Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hep görüyordum ama bilmediğim için almıyordum. Bir deneyip kendimce yorumlarımı yazarım bende.Dostum bir çom çayı denedim. Çayların şahı bence Alwazah Tea dir. bit pazarlarında ve internette bulabilirsin. 1 kere denemeni öneririm. çook uzun yıllardır bu çayı içiyorum. gerçekten kalite çay. kime önerdiysem de çok beğendiler.
Günün sonunda poşet işte. Kullanılan maddeleri bilmek gerekiyor.Karali'nin jumbo demlik poşet çayını içmiştim birkaç ay önce. Misafir olduğum bir yerde ikram etmişlerdi ve poşet çaya göre tadı beklediğimden de iyiydi. Toptancılarda satılıyormuş sanırım. Paketi de şu:
Ekli dosyayı görüntüle 25523
Yaylalık yer olunca her türlü içiliyor. Sobanın üzerinde demlenmişti zaten. Belki ondan güzel gelmiş olabilir.Günün sonunda poşet işte. Kullanılan maddeleri bilmek gerekiyor.
Havanın lezzet üzerinde inanılmaz bir etkisi var bence. Bir de soba diyorsun.Yaylalık yer olunca her türlü içiliyor. Sobanın üzerinde demlenmişti zaten. Belki ondan güzel gelmiş olabilir.![]()
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama yaylada demlenen çayın tadını şehirde alamıyorum vallahi. O çay bir de mangalın üzerine ve sohbet eşliğinde içiliyorsa zaten işin zirvesidir.Havanın lezzet üzerinde inanılmaz bir etkisi var bence. Bir de soba diyorsun.![]()
Şunun verdiği tadı bana ne verebilir şimdi?Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama yaylada demlenen çayın tadını şehirde alamıyorum vallahi. O çay bir de mangalın üzerine ve sohbet eşliğinde içiliyorsa zaten işin zirvesidir.
Cevabı kısa ve net aslında. Hiçbir şey.
Çayımız da olmasa ne yapardı bu millet.Herkese iyi haftalar
Suyun kalitesi çok önemli. Hatta derin konulara inersek ortamdaki auranın/enerjinin bile suya etki ettiğini düşünürsek tadı değiştirdiğini söyleyebiliriz. Odun ateşinin de aurayı değiştirmesi ve pozitif etki katması olarak söyleyebiliriz.Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama yaylada demlenen çayın tadını şehirde alamıyorum vallahi. O çay bir de mangalın üzerine ve sohbet eşliğinde içiliyorsa zaten işin zirvesidir.
Su, kesinlikle önemli bir unsur. Şehir şebekesinin suyu ile yayladaki kaynak suyu arasında dağlar kadar fark var. Bu fark, çayda da etkisini gösteriyor elbet. Çaydanlığın materyali, tüp yada odun ateşi, ortamın aurası vs. gibi unsurlar da illaki etkili oluyor. Ne olursa olsun, çaysız bir hayat zor.Suyun kalitesi çok önemli. Hatta derin konulara inersek ortamdaki auranın/enerjinin bile suya etki ettiğini düşünürsek tadı değiştirdiğini söyleyebiliriz. Odun ateşinin de aurayı değiştirmesi ve pozitif etki katması olarak söyleyebiliriz.
Hafif kireç dem almasını sağlar. Fazlası lezzeti bozar.Suyun kalitesi çok önemli. Hatta derin konulara inersek ortamdaki auranın/enerjinin bile suya etki ettiğini düşünürsek tadı değiştirdiğini söyleyebiliriz. Odun ateşinin de aurayı değiştirmesi ve pozitif etki katması olarak söyleyebiliriz.
Ağzının tadını bilen adamsın hocam.Hafif kireç dem almasını sağlar. Fazlası lezzeti bozar.Közün harı, porselenin hası verir tadı. Hava da biraz soğuksa içersin en güzel çayı.
![]()
Şairliğimi uyandırmayın şimdi, burayı dizelere boğarımHafif kireç dem almasını sağlar. Fazlası lezzeti bozar.Közün harı, porselenin hası verir tadı. Hava da biraz soğuksa içersin en güzel çayı.
![]()
Kendimizce bir damak zevkimiz var diyelim.Ağzının tadını bilen adamsın hocam.![]()
Ben memnun olurum. Eşlik de ederim.Şairliğimi uyandırmayın şimdi, burayı dizelere boğarım![]()
Bir ara günaydın başlığı altında @bartu ile aşık attık Osmanke abi bizefırça attı. O yüzden baskılıyorum artıkKendimizce bir damak zevkimiz var diyelim.
Ben memnun olurum. Eşlik de ederim.![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.