Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaçak Sallama Çay Deneyimi

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyen Kulüp
İşyerinde çaykur demleniyor.Bu çay hoşuma gitmediği için kendime Ahmad tea,Mahmood tea,El ruha sallama çaylarını aldım.
Mahmood tea,El ruha seylan çayı.Ahmad tea hindistan çayı.
İki çayda bergomat aromasız düz bildiğimiz çaylardan.Çayları 250cc kulplu bardakta demliyorum.3-5 dakika yetiyor.

Ahmed tea ve mahmood tea çayın tatları birbirine yakın.Rengi tadı güzel.El ruha bana göre bu iki çaydan tat olarak daha iyi,çay rengi aynı.Her 3 çayda kesinlikle çaykurdan çok daha iyi.Kaçak çayın ardınan çaykuru içince farkı anlıyorsunuz.Çaykurda çiğimsi bir koku var,tat zaten yok.Bildiğin renkli sıcak su içiyorsun gibi geliyor.

İşyerinde çaykur demleniyor.Bu çay hoşuma gitmediği için kendime Ahmad tea,Mahmood tea,El ruha sallama çaylarını aldım.
Mahmood tea,El ruha seylan çayı.Ahmad tea hindistan çayı.
İki çayda bergomat aromasız düz bildiğimiz çaylardan.Çayları 250cc kulplu bardakta demliyorum.3-5 dakika yetiyor.

Ahmed tea ve mahmood tea çayın tatları birbirine yakın.Rengi tadı güzel.El ruha bana göre bu iki çaydan tat olarak daha iyi,çay rengi aynı.Her 3 çayda kesinlikle çaykurdan çok daha iyi.Kaçak çayın ardınan çaykuru içince farkı anlıyorsunuz.Çaykurda çiğimsi bir koku var,tat zaten yok.Bildiğin renkli sıcak su içiyorsun gibi geliyor.
Lipton veya yeni çıkan markaları kullansak olmazmı ? Kaçak göbek işler biraz sıkıntı...

Ahmad’ın Early Breakfast olanı cidden çok güzel. Biz sıksık dökme olanını alıyoruz demlikte demliyoruz. Hatta yarı Çaykur yarı Ahmad Early Breakfast ve 5-6 tane kakule ile efsane renk ve tad çıkıyor. Tavsiye ederim.

Ahmad’ın Early Breakfast olanı cidden çok güzel. Biz sıksık dökme olanını alıyoruz demlikte demliyoruz. Hatta yarı Çaykur yarı Ahmad Early Breakfast ve 5-6 tane kakule ile efsane renk ve tad çıkıyor. Tavsiye ederim.
En güzel çay market rayından satılan çay 😆

Bergomat aromasını pek sevmiyorum.

@frekans tiryaki,seylan çayı içinceye kadar iyidir :)

Abi Anadolu'daki marketten bulabilecemiz bir öneriniz varmı o işin kara borsası burada pek yok ...

Şok marketin deren dökme seylan çayı iyidir.Karadeniz çayıyla karıştırıp kullanabilirsin.Denemedim ama migrosta satılan layaline seylan çayınıda seviyorlar.

Ben doğuş çay gurme seviyordum hatta bize misafirliğe gelenlerde beğeniyordu sizin çayınız güzel diye ama en son aldığımda pek hoşuma gitmedi eski tadı yok belki dönemseldir elimde üç paket var bitsin başka markalarıda deniyecem
bi arada komşumuz güzel çay diye bi çay verdiler hadi israf olmasın içelim dedik o çay çok hoşuma gitti ama bi daha bulamadım çoğu marketlere baktım yok
Okumuş çay diye bi firma
Bulabilirseniz bi deneyin derim

Valla çayın markasının ne olduğunu geçtim de, en güzeli çıra ve çam kozalağı ile semaverde demlenen çay. O çaydan aldığım tadı hiçbir çaydan alamıyorum. Yine canım çekti bak, gidip bi çay demleyeyim bari. :haha:cay

cay.webp

Yurtdışına yerleşirken yanımda Çaykur'un demleme tüm çeşitlerinin olduğu bir paketi alıp getirmiştim. 10 Çeşit çayı vardı Çaykur'un.
Burada şimdi "Teekanne'nin Ostfriesen Gold diye bir çayını alıyorum. Bergomat aromalı sevdiğim için burada çeşitli çaylar satan bir dükkandan da 100gr bergomat aromalı çay alıp harmanlıyorum.
Ne yazık ki şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de iken içtiğim çayın çay olduğundan şüphe ediyorum artık. İstediğim dem seviyesi ve tada gelebilmek için demliğe 4-5 yemek kaşığı çay koyuyordum. Demliğin altından da toz alıyordum.
Bu karışımdan 70gr koyuyorum aynı demliğe. Yani bu da yaklaşık 1 yemek kaşığı demek. Renk berrak ve tadı gerçekten de çok iyi. Bizim çaylar bir süre demlikte kalınca kararıp acılaşırken sabah demlediğim çayı akşam içtiğimde dahi zerre bir acıma yok ve tabanında da toz yok denebilecek kadar az diyebilirim.

Yurtdışına yerleşirken yanımda Çaykur'un demleme tüm çeşitlerinin olduğu bir paketi alıp getirmiştim. 10 Çeşit çayı vardı Çaykur'un.
Burada şimdi "Teekanne'nin Ostfriesen Gold diye bir çayını alıyorum. Bergomat aromalı sevdiğim için burada çeşitli çaylar satan bir dükkandan da 100gr bergomat aromalı çay alıp harmanlıyorum.
Ne yazık ki şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de iken içtiğim çayın çay olduğundan şüphe ediyorum artık. İstediğim dem seviyesi ve tada gelebilmek için demliğe 4-5 yemek kaşığı çay koyuyordum. Demliğin altından da toz alıyordum.
Bu karışımdan 70gr koyuyorum aynı demliğe. Yani bu da yaklaşık 1 yemek kaşığı demek. Renk berrak ve tadı gerçekten de çok iyi. Bizim çaylar bir süre demlikte kalınca kararıp acılaşırken sabah demlediğim çayı akşam içtiğimde dahi zerre bir acıma yok ve tabanında da toz yok denebilecek kadar az diyebilirim.
Yut dışına kalite parti...

Çaykur da kim bilir ne filmel dönüyor neyse)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri