Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Askerlik Anıları (Bir gün Yine Bizim Yüzbaşıyı Fırçalarken...)

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Yani şu askere giden herkes maşallah Yüzbaşı Binbaşı dövüp de gelmiş de sanırım bir tek ben bu kadar dayak yedim geldim :kop

Herkesin mutlaka hiç unutmadığı askerlik anıları vardır. Sevgili @Vesteloji bir konu başlığında az önce aklıma girince dedim ki yahu niye bi ASKERLİK ANILARI konu başlığımız olmasın?

Ben acemiliğimi Manisa 8 inci Piyade Alayında yaptım. Hayatımın en zor yazlarından biriydi diyebilirim ve yine hayatımda en çok kilo kaybına uğradığım dönem.

Şu aşağıda gördüğünüz sağdan ikinci iskeletor ben oluyorum.

20230401_145813.jpg

Daha sonra dağıtım yerim olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Havacılık Birlik Komutanlığına gittim.
İzmirden Mersin ve Taşucu üzerinden vapur ile 8 saatte Kıbrıs, (Şaka değil 8 saatte ve vapur) Yolculuk gece yapıldığı için belli ki mesai başlamadan karaya varmak istemediler.

Meslekten dolayı yırtarım, Nasılsa Elektronikçi bulamazlar benim gibi, Kademede askerlik bitiririm derken ben......

20230401_145802.jpg

Kendimi Ani Müdahale Mangasında buluverdim. Bütün askerliğim eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat şeklinde geçti.

''Şafak Doğan Güneş'' dediğimde 21:00/23:00 - 05:00/07:00 devriyem vardı. Askerliğim boyunca tutmadığım gitmediğim tek bir nöbetim yok. Sadece Son devriyemi Sağ olsun ''Şahin Aydemir'' vardı o almıştı da son gece ''Sivilleri çekti'' havasını ben de yaşayabilmiştim.

Arada reviri de bana kitlediler, taburun su kuyularının klorlanması ve bölük ilaçlanması dahil .

20230401_145733.jpg

Tüm bunlar yetmedi, Aşağıda gördüğünüz pancar motorlu minik traktörümsü ŞEY ile üstündeki MAN kamyonların ısıtma zımbırtısından bozma ilçalama makinesi ŞEYİ ni de bana kitlemelerini bırakın bir de zimmetlediler.

2.jpg

Bu da inşaat çalışmalarımızdan birisinden. Askeri alan içerisinde Meydan Harekat Binası, Çim saha ve akla gelebilecek her türlü inşaat işinde çalıştık çok şükür.

1.jpg

Bu arada sizlere, 2 Kolordu ve 1 de Kara Kuvvetleri denetlemesi geçirdiğimi söylemişmiydim?

20230401_145723.jpg

Aaaaa çok afedersiniz, arada ''Eli yüzü düzgün'' gerekçesi ile Taburda verilen yemekte garsonluk yaptığımı söylemeyi unutursam olmaz.
Piyanist Şantör kılıklı olen bendenizin yanındaki küçükhanım ''Aaaah Memediiiim'' şarkısını söyleyen Zeynep :)

20230401_145712.jpg

Evet evet, biliyorum, bu başlıkta hepinizin içini dökeceği çok konu var fakat baştan uyarmak isterim, ''Nöbet bile tutmadım'' ''Yatarak geçirdim'' söylemlerine karşı, askere 15 ay diye gidip 18 ay kazığını da yiyip gelmiş birisi olarak çok hassasiyetim var belirteyim :sopa1:sopa1:sopa1

Yani şu askere giden herkes maşallah Yüzbaşı Binbaşı dövüp de gelmiş de sanırım bir tek ben bu kadar dayak yedim geldim :kop

Herkesin mutlaka hiç unutmadığı askerlik anıları vardır. Sevgili @Vesteloji bir konu başlığında az önce aklıma girince dedim ki yahu niye bi ASKERLİK ANILARI konu başlığımız olmasın?

Ben acemiliğimi Manisa 8 inci Piyade Alayında yaptım. Hayatımın en zor yazlarından biriydi diyebilirim ve yine hayatımda en çok kilo kaybına uğradığım dönem.

Şu aşağıda gördüğünüz sağdan ikinci iskeletor ben oluyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2133

Daha sonra dağıtım yerim olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Havacılık Birlik Komutanlığına gittim.
İzmirden Mersin ve Taşucu üzerinden vapur ile 8 saatte Kıbrıs, (Şaka değil 8 saatte ve vapur) Yolculuk gece yapıldığı için belli ki mesai başlamadan karaya varmak istemediler.

Meslekten dolayı yırtarım, Nasılsa Elektronikçi bulamazlar benim gibi, Kademede askerlik bitiririm derken ben......

Ekli dosyayı görüntüle 2134

Kendimi Ani Müdahale Mangasında buluverdim. Bütün askerliğim eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat şeklinde geçti.

''Şafak Doğan Güneş'' dediğimde 21:00/23:00 - 05:00/07:00 devriyem vardı. Askerliğim boyunca tutmadığım gitmediğim tek bir nöbetim yok. Sadece Son devriyemi Sağ olsun ''Şahin Aydemir'' vardı o almıştı da son gece ''Sivilleri çekti'' havasını ben de yaşayabilmiştim.

Arada reviri de bana kitlediler, taburun su kuyularının klorlanması ve bölük ilaçlanması dahil .

Ekli dosyayı görüntüle 2135

Tüm bunlar yetmedi, Aşağıda gördüğünüz pancar motorlu minik traktörümsü ŞEY ile üstündeki MAN kamyonların ısıtma zımbırtısından bozma ilçalama makinesi ŞEYİ ni de bana kitlemelerini bırakın bir de zimmetlediler.

Ekli dosyayı görüntüle 2136

Bu da inşaat çalışmalarımızdan birisinden. Askeri alan içerisinde Meydan Harekat Binası, Çim saha ve akla gelebilecek her türlü inşaat işinde çalıştık çok şükür.

Ekli dosyayı görüntüle 2137

Bu arada sizlere, 2 Kolordu ve 1 de Kara Kuvvetleri denetlemesi geçirdiğimi söylemişmiydim?

Ekli dosyayı görüntüle 2138

Aaaaa çok afedersiniz, arada ''Eli yüzü düzgün'' gerekçesi ile Taburda verilen yemekte garsonluk yaptığımı söylemeyi unutursam olmaz.
Piyanist Şantör kılıklı olen bendenizin yanındaki küçükhanım ''Aaaah Memediiiim'' şarkısını söyleyen Zeynep :)

Ekli dosyayı görüntüle 2139

Evet evet, biliyorum, bu başlıkta hepinizin içini dökeceği çok konu var fakat baştan uyarmak isterim, ''Nöbet bile tutmadım'' ''Yatarak geçirdim'' söylemlerine karşı, askere 15 ay diye gidip 18 ay kazığını da yiyip gelmiş birisi olarak çok hassasiyetim var belirteyim :sopa1:sopa1:sopa1
Şimdi bu yazdıklarına karşılık askerliğimin ne denli zorlu geçtiğini anlatmak isterdim... :haha

Acemi birliğimden usta birliğimin 6. ayına kadar inanılmaz eziyet çektim.
yazsam analarımızın gözü yaşlı :cry:
Acemi birliğim; tokat
usta birliğim; Van
son 5 ay çok rahattım (allah razı olsun. rdm başçavuş bekir başçavuş)

Benim de askerliğim çok zorlu geçti.Acemi birliğim Malatya ulaştırma taburuydu.Temmuz ayında gittim 3 ay çok sıcak bir havada temel eğitim ve şoförlük eğitimi aldık.O yaz sıcağında suyu keserlerdi,doyasıya yemek yedirmezlerdi,dikenlerin,taşların üzerinde süründürürlerdi.Sonra usta birliğim Sarıkamış'a topçu şoför olarak gittim.Kışları çok soğuk ve her yer buz tutuyordu,sıfırın altında 35 dereceyi gördük.Hani bir deyim var,biz askerliği karda kışta Sarıkamış'da yaptık diye.Nöbetler kışın 15 er dakikaya düşürülüyordu ve gecede 2 sefer nöbete gidiyorduk.Nöbette donmamak için devamlı hareket etmek gerekiyordu.Ayrıca nöbete giderken cebimize bir avuç kuru üzüm veriyorlar ve pekmez içiriyorlardı.Başka bölüklerden bir kaç kişinin nöbette soğuktan bayıldığını duymuştuk.Meşhur Allahuekber dağlarında 1 kere kış tatbikatı,1 kere Nato'ya bağlı test tatbikatı geçirdim.Acemi birliğinde fazla yemediğim dayağı usta birliğinde çok yedim.Haksız yere bir kaç üst devreden ve başka bölüğün komutanından.Dayak yemek değil de o kadar askerin önünde küfür etmesi çok zoruma gitmişti.Haksız yere dayak ve küfür yiyince ahdettim inşallah sivilde karşıma çıkmazsınız,çıkarsanız hiç acımayacağım dedim.Çok hemşericilik ve devrecilik vardı o zamanlar.Özellikle Doğu'lu vatandaşlar arasında.Daha çok şeyler var anlatacak ama şimdilik bu kadar yeter.

Benim de askerliğim çok zorlu geçti.Acemi birliğim Malatya ulaştırma taburuydu.Temmuz ayında gittim 3 ay çok sıcak bir havada temel eğitim ve şoförlük eğitimi aldık.O yaz sıcağında suyu keserlerdi,doyasıya yemek yedirmezlerdi,dikenlerin,taşların üzerinde süründürürlerdi.Sonra usta birliğim Sarıkamış'a topçu şoför olarak gittim.Kışları çok soğuk ve her yer buz tutuyordu,sıfırın altında 35 dereceyi gördük.Hani bir deyim var,biz askerliği karda kışta Sarıkamış'da yaptık diye.Nöbetler kışın 15 er dakikaya düşürülüyordu ve gecede 2 sefer nöbete gidiyorduk.Nöbette donmamak için devamlı hareket etmek gerekiyordu.Ayrıca nöbete giderken cebimize bir avuç kuru üzüm veriyorlar ve pekmez içiriyorlardı.Başka bölüklerden bir kaç kişinin nöbette soğuktan bayıldığını duymuştuk.Meşhur Allahuekber dağlarında 1 kere kış tatbikatı,1 kere Nato'ya bağlı test tatbikatı geçirdim.Acemi birliğinde fazla yemediğim dayağı usta birliğinde çok yedim.Haksız yere bir kaç üst devreden ve başka bölüğün komutanından.Dayak yemek değil de o kadar askerin önünde küfür etmesi çok zoruma gitmişti.Haksız yere dayak ve küfür yiyince ahdettim inşallah sivilde karşıma çıkmazsınız,çıkarsanız hiç acımayacağım dedim.Çok hemşericilik ve devrecilik vardı o zamanlar.Özellikle Doğu'lu vatandaşlar arasında.Daha çok şeyler var anlatacak ama şimdilik bu kadar yeter.
Dolabımda Blue Jean Dergisi yakalayan(!) Bölük Başçavuşu ile başladı benim dayaklarım.
Cehalet her zaman zordu, halen zor.

Şu dergi için YAKALADIM deyip asker dövmek

952f960d5ba680fbcf0c4cc9bed14c4b.jpg

Üstad ben askerliğim boyunca hiç çarşı izinine çıkamadım,biz de askerlik çok sıkıydı,sadece bölük çavuşu veya yazıcı çıkabiliyordu.Ayrıca ben de haksız yere mahkemelik oldum,askerlik bittikten 2 sene sonra para cezası ödedim.Şoför olduğum için tatbikatta benim aracım arızalı iken karargah bölüğünün yanlış tamir edilmiş aracını bana kullandırdılar,yolda piston karteli deldiği için beni sorumlu tuttular.Sonradan öğrendim ki tipi aynı ama modeli başka aracın silindir üst kapağını kademede bana kullandırdıkları aracın motoruna uydurup monte etmişler.Benim bunlardan önceden haberim olmadığı için yolda kaldık ve askeri mahkemede itiraz etsem de bu konuda beni suçlu buldular.

Komutanın fetullahçı felan mıydı abi başına gelen kalmamış :D
Abi Tabur olarak (Tabur diye geçerdi de 90 100 kişiydik) çok çektik öyle böyle değil.

Beni uçuş pisti uçaksavar nöbetinde unuttular mesela, gündüz 11:00-13:00 nöbeti diye bırakıp akşam 18:20 devriyesini dağıtırken aldılar beni, yemekhaneye girdiğimde ''Adem Helvacıııııı, 19:00-21:00 nizamiye nöbetiii'' dye bağırdılar, zaten alt devreyiz, iki kaşık makarna boğazıma dizildi, gittim o nöbeti tuttum, 21:00 de döndüm, ''Bulaşıklar bekliyor'' dediler, Bulaşıkhane açık havada tabi, Bulaşık sırası yazılmış adamlar sürekli nöbete gidip geliyor benim gibi. 4 kişi olmamız lazım ama 2 kişi 100 kişinin 3 er tabak ve 1 bardaklarını yıkadık, 23:00 gibi bulaşıklar bitti, biraz dinleneyim diye gittim yattım, zaten 03:00-05:00 nöbeti ne ara geldi anlamadım.

Hakkım helal değildir hiç birisine. Böyle sistem, böyle düzen olmaz. Sırf üst devre diye millet sıcak gazinoda çay içip tv seyrederken insan evladına yapılmayacak bu psikolojik işkenceyi kim uyguladı ve kim göz yumdu ise Allah topunun belasını versin. usta birliğimin 6 ayı boyunca bulaşık yıkamaya devam ettik biz.

Abi Tabur olarak (Tabur diye geçerdi de 90 100 kişiydik) çok çektik öyle böyle değil.

Beni nöbette unuttular mesela, Gündüz 11:00-13:00 nöbeti diye bırakıp akşam 18:20 devriyesini dağıtırken aldılar beni, yemekhaneye girdiğimde ''Adem Helvacıııııı, 19:00-21:00 nizamiye nöbetiii'' dye bağırdılar, zaten alt devreyiz, iki kaşık makarna boazıma dizildi, gittim o nöbeti tuttum, 21:00 de döndüm, ''Bulaşıklar bekliyor'' dediler, Bulaşıkhane açık havada tabi, Bulaşık sırası yazılmış adamlar sürekli nöbete gidip geliyor benim gibi. 4 kişi olmamız lazım ama 2 kişi 100 kişinin 3 er tabak ve 1 bardaklarını yıkadık, 23:00 gibi bulaşıklar bitti, biraz dinleneyim diye gittim yattım, zaten 03:00-05:00 nöbeti ne ara geldi anlamadım.

Hakkım helal değildir hiç birisine. Böyle sistemi böyle düzen olmaz. Sırf üst devre diye millet sıcak gazinoda çay içip tv seyrederken insan evladına yapılmayacak bu psikolojik işkenceyi kim uyguladı ve kim göz yumdu ise Allah topunun belasını versin. usta birliğimin 6 ayı boyunca bulaşık yıkamaya devam ettik biz.
Türkiye'de askerlik işi saçma ve boş. Genç nüfus fazla ordunun ihtiyacı yok zorunlu diye bir dünya adamı dolduruyorlar her dönem. Adam askerlik mi yapıyor hamallık mı belli değil. Bir an evvel profesyonel askerliğe dönmek lazım.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri