Hocam öncelikle cevap için teşekkürler. İlk aldığım televizyon dediğim gibi çok kaliteli bir görüntüye sahipti yani qled olayını hissettiriyordu. Panel özelliklerine markasına vs çok bakmadım açıkçası sadece ips olduğunu biliyorum yorumlardan okuduğum kadarıyla lg marka kullanılmış olabilir diye düşünüyorum 55QA9700 için yanlış biliyor da olabilirim ancak televizyon gerçekten çok başarılıydı ölü piksel çıkmasaydı. Şu an bana gönderilen cihaz yıl olarak daha yeni bir üretim 2024 ve bana Google TV olduğu için daha üst bir seri olduğunu söylediler zaten diğer cihazın sıfırı ellerinde yoktu. Ben televizyonun servis menüsünden baktığımda ve ekrana dokunduğumda hkc va panel olduğunu anladım. Vestel‘den istememe rağmen kesinlikle böyle bir bilgi paylaşmadı benimle. Yani daha önce bu panelde bir televizyon kullanmamıştım kötü olduğunu da düşünmüyordum açıkçası ancak Vestel’in daha alt segment cihazlarıyla karşılaştırdım ve görüntüde fiyat farkına değer bir fark görmedim . Bu televizyonda da yanlış görmediysem iki adet ölü piksel yakaladım diğer cihazı da ölü piksel yüzünden değiştirmiştim zaten bu cihazda da ölü piksel var ve bazı videolarda özellikle siyah tarafında ani bozulmalar oluyor panel ile mi alakalı normal bir durum mu bilmiyorum. Arayüz olarak güzel bir televizyon ancak görüntü kalitesi ciddi anlamda qled seviyesinde değil belki sadece bu televizyon özelindedir. Bu siteden araştırdım kadarıyla bu serinin va panelleri 12cof boe paneli 6cof aslında dediğim gibi tatmin etseydi panel yüzünden değiştirmezdim ama çok etkileyici bir görüntü sunmadığını düşünüyorum. Bu değişim süreçleri yorucu bir süreç ancak cihaz bu durumuyla da içime sinmedi. Siz ne tavsiye edersiniz sizin değişim cihazınız elinize ulaştı mı ? Televizyonu iade etsem çok güzel bir fiyattan aldım aynı fiyata bu televizyonu tekrar almam imkansız zaten. Bahsettiğim siyah bozulmasını da fotoğraf olarak ekliyorum.