korktuğum şeylerden bu bataryalı cihazların patlaması alev alması. Bu ürün patlamış gibi gözükmüyor ama iddialar doğruysa olay mahkemelik olur bilirkişi karar verir (umuyorum gerçekten bilir bir kişidir) 😂
Türkiye de uzman(!) bilirkişi :kop

Çok kıymetli birkaç tanıdığım insan var kıymetli büyüğüm Orhan Bey ve sevgili ustam Alparslan gibi ancak koca ülkede işinin hakkını vererek yapacak bilirkişi sayısı 2 elin 10 parmağını ya geçer ya geçmez.

Türkiye de uzman(!) bilirkişi :kop

Çok kıymetli birkaç tanıdığım insan var kıymetli büyüğüm Orhan Bey ve sevgili ustam Alparslan gibi ancak koca ülkede işinin hakkını vererek yapacak bilirkişi sayısı 2 elin 10 parmağını ya geçer ya geçmez.
Abi bu bilirkişi olayı malesef çok sıkıntı. Başımıza geldi bir dava olayından. Davanın konusunu vs yazmayacağım gerek yok çok uzun oluyor. :D

Abi mevzu temperli otobüs camının yumruk ile çıplak ile kırılamayacak kadar sert olmasıydı. Elimizde gereken hastaneden alınan raporlar vardı.

Mahkeme tabi ki bilirkişi atıyor ancak bilir kişi, bilir kişi değil. Birtane bilgisayarcı teknik servis bilir kişi olarak atanmış o da raporunda polis raporuyla harf harfine uygun rapor vermiş. Mahkeme de bu raporu kabul ediyor.

Bizim o kadar itirazımız üst mahkemelere çıkması işte şu bu hiçbir sonuç getirmiyor. Biz avukat vasıtası ile delili ile otobüs camının asla tek bir yumrukla kırılamayacağını videoları ile ispat edip hakime avukatla izlettirilmesine rağmen bir sonuç alınamıyor.

Üstelik dahada vahimini söylüyorum videolarda camı kimin kırdığı da belli değil. Sadece otobüs şöförünün ilk verdiği ifadesi var birde güya şahiti var ancak o şahit de videoda göründüğü gibi otobüsün içinde değil ki kendisi mahkeme salonuna gelip ben şöförün arkasındaki koltuktaydım olayı birebir gördüm, bu kişi yumruğu ile camı tek seferde kırdı diye gelip salonda ifade verdi ve gitti. kamera kayıtlarını bize 60 küsür ekranda izletirlerken baktık ki ifadeyi veren yalan ifade vermiş otobüs bomboş şöförün arkasında kadın yok onu bırak ne olaydan önce ne de sonrası yok yalan ifade resmen.

Biz ne yaptım ne ettik nerelere itiraz ettikse abi hiçbir sonuç elde edemedik. Sonuç itibariyle camın parası o günlük otobüsün yattı parası işte birde 5 sene iyi dur başka işe karışma yoksa hükmün geriye açıklanmasından 2 sene cezan olur hapis yatarsın diye bir ceza verildi o kadar.

Abi bu bilirkişi olayı malesef çok sıkıntı. Başımıza geldi bir dava olayından. Davanın konusunu vs yazmayacağım gerek yok çok uzun oluyor. :D

Abi mevzu temperli otobüs camının yumruk ile çıplak ile kırılamayacak kadar sert olmasıydı. Elimizde gereken hastaneden alınan raporlar vardı.

Mahkeme tabi ki bilirkişi atıyor ancak bilir kişi, bilir kişi değil. Birtane bilgisayarcı teknik servis bilir kişi olarak atanmış o da raporunda polis raporuyla harf harfine uygun rapor vermiş. Mahkeme de bu raporu kabul ediyor.

Bizim o kadar itirazımız üst mahkemelere çıkması işte şu bu hiçbir sonuç getirmiyor. Biz avukat vasıtası ile delili ile otobüs camının asla tek bir yumrukla kırılamayacağını videoları ile ispat edip hakime avukatla izlettirilmesine rağmen bir sonuç alınamıyor.

Üstelik dahada vahimini söylüyorum videolarda camı kimin kırdığı da belli değil. Sadece otobüs şöförünün ilk verdiği ifadesi var birde güya şahiti var ancak o şahit de videoda göründüğü gibi otobüsün içinde değil ki kendisi mahkeme salonuna gelip ben şöförün arkasındaki koltuktaydım olayı birebir gördüm, bu kişi yumruğu ile camı tek seferde kırdı diye gelip salonda ifade verdi ve gitti. kamera kayıtlarını bize 60 küsür ekranda izletirlerken baktık ki ifadeyi veren yalan ifade vermiş otobüs bomboş şöförün arkasında kadın yok onu bırak ne olaydan önce ne de sonrası yok yalan ifade resmen.

Biz ne yaptım ne ettik nerelere itiraz ettikse abi hiçbir sonuç elde edemedik. Sonuç itibariyle camın parası o günlük otobüsün yattı parası işte birde 5 sene iyi dur başka işe karışma yoksa hükmün geriye açıklanmasından 2 sene cezan olur hapis yatarsın diye bir ceza verildi o kadar.
İşte anlatmaya çalıştığım konu tam olarak bu.

Elektrik dağıtım şirketinin %100 kusurlu olduğu dosyada (Tespitlerini tüketici evine giderek ben yaptım) elektrik dağıtım şirketi bizim komisyon kararına itiraz edip dosyayı mahkemeye taşıyor. Mahkeme bilirkişi atıyor, Bilirkişi denen karakter ve şeref yoksunu şahıs oturduğu koltuktanbile kalkmadan yani tüketici evine gitmeden, inceleme yapmadan ''Orada parafudr yoktur yeaaaa'' tarzında bir rapor yazınca mahkeme de bizim kararı bozuyor. Olan tüketiciye oluyor bir de bu karakter yoksunu bilrikişinin de parasını ödüyor karşı tarafın vekalet ücretleri ve yargılama gidelreri ile birlikte.

O bilirkişi adlı kişinin ismi cismi bende var. Olur da bir gün haksızlığa uğrar, dosyası bizim komisyona gelirse (Nereye gidecek başka) o zaman adalet duygusunu kendisine yeniden hatırlatırım.

İşte anlatmaya çalıştığım konu tam olarak bu.

Elektrik dağıtım şirketinin %100 kusurlu olduğu dosyada (Tespitlerini tüketici evine giderek ben yaptım) elektrik dağıtım şirketi bizim komisyon kararına itiraz edip dosyayı mahkemeye taşıyor. Mahkeme bilirkişi atıyor, Bilirkişi denen karakter ve şeref yoksunu şahıs oturduğu koltuktanbile kalkmadan yani tüketici evine gitmeden, inceleme yapmadan ''Orada parafudr yoktur yeaaaa'' tarzında bir rapor yazınca mahkeme de bizim kararı bozuyor. Olan tüketiciye oluyor bir de bu karakter yoksunu bilrikişinin de parasını ödüyor karşı tarafın vekalet ücretleri ve yargılama gidelreri ile birlikte.

O bilirkişi adlı kişinin ismi cismi bende var. Olur da bir gün haksızlığa uğrar, dosyası bizim komisyona gelirse (Nereye gidecek başka) o zaman adalet duygusunu kendisine yeniden hatırlatırım.
Abi cama tek yumrukla kıran adamın elinde hiç mi çizik morluk olmaz ya ? yok ki hastanede bu rapor da verilmedi. Ayrıca vuran yani salak mı ya vursun camı patlatsın yüzü heryeri kan içinde olsun ki hastane raporunda bizim böyledi. Camı şöför bilerek cam çekiciyle kendisi yandan vurdu kırdı ki onun ne hikmetse eli kanamış, ama yumruk atıp camı kırdı diye iddia edileninse elinde hiçbir kesik çizik yok.

Üstelik bilirkişi bilgisayar teknik servis, ya bari oto camcıya ver ne bileyim işi bilene ver yani, o da yok. Hakim rapor gelmiş bakalım diyor polis tutanağıyla harfi harfine aynı şeyi okuyor salonda. Bizim polis arkadaşa sağolsun abi dedi bunlar belediye otobüsü şöförü sakın dedi asla bulaşma birşey yapma ya kardeşim adam körlüklü otobüsle slalom yapıp arada kalıyoruz bizi öldürmeye teşebbüs ediyor ne yapalım yani ? vursun ezsin öldürsün o zaman ? Birde camını açıp el kol yapıyor düzlükte küfrediyor vs. durakta durdu yanına gittik konuşacağız vs öldürmek mi istiyorsun diye diyoruz adam camı üstümüze patlatıyor. Bunu da bilerek yapmış ki polis arkadaşımız söyledi yani o camlar dedi kırılırsa olay yerine anında polisler geliyormuş, ondan kırmıştır dediler.

Abi cama tek yumrukla kıran adamın elinde hiç mi çizik morluk olmaz ya ? yok ki hastanede bu rapor da verilmedi. Ayrıca vuran yani salak mı ya vursun camı patlatsın yüzü heryeri kan içinde olsun ki hastane raporunda bizim böyledi. Camı şöför bilerek cam çekiciyle kendisi yandan vurdu kırdı ki onun ne hikmetse eli kanamış, ama yumruk atıp camı kırdı diye iddia edileninse elinde hiçbir kesik çizik yok.

Üstelik bilirkişi bilgisayar teknik servis, ya bari oto camcıya ver ne bileyim işi bilene ver yani, o da yok. Hakim rapor gelmiş bakalım diyor polis tutanağıyla harfi harfine aynı şeyi okuyor salonda. Bizim polis arkadaşa sağolsun abi dedi bunlar belediye otobüsü şöförü sakın dedi asla bulaşma birşey yapma ya kardeşim adam körlüklü otobüsle slalom yapıp arada kalıyoruz bizi öldürmeye teşebbüs ediyor ne yapalım yani ? vursun ezsin öldürsün o zaman ? Birde camını açıp el kol yapıyor düzlükte küfrediyor vs. durakta durdu yanına gittik konuşacağız vs öldürmek mi istiyorsun diye diyoruz adam camı üstümüze patlatıyor. Bunu da bilerek yapmış ki polis arkadaşımız söyledi yani o camlar dedi kırılırsa olay yerine anında polisler geliyormuş, ondan kırmıştır dediler.
Vay arkadaş olaylara bak :(

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri