Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Ümraniye Klima Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selamn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

selamn

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

@Adem Helvacı ustamın kendi kanalında, inceleriz kanalında ve diğer kanallara konuk olarak gittiği videolardan çok faydalandım. Ama gün sonunda forumda konu açmaya karar verdim. Kendisinin konu açarken özellikle istediği bilgileri yazılı ve evi kroki olarak paylaşıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

-İstanbul/Ümraniye bölgesinde ikamet ediyorum. 60m² net civarı bir apartman ara kat dairesi. Krokiye göre alt taraf kuzey cephesi.
-Salon 22m² ve kırmızı işaretli bölge fransız balkon olarak yapılmış, yani klima takılamaz olarak düşünüyorum, doğru mudur?
-Mecburen mavi işaretli bölgedeki balkon duvarına iç ünite asılacak ve dış ünite de hemen arkasındaki balkonda boydan yukarı mesafeye asılır olarak düşünüyorum.
-Sorunumuz şu ki ev 3 cepheden güneş alıyor ve buldukları her duvara cam yapmışlar evin içi yazları hamam gibi oluyor. Dışarısı 32 dereceyken salon 31-32 derece olabiliyor.
-Camlara ayna film çektim çok ciddi fark etti biraz daha rahatladık ama yine de bu yazı klimasız geçirmek mümkün değil.
-Özellikle öğleden sonra güneş salona düştüğü için kapısını kapatıp orayı yanmaya bırakıyoruz. Girilecek gibi olmuyor, ayna film çekince biraz rahatladı.
-Salonun yarısı boşta etki eder mi bilmiyorum, yani balkon hizasından itibaren altı boş, alt kat dairenin planı farklı daha küçük.

Çok uzattım kusura bakmayın asıl kullanım amacıma geleyim:
-24 saat 1 veya 2 kişi yaşanılan bir ev, yani sabahları kapatmayacağız.
-Salonu güneş vakti pek kullanmıyoruz ama salondan başka yere de takmak mantıklı olmaz sanırım.
-Alerjimiz var, klimalarda bunlara yönelik bir şey var mı bilmiyorum. Hava temizleyici almayı düşünüyordum winix veya philips marka(10-20bintl arası). Klimalarda etkili bir şey varsa düşünebilirim.
-Wifi kontrol özelliği şart mı? Bana şart gibi geliyor.
-Artık inverter olmayan klima var mı? Yani eski klimalarda 18 dereceye de ayarlasak 27 dereceye de ayarlasak klima ortam sıcaklığını ayarlayana kadar en soğukta çalışırdı önüne oturamazdık. Ben 24-25 dereceye ayarladığımda klimadan buz gibi değil önünde oturulabilecek bir hava üflemesini istiyorum. Bunu da inverter modellerle yapabiliyoruz sanırım. Yanlış mı biliyorum?
-Kışın doğalgaz ile ev küçük petekler büyük olduğu için çok hızlı ve uyguna ısınabiliyoruz, ama klimayı da illaki arada ısıtma modunda açarım diye düşünüyorum. Salonun altı boş olduğu için kalorifer salonda yetersiz kalabiliyor.
-Hayatımda çok ciddi değişiklik yapmayacaksa 40bin liranın üzerine çıkmayı düşünmüyorum. Yerli üretim 20bin liralık modellerle bu yola çıkıp izlediğim videolar sonucunda 40bine kadar çıkmaya karar verdim.
-Salona takılacak klimanın ofis olarak kullandığım 7m² odaya etki etmesi mümkün mü? Evin en serin odası orası ve salon 30 dereceyken orası 27 derece olabiliyor haliyle yaşanabiliyor, ama yine de klimadan faydalanmak istiyorum. Montaj için kırmızı işaretli fransız balkonun olduğu yere klimayı taksaydım bu mümkündü sanırım. Ama şu an mavi işaretli yer dışında ihtimal göremiyorum.
-Salona takılacak klimanın 24 saat çalıştırıldığı senaryoda geceleri 13m² olan yatak odasına etki etmesi mümkün mü, yoksa geceleri kapatmalı ve ona göre mi model seçmeliyiz?

evkroki.webp

Bu konuda ben önce @Senior @ByCilo @gölge46 müsaitse @İRFAN gibi dotlarımın ve tabi ki yorum yapmak isteyen herkesin bakış açılarını görmek isterim, sonra tabi ki seve seve ben de yorumlarım. :)

Hoşgeldiniz bu arada :ok

Daha şimdiden anlaşılıyor ki tam da öngördüğüm gibi 2025 yaz mevsimi buralarda çok hareketli geçecek çoook :)

Merhabalar; 22 M2 odanız için 12.000 BTU bir klima yeterli gelecektir, dış ünitenin takıldığı alanın cam balkon kısmını açarak hava çıkışı sağladığınızda sorun teşkil etmeyecektir. Alerji konusu ve diğer odalara etki etmesini istediğinizde ise teknik özelliklerine bakıldığında Daikin Zeta Shira Plus , Panasonic Ethera gibi modellerin alerjen giderici ve hava temizleme filtresi olduğu gözlenmektedir. 10 - 20 Bin tl gibi bir rakamı ayriyeten hava temizleme cihazına vermek yerine 40.000 TL bütçe ayırdığınız klimaya 20.000 TL daha ayırarak her iki sorunuda kapatmış olur bu iki klimanın yüksek kalorili olmalarından dolayı diğer odalarada belirli oranda serinlik hissi kazanmış olabilirsiniz. Benimşahsi fikrim bu yönde olacaktır.

Merhabalar; 22 M2 odanız için 12.000 BTU bir klima yeterli gelecektir, dış ünitenin takıldığı alanın cam balkon kısmını açarak hava çıkışı sağladığınızda sorun teşkil etmeyecektir. Alerji konusu ve diğer odalara etki etmesini istediğinizde ise teknik özelliklerine bakıldığında Daikin Zeta Shira Plus , Panasonic Ethera gibi modellerin alerjen giderici ve hava temizleme filtresi olduğu gözlenmektedir. 10 - 20 Bin tl gibi bir rakamı ayriyeten hava temizleme cihazına vermek yerine 40.000 TL bütçe ayırdığınız klimaya 20.000 TL daha ayırarak her iki sorunuda kapatmış olur bu iki klimanın yüksek kalorili olmalarından dolayı diğer odalarada belirli oranda serinlik hissi kazanmış olabilirsiniz. Benimşahsi fikrim bu yönde olacaktır.
Kalorisi yüksek 12000 BTU bir klima şimdilik işinizi görecektir odayı 26⁰ gibi tutarsanız sizi rahatsız etmez. 🙏

Bu konuda ben önce @Senior @ByCilo @gölge46 müsaitse @İRFAN gibi dotlarımın ve tabi ki yorum yapmak isteyen herkesin bakış açılarını görmek isterim, sonra tabi ki seve seve ben de yorumlarım. :)

Hoşgeldiniz bu arada :ok

Daha şimdiden anlaşılıyor ki tam da öngördüğüm gibi 2025 yaz mevsimi buralarda çok hareketli geçecek çoook :)
Hepsine teşekkürler. Sanırım Midea Xtreme Save 12000 alacağım. Yarın mesai saatinde arayacağım veya yakındaysa gideceğim.
Siz de birçok videoda önermiştiniz geçmiş yıllarda.

Konuya yandan dahil olmak istedim :)

Ben ilk defa klima kullanacağım, Midea Xtreme aldım ama daha önce hiç kullanmadığım için nasıl bir yol izlemem gerektiğini de bilmiyorum. 21 metrekare salona 12 btu bağlandı ve 2+1 evimiz. Diğer odalara etki etmede yeterli olur mu, salonun kapısını açık mı tutsak yoksa diğer odalara etkisi olmaz diyip cihazı yormamak adına kapıyı kapalı mı tutmalıyız sizce? Klima nasıl kullanılır hiç bilmiyorum.

Konuya yandan dahil olmak istedim :)

Ben ilk defa klima kullanacağım, Midea Xtreme aldım ama daha önce hiç kullanmadığım için nasıl bir yol izlemem gerektiğini de bilmiyorum. 21 metrekare salona 12 btu bağlandı ve 2+1 evimiz. Diğer odalara etki etmede yeterli olur mu, salonun kapısını açık mı tutsak yoksa diğer odalara etkisi olmaz diyip cihazı yormamak adına kapıyı kapalı mı tutmalıyız sizce? Klima nasıl kullanılır hiç bilmiyorum.
Bu konu birazda evinizin odalarına bağlı ve klimanın üfleme yaptığı bölgeye bağlı olarak değişklik gösterir. Misal veriyorum Klima tam kapı karşısına denk gelir diğer odalara hava akışı rahat olur fakat tam tersi klima kapıyla alakasız bir yere üfleme yapar bu defa hava çıkışı çok az olur. Aslında işin özü tek klima ile tüm ev soğutmak ısıtmak biraz hayaldir. Hem kullanıcağınız elektrik artacak hemde klima sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalacak ve buda hem klimanın ömründen yiyecek hemde yüksek sesli çalışmak zorunda kalacak.

Bu konu birazda evinizin odalarına bağlı ve klimanın üfleme yaptığı bölgeye bağlı olarak değişklik gösterir. Misal veriyorum Klima tam kapı karşısına denk gelir diğer odalara hava akışı rahat olur fakat tam tersi klima kapıyla alakasız bir yere üfleme yapar bu defa hava çıkışı çok az olur. Aslında işin özü tek klima ile tüm ev soğutmak ısıtmak biraz hayaldir. Hem kullanıcağınız elektrik artacak hemde klima sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalacak ve buda hem klimanın ömründen yiyecek hemde yüksek sesli çalışmak zorunda kalacak.
Çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp açıkladığınız için. O halde salon kapısını kapalı tutmak hem elektrik hem de cihaz sağlığı açısından daha doğru olacaktır.

Hepsine teşekkürler. Sanırım Midea Xtreme Save 12000 alacağım. Yarın mesai saatinde arayacağım veya yakındaysa gideceğim.
Siz de birçok videoda önermiştiniz geçmiş yıllarda.
Ben de Ümraniye'deyim 20 gün önce Midea Xtreme 12000 btu klimayı aldım.En uygun fiyatı Ataşehirdeki Air Trend Klima verdi.Aynı zamanda iklimsa bayisi vakum vs. konularında da bilgililer orasıyla da bir görüşün derim

Ben de Ümraniye'deyim 20 gün önce Midea Xtreme 12000 btu klimayı aldım.En uygun fiyatı Ataşehirdeki Air Trend Klima verdi.Aynı zamanda iklimsa bayisi vakum vs. konularında da bilgililer orasıyla da bir görüşün derim
Fg Europe bayileri mi biliyor musunuz? Değilse bana ne farkı olabilir @Adem Helvacı bey bu konuda uyarıyordu.
4 taksit 36000tl fiyat aldım. Sitedekiden daha ucuz ama sitede 9 taksit oluyordu.

Fg Europe bayileri mi biliyor musunuz? Değilse bana ne farkı olabilir @Adem Helvacı bey bu konuda uyarıyordu.
4 taksit 36000tl fiyat aldım. Sitedekiden daha ucuz ama sitede 9 taksit oluyordu.
Mesaj düzenleme özelliği yok sanırım.
Tekrar görüştüm ve FG Europe bayisi olduklarını söylediler. 3 yıl garanti + her yıl bakımlarını yaptırırsam 6 yıla uzatma yaptıklarını söylediler.

Aradan 1 ay geçti. Sitesinde 40 bin şu an ve en fazla 6 taksit yapılıyor. Ziraat bankası hariç. Kurulum kaç gün sonra yapıldı memnun kaldınız mı? Herhangi bir ses yapıyor mu ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri