Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de Gezilecek En Güzel Yerler, En Güzel Rotalar

İlteriş Yılmaz

İstek varsa yol vardır.
Yönetici
Admin
Merhaba dostlar, yaza doğru yol alırken ülkemizde gezilecek en güzel yerler, en güzel rotalar hakkında bir başlık açalım ve deneyimlerimizi paylaşalım istedim. Ülkenin hemen hemen her yerini gezmiş biri olarak elimden geldiğince, deneyimlediğim bölgeler hakkında fikirlerimi de paylaşmaya çalışacağım.

Yaz ayı denince akla gelen ilk bölge olan Muğla bölgesi ile başlayalım. Bodrum, Marmaris, Datça, Akyaka-Gökova, Datça, Köyceğiz, Fethiye, Göcek ve bu ilçeler içerisinde yer alan birçok tarihi ve doğal güzellik Muğla'yı ülkenin en güzel bölgelerinden biri yapıyor. Uçsuz bucaksız koyları, bembeyaz kumsalları, harika deniz manzaralarına sahip seyir tepeleri, dağların tepelerinden yer yer denize doğru süzülen serin suları ve bölgede yaşamış birçok krallığa ait, tarihin ayakta kalan son sütunları olan antik kentler, kral mezarları...

Fethiye bölgesinde yaşadığım için, bölgeyi diğer bölgelerle rahatlıkla karşılaştırabildiğim için ve hala orayı keşfetmeyi bitiremediğim için bu rota içerisinde sadece Fethiye bile başlı başına ülkenin en keyifli rotalarından biri diyebilirim.

Fethiye denince ilk akla gelenler: Ölüdeniz, Babadağ, Kelebekler Vadisi, Göcek, Kabak Koyu, Çalış Plajı, Kayaköy, Saklıkent, Likya Kral Yolu gibi yerler.

Fethiye denince akla hemen gelmeyenler: Gemiler Koyu, Saint Nicholas Adası, Af Kule, Montana Seyir Tepesi, Kıdrak Koyu, Darboğaz, Akvaryum Koyu, Faralya, Karadere Plajı, Tlos Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Cadianda Antik Kenti, Sidyma Antik Kenti, Likya Lahiti, Katrancı-İnlice gibi koylar, Aşıklar Tepesi, Fethiye Antik Tiyatrosu, 3. Etap Sahil Bandı, Çalış Kuş Cenneti, Yeşil Vadi, Ören Kanyonu, Gizlikent Şelalesi, Amintas Kral Mezarları, Karagözler (Boncuklu, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık gibi birçok plajı-koyu içinde barındırır.) vb.

Fethiye'ye yakın olduğu için rotaya dahil olabilecek yerler: Patara Plajı, Patara Antik Kenti, Kaputaş Plajı, Mavi Mağara, Letoon Kutsal Alanı (Hadrian Çeşmesi), Xanthos Antik Kenti, Bezirgan Tarihi Tahıl Ambarları, Tarihi Su Sarnıcı, Taş Ocağı Koyu, Yeşilköy Tarihi Su Yolu Kemeri, Göcek-Ortaca-Dalaman-Köyceğiz ve Dalyan bölgesinde yer alan daha birçok yer...

istockphoto-957880878-612x612.webp

Ooo Türkiye'de gezmek demek, yemek demek. Gastronomi turu candır :deli1
Gastronomi konusuna orada yorum yaparsın. Açtım. :hihi
Burada da gezi ile ilgili deneyimlerini, çılgın kamp maceralarını paylaş ki tecrübeden faydalanalım. :hihi

Kanka 81 ili gezmiş birisi olarak benim insanlara tavsiyem doğu turu olacaktır hem gastronomi hem de anadolunun izleri nefiss bir his.
Katılmakla birlikte çok genel bir yorum olmuş bu. Doğu'nun çok güzel yerleri var, çok güzel yemek yenecek rotaları da var ama bir kısmı gerçekten vakit kaybı. Ne yemeği var ne doğası ve tarihi. O yüzden şöyle nokta atışı öneriler istiyorum senden. :clap2

Gastronomi konusuna orada yorum yaparsın. Açtım. :hihi
Burada da gezi ile ilgili deneyimlerini, çılgın kamp maceralarını paylaş ki tecrübeden faydalanalım. :hihi

Katılmakla birlikte çok genel bir yorum olmuş bu. Doğu'nun çok güzel yerleri var, çok güzel yemek yenecek rotaları da var ama bir kısmı gerçekten vakit kaybı. Ne yemeği var ne doğası ve tarihi. O yüzden şöyle nokta atışı öneriler istiyorum senden. :clap2
Ya kardeşim bilginin kültürün kayıbı olur mu?
- Olur :D

Van'da kahvaltını yaptın Batman Bitlis yaptın dönerken bir Diyarbakır oradan Urfa, Mardin, Antep, Maraş, oooooh..

Cadde sokak bilgisi ister misin :D ?

Yazın herkes heryere gidiyor dolayısıyla sizde “ben insan sevmiyim” diyorsanız Şubat-Mart-Nisan aylarında;

Ankara’dan İstanbul otobanına dalıp Yeniçağa Mengen Devrek hattından Amasra’ya gidiyorsunuz ve önceden rezervasyon yaptığınız Amasra Ceylin Hotel’e girip eşyalarınızı odanıza bırakıp hemen Akkonak köyüne gidiyorsunuz.

Ceylin Hotel
IMG_0025.webp

Akkonak
IMG_0030.webp

Yanınızda kamp sandalyeleriniz masa semaver ve kahvaltılıklarda olacak. Orada deniz kenarında sadece deniz sesiyle kahvaltınızı yapıp, oksijeninizi alıp, enerjinizi alıp hemen toparlanın Amasra hattına geri dönüp Çakraz plajına gidiyorsunuz. Patili dostlar haylice fazlalar dikkat :)

Çakraz’dan kareler
IMG_0027.webp
IMG_0016.webp

IMG_0018.webp

Çakraz’dan sonra yol üstündeki Bozkaya plajına uğrayı bakabilirsiniz (biz çok sevmedik).

Sonrasında yine güzergah üzerinde Ahatlar Tabiat Parkında yürüyerek tepeden Karadeniz’i izleyip bolca Defne yaprağı toplayıp evde kurutabilirsiniz (biz Şubat ayında topladık).

Ahatlar Tabiat Parkından Manzara
IMG_0014.webp

Acıkmayın gezmeye devam. Sabah fazla demlediğiniz çay termosta nasılsa. Poğaça simit vs ile hemen İncekum Plajına gidiyoruz. Burada çok büyük bir sahil yürüme platformu yanında milyonlarca yıl önce oluştuğu öngörülen Volkanik Kayalara vuran dalgaların sesiyle bünyemize terapi yapıyoruz.

İncekum Plajı
IMG_0021.webp
IMG_0019.webp
IMG_0010.webp

Gün batışı kesinlikle Amasra kalesinde olmalı. Gün batışına yetişmek için Merkeze dönüyoruz. Günü batırıp merkezde yürüyüş yapıp yorumlarına bakarak bir balıkçıya giriyor tava Mezgit Barbun, Amasra Salata ve mezelerden bir iki tane söyleyin derim.

Amasra
IMG_0007.webp
IMG_0009.webp
IMG_0022.webp
IMG_0024.webp

Otelimize dalıp tüm gün aldığımız oksijenin hakkını vererek horlamanın kitabını yazıyoruz, Sabah Otelin mükemmel kahvaltısını (biz gittiğimizde ev yapımı reçeller,sucuklar,börekler…vs herşey enfesti) yapıp kendimize geliyoruz.

Dönerken kesinlikle Romalıların yaptığı Kuş Kayası Yol Anıtını görmeden dönmüyoruz.

IMG_0017.webp

Not: Tüm yaşadıklarımı kendi tecrübelerimle sabittir, aradan 3 sene geçtiği için gitmeden önce güncel araştırmalarınızda fayda var. Biz Cumartesi sabah erken saatte gezmeye başlayıp Pazar öğlen dönüş yoluna girdik. Otel ile hiçbir bağım yoktur lakin o sabah kahvaltısı bana ismini unutturmadı. Tüm fotoğraflar şahsıma aittir kötü çekimler için kusura bakmayın,gittiğinizde gözünüzün gördüğü bunlardan misliyle güzel olacak.

Son düzenleme:
Bodrum, Marmaris, Datça, Akyaka-Gökova, Datça, Köyceğiz, Fethiye, Göcek
Ben osmaniyeden 1 Hafta tatil için gittim mersin-antalya-muğla harika yerler idi.
Mersine yol üstü uğradım kız kalesi,susanoğlu yapraklı koy vs. çok güzel sakin
Antalya kaş, kalkan, kemer, alanya Kaputaş Plajı vs 2 gün kaldım çok güzel yerlerdi.

Muğlaya girdim orası da başka bi dünya imiş tüm yollar resmen denize çıkıyor :) herşeyi çok güzel her yer koylar ile dolu idi. Her kavşakta ayrı bi sahil ve koya çıkıyor olması çok güzeldi.

Tekrar gidip görmeyi çok istiyorum tekrarını yapcağım inşallah.

Bu arada eşimle beraber ikimiz gittik kendi arabamız ile Tam 7 gün boyunca tek şoför ile 4 bin km yol yapmışım.

Sabah 6 gibi uyanıp gece 12'ye kadar muğlayı gezdim ama bitiremedim görmedğim sadece datça kaldı orası bana uzak kalıyordu vakit yetmedi. Ben dalaman da kalıyordum

Daha gezip de unuttuğum çok yerler aklıma gelmiyor şuan :)

En çok beğendiğim akyaka küçük tatlı şehir orda yaşayan insanlar çok iyi çok elit görgülü. Deniz ile nehirin buluşması harika idi.

Bide kahvaltıya gittiğim yer yuvarlak çay defne doğa ile iç içe tertemiz suyu ve buz gibi suyu ile yazın içimi üşütmüştü :))

Ya kardeşim bilginin kültürün kayıbı olur mu?
- Olur :D

Van'da kahvaltını yaptın Batman Bitlis yaptın dönerken bir Diyarbakır oradan Urfa, Mardin, Antep, Maraş, oooooh..

Cadde sokak bilgisi ister misin :D ?
Heh bak bu rota güzel ama buralarda da her yer gezilesi değil. Bitlis merkezde bir şey yok ama Tatvan harika. Diyarbakır merkez güzel, Mardin merkez güzel, Urfa merkez güzel (ek olarak Göbeklitepek kesinlikle görülmeli), Maraş fena değil. :hihi

Yazın herkes heryere gidiyor dolayısıyla sizde “ben insan sevmiyim” diyorsanız Şubat-Mart-Nisan aylarında;

Ankara’dan İstanbul otobanına dalıp Yeniçağa Mengen Devrek hattından Amasra’ya gidiyorsunuz ve önceden rezervasyon yaptığınız Amasra Ceylin Hotel’e girip eşyalarınızı odanıza bırakıp hemen Akkonak köyüne gidiyorsunuz.

Ceylin Hotel
Ekli dosyayı görüntüle 25449

Akkonak
Ekli dosyayı görüntüle 25452

Yanınızda kamp sandalyeleriniz masa semaver ve kahvaltılıklarda olacak. Orada deniz kenarında sadece deniz sesiyle kahvaltınızı yapıp, oksijeninizi alıp, enerjinizi alıp hemen toparlanın Amasra hattına geri dönüp Çakraz plajına gidiyorsunuz. Patili dostlar haylice fazlalar dikkat :)

Çakraz’dan kareler
Ekli dosyayı görüntüle 25450Ekli dosyayı görüntüle 25451
Ekli dosyayı görüntüle 25453

Çakraz’dan sonra yol üstündeki Bozkaya plajına uğrayı bakabilirsiniz (biz çok sevmedik).

Sonrasında yine güzergah üzerinde Ahatlar Tabiat Parkında yürüyerek tepeden Karadeniz’i izleyip bolca Defne yaprağı toplayıp evde kurutabilirsiniz (biz Şubat ayında topladık).

Ahatlar Tabiat Parkından Manzara
Ekli dosyayı görüntüle 25454

Acıkmayın gezmeye devam. Sabah fazla demlediğiniz çay termosta nasılsa. Poğaça simit vs ile hemen İncekum Plajına gidiyoruz. Burada çok büyük bir sahil yürüme platformu yanında milyonlarca yıl önce oluştuğu öngörülen Volkanik Kayalara vuran dalgaların sesiyle bünyemize terapi yapıyoruz.

İncekum Plajı
Ekli dosyayı görüntüle 25455Ekli dosyayı görüntüle 25456Ekli dosyayı görüntüle 25457

Gün batışı kesinlikle Amasra kalesinde olmalı. Gün batışına yetişmek için Merkeze dönüyoruz. Günü batırıp merkezde yürüyüş yapıp yorumlarına bakarak bir balıkçıya giriyor tava Mezgit Barbun, Amasra Salata ve mezelerden bir iki tane söyleyin derim.

Amasra
Ekli dosyayı görüntüle 25458Ekli dosyayı görüntüle 25459Ekli dosyayı görüntüle 25460Ekli dosyayı görüntüle 25461

Otelimize dalıp tüm gün aldığımız oksijenin hakkını vererek horlamanın kitabını yazıyoruz, Sabah Otelin mükemmel kahvaltısını (biz gittiğimizde ev yapımı reçeller,sucuklar,börekler…vs herşey enfesti) yapıp kendimize geliyoruz.

Dönerken kesinlikle Romalıların yaptığı Kuş Kayası Yol Anıtını görmeden dönmüyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 25462

Not: Tüm yaşadıklarımı kendi tecrübelerimle sabittir, aradan 3 sene geçtiği için gitmeden önce güncel araştırmalarınızda fayda var. Biz Cumartesi sabah erken saatte gezmeye başlayıp Pazar öğlen dönüş yoluna girdik. Otel ile hiçbir bağım yoktur lakin o sabah kahvaltısı bana ismini unutturmadı. Tüm fotoğraflar şahsıma aittir kötü çekimler için kusura bakmayın,gittiğinizde gözünüzün gördüğü bunlardan misliyle güzel olacak.
Amasra harika bir bölge kesinlikle. Eline, emeğine sağlık. Gayet güzel özetlemişsin. :clap2 Amasra'ya gittim birkaç kez ama bu kadar detaylı gezmemiştim. Amasra tam da şu sıralar çok keyifli olur bence. Ne tam sıcaklarda ne de soğuklarda. 😄

Ben osmaniyeden 1 Hafta tatil için gittim mersin-antalya-muğla harika yerler idi.
Mersine yol üstü uğradım kız kalesi,susanoğlu yapraklı koy vs. çok güzel sakin
Antalya kaş, kalkan, kemer, alanya Kaputaş Plajı vs 2 gün kaldım çok güzel yerlerdi.

Muğlaya girdim orası da başka bi dünya imiş tüm yollar resmen denize çıkıyor :) herşeyi çok güzel her yer koylar ile dolu idi. Her kavşakta ayrı bi sahil ve koya çıkıyor olması çok güzeldi.

Tekrar gidip görmeyi çok istiyorum tekrarını yapcağım inşallah.

Bu arada eşimle beraber ikimiz gittik kendi arabamız ile Tam 7 gün boyunca tek şoför ile 4 bin km yol yapmışım.

Sabah 6 gibi uyanıp gece 12'ye kadar muğlayı gezdim ama bitiremedim görmedğim sadece datça kaldı orası bana uzak kalıyordu vakit yetmedi. Ben dalaman da kalıyordum

Daha gezip de unuttuğum çok yerler aklıma gelmiyor şuan :)

En çok beğendiğim akyaka küçük tatlı şehir orda yaşayan insanlar çok iyi çok elit görgülü. Deniz ile nehirin buluşması harika idi.

Bide kahvaltıya gittiğim yer yuvarlak çay defne doğa ile iç içe tertemiz suyu ve buz gibi suyu ile yazın içimi üşütmüştü :))
Anamur-Gazipaşa hattını atlayabilsek mükemmel bir rota. :haha
Adana'da yol üzerinde uğrayacak pek yer yok orayı es geçtik. Mersin'de sahil boyu her yer cennet, her yer görülmeye değer. Antalya zaten hem doğası hem antik kentleriyle muazzam bir şehir. Bir de Kaş üzerinden Fethiye tarafına geçmişsiniz, siz cennet rotasını takip etmişsiniz. 😅

Tek şoför ile 4000km sizi biraz yormuştur muhtemelen ama eşinizle çok keyifli bir rotayı gezmişsiniz. Bir dahaki sefere daha kapsamlı gezmek isterseniz elimden geldiğince bilgi ve fikir vermeye çalışırım. ☺️

Gezilerde tur işine ısınamadım bir türlü. Özgür olamıyormuşum gibime geliyor. Olacak bir araban biraz da paran gez istediğin yerleri.

Gezilerde tur işine ısınamadım bir türlü. Özgür olamıyormuşum gibime geliyor. Olacak bir araban biraz da paran gez istediğin yerleri.
Kendi arabanla gezdiğin'de tur ile gezmek arasında dağlar kadar fark oluyor. İmkan varsa tabiki kendi araban daha iyi olur. Hatta durumun birazda iyi olacak oteller de kalacaksın kimseye minnet eylemeye gerek yok.

Gezmeyi sevdiğini bildiğim @Beril @Ahmet Kaya @NBKpro @Puzik @bartu ve bu konudaki deneyimlerini bilmediğimiz diğer arkadaşlarımız da kendi sevdiği rotaları paylaşırsa biz de faydalanabiliriz. :clap2

İlteriş uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum, küçük bir önerim var; yap bir likya yolu yürüyüşü, topla bizi bir araya, akşamları çadır önü sohbetlerde doğadan da bahsedelim, yemekten de, teknolojiden de 🗻

Kesinlikle bende de öyle. Mısır'a gittik 4 kişi +1 bebek. Yine de turla gitmedik. Kendimiz gezdik.

İlteriş uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum, küçük bir önerim var; yap bir likya yolu yürüyüşü, topla bizi bir araya, akşamları çadır önü sohbetlerde doğadan da bahsedelim, yemekten de, teknolojiden de 🗻
Al işte, atma o zehirli oku abi. :hihiUzun zamandır Likya Yolu'nu yürüyesim var. Tamamını yürümek zor olabilir ama birkaç günlük kamp yapacak kadarlık rotası hep birlikte ne güzel gider be. Anılar olarak da videoya alırız, sonucunda harika bir anımız olur. Bunu gerçekten düşünelim, ben katılırım diyenler bir emoji bırakırsa bir süre sonra görürüz gerçek kitleyi.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri