Bildiğim 1,5-2 sene içinde panel arızası veriyor.yanlişim varsa Adem hocam düzeltir.
Hocam sadece ürün özelinde değil de, daha geniş baktığımda benim tepkim aslında markadan ziyade Samsung Türkiye nin politikasına.
Bakınız bu ülkede yıllar önce Q60 modeli bile Direct led üretimdir.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım BLU sisteminde tercih edilen Direct Led aydınlatmadır, edge led çok istisna durumlar dışında tercih edilmez ve DLED ile kıyaslandığında daha ucuzdur.
Q60R ler Direct Led iken insan doğal olarak da daha yüksek modelde daha iyileştirilmişini beklerken bu adamlar bize Q60 Q70 serisinde dayattılar edge led televizyonları. Ben de diyorum ki ''Neden abi?''
''Neden Q60R gibi televizyonlar varken Q60T leri dayatıyorsunuz?'' diye sitem ediyorum çünkü biliyorum ki bunun merkezinde bu bahsettiğim ürünlerde seçme şansı var.
Özellikle TV dünyasında mehteran bölüğü gibi bir süreç var. iki ilerleyip bir geri gidiyorlar sürekli. Q70 de edge led ve gereksiz maliyet nedeniyle şerh koyuyorum ben.
Şöyle düşünün. Benim geçmiş yıllarda yayınladığım A101 Toshiba videolarına bakın. Hepsinde A101 i ayrı, Toshibayı ayrı yere göğe sığdırmamışım.
Peki bir de on birkaç aydır yayınladığım A101 Toshiba videolarına bakın, bu 180 derecelik dönüşün sebebi sizce ne olabilir?
Evet cevap doğru, onların kalite algısı ve vatandaşa bakış açıları 180 derece döndüğü için ben de tavrımı değiştirdim.
Samsung Q70 için de benimki teknolojiden daha çok bu bakış açısına dayanıyor.
Dostlar bize dayattıkları her ürünü ''E bu varmış bunu alalım naaabalım gaari'' diyerek alırsak adamların ekmeğine yağ sürmüş oluruz.
ALMAMALIYIZ ki ellerinde kalsın, çürük çarık malları getirip bize dayatmasın veya seçme şansı tanısınlar.
60 ve 70 lerde edge led kullanan Samsung efendi Q80 de hooop hemen Fal panele geçiyor.
Peki size bir soru
Q60 Edge
Q70 Direct
Q80 Fald
olması gereken bu değilmiydi sizce de?